Askı kitaplardan öğrenemezsin, satırlara sığmayacak kadar bal kahrıdır o, gel anlatayım sana aşkı. Önce yak kitapları. Aşkı âşıklarda arama. Aşk, âşığın aynası değildir, bu nedenle körler çarşısında ayna satılmaz. Aşk kelime değil ki deftere kaydedesin, aşk paragrafları talan eder. Aşkın kitaba sığınmayışı bundandır. Kitap yorum işidir, aşk yorumlarda yormaz yolunu. Aşkın kendisi başlı başına ucu bucağı gözükmeyen yoldur. Yola girenin geri dönüş hakkı yoktur. Yolun çukurundan, çamurundan, şikayet etme. Aşk çamuru nurlaştırandır. Unutma! Sen ruh denen nurun ile çamur denen bedenle buluşmasından doğdun…
Bu sorunun cevabını kim verebilmiş ki biz verelim :) Aşk bir olmak, ruh eşini bulmaktır. Şairlerin, yazarların, romantik ruhluların cevabını aradığı o soru:
Aşk ne demek?
aşk ne demek bilen var mı
Aşk, aniden birdenbire beklenmedik bir an da gelendir. Günü dikeniyle birden sevmektir. Sevdiğin insanı seviyorsan öyle kabullenmektir. Önemli olan gerçekten sevmek ve o aşkı yaşamaktır. Sadık olmak, cefalara karşı ayakta kalmaktır.
Aşk dediğimiz şey tozpembe değildir, sürekli istediğimiz gibi ilerlemez. Her şeye rağmen çabalamak gerekir. :)
Bakışında ölmek Kokusundan kendinden geçmek İçini cız ettiren Onu gördüğünde sesini duyduğunda içine ılık bişiler olan yüzünde ki gülümseme Kıyamamak kızsan da küsememek kendin gibi düşünmek O iyi olsun o mutlu olsun da ona bişi olmasında diye düşünmek gündüz aklında gece hayallerinde olan Onla ilgili iyi kötü güzel çirkin sevdiği sevmediği her birşeyi itina ile öğrenmek Aşk... ❤️
"Gerçek Aşkı bilen kalp, bir damla suya bile hürmetle bakar" Demiş Mevlana... bilmek gerek işte, duymak ya da ablatmak yetmez. velhasıl kelam zor iştir aşk, doğru kişiye kapılmak çok önemli, aksi taktirde elalemin çocuğuna kul köle olursun. en acısıda ok yaydan çıkmadan anlamazsın "kimin" için "neler" yaptığını...
kadın insandır güzel kardeşim, insan da dişi ve erkek olarak ikiye ayrılır, insanın hayvan tabiatına yakın olması için cinsiyeti fark etmemeli. insanlar iyi ya da kötüdür, bunu din dil renk statü ya da cinsiyetle göstermek te insanlık suçudur. evet tehlikeli kadınlar vardır. ancak ben ne yürekli kadınlar tanıdım, bir çok erkeği solda sıfır bırakacak.
Aşk, hayatındaki en özel kişiye duyduğun duygusal bir olaydır, her aklına geldiğinde kalbinin hiç atmadığı kadar muazzam atmasıdır, her sesini duyduğunda içinde tarifi imkansız bir mutluluğun olmasıdır, her teninin kokusunu aldığında anlatması imkansız bir mutluluk yaşamaktır
Herkese merhabalar. Aşk dediğimiz olgunun içini doldurmadıktan sonra aşk boş bir hoşlantı oluyor. Birde piyasada ki check list dolduran ablalarımızın bolluğunu düşünürsek, gelelim check list olayına parası var mı okey tipi var mı okey iyi davranıyor mu okey beni aldatmaz okey sonra diyorlar ki ben aşık oldum. Aşk dediğin olay söner gider önemli olan çıkarsız sonunu düşünmeden aşkın için savaşarak mücadele vererek seviyorsan yalan söylemiyorsan aldatmıyor san bu işte gerçek aşktır. Yoksa öyle mantığımla sevdim iyi insandı geçiniz efendim onları menfaatçi olan insandan aşk mı sadakat mi beklenir.
Günümüzde gördüğüm kadarıyla, karizmatik paralı erkeklerle bu erkeklerle olmayı hedefleyen kızlardan erkeğin zevkine uygun olanı seçmesi ya da çeşitli ortamlarda herkesin birini bulması sonucu bende bulmalıyım refleksiyle aceleyle karambole seçilmiş kişilerle yaşanan duygusal ilişki.
Kelimeler yeter aslında. Herşey için ifade buluyoruz, ona mı bulamayacağız? Sadece insanlar çok sevme konusunda diyorlar kelimeler yetmez falan diye. Gerçekten aşık olan hiç kimsenin bilmediği kelimeler bulur ama yine de anlatır, susamaz çünkü. Biliyorum ama yazmak istemem. Sevdiğim duysa yeter.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayat bence iki kişiliktir. Her zaman yanında birinin desteğine ihtiyaç duyarsın. Zor zamanların da verilen güzel bir umut, yarına çıkış kapın olacaktır. Her güzel işin de emeğini, yanlış işlerinde ise desteğini hissedeceğin kişi, "AŞK" diye karşına çıkar kalbin farklı atar, gönlün kapılır ve zamanla fikirlerin uyuşmasıyla sana "EŞ" olur.
sahiplenmek haklisin ondan baskasini gorememek , dunya nufusu 1 e dusuyor derler dogru soyluyorlar ondan baskasini goremiyorsun bence cok uzatmaya gerek yok Ask iste karsilikli yasanirsa ne àla...
Aşk karakterin saygı duyduğun bir insanın kısa zamanda şahsiyetini sevmek sonucu doğan evliliğin yatak odasında geçen kısmıdır aş bittiği zaman geride o kadar ortak birikim kalacaktırki bu en büyük sevgidir sevgi varsa aşka gerek yoktur
Aşk eskidende vardı.. sadece eskiden aşk olsada erkekler kadınların eksik varlıklar olduğuna köle olduğuna inanırlardı yinede aşk tan kaçamazlardı tabii.. demek istediğim eski kafalıyım aşktan anlamam pek doğru bir cümle olmuyor.
Aşkın tarifi bağımlılık, sevgi, abonelik gibidir, aşık olduğun kişi olsun malzeme olsun, canlı olsun araç olsun herseye aşık olabilirsin ve bunları görmeden yannda olmadan iletişim kurmadan huzursuz olursun, Aşk bir tutku, bağımlılık, abonelik ;)))
Nefes alip verirken derin derin nasil iyi hissederiz degil mi? Askta oyle olmasi gerekir sanirsam.. bende asik olmadim. Evliligim mantik uzerine kuruldu.. sonra bitti.. ve sevdiklerim oldu ama vazgecebildiysem bir gecede oda ask degildi sanirim..
Gece olunca bir sessizliktir sensiz. Ve sen hicimde eksilmeyecek en guzel hatirasin. Sen ozlenen en guzel seysin. Keske ep yanimda olsan. Sen gelip gittin ben geldigin gunde kaldim. Sen bana geldiginden beri. Ben kendime gelemedim. Yaninda olmasamda kalbim hep senle. Bu hayata yaptigim en dogru sey... Senle birlikte aski yasamak... ❤️Seni seviyorum❤️
En İyi Cevaplar