.ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim.uzun süredir devam eden bir ilişkim var .ve benim 17 yaşında zihinsel engelli bir kardeşim var.benim her zaman kardeşim için planladığım gelecek benim ona ömrümün sonuna kadar bakacak olmamdı.ancak bu ilişki böyle ciddiye binince artık düşünmeye başladım evlenirsem kardeşime ne olur diye.sevgilim kardeşin bizle yaşayacak diye kendisi söylemişti ama durumu şöyle anlatayım.kardeşim tek başına uyumaz.uyutup yanından kalksanız en fazla yarım saat uyur ve kalkıp yanındaki kişiyi arar.gün içinde hep onu bakan kişinin yanındadır Şu an babam ilgileniyor herşeyiyle afedersiniz ama banyoya ve tuvalete bile birlikte gidiyorlar.ben yadırgamıyorum.ama bay arkadaşlarımın düşünmesini istiyorum böyle bir eşiniz olsa size gün içinde en fazla kardeşinin uyuduğu 1-2 saat vakit ayırabilecek gece çoğunlukla sizinle uyuyamayacak bir eşiniz olsa ne yapardınız? ve ben çocukta istemıyorum çünkü çocuğum olursa kardeşimle ilgilenemem.neyse arkadaşlar çok uzattım.fikirlerinizi almak istiyorum.
Cevabın nedir?
merhaba yazılanları okudugum zaman acıkcası ağladım çünkü benimde engelli bir ablam var ve tamamen bize bağlı seni şu an çok iyi anlıyorum bir engelli insana bakmak kolay degıldır hanı derler ya insan eti ağırdır diye o bizim canımız bize zor gelmez ama dışardaki bir insan bu sorumluluğunu üzerine alması için melaike falan olması gerekiyor şöyle düşün dışarda tekerlikli sandalyedeki bir insana ya da engelli olan bir insan diğer insanların bakışı düşüncesi hep şu yöndedir ''Allah yardım etsin çok zor '' aslında hiç zor değil çünkü biz bununla yaşamayı öğrendik hayatına girecek insanda bu şekilde düşünecek şu an hayatını yönlendirme şekline kadar tanıyorumdur seni ve daha ilk defa yazıyorum çünkü kardeşinle yaşamayı öğrenmişsin ona iyi bir hayat vermek için okuyup meslek sahibi olmak istiyorsun emin ol hepsini yaşıyorum ve şuanda olan bişeyi sana anlatmak istiyorum az önce bananem geldi ve dediği şey inşallah hayırlı bir kısmetin olurda kurtulursun ya evlılık bı kurtulus degıldır evlenmek ıstesem şu an isteyecek insanlar bile vardır ama benım kardeşimi kabul etmeyecekse o kocanın ne hayrı olur lütfen bana ulaş
16 Yorumla- +1 yıl
Bana ulaşabilir misin lütfen
- +1 yıl
@Denizzaltun kim kime ulaşıyor ne olmuş 😁
- +1 yıl
Bana mesaj atar mısııın ben atamıyorum @AngelaJoLie
- +1 yıl
@Denizzaltun size mesaj gönderilmiyor
- +1 yıl
Yaa seninle konuşmam lazım beni instagramdan ekler misin adım : selinotl @AngelaJoLie
En İyi Cevaplar
+1 yılhepsi sana saygı duyardım helall kız sen gibisi yok diyecektir veya demiştir. ama sonra bir ara bıkacaklar bu durumdan. güya kardeşime abi olacaktı neyse umarım doğru ve vicdanlı bir insandır :)
00 Yorumla
Bu aşamada aile ile beraber yaşamak daha mantıklı geliyor.
Tabisi ev konusunuda buna göre ayarlayacaksınız..
Çünkü bir yerde eşinlede sıkıntı yaşayabilirsin... Hayatın doğrusu olarak kardeş sorumlulugumuzda olsada bir de maalesef lanet olası hayatın gerçeği var ki mutlaka sıkıntı çıkabiliyor ilişkilerde(ki inşallah çıkmaz), Baban veya annenle beraber yaşayıp onlarla sorumlulugu paylaşabilirsiniz..
Ama evi iyi ayarlamanız gerekiyor tabisi...
Çocuk konusu zaman meselesi, acelesi yok... Siz sadece yarına üzerine koyabildiğiniz kadar şey koyun.05 Yorumla- +1 yıl
kardeşimin sorumluluğu elbet birgün tamamiyle bana kalacak ve o gün sorunlar çıkmaya başlayacaktır.evlilikte çatırdayacaktır dolayısıyla.çok zor bir durum içinden çıkamıyorum
- +1 yıl
Geniş zamana yayacaksınız bu durumu
Bununla beraber uzun vadede kardeşini olabildiğince birşeylere alıştırmaya çalış veya olabildiğince tedavisini yaptırmaya çalış, bunları geniş zamana yay(farzedelim 10 yıllık bir sürece yay )
En azından tamamiyle size kalana kadar ailenin desteği olsun
Rabbimin yardımıyla birşeyleri aşacağınıza inanıyorum, sevgilinle ara sıra buna çözümler üretmeye çalışın, bu sizi rahatlatacaktır - +1 yıl
kaç gündür aklımda zaten konuşmak yüzyüze gelince anlatmak istiyorum ona herşeyi.kabul ederse eder etmezse yapacak birşeyim yok
- +1 yıl
sana tavsiyem eşinden ve çocuğundan önce kardeşini düşüneceksen evlenme! onun aile ve baba olma hayallerini baltalama. unutur...
Mukaddes bir insansınız ve müstakbel mukaddes eşinizle mutluluklar dilerim. Her insanın sözde kabullenirim deyip özde zorlanacağı bir konu. Bunu bilerek ve isteyerek bu durumu kabul edeceğini söyleyen insan mukaddestir. Çok zor olacak tabi ki. Ama bunu en zor yamaçlarda ki en nadide çiçeklere ulaşmaya benzete biliriz. Zorlu bir yaşam olur ama o zorun içerisinde ki minik güzelliklerin kıymeti çok daha fazla olur. Herşey gönlünüzce olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
23Cevap
seni anlıyorum benim de hafif zihinsel engelli bı kardeşim var ve bende belki ileride böyle zor bı karar vermek zorunda kalacağım ve şunu da biliyorum ki benim kardeşime kimse benim gözümle bakmaz ne kadar iyi bı insan olursa olsun katlanmaz inan bana sen çok iyi bı insansın ve seni anlayabiliyorum bu çok zor bı durum kardeşinin sana çok bağlı olduğunu seninle uyuduğunu söylüyorsun açık ve gerçekçi olmak gerekirse kardeşinin sana olan sevgisi ne kadar saf olursa olsun evlendiğin kişi bu sevginin saf
olduğunu bilirse bilsin hiçbir erkek bunu kabullenmez burada senin de bı seçim yapman gerek sana neyi seçeceğini söyleyemem çünkü sonuçta senin de bir hayatın var fakat bir yandan da bakıma muhtaç bir kardeşin var ben kendi seçimimden bahsedecek olursam evlenmeyeceğim çünkü ben böyle bir vicdani yükü kaldıramam gözlerime her baktığında sevgi bekleyen kardeşimi bırakamam sana gelecek olusam tavsiyem istersen kardeşini bir kuruma alıştıra alıştıra verebilirsin bu konuda sana kimsenin bir şey demeye hakkı yoktur oturulan yerden ahkam kesmesi kolaydır ama dediğim gibi bunu o vicdani sorumluluğu kaldırabilecek sen yap eğer bunu kaldıramam diyorsan evlenme ve kardeşinle birlikte yaşa o hayata uyum sağla ben kendim için konuşacak olursam evlenmeyi düşünmüyorum kardeşimke beraber bı hayat süreceğim elbette içime hep bir uhte kalacak fakat ben onu bırakamam ilerde onunla beraber bı hayat kurmaya çalışacağım inan seni çok iyi anlıyorum unutmaki yalnız deyilsin yanında Allah var bu hep aklı da olsun
hangisini seçeraen seç seni yadirgamak veya sana ahlak taslamak kimsenin haddi deyil umarım sana yararlı olabilmişimdir bu arada 1 sene geçmiş ne yaptın00 Yorumlabu soyledıklerınızı ve hıssetttıklerınızı en basta cıddı dusundugunuz ınsana soylemelısınız,sahsen ben boyle bır seyde buna pek sıcak bakmam,bakanada buyuk hurmet ederım orası baska...
siz ise kardesınıze sahıp cıkarak buyuk bır ınsanlık dersı verıyorsunuz helal olsun, allah sızden razı olsun10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılokurken göz yaslarimi tutamadim sen esi benzeri bulunmayan bir ablasin helal olsun sana kurban oldugum Rabbim seni iki dünyadada mutluluklarin en güzeliyle mükafatlandirsin insallah insallah sevdigin insanda bu konuda anlayisli olur ve beraber herseyin üstesinden gelirsiniz büyük bir sevgi herseyi basarir diye düsünüyorum Rabbim ömür boyu mutluluklar nasip etsin helal olsun sana valla Rabbim gönlüne göre versin sana ne kadar dua edilirse az gelir
11 Yorumla- +1 yıl
:) bende sizin yazdıklarınızı okurken gözyaşlarımı tutamadım.Rabbim sizede versin dünyadaki tüm mutlulukları.
Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı. way güzel bence senin için 2 seçenek war ya hiç ewlenmiceksin bir ömür kardeşine bakıcaksın ya da ewlenip kardeşine başka bir hayat bırakıcaksın ayrıca şöyle bir durumlarda war kardeşine baktığın sürece çalışman falan imkansız gibi bence işe girerek kardeşine bir bakıcı gibi birşey tutsan iyi olur
04 Yorumla- +1 yıl
üniversite okuyorum kardeşimi bakıcıya bırakmayı gözüm almıyor.bakmak sorun değil bakarım.benim sorunum kardeşime bakarken eşimle yaşabilme olasılığı olan sorunlarımız
- +1 yıl
walla bana ewlilikten daha önce we daha ciddi sorunlar war gibime geliyor herkezin ailesinde olduğu gibi bir gün sizdede anne babalar gidicek kardeşinle yalnız kalıcaksın sadece 2 niz kaldığında nasıl geçimini sağlıcaksın cünkü o warken çalışman zor gibi bence mutlaka temiz bir bakıcı bulmalısınız saat başı ararsın gerekirse ewe kamera doyarsın eğer ewli olursan kocanda yardımcı olur herşeyden ziyade büyük kalbin warmış senin
- +1 yıl
babamın maaşı +kardeşimin bakım parası +18inden sonra alacağı bir maaş daha var.evimiz var para sıkıntı değil.bakıcıyıda bulduk diyelim.dediğim gibi kardeşim banada çok düşkündür babamdan sonra.kıskanır diye korkuyorum bu çocuk büyüyecek hep küçük kalmayacak.eşime zaman ayıramayacağım.çok fazla soru işareti var
benım kardesım de enhgellı cocuk senı anlayabılr mı bılmıyrm ama derdını anlat cocuga cok zor gercektren ben kardesım ıcın unıversıteye ara verdım memurlugu kazandım ,dıyecegım su sevgılı es gelıp gecer ama kardes cok daha onemlı ve allah sana ve aılene sabırlar versın
110 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim.Rabbim şifa versin kardeşinede.ben üniversite okuyorum şuan.anne babam şuan ufak tefek hastalıkları dışında gayet iyiler yaşları ileri olsada.ben onlar hayattayken evlendim diyelim.ondan sonrası korkutuyor
- +1 yıl
ne kadar şanslı kardeşin.bizde sadece ben varım ablası olarak.
- +1 yıl
babama daha çok düşkün ama babamdan sonra ben.annemle hiç durmaz yaklaştırmaz yanına pek.
- +1 yıl
yoo hayır annem çok sever onu.birkaç sene öncesine kadar anneme çok bağlıydı ama annem amelyat oldu ve hastanede yatması gerekti babama bağlandı ozamanlkar işte şuan hala daha öyle
- +1 yıl
eyvallah teşekkür ederim.Allaha şükür iyi annem.sizde konuşmak isterseniz seve seve dinlerim sizde Allaha emanet olsun.
Soru bana sorulmamış ama konuşmadan edemeyeceğim, bir yanda konuşamayacağım. Ailen ve sen saygı duyulacak insanlarsınız. Umarım bu özverinin karşılığını mutluluk olarak geri alırsın :) Sözü sorunun muhataplarına bırakıyorum.
İyi geceler.11 Yorumla- +1 yıl
estağfurullah elbette düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.teşekkür ederim sizede iyi geceler
+1 yılOncelikle seni tebrik ederim aziz kardesim. Sen dogru yolda oldugun surece, Allah sebatindan ve sabrindan oturu sana sevgisiyle karsilik verecektir insallah.
Kardeşine bir bakicinin bakmasi mumkun degil mi?02 Yorumla- +1 yıl
mümkün olabilir.ama kardeşim alıştığı kişiyi bırakmıyor.uyurken bırakmaz beni yani.
- +1 yıl
Bence, kardeşinin bu durumunu uzman bir kimse ile görüşmeyi denemelisiniz. Cözümün oldugu bir yerde fedakarlik yapmak zarardan başka birşey değildir.
Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı. Ne diyeceğimi şaşırdım nutkum tutuldu. Birşey diyemiyorum. Tek söyleyebileceğim şu ki, kardeşine söyle melek gibi bir ablası var. İnşallah Allah cenneti sana hem bu dünyada hem de ahirette verir :(
12 Yorumla- +1 yıl
Amin cümlemize inşallah.kardeşim keşke söylediklerimi anlayabilse ona o kadar çok şey söylemek isterdim ki:)
+1 yılkötü bir durum ama evlilik çatırdayabilir bir süre sonra. Haa yaptığı güzel bişey biryerde ama zor bir durum. Evliliğin yanında onu da aradan çıkartmak..
09 Yorumla- +1 yıl
dışardan söylemek ona kolay geliyor ama ben 7/24 kardeşimleyim ve ev halini biliyorum bu yüzden sıkıntı olabileceği çok açık.
- +1 yıl
yani. Biryere gidemezsin, istediğin gibi hareket edemezsin. Evlilikte özel bir anınız olmaz, olmayacak. Şimdiden öyle söylemesi dediğin gibi kolay geliyor. Haa uyuma derdi, başkasına bağlı yaşamasa tamam da zor yani bu şekilde..
- +1 yıl
ömrümün sonuna kadar bir yere gitmeyebilirim hiç sorun değil ama evlilik kısmı çok zor çok kafa karıştırıcı.
- +1 yıl
evet, yine dediğin gibi diyeceğim ama evlilik olmasa ömrünün sonuna kadar taşıyabilirsin ama evlilik işin içine girdiği için eşin başta pek bir müdahele etmeyecektir de bir süre sonra onda da değişimler olacaktır. Bunları oturup baştan güvence altına alıp sonra adım atmak lazım evliliğe.
- +1 yıl
yada hiç evlenmemek lazım.
- +1 yıl
hiç evlenmemek değil de çok çok düşünceli birini bulman lazım. Böyle biri mutlaka vardır ama nasıl ne zaman çıkar karşına orası muamma. Yoksa evlenmek yuva kurmak senin de en doğal hakkın..
- +1 yıl
erkek arkadaşımın o kadar dşünceli olduğunu sanmıyorum.
- +1 yıl
düşünceli olabilir de bu kadarı olabilir mi orası muamma. Yaşamanda da bilemeyiz. Bugün hiçbir sorun olmaz sevgilim diyip evlendikten 3 ay sonra yeter de diyebilir. Yaşamadan bilinecek bişey değil bu durum.. O imzayı attıktan sonra da dönmesi zor bir durum açıkcası.
- +1 yıl
kesinlkle
+1 yılEvliliğin her günü sizinle yaşaması gerekmiyor. Sırayla bakarsınız ailenle. Gittiği yere kadar. Onun sevabı da yeter. Bu da senin sınavın olabilir.
12 Yorumla- +1 yıl
ailem öldükten sonrası korkutuyor.
- +1 yıl
Ondan sonra da bakarsın ya bir şey olmaz. Dünya hayatı da gelip geçici zaten, sonsuza kadar böyle olmicak ya. Eşinin ailesinden biri de bakıma muhtaç olursa ona da bakarsın, o zaman kendini rahat hissedersin.
Çok zor gerçekten . Yani insan eşinin yanında , sarılarak uyumanın hayalini kurarken bu tür bir durumla karşılaşması, soruyu çok zor kılıyor. Ben bişey diyemiyorum , sorun olabilirde , olmayabilirde , evleneceğim kişiyle aramızdaki bağlara bağlı.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 757 cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim yok ama olsa senin kadar fedakar olur muydum ya da karşımdaki kişi bunu kabul eder miydi bilmiyorum ama herkesin yapabileceği bir durum değil.
08 Yorumla- +1 yıl
her gece ilerde bu çocuğa ne olacak diye ağlamaktan aklını kaybetmeye gelebilecek ama bir yandan da onun ablası olmakla gurur duyulası bir durum aslında.
- +1 yıl
Ben yapamazdım bir yanda kardeşim bir yanda evlendiğim sevdiğim adam ve ben evliliği yaşayamadan sürekli kardeşime vakit ayırmak durumundayım büyük problem olurdu inan bana eşinde bir yere kadar sabreder ileride aranızda ufak bir tartışma çıktığında bunu öne çıkartacaktır. Eşinle uyumadıkdan, beraber vakit geçirmedikten sonra evliliğin ne anlamı var ki.
- +1 yıl
işte benimde kendime kabul ettirmeye çalıştığım nokta burası.ilişkinin başında amaan işte takılmalık birşey diye düşünüyorsun ama işlre ciddiye binince değişiyor herşey kardeşim daha önemli deyip ayrılayım diyorum yapamıyorum.çıkmazdayım.
- +1 yıl
Kardeşine çok iyi bakılacak kurumlar vardır istediğin zaman gidip görebileceğin ve onun orada rehabilite edileceği.
- +1 yıl
bunu dememişsiniz sayıyorum.yinede teşekkürler.
- +1 yıl
Bazı şeyleri yok sayamazsın. Yinede rica ederim.
- +1 yıl
Umarım ki başınıza gelmez ama bir engelliye bakmak sanıldığı kadar kolay değil.bu çocuğun kişisel temizliğini orda yapacaklarmı? her zaman yemek yemez peşinde gezeceksin ne kadar yerde kardır çünkü hiç yemıyor yemek + katı gıdalar yiyemez orda hergün onun için yemek yapacaklarmı? gece yanında uyuyacaklarmı?sevgi göstereceklermi? ne kadar sevgie ihtiyacı olduğunu görseniz şaşarsınız.bence bazı şeyleri yoksaymak çok daha iyi.
- +1 yıl
Çok kaliteli yerler var evet maddi olarak pahalıdır ama en iyi bakımı sunarlar. Seçim yapman gerek evlendiğinde senin hasta olduğun zamanlar olacak, eşinin hasta olduğu zamanlar olacak. Engelliye bakmadım ama down sendromlu tanıdığım vardı ve aldığı eğitimle kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmişti. Her zaman en kötüsünü düşün çünkü insan kendini iyi olana alıştırınca kötü olan başına geldiği zaman afallıyor hayata, yaşama odaklanamıyor.
+1 yılÇok seviyorsam evlenirim ve onun güldün kadar bana eşime sevep sokakta bırakacak değilim ben
07 Yorumla- +1 yıl
tam olarak anlayamadım ne yazdığınızı.
- +1 yıl
çok seviyorsam kardeşinle yaşamanı izin veriridim ben eşin olsam böyle anlatayım en iyisi evli oldumuz sürece ona bakar sevap kazanırdım hem hemde eşimle mutlu yaşardım demek istedim
- +1 yıl
keşke herkes siz gibi düşünse.kardeşim 17 yaşında ama büyük gösteriyor.böyle sakalları falan erken çıktı.sevgilim resmini görünce büyük duruyor dedi ve sen onunla uyuyorun adam gibi demeye getirdi.yani ben ilerde onun anlayış göstereceğinden şüpheliyim.
- +1 yıl
ben bu yğzden yalnızım belkide aşkta kızın güzelliğine vb bakmıyorum kişiliğine bakıyorum eşim nasıl mutlu olacaksa öyle yapmak isterim ben seviyorsa katlanır buna ama aranıza girmek istemem
- +1 yıl
umalımda herşey en doğru şekilde olsun ozaman.
- +1 yıl
inşallah mutluluklar dilerim ailenede sabır ve dayanma gücü
- +1 yıl
Teşekkürler
Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı. Eşimi seversem onun kardeşi benim kardeşi sevmezsem o ayrı
03 Yorumla- +1 yıl
kendisi teklif etti biz bakarız diye ama aynı evde yaşamaya başlaytınca işlerin çok değişeceğini düşünüyorum.yani bu çocuk büyüyecel 25 30 yaşlarınada gelecek ve ben onunla uyuyucam mecburum.kıskançlıklar çıkıcak
- +1 yıl
teşekkür ederim
+1 yılkardeşin için bu kadar fedakarlık yapman çok güzel.takdir ettim. erkeklere soruyodun aama demek istedim :/
ilerde bir düzen oturtulur bence.01 Yorumla- +1 yıl
inşallah.
+1 yılYani şeylerini kabul ederdim ama eşimin benim yanımda uyumamasını istemezsim ha şöyle bişey olur bir bakıcı tutarız konuyu anlatırız yanında uyur bizde beraber yatardık tabi böyle bakıcı bulmak zor :/
04 Yorumla- +1 yıl
bulsanda o çocuk o bakıcıyla uyumayabilir.
- +1 yıl
Peki ya ailen sizinle kalsa :)
- +1 yıl
ya anne baba vefat ederse?
- +1 yıl
3 kişi uyusanız ? :)
Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı. sıkıntı olur her zamana. ilerde çocuğun olduğunda daha sıkıntı.
00 Yorumlavalla işini çok zor olduğunu düşünüyom Allah sana sabır güç versin. eşin çok büyük sorumluluk alır yani seni böyle kabul ederse seni çok seviyodur
00 YorumlaTek düşündüm mükemmel bir abla olduğun(mutluluklar)
11 Yorumla- +1 yıl
:) teşekkür ederim.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvliliğin bir süre sonra yürümez.. zorluk cekersin.. bakıcı tutman en mantıklısı.. helal olsun diyorum.. benimde abim zihinsel engelli.. allah sabır versin.. mutluluklar dilerim :))
05 Yorumla- +1 yıl
peki siz ne düşünüyorsunuz ilerisi için kardeşiniz hakkında? teşekkür ederim bu arada.
Cevap sahibi+1 yılyok kardeşim evli.. cocuklarıda oldu.. bir hala olarak ben baktım hep cocuklarına .. hepside beni annesi gibi bilir.. Rica ederim :))
- +1 yıl
ne kadar güzel.Allah çok çok uzun sağlıklı ömürler versin hepinize.benim kardeşim ömür boyu bakıma muhtaç kendine hakim değil ne yazıkki.
Cevap sahibi+1 yılAmin ! Hepimize canım :)) Allahta bizi bunlarla sınıyor işte.. bunlar olmasa baska seylerle sınayacak..
- +1 yıl
Allah sevdiği kuluna verirmiş derdi zaten.olsun :)
valla zor bacım ya ben ne kadar sevsem de..bilemiyorum..
01 Yorumla- +1 yıl
işte o bilinmezlik bendede var ve yaşım henüz evlilik için erken ama bunları düşünmeliyim ve erkek arkadaşıma anlatmalıyım ama çok kararsızım
Gizli Üye(30-35)+1 yılne yaptın Merak ettim Hala burada isen bu arada geçmiş olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. Kardesim 1 buçuk sene önce vefat etti.
+1 yılAllah korkusu olan bir eşin varsa yardımcı olacaktır sana endişe etmeyesin
00 YorumlaBravo vallahi senin gibi insanlar yok denecek kadar az artık. Kardeşinle ilgilendiğin için anlayışla karşılamaya çalışırdım ben olsaydım.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEt tırnaktan ayrılmaz, anca beraber kanca beraber, eşin olucak kişi kardeşine engel olarak bakmamalı?
00 Yorumla
+1 yılÇok uzun zaman geçmiş ne oldu ne yaptın nasıl bir karar verdin?
03 Yorumla- +1 yıl
2018 Mart ayında kardeşim vefat etti.2019 ekim sonunda evlendim soruda sorduğum değil farklı bir kişiyle
- +1 yıl
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm şüphesizki yeri cennet 🙏🏻 Neden peki rahatsızlığından dolayı mı?
- +1 yıl
Çok teşekkürler. Engeliyle alakalı bir şey değildi. Böbrekleri iflas etti. Birkaç kez diyalize girdikten sonra yüksek tansiyon, çoklu organ yetmezliği gibi nedenlerle fenalaştı ve vefat etti.
+1 yılTaktir ettim seni super bir insansin kardesini birakma .
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
+1 yılAllah büyüktür allaha sığın yarın kimin ne olcağı belli değil kardeşine sırtını dönme
00 Yorumla
+1 yılBir kliniğe yatır veya uyku hapı=bol seks, ne bilim aklıma şimdilik bu kadarı geldi.
14 Yorumla- +1 yıl
insancıl olun biraz.
- +1 yıl
Arkadaşlarımda yorumlarıma tepki gösterir ama olaylara somut ve gercekcı baktıgım ıcın her zaman fikir danışmaktanda geri durmazlar. Sence bir ömür ona bakmakla geçer mi? Hadi sen sabırlısın eşin ne kadar tahamül eder. Eksi için sağol ama bu gerçeği değiştirmez. Belli ki seninde bu konuda şüphelerin var (mazeret bulma çabasındasın) ki sorma gereksinimi duymuşsun. Eğer gercekten bakmayı düşünsen burada sormayı bırak, konu açmak bile aklına gelmezdi. Hadi bu yorum içinde bir eksi lütfen.
- +1 yıl
tamam gerçekçi bakıyorsun diyelim.ama durumun içinde olan benim ve ben gerçekçi değil duygusal yaklaşıyorum ister istemez.evliliği düşünmüyorum ama olursa nasıl olur aacaba olur mu olmaz mı diye soru soruyorum kendime çözemediğim kısım bu anlayacağın.
- +1 yıl
Bu bir gerçek! Bir erkek o durumu paylaşmaz, başta yüküne omuz verse bile seneler sonra bunu sorun eder (melek değilse). Özellikle de çocuk yapma konusunda kim taviz verir ki. Kim evlat istemez. Diyelim ki sevdiğin her şeyiyle kabul etti, fakat (onu gerçekten seviyorsan) böyle bir hayata mahkum etmek haksızlık değil mi?
Burada verecegın en dogru karar ya hayata kardesınle 2 kısı olarak devam etmek ya da kliniğe yatırıp sık ziyaretlerle az da olsa normal bir hayat yaşama şansını yakalamak!
Gizli Üye(36-45)+1 yılkardeşin için bir bakıcı şart herşeyiyle sen ilgilenemezsin böyle olmalı
00 YorumlaAnan babana emanet edeceksin kardaşını dayı
00 YorumlaKardeşinle ilgilenecekleri özel bir yere yatırın. Bu zor ama bence en iyisi bu. Hem senin, hem kardeşin için.
01 Yorumla- +1 yıl
yanımdan ayırmam ben sıcak yuvamda uyurken o orda tek mi olacak.ASLA.
Başın saolsun zeynep
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri