Buradan bakınca evlilik güzel şey gibi duruyor. Ama kendi ailemizi düşününce, pek de özenilecek bir durum değil diyorum. Yani kendimi düşününce güzel, olanı düşününce çirkin geliyor. Evlilerin bu kadar standarda bağlayıp neredeyse asker arkadaşına dönüşmesi en büyük sebep bence. Siz ne dersiniz? Hiçbir evli insanın evliliği tavsiye etmeme sebepleri neler sizce?
Hiçbir evli insanın evliliği tavsiye etmeme sebebi nedir?
Ben de tavsiye etmiyorum. Açıkçası kızlara diyorum. Bir erkekle evlenmeden önce temiz mi pis mi ev işlerinde bunu öğrenin. Banyoda kesilmiş sakal parçaları her yerde olunca mide bulandırıyor. Kendisine diyorum erkek berberleri ucuz zaten 5 lira ver şu evi kirletme. Evde tras olma diyorum anlatamıyorum. Bir kez yemek yapar 10 tane kap kirletir. Çöpleri hep ben atarım. Eşyalarını kirli sepetine atmaz. Evde bozulan şeyler umurunda değil. Evin eksiklerini takip edecek dikkate sahip değil. Her şey benim üzerimde. Ben de çalışıyorum. Yaptırdığım işleri beceremiyor. Bulaşık makinesinin ayarını değiştirmiş elleme diyorum anlamıyor. Düşük derecede yıkadığı için hepsi kirli kalmış. Kurumuş kir hiç çıkmıyor. Daha beter etti. Hepsini elde yıkadım.
Çevrendeki erkekler öyle olmaya bilir, ben yüzlerce erkekle aynı evi aynı aşı paylaşmış biri olarak söylüyorum, benden iyi mi tanıycaksın hemcinslerimi? bak ben bile çok pasaklıyımdır ev ortamında, kız arkadaşlarım bunu bilir hatta gelip yardım ederler. Ama ben saklamıyorum herkese söylerim ben dağınığım pasaklıyımdır diye. Evlendiğin adama gelince genel olarak, sana karşı tavırları, yaklaşımı, bağlılığı vs tarafsız gözle baktığında adam gibi adam diyebilyorsan, yeterki ev ortamında dağınık olsun. Yok eğer adamlığında sorun varsa, zaten herşey gözüne batması çok normal.
@elegante3434 pasaklı olduğun için savunmaya geçmen normal. Sen dağıtıp başkasına toplatirken utanmıyorsan. O senin sorunun. Pis insanlarla yazışmak bile istemem. Lütfen polemik çıkarmayın.
Evliliği tavsiye etmeyecek kadar kocanın pasaklı oluşundan şikayetçiysen , boşan kurtul. Bak ben pasak lı biri oluşumu profilimi gizlemeden söylüyorum, sende gizliden çok öyle şov yap kocan üzerinden aciz insan. İnsan ruhu kirli olmasın, dışı pis olsa nolur olmasa nolur.
Eşinle bir hayatı paylaşıyorsan genel anlamda ondan memnunsun demektir. Evliliği tavsiye etmeyecek kadar memnun değilsen, ve hala boşanmıyorsan sadece ruhunda değil, kafandada problem var demektir.
yanlış kişilerle konuşmuşsun ben 6 yıldır evliyim 5 yılda öncesi var ve çok mutluyum. kankayız sırdaşız evde oynar dans eder birlikte yemek yapar yer balkonda kahve keyifleri yaparız. yatak odasında kışın radyoyu açıp abajur ışığında kahve içerek karın yağışını seyrederiz. herşeyi birlikte yaparız. güzel anlarımız hep birliktedir ya da birlikte olduğumuz için o anlar hep güzeldir. uyuyunca sabah özlemiş uyanırız hala bile. neden bu kadar geç kalmışım diyorum bu kadar mutlu olacaksak keşke 18i geçince evlenseymişiz :D
Evlilikte heyecan kalmaz, monotolasir, sabit şeyler durağan bir yasanti olursa sıkıcı olmaya başlar evlilik. Her zaman ilişkiyi canlı tutmak gerekli. Bir de ayrı yaşamak farklı aynı evde yaşamak daha farklı. Hayallerindeki gibi yurumeyebilir insanın birlikte yaşayışı ve hayal kırıklığı ile sonuçlanır zaten sonrası bosanmalar vs. Anlasbilmek önemli karşılıklı anlayış gösterilmediği bir tarafın kendini sürekli haklı görmesi diğer tarafı suçlaması alttan almaması eleştirilerin dozajinin artması, kadında ki dirdir, erkekte ki ilgisizlik vs her şey olumsuz ilerlerse bize de evliliği onermemeleri normal😊
ben bunu anlamıyorum. Bir evlilik yaşamış olan ben bile hala evliliğin doğru insan ile doğru zaman da çok iyi sonuçlar vereceği görüşündeyim. Evlilikte ki en kötü şey monotonlaşma bence. Monotonlaşmayı aşan her çift mutlu olur. Ayrıca mutlaka bir şeyler paylaşabileceğiniz mutlu olabileceiniz düzenli sohbet dahi edip her gün birbirinize gününüz nasıl geçti diye sorabileceğiniz biri olmalı
evli bir arkadaşıma sordugumda cevabı "evliligi guzel yanları var ama kotu yanlarida. var bu guzel yanları kendi evin oluyo anne evinde esyalarinin yerini degistirrmiyosun ama kendi evinde hersey kafana gore gece dışarı çıkmak mesela bekarken cok isteriz ama olmaz ya evlendigimde esimle ciktim hic bir tadi yok kotu yani ise ev ortaminda birbirinizi daha tanimamis olmaniz, ailesinin herseye burnunu sokmasi , ve bekardan harçadıginiz parayi evliyken yapamiyosunuz dusunuyosunuz su para surya gidicek su ileride lazim olucak die kafaniza buyruk takilamiyosunuz " gibi konuşmustu
Evlenmek için evleniyorlar, bu yüzden tavsiye etmiyorlar. Çok sevdiğim bir abim var (öz değil) 40 yaşında evlendi, eşi de o 35 filan. Onları gördükçe ben mutlu oluyorum, tavsiye etmelerine gerek bile kalmıyor. Zaten tavsiye edilecek bir durum da. degil gerçi. Misafirlerden bunalıp evden kaçmalar, lohusayken konsere gitmeler, resim çizmeler, şarkı söylemeler... Böyle aşırı eğlenceli çiftler, çok seviyorum ikisinide. Şimdi bir de kızları oldu, evinlerindeki köpekle de çok iyi anlaşıyorlar. Birbirlerini çok geç tanımış gibi görünüyorlar yaşlarından dolayı ama öyle değil. Hiç evlenmeyi düşünmeyerek buldular birbirlerini, bir beklentileri olmadan ya da. İnsanlar evlilikten çok şey bekledikleri için hayalkırıklığına uğruyor, bu yüzden tavsiye etmiyorlar bence.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Heycan arayan sahislar zaten kesinlikle evlenmesinler cunki evlilik bir sure sonra monotonlasicak. Illa her gun heycan olmasina gerek yok yaninda yoldasin var iyi gunde kotu gunde yaninda olan sana destek olan bir sahis var bence bu yeterlidir fazla filmlere Hollywood tarzi izlemeyin onlar gercek degil. Gercekte olan zaten duygularin normallesmesi. Beraber bir hayati paylasmak kendini o kisinin yaninda iyi hissetmek. Insanlarda bu algi olmadigi icin surekli ayrilip bosanirlar veya aldatirlar sonra onu birakip baskasina gecerler. hersey kolaylasiti hersey cabuk tuketiliyor. bana eski kafali verin yenilerle isim olmaz.
Insanlar mükemmel aşkı bulmak için değil şiddetli geçimsizlik ve dayak yemekten boşanıyor. Erkekleri melek sandın galiba. Bir tokat bile yemedim diyen evli kadın yalan söylüyor. Kadını dayaktan felç etmiş kocası yine de elaleme rezil olmamak için şikayet etmemiş. Herşey istatistiklere yansımıyor.
@Yenibirask ben genel olarak konusuyorum. herkes o sebebden ayrilmaz cesit cesit olaylar var siddetde onlardan biri. Kadinlarda melek degil gecen daha bir kadin kendi kizini bicaklamis sebebide annesini baska bir erkekle yakaladigi icin.
Bir iki aldatma örneği olabilir. Ben sana emin ol ki doğruyu söylüyorum. Cevremde bir sürü örneği var erkekler hiç nazik değiller. Evlendikten sonra kaba saba olurlar. Evde eşine yetemeyen iktidarsiz erkekler bile aşırı aldatmaya meyilli. Bir kere çoğu erkek merhametsiz ve acımasızdır. Bizim gibi duygusal değildir.
@Yenibirask vardir tabiki oyleleri ama duzgun erkeklerde var bu daha cok yetistirilme tarziyla alakali ailesinde ne gorduyse aynisini yapar. turkiyede erkekleri cok yanlis yetistiriliyorlar erkekler hersey yapabilir ama kadinlar hic birsey erkekleri daha ustun tutarlar ne yazik ki sonrada evliliklerde boyle sorunlar olusabiliyor mahlesef
Evlilik kumar gibidir bence. Çünkü evet iyi insanlar da var fakat evlenince değişme unsuru da var. Sen elinden geldiği kadar iyi tanimaya çalışırsın. Gerisi kader.
çok basit bir mantık Şimdi sen Okulda öğretmen olsaydın o çocuklara büyümeyi tavsiye edermiydin. Ben etmezdim evlilerinde durumu bu ben evli değilim ama gözlemim bu hele bide çocuk olduysa sen o zaman gör. hayatında haber izlememiş arkadaşımın memleketin siyasetiyle uğraştığını gördüm neden artık bir çocuğu var psikolojiye bak acıyorum. hayat dolu adamlar kadınlar robot a dönüşüyorlar
hiçbir evlilik flört ya da nişanlılık kadar tatlı değildir.. zamanla standart a bağlıyo , erkek iş gecim kadın temizlik yemek , akabinde çocuk... sorumluluklar aşk yapmaya fırsat vermiyor ve bu nedenle gerginlikler başlıyor zamanla ,. bende tavsiye etmiyorum açıkçası evliliği.. ya da 35 sonrası düşünülebilir ;)
Kadın ve erkeklerin bozulması, aldatması. İsyerlerinde ki yalakalar yükselirken bizlerin yukselememesi. Arkadaslara da güven yok. Dusunsene karını tanıştırıyorsun o kadar düğün yapmışsın ev almışsın araba, varsa dükkan. Sonra arkadaşınla aldatıyor. Bizde evlenmeyiz net.
Evlenmeden önce büyük bir kısmı, yapacakları şeyin tam anlamını, ilerleyen zamanlarla birbirlerini nasıl göreceklerini, nelerinin kısıtlanabileceğini ve neler kazanabileceğini verimli/gerçekçi bir şekilde düşünmüyor. Sonradan sevgileri bitmiş olsa bile, "iş işten geçti", "bu yaşıma geldim artık, ne yapayım?" tarzında düşünceleri anımsıyorlar. Oysa ne güzel, evliliklerinin üzerinden çok uzun zaman geçmiş olmasına rağmen, ilk vakitlerindeki kadar mutlu ve cilveli olan çiftler de var.
Bencil davranmadıktan sonra saygı sevgiyi bitirmediğin sürece evlilik dört dörtlük bir yaşam bence. Tüm bekarlara tavsiye ediyorum evliliği tavsiye etmeyenler aklı dışarda gözü oynaşta olanlardır gözlerini ancak toprak doyurur. Birde bekarlık sultanlıktır der ler ya, diyen halt etmiş. Ben hiç bekar sultan görmedim ve duymadım, sultanların hepsi evli. Evlilik düzendir insanın kendini tanımasıdır niçin mücadele ettiğini bilmesidir, yeterki ölçüyü kaçırmayalım.
buradan bakınca da güzel durmuyor ki. hayata yük bindirmeye gerek yok. hayvani içgüdümüzde var evlilik, yuva kurma, çoğalmak, mirası çocuğa bırakmak vs. ama ilgilenmiyorum. keyfime bakarım ben 3 günlük dünyada. elalem de bişey derse onların da mk asdf
unicorn_n yorumuna mesaj yazim bari mal kizim benim ne engellliyorsun ozguvensiz seni. rusyaya gel lutfen. 45 yasindaki kadin bile 25 yasinda gozukuyor. fizikleri mukemmel. cunku egzersiz yapiyorlar. ama turkiye de evli olup da spor, egzersiz yapan kadin yok denecek kadar az.
Evli kadınları spor yapmaya teşvik edecek sistem de yok. Evli adamlar da spor yapmıyor. Çoğu kel ve göbekli. Karilarina yatak odası için de bir şey vaad etmiyorlar. Ne diye kadın kendine baksın. Saçını bile boyasa adam renk körü olduğu için görmez.
İki kişi yaşamıypsun çünkü evliliği sorumlulukların çok fazla artıyor hele ki çocuk dünyaya geldikten sonra eski yasantından eser kalmıyor bosuna demiyolar bekarlık sultanlıktır diye bekarken rahatsın çok fazla sorumluluk tasımıyosun evlilikte çok sorumluluk var bunları düsünmeden adım atıldıgı için yasadıktan sonra farklı oluyo tabi genis çaplı düsünerek adım atmak çok çok önemli
hayattaki tek meziyeti koca bulmak olan akrabalar evliligi destekledigi icin bir iticilik kazanıyor evlilik. Bunlarin tavsiye etmelerinin sebebi kendi hayatlarina ozendirmeye calismalaridir. Evliligi guzel olan insanlar az ve onlarda oyle bir ozendirme cabasi olmuyor aksine nazar olmamak icin goze batmamaya calisirlar gercekten iyi evliligi olanlar. Yaslilarin tavsiye etmesinin sebebi, ailen hep yaninda olamaz, aile kur ki yalniz kalma bir basina kalma derler.
Hiçbir evli insan demeyelim. Çünkü bazı evli insanlar vardır tavsiye ederler. Tavsiye etmeyenlerin sebebi ise karakter uyuşmazlığından kaynaklı. Eğer ki karşınızdaki insan ile karakteriniz uyuşup herşeyi tartışabiliyorsanız ve birbirinizi kırdığınızda bile karşı taraf özür diliyorsa sorun olmamaktadır.
Evli bir bayan olarak şunu söyleyebilirim ki, beklentilerimiz çok fazla. Örneğin, hiç mi annemizle, babamizla tartışmadık. Tabii ki tartıştık. Peki anneyi babayı sildik mi? Hayır. Ama hayatımızda birkaç yıl tanışıp sonra evlendigimiz insanla hiç tartismamayi düşünebiliyoruz. Bu çok yanlış.
Evlilikte sadakatsizlik dışında her şey yaşanabilir. Tahammül etmek gerekir. Çünkü dört dörtlük bir insan bulunamaz.
Ben yetiştirilme tarzıyla alakalı diye düsünüyorum benim ailemde evlilikten hiç şikayet eden yok hepsinin mis gibi aile ve bebekleri var karşınızdaki insanı eksiklikleriyle kabul ettiğinizde evlilik sizin için güzelleşir hersey insanın elinde cennette cehennemde evliliktede aynı sekilde geçerli bu kural karşılıklı çaba olursa ins neden kötü olsun.
Benim ablam ve kardeşimde evli ve evli olmaktan çok mutlular hatta bana hep derler biran önce yuvanı kur diye. Arkadaşlarımda öyleler hepsi çok memnun evliliklerinden allah hiçbirinin huzurunu bozmasın inşallah. O yüzden bu herkes için geçerli bir şey değil.
Bak mesela insan sevgiliyken herşey çok güzel nişan söz oluyor çiftler değişiyor istekler artıyor huyları değişiyor evleniyor herşey güzel gidiyor sıkmaya başlıyor monoton bir hayat hergün aynı şeyleri yaşıyorsuni. Sonra soğumaya başlıyorsun araya çocuk giriyoe tekrar bağlanıyorsun felan ama bekar olsan öyle mi kafan rahat herşey gönlünce
2 türlü insan var biri evliğiliği toz pembe olarak görüp evlenenler ikinciside fazla ciddiye alıp yük gibi lannse edip öyle evlenenler. şimdi öyleki bu dünya tek başına yaşanmaz evliliğin ciddi bir sorumluluk ama aralarına tozpembe şeyler karıştırarark zinde ttutmayı başaranların evliliği iyi gidiyor bence. ki böylede olmalı. evlilere kalsak hiç evlenmemliyiz bnce hayatına eşlik edecek doğru insanı bulduktan snra evlilik güzeldir. umarım buluruz:)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence bu kişiden kişiye gore değişir. İlk günkü heyecanı sevgiyi şefkati korumak kişilerin elindedir. Önemli olan bunu koruyabilmek. Kadın eşinin yanında kadin gibi olacak erkeğin de gözü eşinden baskasini görmeyecek. Ona ne kadar değerli ve özel olduğunu hissettirecek erkek.
Evliliği her daim heyecanlı tuttuğun sürece karşındaki insana özgürlük alanı verdiğin sürece ona malın gibi değilde hayatı paylaştığın yol arkadaşın gibi baktığın sürece üzerinde bütün söz haklarının sende olmadığını onunda bir birey olduğunu bildiğin sürece evlilik çooook güzel birşey tavsiye ederim.
Evliliği toz pembe bir hayal dünyası olarak düşlüyorsunuz.. Sonra da anaa evlilik bu muydu diyip mızıkçılık yapmaya başlanıyor. Bir sürü bahane uydurulup ilişkiye çomak sokuluyor. Asker arkadaşıda olur, esnafta olur.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En büyük sebep evlilik aşkı öldürüyor bu sebeple bibirine tanıdığın aşkın getirdiği tolerans sona eriyor ve aradaki saygı özlem şehvet yok oluyor zamanla ve herşey sıradanlaşıyor ama bağlılık alıyor bunların yerini alışkanlık sahiplik duyguları ve hiçbir evlilik mükemmel değildir 4x3 bile değil artık günümüzde en iyi tarafı çocuk sahibi olmak😀
Hiç bir evli insanın evliliği tavisye etmemesi gibi bir şey söz konusu değildir, bu uydurmadır, bende evliyim ve evliliği tavsiye ediyorum hemde erken evliliği tavisye ediyorum, Ama Allah rızası için yapılan evlilikleri tavsiye ediyorum nefsinin istediği evlilik zaten çok uzun süremez,
Çünkü evli değilken hep bir özen var evlendikten sonra insanın içindeki öküz çıkıyor 7/24 ağdalı gezen kadın yıllar geçtikçe minnak bir orangutana dönüşüyor (tabiki7/24 böyle değil ama git gide rahatlatıyor işte)
aynen öyle. bakiyorum da bekar kizlarin hepsi bakimli ve guzel. ama cevremde ki evli kadinlara bakiyorum hepsi çökmus kilolu ve bakimsiz. ama yabanci kadinlar boyle degil.
@uzaycozmoz ya bir çektir git kaç tane yabancı gördün sanki. 15 kiloluk göbeğiniz ve 15 kiloluk göbek kılınızla kadınları eleştirmeyi be çok seviyorsunuz
tavsiye edip etmemeyi birak baktigimda inceledigimde yogun bir mutsuzluk var hepsinde. gozunun feri sonmus resmen ee hâl boyle olunca degil evlilige ciddi bir iliskiye yanasasimiz kalmiyor
Bence herkes için geçerli değil. Bazı insanlar evlenince hayal kırıklığına uğramış olabilir. Daha farklı hayal etmiş olabilirler. Ani bir kararla evlenmiş olabilirler. Ya da ikisi de birbirine uyum sağlayamaz.
Ben suanda evliyim ve esimle cok mutluyuz allahima sükürler olsun. Hersey yolunda sürekli sacmalik yapip gülüyoruz haid bakalim iftara pilav yapamaya calisicakmis hahaha. Sevdiginle ayni cati altinda olmak cok güzel
Hiç bir insan evliliği tavsiye etmiyorsa, bu beyinleri evlenmeye mecbur kılan ne? Çocuk sahibi olmak mı, çevre baskısından kurtulmak için mi, yoksa sadece cins el birliktelik için mi? Bu anlayışta olanlar gitsin damacanayla evlensin.
Ben çözümü nasıl buldum biliyor musun :D kocama iş değiştir dedim. o da gitti taksici oldu biz 2 günde bir falan görüşüyoruz artık ve birbirimizi özlediğimiz için liseli aşıklar modunda takılmaya başladk :D
Bunun sebebi belli - İnsanların evlenmek için evlenmesi - Dizi / film / sosyal medyadaki ilişkilerden etkilenmesi - Çok fazla bebek fotoğraflarına bakılması - Aile baskısından kurtulmak gibi sebepler sıralanabilir.
Evli olarak, doğru eş seçimiyle mükemmel bir evlilik yaşanacağını biliyor ve yaşıyorum. Doğru ve mükemmel nedir? İşte bunu kişinin kendi belirliyor. Hayat akışını birleştirdiği eş ile uyumluysa evlilik çok güzel bir olgu. Tavsiye ederim.
aslında içten içe mutludur erkek fakat o mutluluk eski kacamaklar gece geç gelmeler veya gelmemeler , içip içip eğlenceler, cebinde parası kendisine evde bekleyen biri yok çocuk ağlaması yok ise gidecekse eğer uykusuz gitsede sorun yok zaten gelince uyur.. zaten her erkek Birgün bu olayı tadacagi için evli olanlar evlenmeyenlere geç evlen demeye çalışıyor
Ben şimdiye kadar evliliği tavsiye etmeyen bir evli görmedim. Ha dersen ki adam veya kadın boşanmıştır, o zaman der ki evlenme. Ama evlilerin tamamı evliliği över. Yok şöyle iyi yok böyle iyi.
çünkü türkiyenin gelişmesini istemiyolar =) şaka bir tarafa onlar demesine rağmen evlenmeyin biz ısrarla evlenmeye çalışıyoz her kanalda bir izdivaç programı
Evlenmek için evlenirsen bir de kira da oturup maaşının yarısını kiraya verirsen asgari ekonomik ihtiyaçları karşılayamazsan evliliği kötü bişey zannedip tavsiye etmezsin tabi
Kim demis onu evlilik gibi guzel birsey yok , tavsiye ederim 4,5 tanede bebis yapin :) ne demisler 30 dan sonra basini kariyerine koyacagina kocanin dizlerine koyarsin
aradığın kişiyi bulursan güzel. Evliyken bekar yıllarını özleyebilirsin ama babamda da buna şahit oldum birden bire bekar kalırsan evli olduğun yılları köpek gibi özlüyorsun
Ben sadece evliliğinde mutsuz olan insanların evliliği tavsiye etmediğini gördüm. Ama tavsiye edenlerin sayısı onlardan çok daha fazla o yüzden doğru bir tespit olduğunu düşünmüyorum.
Sevgi saygı sadakat biterse tavsiye etmezler doğrudur. Ama şöyle düşün 10 kişi kötüledi diye hepsimi kötü aşkını sürdüren çiftler gayette mutlu önemli olan aşkı sürdürmek uyumlu olmak birbirinize.
evli olup evlen diyen çok çift tanıyorum. diğerlerinin de bir kısmı sorunlu evlilik yaşıyor, bir kısmı beklentiyi yüksek tutmuş, bir kısmı da elndekinin kıymeyini bilmiyor bence
o öneriyi sadece uyumsuz karı kocalar yapar bekarlık sultanlıkmış mış yok öyle bir şey inanmayın nikahta keramet ve bereket vardır evlenin ama hayırlısıyla evlenin
Bunu özetlemek gerekirse Hayaller ve hayatlar bir yola çıktığımızda her şeyi göze alabiliyoruz ama hiç bir şeye hazır değiliz gerçekler ile karşılaştıkların da apışıp kalıyoruz ve başlıyor yaprak dökümleri...
Evliyim ve tavsiye etmem Çünkü bir sürü sorumluluk gereksiz adetler herkesin hayatına müdahale etmesi. Tek basına karar alamaman ve hatta erkek egemenliğinde ezilmen😕
Bazı şeylerin monotonlaşmasi eşlerin artık birbirini gerektiği kadar dinleyip anlamamak istememesi ve en önemlisi insanların birbirini zaman içerisinde yipratmasi
En İyi Cevaplar