Sürekli yanlış düşünen, yapmadığınız şeyleri yapmışsınız gibi davranan bir insanla nasıl başa çıkılır?

Bu guven eksikligidir. Bunu bende yasadim, hep sorguladim bir sey dediginde inanmadim. Ve inan basa cikmak cok zordur. Zoru seviyorsan zaten cabalamalisin er ya da gec guvenini kazanirsin, ama bu surecte cok bunalicagin kesindir. Kendini haksiz yere suclanmis hissi olucak hep.
Kolay kolay bitmez zaten. Bu bir hafta bir ay bir senede bitecek bir sey degil. Ondan bu duruma seviyorsan alismalisin, kabullenmelisin. En azindan is ciddiye binene kadar.. Bir kiz kolay kolay guvenmez eger hayal kirikligina ugrattigsan tabi bu tam tersi de olabilir, bir erkekte hemen guvenemez hayal kirikligina ugratildiysa. Seni sorgulayip duruyorsa eger, kiziyorsa zaten bil ki sevgisinden yapiyor. Hic bir insan sevmedigi birine bosuna nefesini tuketmez sorgulamakla ugrasmaz
çıkılmıyor yaa ahh bir çözüm bulursan bir tüyo ver benimkine de. ömrünü törpülüyorum adamın. ama kişisel algılama dünya görüşümüz o bizim güvenden değil bir kazık yemiştir yanlış insanlara güvenmiştir kandırılmıştır tam gözü açıldığında seni bulmuştur
kısanclık duygusunu bastırtarak..
ilgilenerek ve hos gorulu olarak
yanlıs dusunecegını bıldıgın hareketlere aman olsun ne dusunurse dusunsun demıyerek dıkkat edersin
Psikopat ruhlu kişiler onlar.
Hemen game-over deyip birkaç mil uzağa yollanıp, defedilmesi gereken insanlar.
Cevap
10Cevap
Merhaba 18 yaşındayım kız arkadaşım da 19 2.5 yıllık bir birlikteliğimiz var ama bu süreçte çok büyük ihanetler yaptı bana 8-9 ay aldattı tekrar affetmeme rağmen beni aldatığı çocuğa dönmeye kalktı ve birdaha affetmedim aradan 4-5 ay geçti ve barıştık şimdi ona asla güvenmiyorum ve sürekli kafamda birşeyler kuruyorum hayatına bir çocuk girmiş 2 ay kadar konuşmuşlar 2 defa da buluşmuşlar çocuğun adını soyadını benden saklıyor ve aramızda hiçbirşey olmadı diyor (cinsellik anlamında) ve ben sürekli kafamda kesin yapmıştır birşeyler gibi düşünüyorum bu konuda ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?
Yem atıp kurmasını sağlarım. Sonra o beni suç üstü yapmayı düşünürken bambaşka şekilde görünce şaşırıp kalacak tabii. Sonrasında sen ne sanmıştın ki içerikli karşındakine vicdan azabı çektirecek konuşmalar. O pişmanlık ve vicdan azabının etkisiyle paranoya yapmak istese de içinden bir ses engel olur
Kendi yaptıklarını sana mal etmeye çalışıyorsa tehlikeli biridir. Onu kurgularıyla yalnız bırakmak en iyi fikir.
Aynı şeyi bende yaşadım. Emin ol çaba gösterince her şey geçiyor. şu an 3.5 yıl oldu. Hala daha mutluyuz. Verdiğin çabalar değecekse eğer çaba göster. Boşver herkesin ayrıl dediğine bakma. Acısını da mutluluğunu da sen çekiceksin sonuçta. SEVGİ EMEKTİR sonuçta.
Kardeşim durmaksızın güven ver benimde öyle bir sorunum vardı telefonumu ona bırakıp gidiyordum bir kaç gün sonra kendi kendine güvenmeye başladı
Ben anlamadım artık kendimde aramaya başladım çoğu şeyi güven eksikliği mi yoksa kaybetme korkusu mu bilemiyorum güven vermek için elimden gelenin fazlasını yaptım her zaman. Her şeyi en ince detayına kadar düşündüm ettim ama neden hep kırıldım, üzüldüm bilmiyorum ben mi haddinden fazla değer veriyorum? İçimi döksem ne kadar yorulduğumu anlatsam satırlar sürer. Sadece çok yorulduğumun farkındayım.
daha önce gözyaşları sana engel olan kız bu galiba.. o zaman senin az da olsa psikolojik rahatlamana yardımcı olmuştum ama geri döndün dayanamayıp galiba. neyse eğer o kızsa başa çıkma. boşver. seviyorsan tamam da böyle de olmaz..
bak önemli olan sevildiğin değil. sevmen. seni seven ama onun sevdiği gibi sevemediğin biriyle nereye kadar gidersin. hadi kendini boşver. o kıza yazık değil mi. ağladı diye döndün. adım gibi eminim. çünkü kafan çok karışıktı. o gün sana dedim ki gözyaşlarıyla snein iyi niyetini suistimal etmelerine izin verme. şimdi de diyorum ki seviyor diye sevmediğin birinin duygularını suistimal etme. ha yok ben onu seviyorum dersen tamam ama üzgünüm senin onu o akdar da sevmediğinin farkındayım. hatta belki bir tek ben farkındayım.
seviyorsan yapacağın iş belli. alacaksın karşına konuşacaksın açık açık. yaptığı yanlışları söyleyeceksin. gerekirse blöf yapacaksın. seni kaybetmekle tehdit edeceksin. emin ol işe yarayacak. çünkü seven kadın kaybetmemek için herşeyi göze alır.
kusura bakma da senden adam olmaz😅.. valla kızma bana ama gördüğüm bu.. o zaman terket bir süreliğine. bırak ağlasın. bak göster kararlılığını. dayanamamazlık yapma.. anlasın.
bence bu işi kökten çözecek biri varsa o da benim😅.. sen bana yönlendir ben konuşayım. harbi bak😅
şaka bir yana terketme konusunda ciddiyim.. kararlı bir şekilde terket bir süreliğine..
Başa çıkacağım diye boşa enerjimi harcamam. Sonuçta yanlış bir şey yapmamışım ister inanır ister inanmaz.
Onun içi fesat. Olsun haklı düşünmekte ama baskı kurmak yanlış
Sevdiginden öyle yapıyodur, biraz anlayıs göster onu sevdıgını ama tepene de cıkarmadam
Eski sevgilim böyleydi. Çevremde kime anlattıysam onun kurgularını şok olurlardı. Üzülen siz oluyorsunuz kendinizi oyun içinde sanıyorsunuz. Uzaklaşmaktan başka çareniz olmuyor.
şizofren falan galiba... çok zor işin
ne kadardır çıkıyorsunuz? uzun zaman mı
ayrıl gitsin
başa çıkılmaz adamı akıl hastası eder haberin olsun. azap gibi birşey olur yaşam senin için haberin olsun.
Zor. Kuruyorsa guvenmiyor demektir. Bana güvenmiyorsa ben o ilişkiyi yürütmem. Bir manasi olmaz cünkü
Başa cikilmior denedim olmadı
Şizofren mi? Başa cikamazsin. Yol yakınken ayrılmalı
Başa çıkılmaz yorma kendini
güvenmiyor sana demek ki. güvenini kazanamamışsın
Güvenci sarsilmistir belki ☹️
Bu bildigin şizofreni psikiyatriye götürün
Bir süre sonra yorulur insan ya.
başa çıkılmaz ayrılınır
Ayrılmak dışında başka çözüm yok.
uzak durmak lazım hocam..
Çıkılmaz
Bıktırır bu tipler insani