Selam arkadaslar. Ben 19 yasindayim üniversite okuyacam avukatlik üzerine Allahin izniyle bu sene daha insallah. Bu yasima kadar kismetlerimde oldu, bana asik olup askini itiraf edende fakat ben birtürlü isinamadim, sevemedim ve istemedim. Annem bana suanda sanki evde kalmisim gibi konusmalar yapiyor ama ben asik olmak istiyorum. Kapali bir bayanim ve elhamdulillah müslümanim yani ne sevgili olmak isterim biriyle ne de bulusup tanismak ama yinede asik olmak istiyorum. Sizce bunu beklemeliyim yani karsima birinin cikmasini yoksa ailemin uygun gördügü damat adaylara sans mi tanimali?
Cevabın nedir?
+1 yılAilenden çok öncelikle senin sevmen önemli. Ama evlilikte ailelerin de dünya ahiret görüşlerinin uyuşması çok önemli.
Nasıl bulacağına gelince. Bence bunu kafaya çok takma öncelikle. Mutlaka günün birinde kısmetin seni bulur. Bu demek değil ki evinde öylece otur mal mal bekle. Ama aynı zamanda bu demek değil ki gözün sürekli dışarda olsun ki üniversiteye yeni geçiyorsun.
Mutlaka bir insan olarak karşı cinse gönlün kayabilir. Ama eğer ciddi düşüneceksen niyetini direk belli et. ( Şu devirde üniversitede evlenecek erkek zor bulunur orası da ayrı mesele. ) Ya bu konu üzerine saatlerce konuşurum ben.
Kısacası
1) üniversiteye yeni geçiyorsun. Gözün aşık olacağım diye dışarda olmasın. İffetini koru.
2) Bu demek değil ki sen aşık olmayacaksın. Aşık olursan bunu olgunlukla içinde tutabilirsin. Zamanı gelince de söyleyebilirsin. Yani aşık olsan bile iffetini koru. Muhabbete dalma.
Allah herkese kısmetini güzelce yazar sen merak etme. Önemli olan harama düşmemeye çalışmak. Rabbim yardımcımız olsun.
NOT: Yapabiliyorsan erken evlen. Sevdiğin kişi olursa o da seni severse ona de ki. Bak Ahmet Mehmet her neyse ben seni çok seviyorum evet. Benimle görüşmek istersen ancak evli olursak gezeriz tozarız de. Diğer türlü aynı ortamda bulunmamız bile zor de.
Rabbim yardımcımız olsun. Özellikle siz topluluk temel taşını oluşturan, toplumu oluşturan iffetli annelerin yardımcısı olsun.
Daha çok konuşurum da çok konuştum kusura bakma188 Yorumla- +1 yıl
Öncellikle cok ama cok tesekkür ederim bana vakit ayirip öneride bulundugun icin. Gercekten yazdiklarin bana cok iyi geldi. Ben zaten zor bir kizim karsi cinsle ayni ortamda bulunmaktan bile rahatsizlik duyan bir insanim. Beni seven de oldu isteyen de ama bu zamana kadar hep kendi istedigimi yaptim hepsini reddettim. Ailemin sectigi kisiyide istemedim ama artik yasitlarim evlendikleri icin ve Okula birakip koca pesinde olduklari icin haliyle Annemde hevesleniyor ve benim onlara bakarak evde kaldigimi dusunuyor. Sunuda anlamiyorum: Zamaninda kapalida olsa bir erkekle iliskisi olan kizlar suanda hic birsey yapmamis gezip tozmamis gibi sanki tertemizmis bir bir evleniyorlar hemde evlendikleri müstakbel esleri temiz yüzlü insanlar cikiyor. Bence bu haksizlik.
- +1 yıl
Bak abicim ben 19 yasina kadar bir erkekle oturup 2 cümle kurdugum olmadi sana yemin ederim hic bir sosyal medya hesabim yok. Yinede sans beni bulmuyor. Annem zorluyor hadi kizim artik gözünü ac diye diye evlilikten sogudum. günün birinde istemedigim biriyle sirf evde kalmamak icin evlenicem sonra ömür boyu mutsuzluk, pismanlik. Ne öneriyorsun? Ve takildigim yer suyda abi yazdin ya hani Üniversiteli bir erkek neden evlilige hazir olmaz?
- +1 yıl
Şimdi iftar vakti ve bunlar cidden uzun ve önemli mevzular. Sonra anlatayım mı sana?
- +1 yıl
Allah kabul etsin abi. özelden yaz istersen daha sonra. Tesekkurler.
- +1 yıl
Xper 1 im ben. Maalesef özelden yazamıyorum. Allah seninkini de kabul etsin. Xper 2 olursam yazarım Güzel düşünceli insan 😊
- +1 yıl
Burdanda yazabilirsin abicim. Sende cok iyi bir insana benziyorsun. Kalbin cok temiz belli. Allah tuttugumuz oruclari kabul eylesin.
- +1 yıl
Amin ecmain. İyi derler bana etrafımdakiler ama günahım çok be
- +1 yıl
günahsiz kul olmaz. :)
- +1 yıl
Orası öyle tabi 😊 Rabbim günahlarımızı affetsin.
- +1 yıl
Amin abi. Sorularima cevabinj bekliyorum ve cok merak ediyorum. Ama önce orucunu ac :)
- +1 yıl
Orucu açtım sa namaz kılıp devam edeceğim bekleyeceğim biraz daha 😄
- +1 yıl
Cogu kisi dayanamaz bende dahil tika basa doymadan namazimi kilamam 😂
- +1 yıl
😂 Ben de doydum aslında ama annem tabağını bitir deyince onu da nama kılıp yiyeyim çünkü gitmiyor dedim o yüzden 😂
- +1 yıl
haah peki anladim. Allah kabul etsin simdiden abi
- +1 yıl
Eyvallah sağ ol 😊
- +1 yıl
Birincisi Pınarcım bana şunu söyle sen erken evlenmek istiyor musun?
- +1 yıl
Yani kesinlikle geç kalmış değilsin. Annen yanlış düşünüyor. Annene de annecim bu işler nasip kısmet biliyorsun. Evleneceğim adam bir ömür boyu yoldaşım olacak. Bunu da biliyorsun bu yüzden bu konuda bana baskı yapma lütfen diye güzelce konuş. Annenle
- +1 yıl
Aslinda istiyorum ama sadece sevdigim adam olursa o kisi o zaman istiyorum. Yani bana desen ki sevmediginle evleneceksin o zaman istemem. Sonucta genc Anne olmak isterim ve cocuktan esimle vakit gecirmek isterim.
- +1 yıl
Konustum abi ama benim sinif arkadaslarimin hepsi suanda evlilik yolunda. Bu yüzden haliyle zor. Bu arada Almanyada yasadigim icin ideal bir türk damat adayi bulmakda zor.
- +1 yıl
2. Si kim ne yaparsa yapsın ne kadar dindar olduğu ya da olmadığı ya da dindar olup da kiminle gezdiği seni ilgilendirmesin. Kimseyi de ilgilendirmez. o kişinin kendi sorunudur. Burada sana düşen onlar için onların yuvalarının Allahin rızası yolunda olması için İslam'a devlete hayırlı evlatlar yetiştirmeleri için hayır dua edeceksin. Yoksa başka o kız şöyle kötüydü böyle kötüydü demen doğru olmaz.
- +1 yıl
Haa sen Almanya'da yaşıyorsun. Bak işler karıştı. Türkiye'de uygun Türk damat adayı bulmak zorken Almanya'da hayde hayde zor olur tabi 😄
- +1 yıl
Haklisin abi. Şu an utandim söylediklerimden
- +1 yıl
Almanya'da da Rabbim karşına güzel insanlar çıkarsın.
- +1 yıl
Amin cok tesekkur ediyorum
- +1 yıl
ama dedigini hala taktim. Üniversiteden neden erkek bulunmaz?
- +1 yıl
yani erkek dediysem hayirli bir kismet diyeyim yanlis anlasilmayayim
- +1 yıl
Şimdi Pınarcım. Almanya'da durumlar nasıl bilmiyorum. Ama dindar bir ailen var anladığım kadarıyla. Annenle konuş. Annecim bak evlilik Allahin emri Peygamber efendimizin tavsiyesi sünneti. Ben bunları bilmiyorum tabiki biliyorum. ama benim istediğim güzel sevebileceğim bir koca bulayım onunla İslam'a devlete güzel evlatlar yetiştirelim mutlu mutlu bu yüzden karambole yangından mal kaçırır gibi evlenmek istemiyorum. Şu an dediğim gibi birisi olsa hemen evlenirim. Ama yok öyle aşık olduğum. Gönülden sevdiğim diye konuş annenle. bir kere anne şunu anlamanı istiyorum. Evlilik hemencecik olması gereken bir iş değil ciddi bir müessese. Bunun bilince olalım lütfen de. Güzelce konuşarak çozersin anneni yani
- +1 yıl
O cümlemi düzeltmek istiyorum. Üniversitede okurken evlenmek isteyen ne erkek bulursun ne de kız. İkisini de bulamazsın.
Dediğim gibi sen Almanya'da olunca nasıl durumlar bilmiyorum. Ama Türkiye'de durumlar şöyle. Gençler acayip bir gaflette. Hiç kimse haram işlediğinin farkında değil. çünkü etrafındaki herkes aynı eyi yapıyor. Erkekli kızlı oturup kalkmalar ele ele göz göze diz dize. Sonrasında sorsak hepsi elhamdülillah Müslümanım der. eminim. Ya da haram işlediğinin farkında olmak istemiyor. Neden istesin ki Herkes aynı şeyi yapıyor zaten. Ayrıca üniversiteye o yıllara 1 kere gelecek. Aman ne olacak düşüncesinde. Bu düşüncede çoğu erkek ve kız. Yani kalkıp da rahatını bozacak. O erkekli kızlı eğlenceli cazibeli ortamdan ayrılacak. Kim kime dum Duma ortamdan ayrılacak evlenecek. Vay yavrum vay. Var yapan arkadaşlarım var. Üniversite okurken evlenip gerçekten çok güzel yuva kuran çok yakın arkadaşlarım var ve çok da mutlular. Ama günümüz Turkiyesindeki gençler için çok zor be - +1 yıl
Almanyada cok türk var hatta Almanlardan bile daha cok diyebilirim suanda türkler olarak ele gecirdik. Burda dogup büyümeme ragmen kültürümuz dinimiz bir bu konudan da gurur duyuyorum ailemle fakat anlamiyorum abi. Benim kiz kardesim var benden 2 yas kücük bunu asagilarda da cok acikladim. 2 kiz kardesim daha var benden kücük ve annem babam tarafindanda daha cok begenilen kardesim 17 yasinda. Beni tehdit ediyorlar. Eger bir an önce evlenmezsen kardesini isterler bizde veririz daha sonra seni kimse istemez. Şu an beni isteyen yok acik konusayim. Tam 1 sene öncr isteyen oldu ben kabul etmedim dedigim gibi abi. Annem sürekli kacirdin der bana ve bundan sonra kimse istemezse ne yapacaksin diyor sürekli. Gözünü ac etrafina bak kimseye hayir deme artik yeter diyor annem. Ama kendimi zorlamak istemiyorum asik olmak icin anliyormusun? Bende biktim inan ki. Cünkü asik olmaya zorlamak istemiyorum her gördügüm türk erkeginde acaba nasibim bu mu diye sormak istemiyorum.
- +1 yıl
haklisin üniversite ortami iste.
- +1 yıl
haklisin bulamam ordan buyuk ihtimal. Ne olacak benim halim o vakit? Sevmedigim biriyle evlenmek zorunda mi kalacam? Abi cirkin bir kizda degilim hatta cevremdekiler tam aksini söyler. Neden bu kadar sanssizim?
- +1 yıl
Anlıyorum Pınarcım. Annene damardan gir. Anne benden bu kadar mı çok sıkıldın diye 😊
Şöyle de bir gerçek var yalnız. Evlilik icin cidden sevmek lazım. Burası bir gerçek ama illa ilk görüşte aşk olması gerekmez. Birisini zamanla da çok çok sevebilirsin. Yani illa ilk gördüm. Aşık olmadım. olmaz deme etrafındakilere - +1 yıl
Tamam abi sagolasin. Allah seninde gönlüne göre versin.
- +1 yıl
Yahu şanssızım deme 😄 Gençsin güzelsin. Hiç olmadı Türkiye'den buluruz sana kısmet. Rabbim sana çok güzel bir eş nasip etsin. Çok takma evlenirsin inşallah
- +1 yıl
Amin Pınarcım 😊
- +1 yıl
ay Allah razi olsun. Bu duana ne kadar mutlu oldum.
- +1 yıl
😄😄 Aman hep mutlu ol Pınarcım
- +1 yıl
Sende abi sagol
- +1 yıl
Türkiye'ye gelme ihtimaliniz var mı? Aslen nerelisiniz?
- +1 yıl
tabikide her sene geliriz abi. Izmirliyim sen nerelisin? :)
- +1 yıl
Ben Konyaliyim 😊 Konyaya yolunuz düşerse bekleriz düşmezse de bekleriz 😊
- +1 yıl
konya güzeldir tipki insanlari gibi :)
- +1 yıl
Geldin mi hiç 😄
- +1 yıl
Geldim ama öyle gectik kebap yemistik 😅
- +1 yıl
😂😂 Sen baya iyi yiyicisin herhalde
- +1 yıl
Yemegi cok severim biraz oburluk var ama vallahi sisko degilim 😅
- +1 yıl
boyum uzun oldugundan sansliyim abi
- +1 yıl
Şimdi bayanlara sorulmaz da boy kilo kaç 😄
- +1 yıl
yo ben utanmam boyum 1,69 tamam o kadar uzun degil ama türk kizlarna bakarak uzunum bence kilomda 65-66
- +1 yıl
😄 İyi maşallah. Sakın sen de bir Türk kızısın unutma PINARCIM 😄
- +1 yıl
Benim maalesef sadece Alman pasaportum var 😑
- +1 yıl
Yok yok boyun kilon yerinde 😄
- +1 yıl
Hadi ya 😄😄 TC vatandaşlığı yok mu cidden
- +1 yıl
Tamam bak seni Türkiye'den birisi ile evlendirelim. Türk vatandaşı da olursun 😄
- +1 yıl
hayir maalesef yok ya. cift pasaport zaten yeni cikti derken vakit olmadi diyelim olsun. Sonucta avukat olduktan sonra türkiyede ise baslarim diye dusunuyorum eger evlenmezsem 😅
- +1 yıl
😄😄 Allah yardımcın olsun.
- +1 yıl
Seninle bir sır paylaşayım. Ama şimdi değil. Xper 2 olursam özel mesajda paylaşayım 😄
- +1 yıl
hahaha yok abi olmaz ki evlenirsem burdan evlenirim öbür türlüsü zor olur
- +1 yıl
Catlarim meraktan simdi söyle lütfen
- +1 yıl
Neden zor olsun ki. Yani her türlü ailenle goruseceksin zaten. Tabi hayırlısı her zaman
- +1 yıl
Yok o zaman sır olmaz 😄 Kendimle alakalı bir durum ya
- +1 yıl
olsun söyle ya lütfen zaten okuyan yok burdan
- +1 yıl
😂😂 Ya önemli bir şey degil aslında. Ben de bir zamanlar öyle yurt dışından evlenip eşimin yurt dışından olmasını çok istemişimdir. Tabi hayırlısı dedik her zaman 😄
- +1 yıl
tabi den itibaren okuyamiyorum neden acaba
- +1 yıl
baş üstüne 😂
- +1 yıl
Neden böyle birsey istiyorsun
- +1 yıl
hayir gercekten okuyamiyorum acilmiyo
- +1 yıl
Ya ne bileyim. Farklı kültürler içinde büyümüş dindar bir bayan. Daha güzel anne olur diye düşünüyorum. bir de neden bilmiyorum daha çekici geliyor. Ailesinden bir kültür alıyor. Dışarda başka bir kültür. Çok kültürlü bir bayan oluyor 😂
- +1 yıl
Tabi hayırlısı dedik her zaman dedim
- +1 yıl
ne kadar garip. Burdaki annelerde ogullarini türkiyeden gelin aliyorlar.
- +1 yıl
bir de yurt dışına ziyarete gideriz annemizi babamızı oylelikle de gezmiş oluruz. çocuk için de çift vatandaşlık olur falan diye düşünmüşlugum vardır 😂
- +1 yıl
Hadi ya 😄😄 Kızlarına Türkiye'den damat alan yok mu 😂
- +1 yıl
Insallah olur abi hayirlisi gercekten ama kiz almanyali olunca daha kötü oluyor. Benim ablamda turkiyeden getirdi Şu an cok mutsuz cünkü buranin kültürünü anlamiyor enistem. Burda gecenin bir vakti disari cik basina birsey gelmez ama turkiyede saat 10 u gecsin basina neler geliyor. Bu yuzden disari yollamiyor burda halbuki burasi turkiye degil burda cezalar hak ve hukuk baska daha disiplinli isliyor. Hukuk ögrencisiyim bu yuzden cok iyi bilirim.
- +1 yıl
erkekler daha zor alisiyorlar diyelim
- +1 yıl
Anladım. Ama sana şimdi esin gecenin bir vakti dışarı çıkma dese sen itiraz mi edeceksin? Yani o açıdan değerlendirmemek lazım. Eşe sadakat önemli
- +1 yıl
Ablam biraz inatci ve dik basli ben cok uyumsalim. Aslinda esim ne derse o derim herzaman ama onun köleside olmam.
- +1 yıl
Pınarcım benim işim var biraz bu konuları konuşuruz tekrar olur mu 😊 Evlilik güzel bir şey ama unutma bunu 😉
- +1 yıl
Olur abi sonra konusuruz o halde.
- +1 yıl
tabi güzek sevdiginle evlenirsen..
- +1 yıl
Tabiki İslam'a kölesi olmak diye bir şey yok. Erkek eşini sevmeli hem de çok sevgi göstermeli. Ama kadının da eşine dik başlı olmaması gerek. Tamam kocacım diyebilmesi gerek
- +1 yıl
Kesinlikle 😊 Güzel insanlarla karşılaşmak ümidiyle
- +1 yıl
haklisin.
- +1 yıl
insallah abi :)
- +1 yıl
Güzel muhabbetin için çok teşekkür ederim iyi geldi. Almanya'da artık bir tanıdığımız var deriz 😄
- +1 yıl
benimde artik konyada var tanidigim. Sagol abi Allaha emanet ol. Bu hesabi silicem ama simdi zaten bugunluk acmistim.
- +1 yıl
Öyle mi? Sil bakalım ne diyeyim. O zaman tanıştık. Herhalde ömür boyu gorusmucez. Görüşsek de tanimicaz birbirimizi 😄 Amin sen de Allaha emanet ol Pınarcım. Rabbim yolunu açık etsin
- +1 yıl
Yani gorussekde tanimayiz birbirimizi. Olsun güzel bir ani oldu. Önerilerini ss aldim iyi kullanicam verdigin akillari. Allah seninde yolunu acik etsin abi.
- +1 yıl
Eyvallah Allah razı olsun kardeşim
En İyi Cevaplar
çok temiz bir kalbin var kapalısın ve dinimizin gerektirdiği her şeyi biliyorsun
aşık olmak kadar da tarifi mümkün olmayan çok güzel bir duyguyu yaşamak a illaki hakkın
yazdıklarından az çok söylemek istediğin şeyleri anlayabiliyorum
Rabbim inşallah gönlüne göre verir. ama sakın acele etme gerçekten aşık oldum dediğin kişi ile evlenirsin inşallah
ama aşk ne zaman çıkar karşına kim olur nasıl olur nerden gelir asla bilemezsin iyisine de aşık olabilirsin kötüsüne de
Rabbim hayırlısını versin inşallah gönlüne05 Yorumla- +1 yıl
sana ne kadar tesekkur etsem az. Allah razi olsun güzel sözlerin ve dualarin icin. Insallah bir an ònce olur.
- +1 yıl
Insallah tesekkur ederim. Ama artik cok zor geliyor sabretmek sanki hicbirzaman asik olamicakmisim gibi. Görücü usulü evlenmek icin bile Şu an kimse yok aslina bakarsin. Sanki ben kimse istemeyecekmis gibi. Aslinda cirkin bir kizda degilim. Ayrica haksizlik olan sey de bazi kapali kizlarin kötü gecmislerine ragmen temiz bir adamla evlenmeleri. Üzüluyorum.
- +1 yıl
zaten önemli olanda odur kimse beni istemez derken bir anda karşına çıkar ve hayatını değiştirir
geçmişi sorgulamak doğru deildir ayrıca benim görüşüm senden sonrasında ne olabildiğidir
bunlarla kafanı yorma akışına bırak sadece hayatı
Rabbim her şerden bil bir hayır çıkartandır bunu asla unutma kötü dediğimiz bir olay bile bazen hayatını tamamen değiştirip en güzel olanı bulmanı sağlayabilir - +1 yıl
haklisin. söylediklerin kulagima küpe olacak.
Öncelikle sana şunu söylemek istiyorum kardeşlerinin senden önce evlenmesini sorun yapmayı bırak. Bunda büyütecek bişey yok. Başkaları laf eder falan amma sonuçta sen yine evdesin temizsin bekliyosun değil mi? Yani tehdit falan olarak görmemelisin
Sonra 19 yaş evet erken, anlattıklarına baktığımda ailenin tutumu karşısında çaresiz olduğunu görüyorum, henüz okula başlamamışsın, etrafı iyi görmemişsin. Hukuk kazanman çok güzel tebrik ederim bu arada. Okula başladığında illa karşına birileri çıkıcak ve eğer düzgünse o kişi de seni bekleyecektir. Bundan şüphen olmasın. Ama sakın okula başlayınca acaba bumu acaba şumu gibi düşüncelere girme. O zaman doğruyu ayırt edemzsin hemde kendini boşuma yorarsın. Düzgün biri karşına çıkınca zaten anlarsın, davranışlarından, çevresinden, sana karşı tutumundan. Yukarda yorumumda da söyledim zaten bence bir insnın nasıl tanındığını. Lütfen kendini çaresiz hissetme, herşeyin hayırlısı olsun :)))02 Yorumla- +1 yıl
Tesekkür ederim güzel yorumun icin. Bekliyorum umarim gercek ve dogru insana raslarim. Cünku eminim ki ben gorucu usulu evlenirsem mutsuz olurum ki artik gorucu usulu evlenebilecehim bir kismetim bile yok. Sanki artik beni kimse istemezmis gibi geliyor.
Ailen evlenmicek sonyöta sen eveleneceksin görücü usulü evlilik çok saçma bence aşık olmalısın, kendin birini bulmalısın.
06 Yorumla- +1 yıl
kendin bulmalisin diyorsun ama herkes suanda ya nisanli ya da sevgilisi var. Ben bu yasima kadar hep temiz oldum hic bir erkekle ayni ortamda bulunmadim, konusmadim. Ama nedense sevgilisi olanlar suanda yuva kuruyorlar haksizlik bu. Benim karsima kimse cikmiyor. Ben bir kapali kiz olarak kimi nasil bulucam? Üniversiteden mi?
- +1 yıl
insallah üniversite bulurum. sagol canim
- +1 yıl
tamam tesekkur ederim :)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
30Cevap
Abi sizin ki de şu olay okula gidicem ama evden çıkamam. Söylediklerin aynı bu biçim. Yani biriyle evlenebilmen için biriyle tanışman gerekiyor tanıştın sevgili oldunuz iyice birbirinizi tanıyacaksınız sonra evleneceksiniz. Bu ne çelişki biriyle buluşmam tanışmam ama aşık olmak istiyorum. Ayrıca yaşın normal şu an üniversite okuyacaksın okul bitsin sonra bakarsın acelesi mi var?
23 Yorumla- +1 yıl
Kiz kardeslerim var benden sadece en az 2 yas kucuk. Onlarin okulu bitti biraktilar beni okuycam dersem onlar da beni evde beklemek zorunda kalacak. Kardesim benden önce evlenirse agrima gider cok.
- +1 yıl
Tamamda amaç ilk önce evlenebilmek mi? Mantıklı düşünmek öyle karar vermek. Çocuk oyuncağı mı bu işler. Kız kardeşinden önce evlensen ne olacak evlenmesen ne olacak? Ayrıca bu işleri aceleye getirirsen sonra mutlu olamazsın. Senin yaşlarında evlenenler genelde 29 30 yaşlarında aldatmaya başlıyor. Amaç ilk önce evlenebilmek değil doğru insanı tanıyıp doğru bir birliktelik yaşamak. Acelesi yok bu işlerin yoksa sonra çok pişman olursun inan ki
- +1 yıl
ama karsima cikmiyor ne zaman cikacak karsima ne zaman
+1 yılevde kalma korkusuyla karşınıza ilk çıkanla evlenmeyin sonra boşanıyorsunuz
13 Yorumla- +1 yıl
tamam günahta buluşurken yanınızda 2. kişi olsun e nişanlanıncada dini nikah kıyabilirsiniz o zaman biraz daha rahatlarsınız
- +1 yıl
o zamanda cok gec oluyor. millet duymus oluyor. sevmeye tanimaya vakit bulmadan herkesin dilinde oluyosun
- +1 yıl
e tamamda evleneceğiz dersin onada izin vermiyorlarsa yapacak birşey yok
+1 yılgormeden bilmeden agzimi kokar ayagimi ne oldugu belli değil huyu suyu nedir hadi 6 ay tanima suresi oldu 6 ayda insan taninmaz en az 2 sene sen en iyisi duzenli bir iliski yap kendine
14 Yorumla- +1 yıl
Bence bir insanı tanımak için 2 yıla ihtiyacın yok ve bir insanı tanımak için onunla ilişki yaşamana da gerek yok. En doğru tanıma şekli yaptıklarını tartmak bence. Çünkü senin yanında iidir hoştur illaki sonra farklı. Millet 5-6 yıl sevgili oluyo sonra evlenince tanımamışım diyo. Beklentiyi de arttırmamak lazım tabi
- +1 yıl
sana simdiden gecmis olsun.
- +1 yıl
haklisin
- +1 yıl
kim o hakli olan
:))) Neyse. Evlenirsin gorucu usulu canim.
Ne sevgili olmak isterim ne tanisip bulusmak diyosun. Nasil asık olmayi dusunuyosun?
Soyleyeceklerim cok olsa da simdilik bu kadar kalsin.02 Yorumla- +1 yıl
belkide o kadar asik olurum ki tanisirim..
All lann benii alll 😘❤😃 bence tanisip evlenmek gorucu usulumu kaldiki ondada tabisiyin eve geliyo nisanli kaliyon bir nevi flort zaten tabisip evelniyosun her sekilde ama ask nasip kismet
03 Yorumla- +1 yıl
yazdigin devamini okuyamadim
- +1 yıl
hahahah
+1 yılÇocuk doğurmak istiyorum ama hamile olmak istemiyorum demekle aynı anlama geliyor söylediklerin.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?04 Yorumla- +1 yıl
Tamam kabul ediyorum kararsizim. Ama dininizde Zina da günah sevgili olmakta. Ama görucü usulude cozum degil ki.
- +1 yıl
Ya pınar, onca yıl kitap okumuş, roma hukuku görmüş insansın. Şaşıyorum gerçekten, zikri fikri şeyinde olan insanlara göre hayatını bu kadar nasıl teslim edebiliyorsun?
Görücü usulü evlilikler mutsuz sürer. Dışarıdan mutlu gözükür, neden biliyor musun? Çünkü görücü usulünde çiftler değil, aileler evlenir! Annene ve babana kuma alırsın. Görücü usulü budur. Dillenmez ve iki tarafında ayrılmama sebebi ortada ailelerinin olmasıdır. Her gece yatağa ailenin kararı girdiğin fikri ile ne kadar sağlıklı (ruh sağlığı) bir birey olabilirsin ve sağlıklı bir çocuk büyütebilirsin? Cinselliğin çok sıradan bir mesele olduğunu bilecek kadar bile tecrüben yok, büyütecek bir şey yok. Gerçekten, hayatı sürdürebilmek için bir yoldaş arıyor insanlar kendisine ve bu sürdürdüğü hayatı memnun geçirmeyi umuyor. Ötesi yok. Bunu anla olur mu? - +1 yıl
anliyorum haklisin gercekten. Yok daha onca yil olmadi 3 ay sonra üniversitede hukuk okumaya baslayacam henüz üniversiteyi kazandigimi yeni ögrendim. Tesekkür ederim yorumun icin ama karsima kimse cikmiyor. Almanyada yasiyorum ve burda temiz bir adam bulmak zor.
- +1 yıl
Temizden kastın imanı bütün olmaksa, bende kirli biriyim. Daha fazla yazdıklarımı okuyup kirletme ruhunun derinliklerini. :)
+1 yılDoğru insan ile olacak ise sebep fark etmez. Allah huzur verecek imanlı seven sadık eş nasip eylesin cümlemize.
10 Yorumla
+1 yılbence sen kimle istediginle görüs tanis sev asik ol sonra evlen görücü üsülü kime yaramis?
02 Yorumla- +1 yıl
ama yok ki gorusecegim bir insan bile yok. hepsi ya nisanli ya da sevgilisi var ya da asik baska birine.
- +1 yıl
Hayirlisi ozaman sabret daha yasin kac senin kafana takma bu zamanlarda herkez gec evleniyor 29-35 falan
ben seni anliyorum ama daha cok gencsin hayatini yasa
+1 yılbu yaşta evlenenler. 27-28 yaşlarında aldatmaya aranmaya başlıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
dogru
19 yaşında isen daha evde kalmamış yaştasın. Genellikle bayanların evlenme yaşı 23-25 arasıdır.
06 Yorumla- +1 yıl
bizde durum tam olarak öyle degil. Kiz kardesim benden sadece 2 yas kücük ve ortamlarda daha cok begenilen ideal gelin adayi. O yuzden ailem onu önce vermekle tehdit ediyorlar beni
- +1 yıl
cikar mi gercekten?
- +1 yıl
19 yasindayim simdi karsima ciksa topu topu birkac seni taniyabilcem evlenmek icin ve hala cikmadi karsima
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. standart biri bana aşık olmadığına göre mecbur görücü usulü 😂
01 Yorumla- +1 yıl
asik olanlarda oldu ama ben tanismak istemedim yazismak vs vs. Asik olmadigim bir insanla bir yola girmek sacma geliyor sirf beni seviyor diye.
girucu usulu..
en azından ne olduğu belli disardan tanıyoruz yemediği bok kalmıyor01 Yorumla- +1 yıl
aynen oyle
+1 yılEn iyi başlık parası 10000 bin kayme istesin baban kolaya gitme
10 Yorumla
+1 yılgörücü usulüde evde kalmışlar denk geliyo hep 11-12 kız görmeye gittim hep evde kalmış millet havada kapıo öbürlerini
00 Yorumla
+1 yılAsik olmak istiyorsun ama disarisi afedersin dalyaprak dolu. Bence iyi dusun
02 Yorumla- +1 yıl
güvenilmez diyorsun yani
- +1 yıl
Malesef eger ailen iyi kendin iyiysen hic bulasma. Sen asik olmak istersin ama karsinsaki imsan oyle dusunmez
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin işin zor biraz. görüşmeden konuşmadan tanımadan nasıl sevip aşık olacaksınki. en iyisi ailenin istediklerine şans ver nikahda keramet vardır belki seversin :)
019 Yorumla- +1 yıl
Sen söyle nasil olacak? Tesetturluyum basörtülüyüm sence dogru olurmu?
Cevap sahibi+1 yılNeden olmasın tesettürlüsün diye insan değilmisin. benim sevgilimde tesettürlüydü.
- +1 yıl
Babam beni diri diri gömer ki bende kendime yakistiramam bir erkekle yazismak bulusmak olmaz ki
Cevap sahibi+1 yıl:) sen tutupta sevgili olduk diye ilişkiye girersen tabiki olmaz ama çok ileri gitmeden sevgili olursan karşındakini tanıma fırsatın olur aşık mı olursun severmisin ancak yakınlaşınca anlayabilirsin zaten yoksa belki bir heves olur ilk etapta sonra geçer gider.
- +1 yıl
yorumunun tamamini göremiyorum ya bir heves olur dan devam gitmiyor ama cok tesekkur ederim yorum icin
Cevap sahibi+1 yılBir heves olur ilk etapta sonra geçer gider "devamı "
Cevap sahibi+1 yılSen eğer sevgili olmaktan yana değilsen en güzeli ailenin önerdiği birine şans ver dicem ama sonuçta onunlada görüşüp konuşcan bir nevi sevgili gibi olacaksın eğer görüşme kararı alıpta dini nikah falan yapmassanız yani aynı şey aslında birisinde görüştüğünü ailen biliyo olacak diğerinde sen söylemessen bilmeyecek okadar
- +1 yıl
Babam asik olmami istemiyor. Ben secmeyeyim babam secsin o bunu istiyor. haksizlik
Cevap sahibi+1 yılNeden babanmı aşık olacak evlenecek senin yerine :) sende hoşlandığın biriyle sevgili ol seversen götür babanın yanına ben bunu istiyorum de :)
- +1 yıl
ben onu dersem o an dayak yerim. beni ilk istemeye geldiklerinde 18 yasindaydim kabul etmedim ve babamin ilk sorusu yoksa birinde gönlünmu var oldu daha sonra vurdu bana yani karsi bunlara ne kadar hayir desemde inanmadi
Cevap sahibi+1 yılO halde iki seçeneğin var ya sevdiğin biri olursa kaçmak onunla ya da babanın uygun gördüğü biriyle sevmesende evlenmek
- +1 yıl
ben mutsuz olacagima eminim
Cevap sahibi+1 yılSenin mutlu olup olmaman önemli değil yeterki baban mutlu olsun :)
- +1 yıl
Babamin tek korkusu adima laf gelmesin. Beni dusundugu filan yok. cok aci. halbuki bir bana kizinin mutlulugunu ister herkes cikarci egoist.
Cevap sahibi+1 yılPeki onun bulduğu birisinden dolayı adına laf gelirse ne olacak peki?
- +1 yıl
Babamin istedigi olacak beni zorda birakip evlenmemi saglayacak.
Cevap sahibi+1 yılHani bir söz vardırya tecavüz kaçınılmassa zevk almaya bakacaksın diye. işte sende böyle yapmalısın o halde başka çaren yok gibi
- +1 yıl
peki tesekkur ediyorum vakit ayirip yorum yazdigin icin. allaha emanez ol
Cevap sahibi+1 yılÖnemli değil ama gerçek bu yani yapacak bişi yok
ya o nasıl olacak görüşmeden konuşmadan sevgili olacaksınız
04 Yorumla- +1 yıl
müsluman bir kadinin sevgilisi olamaz ki abicim. Zinaya kacar ama ailemin sectiklerinide ben begenmiyorum. Görünce iste bu demek istiyorum ama karsima cikmiyor.
- +1 yıl
peki
+1 yılAşk gökten zembille mi inecek? Tanımadan, sevgili olmadan nasıl aşk olacak?
07 Yorumla- +1 yıl
Karsima ciksin beni görsün asik olsun benim icin ugrassim savassin istiyorum. Mesela ailesiyle konussun gibi ama bende isteyeyim bu konuda birsey yapamiyorum
- +1 yıl
Tamam da sevgili olmak neden ters? Sevgili olmanın neresi yanlış?
- +1 yıl
Erkekler icin ters degil. Müslümansan ve tesettürluysen adin cikar net.
- +1 yıl
Öyle bir şey olabilir mi ya. Hiç konuşmadan etmeden. Hangi deli sadece yüzüne bakıp birine aşık olabilir? Huyunu bilmeden suyunu bilmeden... Olacak iş değil.
- +1 yıl
bana asik olan cocuk benim sinifimdaydi gecen sene yazismak istedi tanismak istedi ben yapamadim ama cok korkuyorum böyle durumlardan erkeklere guvenim 0
- +1 yıl
Senin sorunun güven, Müslümanlık falan kılıf uyduruyorsun.
- +1 yıl
hayir güven problemi ona bakarsan herkesde olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörücü usulu sevmen çok zor
11 Yorumla- +1 yıl
aynen
+1 yılTanışıp aşık olmak sevmediğin birisiyle asla evlenmem
00 Yorumla
+1 yılGörücü usulü tanışıp evlenenlere oranla daha az boşanma görünen evlilik
00 YorumlaFarketmez beni sevsinde baska bisey istemiyorum😅
018 Yorumla- +1 yıl
öyle olmuyo
- +1 yıl
yok istemeye geldiler ben istemedim zaten hicte görmedim o adami. Şu an istemeye gelen yok veya isteyen. Annem kacirdim artik kimse istemicek seni diyor. Ya sabr
- +1 yıl
söyle oldu: annesi surekli bize geldi bende cay demlemeye giderken kapiyi cektim fisildasdilar iste carsamba gelelim istemeye bilmem ney annem tamam dedi kadin gider gitmez de anneme istemedigimi söyledim sonra babam da geldi eve konustu benimle ama istemedim
- +1 yıl
oyle oldu zaten. Annesi oglumun resmini gosterip uzun uzun övdü bana bende hic boyle bir artniyet oldugunu anlamadim. Kadin benimle resim cekinmek istedi cekindi hala anlamadim daha sonra birkac sonra yine geldi gizli gizli konusurken duydum.
- +1 yıl
insallah tesekkur ediyorum
- +1 yıl
neyse sana dan itibaren okuyamiyorum ama olsun sen evde kalmazsin bu akilla
- +1 yıl
kötü manada degil. Zeki bir insansin o bakimdan
+1 yılTanısıp evlenmek daha dogru
00 Yorumla
+1 yıl19 yaşında evde kalan ilk kızsın.
045 Yorumla- +1 yıl
Annem icin evet ilk. yasitlarim bir bir evleniyor
- +1 yıl
Günaha girmeni istemiyordur. hem evli olup hem okuyabilirsen evlen
- +1 yıl
asik olmadan?
- +1 yıl
senin aşık olacağın kişi seninle hemen evlenemez biliyosun bunu. ama ailenin önerdiğine aşık olursan o evlenebilir. Hani sıkıştırıyolar diye söylüyorum bunu
- +1 yıl
benim asik olacagim kisi belki bana asik olmaz böyle bir faktör de var degil mi. Ama ben mutsuz olursam o kisiyidr mutsuz ederim diye korkuyorum. Sirf evde kalmamak icin evlenmek delilik
- +1 yıl
mutsuz olacağını hissettiğin kişiyle evlenme zaten ilk görücünle evlenme mecburiyetin yok. İçin ısınmadıysa istememe hakkın var.
- +1 yıl
o hakkimi kullandim desem?
- +1 yıl
o faktörde var ama sonuçta aşık olduğun biri illaki sanada aşık olur ya da ilk o sana olur sonra sen ona olursun konuşarak belli olgunluğa ulaşur duyguların
- +1 yıl
Haklisin
- +1 yıl
o halkının sınırı yok 😊
- +1 yıl
bir babanla konuş okulum bitsin öyle evlenirim de anlayışlı olurlar
- +1 yıl
olmazlar. Kiz kardesim okulu birakti. Onu önce veririrz diye tehdit altindayim.
- +1 yıl
ilk soruyu okuduğumda aileni eğitimli hoca sanmıştım o yüzden dinin gereği genç yaşta evlendirmek istiyolar diye düşünüp takdir etmiştim. ama görüyomki anlayış sıfır zorla evlenmenin mutluluk getirmeyeceğini bilmezler mi
- +1 yıl
ee önce evlensin kardeşin nolmuş yani sende ne takıntılı oldun buna
- +1 yıl
Babam disariya digru 10 numara hatasiz müsluman ama bir rekat namaz kilmaz kuran okumaz.. ama iste oyle
- +1 yıl
Gerçekten yazık olmuş. Dışarıya karşı sahici müslüman gözükmek ne kötü bir durum. Kardeşin evlenirse evlensin sen okulunu bitirr hayırlı kısmetin çıkar karşına.
- +1 yıl
insallah tesekkür ediyorum sana
- +1 yıl
baban dışarda namaz kılıyo mu
- +1 yıl
evde değil ama dışarı çıktığında çevresindekilere uyup namaz kılar mı
- +1 yıl
cuma namazina gider ama muslumanlikla alakasi yok
- +1 yıl
öyleyse babanın önerdiği kişinin babasında senin baban gibidir. E haliyle oğuluda babası gibi olur.
- +1 yıl
Bırak önce kardeşin evlensin bakalım görücü usulune göre akibeti ne olur görme fırsatı bulursun
- +1 yıl
evet bu yuzden umudum ünuversiteden biriyle tanismak ama o da cok zor.
- +1 yıl
ama agrima gider önce evlenirse. bu ortami bilmiyorsun kimse istemez beni
- +1 yıl
niye kimse istemesinn okuyosun sonuçta buda biliniyo. İstenirsin istenir. sen nerede yaşıyosun Allah aşkına
- +1 yıl
almanyada yasiyorum
- +1 yıl
cirkin bir kiz degilim en azindan etrafimdakiler surekli ne kadar güzel oldugumu söylerler ama yinede olmuyor. Bana asik olan birini geri cevirdim ayni okuldaydik. Cok ugrasti yazdi bana numarami bulup. Benim icin sabahlari sirf beni görebilmek icin 2 otobus degistirip benimle ayni otobuse binerdi. Ama gönlüm isinmadi birturlu sevemedim kestirip attim. Suandada cok garip ama aklimdan cikmiyor.
- +1 yıl
e tabi haklı olarak üniversitede bulma imkanında çok düşük.
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
cirkin bir kiz degilim en azindan etrafimdakiler surekli ne kadar güzel oldugumu söylerler ama yinede olmuyor. Bana asik olan birini geri… [+]
- +1 yıl
Genelde kızlara böyle oluyo ilgili oluruz görülmeyiz kendi yoluma gideyim artık diyip gittiğimizde aklınıza düşüyoruz. İlgisi hoşuna gitmiş senin
- +1 yıl
ama o durum farkli cok uzun hikaye. O bana asik olan kisiyi bende seviyordum 2 sene önce. Görünüsum degistikten sonra ayni sinifa dustuk asik oldu bana daha sonra ben istemedim onu. kimin hosuna gitmez ki?
- +1 yıl
Güzelim ama yinede olmuyor demişsin, olmaması senin tipinle ilgili değil sen istememişsin. Senin dikkatini. çeken kimse yok mu peki
- +1 yıl
hayir yok. zaten okulumda bitti üniversiteye basliyorum 3 ay sonra.
- +1 yıl
Hıı roller değişmiş yani
- +1 yıl
yani. okulu birakti uzaga tasindi okula geliyordu güya arkadaslarini görmek icin. ama beni görmeye geliyordu daha aylar önce. Sence beni unutmusmudur
- +1 yıl
Üniverisiteye başladığında ilk 1 yılda müslüman olan anlayışlı bir beyi gözüne kestirdiğinde onu tanımaya çalış derim sana
- +1 yıl
yani erkekler imkansiz gördukleri kizlari hemen unutur mu
- +1 yıl
tamam dedigini yapicam tesekkur ediyorum
- +1 yıl
bilemem bu o erkeğin karakterine bağlı bir şey
- +1 yıl
haklisin sagol
- +1 yıl
İmkansız gördükleri değilde ben mantığıma uymayan kişi dünyalar güzelide olsa beni sevsede onu istememem gerektiğini bilir yolları ayırırım. Eğer o da benim düşündüğüm gibi düşünüyosa ve sen ona çok uygun bir kızsan unutmaz hep aklında bir yerlerde olursa
- +1 yıl
olursun
- +1 yıl
bu güzel sohbet icin tesekkur ederim. Allaha emanet ol
- +1 yıl
Sende Allaha emanet ol
Gorucu usulu.. ona buna kapak olma
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. tanısıp asık olup evlenmektir doğru olan...
02 Yorumla- +1 yıl
karsima cikmiyor ama yok
tanşıp aşık olmak tabiki
00 Yorumlahayırlısı :)
10 Yorumla
+1 yılDaha 19 sun yaa ne evde kalması
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 893 cevap paylaştı. ✋✋ kafana göre istediğini seç 😊
00 Yorumla
+1 yılhani mantık
04 Yorumla- +1 yıl
mantik derken
- +1 yıl
mantık evliliği
- +1 yıl
mantik evlilige zaten görücü usuludur cunku ailen istiyor ve uygun goruyor
- +1 yıl
hayır aynı şey değil mantık eviliği sen birini tanırsın kriterlerine uygunsa hiç duyguya hacet etmeden evlenirsin bir nevi çıkar evliliği
+1 yılEvlenmemek en iyisi
10 Yorumla
+1 yıltanısıp asık olarak
00 Yorumlatanışıp evlenmek
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKesinlikle gorucu usulu derim
00 Yorumlaikiside doğru değil.
00 YorumlaBilemiyorum
00 YorumlaAşkkk
00 YorumlaIkisi de doğru
00 Yorumla
+1 yılask ask ask
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,3b cevap paylaştı.
+1 yılKafana göre.
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Görücü usulü mü yoksa Tanisip, asik olup mu evlenmek daha dogru?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler