"Aşkım hadi kalk şuraya gidiyoruz. Bilet aldım yarın kesin buradayız. Annem gelecek tanışırsın dimi?" ve daha niceleri. Sever misiniz böyle emrivakileri?
Bu bana göre emri vaki değildir. Aşkım hadi bilet ayırttım filanca yerden gidelim demesini ben vakit geçirmek istiyor özlemiş diye algılarım sürpriz gibi birşey algılarım. Şuraya gel şunu yap bunu yap gibi despot bir tavır yok ortada... Eğer kasteddiğin emri vakilik buysa ben bunu kabul ederim.
Emrivaki kimin yaptığına bağlı ve duruma göre değişir. Mesela akşam haber vermeden eve misafirle gelmek emrivaki. Mesela hiç tanımadığın kişilerle bir plana dahil edilmek emrivaki. Örnekler çoğaltılır elbette, bir iki kez bir şey denmez ama sürekli olması hoş olmaz.
İnce düşünülüp bencilce karar verilmemişse sürpriz tadında ki emri vakiler sabah kalk hadi gidiyoruz deyip güzel bir yerde kahvaltı yarın gidiyoruz deyip şehir dışında güzel bir gece güzel olabilir.. Ama bencilce yapılan her emri vaki nefret ettirir
bu biraz nasıl söylendiğiyle de ilgili, tatlı dille bazı emrivakiler gayet de hoş oluyor ama uzun vade de istenilen her şey emri vaki söylenir ve sert bir tavır sergilenirse, bu baskıcı tutum karşısında kimse dayanmaz diye düşünüyorum.
yanlis anlasilmasin. Bir erkeği toparlayip çeki düzen veren kadindir yani bundan gocunmam rahatsız olmam sonuçta bana bunu yapıcak eşim olucak kadın tabi onu bulmak önemlide. bence hoş bir şey ya da ben çok duygusal yaklaşıyorum bu konuya
Severim ya böyle şeyleri sevgilimin beni yönlendirmesini isterim emir vermesini bu bana onun olduğumu hissettirir ben biraz çocuksuyum olgun biri yanlışlarımq el atmalı
Annem gelecek tanışırsın demi dese tabe tanışırm sert tepki vermem emrivakilere ama istemediysem aşkım gelemem ya derim napym her dediğni yapacak hizmetçi yok karşısında
herkesin hayatına kimse karışamaz =) sinema biletine okeyim eğlenceli olabilir de aileyle tanışmak falan sıkıcı işler. yani sınırını bilirse sıkıntı yok, aşırıya kaçınca boğucu olur kaldıramam
Hiç hoş değil. Sanki ilişkimiz sadece onun için var ve ben ilişkimizin kuklası gibiyim. O zaman gitsin bir şişme bebek alsın, aynı şey. Değil mi yani? :)
Bu tür davranışları sergileyenlerin karşısındaki kişiyi de düşünmesi gerekiyor hani zor durumda kalabilir sonuçta :/ Sevmiyorum ben direk tüm sinirlerim geriliyor -,-
bence sana emrivaki yapmasına izin verme sevgilin bile olsa bir ilişkide en önemli şey krşılıklı saygıdır saa emrivai yaparak sana saygı duymadığını gösteriyo
canım sıkkınken neselendirmek için emrivakiler hoşuma gidebilir memnuniyet duyabilirim ama bunu dışındaki emrivakiler rahatsızlık bıçak sırtı hissi verebilir
Her tercihin bana bırakılmasından hoşlanmam. Bana seçenek sunulsun isterim. "Şuraya mı gidelim yoksa buraya mı?" gibi. Ama emrivaki ilişkiyi çıkmaza sokar. Kimse kimsenin kölesi değil
Yerinde yapılan emrivakiler güzel olabilir. Sonuçta sevgilisiniz siz onu o sizi seviyor karşısındaki insan sevdiğinin kötülüğünü isteyecek bir şey yapmaz bu yüzden emrivakiler güzel olabilir.
Daha önceden ayarlanmış farklı bir plan yoksa sorun etmem. Ama önceden konuşmuşuzdur plan yapmışızdır. Kendimi bu plana göre psikolojik olarak hazırlamışımdır. Planın dışına çıkılıyorsa sorun edebilirim.
En İyi Cevaplar