Sanal dolandırıcılık gibi internette karşılaştığınız ve akıllıca kurtulduğunuz ya da dolandırıldığınız oldu mu?

Merhaba;

Yeğenlerim Metin 2, Wolfteam gibi aptal saçması oyunlar oynarlar, Neyse haliyle bu oyunlarında çeşitli hileleri nette mevcut ve yeğenlerden ufak olanı bu hileleri devamlı laptopuna indirmekte..

Bugun hasta olduğumdan evdeydim ve korkmuş bir şekilde yanıma geldi.. "Dayı bu ne " dedi...

Baktım oyunda ufak ve oyunla alakası olmayan bir konuşma penceresi açılmış yazan kişinin adı "bilişim şube polisi" haliyle bizim yeğen yazdıkça da "USER"...

Konuşmada metin 2 hack programı indirdiğimizi bunun yasal olmadığını felan söylemiş yeğende dayıma bi sorim demiş..

Bende aldım klavyeyi elime başladım yazmaya...

Ben:- oyunlara hile indirmek ne zamandan beri yasal değil? hadi onu geçtim polisin işi yokta oyunlara hile yapanların peşine mi düşecek.

Polis:- Ekip gönderelim evinize isterseniz..

Ben:-hay hay, Ballı süt içiyorum onlarada ikram ederim, ama önce sen sadece benim bildiğim kişisel bir bilgimi ver...

Polis:-İpnizi kontrol ediyorum..

Polis:-ip numaranız 88,278...

ben:- herkesin ip numaramı bulması kolay, lokal bir ip sonuçta, Ne bilim mesela dsl hat numaramı söyle telefonumu söyle kimin adına kayıtlı onu söyle...

(Bu arada oldum olası laptop sevmem, üzerlerinde hazırdan mic ve kamera olmasından hoşlanmam)

Tekrardan polis olduğunu idda eden şahıs;

Polis:- ip numaranızdan bilgilerinize bakıyoruz

(ben bu arada gülmekten geberiyorum tabi)

Polis : - ne gülüyosun piç =)

Ben: - Yaptığının büyük suç olduğunu biliyorsun değil mi ?

Poli- Biliyorum

Ben: - O zaman benimle haddinden fazla konuştuğunuda biliyorsun

Polis:- Sesinizde geliyor

Ben:- Biz bu kamera mic olayını yıllar evel msnde kızlara yapardık.

Polis- Bu msn değil

Ben: - sonuçta bunu yapmanı sağlayan benim yeğenin hack diye indirdiği program

Polis:- Evet haklısın.

Ben: -İp numaran şu: 78,254, Bununla polise gidebileceğimi bu konuşmayıda pc ye şu an kaydettiğimi senin kamerandan 16sında bir veled gördüğümü ve bunuda kaydettiğimi, polisin dolandırıcılık suçundan senin götünden kan alabileceğini biliyorsun demi.. ki polis özellikle bu tür şeylerden bıkmış durumda çok kızıyorlar kendilerini taklit edip vatandaşı soyana...

Bilişim şube polisi is disconnect...

Ciddi anlamda böyle bir şey hiç başınıza geldimi ben çok eğlendim ama haliyle yeğenin laptopuda formatlamak gerek.. Babalar gibi keylogger yemiş it...

Polise de gitmeyi düşündüm ama sonrasında zamanında bende o yaşlardayken chatte surda burda kızlardan habersiz kameralarını acayım , Uyuz oldugum adama virüs atayım diye uğraşırdım Bu sebebe vazgeçtim...

Varmı aranızda böyle ilginç dolandırıcılık vakaları

Not: Çocuğun kamerasını felan açmadım kendisini görmedim aslında orda tamamen salladım. Tek yazdığım ip numarası idi ki onuda bir nevi chat programıda olan o pencerenin işlem adını öğrenince buldum..

Sanal dolandırıcılık gibi internette karşılaştığınız ve akıllıca kurtulduğunuz ya da dolandırıldığınız oldu mu?