İngiliz bilim adamlarına göre, erkekler kendilerinden daha az zeki olan kadınları eş olarak tercih ediyor. Zeki kadınların evlenmeleri halinde de evliliklerini sürdürmek için mücadele etmek zorunda kaldıklarına dikkati çeken İngiliz bilim adamları, kariyerlerinde başarılı olan kadınların aynı başarıyı evliliklerinde gösterebilmek için özel çaba harcamaları gerektiğini bildirdi. 900 kadın ve erkeğin 10 yaşında IQ'larını ölçen ve 40'lı yaşlarına kadar yaşamlarının nasıl geliştiğini izleyen bilim adamları, zeki birer öğrenci olan kız çocuklarının evlilik hayatlarında başarılı olamadıklarını ortaya koydu.
Erkeklerinse tam tersi bir grafik çizdiklerine dikkati çeken bilimadamları, evlilikte başarıya ulaşan erkeklerin yüzde 88'inin başarılı ve iyi para kazanan erkekler olduğunu gösterdi.
Erkeklerin kendilerinden daha az zeki olan kadınları eş olarak tercih etmelerinin sebebi ne? Eşinizin sizden daha zeki olmasını sorun eder miydiniz?
Zeki kadınlar evlilikte zorlanıyor! Erkekler kendilerinden daha zeki olan kadınlardan korkuyor mu?
Problem az ya da çok zeki olması değil. Erkeklerin işi daha kolay. Tek yapmaları gereken işlerine konsantre olup doğru bir konuda uzman olmak ve iyi para kazanmak, zaten seksen yaşına bile gelseler bir kadını bırakıp öbürünü alır, hepsinden çocuk yapar sağa sola hava atarlar. Kadın kendi parasını kazandığında ya da erkekle eşit miktarda kazandığında kadın üzerindeki ekonomik baskısını kaybediyor erkek. Kadına her istediğini yaptıramıyor. Kadın iş hayatında nasıl bağımsız bir şekilde karar veriyor ve yeri geldiğinde yönetici oluyorsa aynı şekilde evde de devam ediyor. Ama erkek kendisine hizmetçilik edecek, her dediğini itiraz etmeden yapacak, ona muhtaç ve güçsüz birini istiyor karşısında ki, kendisini güçlü görebilsin. Sorun burada çıkıyor. Zekayla ilgisi yok olayın. Ev kadınları aptaldır, kariyer sahibi kadın zekidir diye bir kural da yok. İstememiştir, kolayına gelmiştir çalışmıyordur, yadırganmamalı. İş hayatında yükselmek de zekadan farklı bir takım vasıflar da gerektiriyor bence.
... Kim demis ki, Erkekler aptal kadin ister diye, Ben çok zeki bir kadinin Erkegi olmak istedim,
O kadar zeki olsun ki hem, Neyi niçin yaptigimi da O kendiliginden anlasin istedim, "Vallahi billahi" ile baslayan açiklamalar yapmak zorunda Kalmayacagim bir kadinin Erkegi olmak istedim O kadar zeki olsun ki Benimle oynadigi oyunlarda beni yensin istedim. Bir Muzaffer alper şiiri..
Benden daha zekisi mi? Akıllı kadın, eşini memnun etmeyi bilendir..
Kariyer yapmak isteyen evlenmesin.. Ben bu kadına zeki derim..
Yoksa sosyal statüdeki kariyeri beni bağlamadığı gibi benim statüm de onu bağlamaz..
Diyelim ki ben atomu parçalamaya çalışan bilim adamıyım.. Eve gelirken, atomu getirecek halim yok ya.. Evde koca olmakta zanaat.. Eşini memnun etmek, atomu parçalamaktan daha kıymetli bence..
Atom sana bir çay getirebilir mi? Halini hatrını sorar mı? Derdini dinler mi?
Saçma. Zeki ve başarılı bir kadın olmakla ferasetsiz, sıkıcı, geçimsiz, hoşgörüsüz bir kadın olmak arasında dağlar yollar kadar fark var. Bir kadın hem zeki hem başarılıysa -ooof hemde üstüne güzelse- bu neden evlilikte ekstra bir çaba, bir zorlanmaya neden olsun ki. Kadının karakteri, mesleğinin getirdikleri, yetiştirilme tarzı ve deneyimleri burada devreye giriyor. Misal Nükleer enerji mühendisi bir kadın kocasıyla ne diye zorlansın geçerli bir durum olmadıkça, bu kadın eğlenceliyse, ilgiliyse, özenliyse, zorluklara tolerans gösterebiliyorsa ve aynen erkekte bu oranla aynı huylara sahipse bu evlilik yürür efendim. :D :D Gerçi ben evlenmem ama İnşallah yalnız kalırım ömür boyu :)
Her insan kendi zeka seviyesine en yakın olan insanlarla anlaşır. Ama erkeklerin bazıları eş değil ev işlerine bakacak, isteyince verecek, hizmet edecek bir köle aradığından böyle bir sonuç çıkması normal. Yani parmağında oynatacak kız arıyorlar. Pek soru sormazsa, hatta mümkünse konuşmazsa süper. Ben kendimden düşük zeka seviyesinde biriyle bir ömür geçiremem. Belirli bir tolerans aralığım var tabi. Ama fazla fark olmasın isterim.
Evet genelde çekiniyorlar. Mesela benim çevremdeki erkekler her zaman zeki olduğumu söylüyorlardı ve genlede benimle konuşurken yalan falan söyleyemiyorlardı psikolojik olarak biraz tedirgin oluyorlardı ben ne tepki vereceğim diye falan. Yani her insan zeki insandan çekinir çünkü bazen bazı şeyleri gizlemeye çalıştığında anında görüyorlar.
Kendini zeki sanan ukaladan başka birşey değilsin, neden zoruma gitsin. Ha evet zoruma giden bi'şey var oda o kendine yeten zekan değil senin gibi ukalaların bu forumda olması..
@WhiteTooth hahahahaha valla soru sorulmuş cevap verilmiş. Günlük hayatta senin gibilere ben zaten böyle davranmıyorum ki ezik psikolojilerinden dolayı karşıdakini yanlış anlamasınlar diye.
Kelime israfından başka birşey yapmıyorsun bide şu ukala tavırların beni bitiriyor zaten. Ukalalığın bu kadarı. Senin gibileri biz görmemeye calışıyoruz ama dakika başı vızıldıyorsunuz , kendinizi zeki sanıyorsunuz. Yaşının 22 olduğundan da emin değilim çünkü senin yaptığını dışarda ergen çocuklar yapıyor. Konuştukça battığını da bil isterim. Bütün forum senin ne mal olduğunu anladı burada. Fazla lafa gerek yok bence daha fazla konuşmaya gerek yok yoksa her mesajında biraz daha batıyorsun bide bana ezik diyo Allah'ın malı git eziğin kelime manasını öğren sonra aynaya bakıp soğuk su iç.
@WhiteTooth yok ya el alışkanlığı. Neyse yorumun için teşekkür ederim. Ne kadar sert bir şekilde bana çıkışmış olsanda biraz düşündüm yani insanlar neden beni yanlış anlıyor diye falan ama olsun zamanla herşey netleşebiliyor yani
Ama muhtemelen hayatında bir kadın canını sıkmış ki bu kadar sert davranıyorsun insanlara yoksa ben ukala biri değilim gerçekten benim hayatım için konuşuyorum olan bu yani bana çakal dan başka birşey demiyorlar yani bazen ben de alınıyorum bu duruma çünkü benden uzaklaşıyorlar senin zekadan korkulur diyorlar. Bu durum doğal olarak beni de üzüyor
@WhiteTooth olması gereken bu tabi çünkü ben o yorumda ukalalık yapmadım kendi hayatımdan bir örnekti bunu anlamamış olman üzdü beni. Ciddi manada çoğu erkek zekamı öne sürerek benden çekindi. Genelde gittikleri kızlar ise fazla saflar yani tilkileri yok kafalarında. Bu erkekler de genelde benden akıl alır ama beni bir taraftan da ezmeye çalışırlar ve davranışlarını önceden tahmin ettiğim için bunu da yapamıyorlar. Yani sonuç olarak benim zekamı öne sürüp çekiniyorlar. Hep tedirginler ben de ok biliyorum çakal olsam da duygusal biriyim yani
Hatırladığım kadarıyla oğlak burcu duygusuzdur 😂 ama her insan bazen duygulanır bu arada bende boğa burcuyum biraz okursan kötü özelliklerinin arasında birşeyi anlaması için on kere anlaan lazım der üstelik yükselenimde boğa ama burçlara pek inanmam özellikle o işi gezegenlere bağlayanlara gram inanmam yorumlarda uzadıda uzadı buda son yorum olsun.
Bence güzellikten çok çok daha önemli bir konu zeki olması. Tabii zekayı ukalalık veya bilmişlikle karıştırmayanlardan olmalı. Onunla her şeyi konuşabilmeliyim, zamanımın tamamını onunla geçirmek istemeliyim. Diğer türlü sadece güzel diye katlanılmaz bir ömür. Hele hele güzelliğini koz olarak kullananlardansa.
yorumlama da çok eksik var ve yalnis bir tespit üstüne kurulmuş ben de kendi bildiğim istatistiklere dayanarak şunu diye bilirim evlilikte kadının zorlanmasına en büyük sebep dipten gelen gelecek kaygısı durumudur iyi ısı olan ve iyi para kazanan insanların evlilik hayatlarının iyi gitmesinin en büyük sebebi kadınların göz yummasindan geçer bu konuyla ilgili araştırma yaparsanız bir çok psikolojik analiz Bula bilirsiniz
Erkeklerin tercihi daha az zeki kadinlar dediginizde :) otomatik olarak bekar herkadin tercih edilmemis yani ondan daha zeki bir erkek ile tanisamamis demek oluyor :) zeki kadinlar evlilikde neden yogun caba harcarsa basarili olabiliyor bilmem ama tanidigim her erkek hatununun en zekisini ister zira olmayanina tahammul cok zordur :)
Evet guzel gosterıslı kadınlarla ask yasar, sade naif cıcı kadınlarla evlenırler. Demem o ki zeki kadın isterler ama teoride erkeklerin tahamulu yok kendınden zeki kadına
Bunun zeki ya da saf olmakla alakası yok. Kadın evlilikte görevlerini yapmaktan kaçıyor. Bunun adinada zekilik diyor. Erkek evlilikte gorevlerinden kaçıyor bununda adı zekilik oluyor. Sonra boşanma davaları patlıyor. Ah ah eskilerin gözünü seveyim.
Erkekleri ikiye ayıran bir konu. Ataerkil olanların düşüncesi bu tip kadınlardan uzak durulması zira erkek daha baskın olması gerektiğini düşünen tipler bir de bunun tam tersi olan grup. Bence günümüzde erkeklerin çoğu zeki ve bu zekanın getirdiği bazı özellikleri kadınlarda daha çekici buluyorlar.
açıkçası zeki olduğumu söylerler ve ben bu konuda erkeklerin genelde çekindiğini fark ediyorum. mesela benim yapabildiğim bir soru için daha fazla uğraşırlar ve genelde bana bir kız değil de bro gibi bakılır
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü boşuna söylenmedi.
Başarının arkasında onu sürekli destekleyecek insanlar lazım.
Kadın erkeğini sürekli desteklerse pohpohlarsa, o erkek o başarıyı alır ileriye götürür psikoloji sağlam olur.
2 taraf iyi olamaz, 2 taraf aynı anda birbirine destek sağlayamaz kendi sorunlarıyla uğraşmaktan. Bir taraf feda etmeli kendisini. Oda genelde kadın oluyor.
0
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Birde erkek daima eşinden iyi olmak ister. Kendi eşinden düşük olmaya katlanamaz fazla.
Kanıt : Bir erkeğin kızı etkilemeye çalışırken hep en iyi şeylerden bahsedip bazende abartıya kaçması.
Zeki olmakla kastedilenin ne olduğu önemli bence. Malum günümüzde iyi yalan söyleyebilen insanlar için bile "zeki" tanımlaması yapılabiliyor. İşinde başarılı olan, kendi ayakları üstünde durabilen bir kadın her daim bir adım öndedir benim için.
O ingilizlere göre öyle. Bir Türk atasözü der ki; "Yuvayı dişi kuş yapar" yani kadın zeki olmalı evine hakim olmalı erkeğine sahip olmalı. Biz kadınlarımızı baştacı yapmışız biz zeki akıllı eş ile evlenmeye devam edelim.
Ben o görüşte değilim. Kadının zeki oluşu erkeğe güven verir. Evin idaresini rahatlıkla ona bırakır. Birçok konuda ne yapsam diye düşünmez. Çünkü zeki bir ortağı vardır.
Düzgün karakteri olan erkek öyle bir şey yapmaz bana göre insan kendisine benzeyen ve kendisine yakın zeka da birini tercih etmeli karısının kendisinden az biraz fazla zeki olmasını sorun etmemeli.
Varsa bana hemen gönder. İnan omurgalı birbhatuna hiç bir erkek Hayır demez. Zekadan kasıt aykırı davranışsa kabul edilemez.. Zeki kadına da kimse Hayır demez.. Zaten doğru olsa zeki kadınlar evlenemezdi
Ben çok zeki kızları sevmiyorum. Çok ukala oluyorlar. Kendi başına buyruk hareketleri oluyor. Vücudu güzel olsun, toplum içinde kendine yer bulacak kadar ortalama zekaya sahip olsun yeter.
Şahsi yorumum şu, bence kadın beni yönetmeli. Bunu açıktan söyleyen tek ben olabilirim. Ama her erkek, kadın tarafından yönetilir öyle olduğunu inkâr etsede.
kendilerinden daha az zeki olan kadını kendine bağlamak kolay sanıyorlar. her türlü kandırabileceğini düşünürler.. ama eş değer olmalı zeka seviyesi.. ancak mutluluk öyle gelir..
Hayır saf olanlar kaybediyor bu devirde. Zeki olan daha doğrusu KURNAZ tilki olan kadınlar kazanıyor. Onların tırnağına bile zarar gelmiyor. Saf ve iyi kalplilerin ise hiç kıymeti bilinmiyor.
Kadın da erkekte çok zeki olmamalı. İki tarafta bir tık aptal olmalı ki, ilişki yürüyebilsin. Basit şeylerden kavgalar çıkmak yerine, es geçilebilsin. Kulağının üstüne yatmak diye bir deyim var ya bence öyle olmalı.
işveçli bilim adamları görevi ingilizlere mi devretmiş :))) benden zeki bir kadın olsun öpüp başıma koyarım ama zekayı ölçemediğimiz gibi kıyaslayamayız da bilim adamları bunada çözüm bulmuşlar mı :)
@Sinsiiiii zeka ölçülemez. ama bunu sınıflandırmışlar sadece gerçek anlamda ıq ölçülebilir diğer zeka çeşitleri ölçülemez ve kıyaslanamaz ıq da tek başına zeka değildir sayısal beceridir
@Sinsiiiii bir araştır eğer konuya meraklıysan ben eksik anlatabilirim çünkü sonra buraya gelip aa eveeet ölçülemezmiş belirli bir standart uygulanamazmış bu yüzden subjektif sonuçlar verirmiş diycek olmana şuandan itibaren bayılıyorum :)) bayıldım :)
Erkeklerin kadınlardan bir adım önde olmak istemesi içgüdüseldir. Kadın baskın geldiğinde, bunu yansıttığında erkeğe yetersiz hissettirebilir ki bu da probleme zemindir
Ne alaka? Nihayetinde nikahlandığım, mahremim ve helalim olan birinden bahsediyoruz, benden kat kat zeki olsa ne olur anlamadım? Yani, böyle bir şey sorun olur mu? La havle!
42 yasında bı adamın boyle dusunmesı tuhaf nihayayinde ego dıye birsey var erkek egosu da bir tık fazla kadından cogu zaman dolayısı ıle kendınden kat be kat zekı kadının yanında kat be kat aptal hısseder ve mutsuz olursunuz dıye dusunuyorum
@Sinsiiiii Yoo, o Türki'ye ve Türk'lere mahsus bir anormallik. Avrupa'da bu gibi şeyler aşılmış, doktor klinik şefi bir kadın temizlik personeli biriyle evlidir. Sorun yok dedikodu yok aşağılanma ve aşağılama yok. O dediğiniz türden aptallıklar gelişmemiş ülke insanlarının anormalliğidir. İnsan kocasını aptal yerine koymadığı gibi erkek de hanımın karşısında kendinği aptal hissetmez.
Anlaşılan avrupada yasıyor veya cok vakıt gecırıyosunuz ben ingilterede yasıyorum ama sızın bahsedığiniz orneklerle karsılasmadım hıc ayrıca dedikodu konusundada tamamen yanıldıgınızı dusunuyorum zıra ben ingilizler kadar dedikoducu, iki yüzlü , riyakar bir irk gormedım😏
Ya neyinden korkucam zekisine rastlamıyoruz ki 😄 alayı whatsaptan grup kurup arkadaşlarıyla sevgililerini çekiştirir. Böyle zeka olmaz olsun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Zeki olup mütevazi olanlar müstesna. Zekasını belli etmeye çalışıp insanların gözüne sokan kadınları kimse sevmez = Akrep burcu kadınları misal. Sözde sürekli hayatta doğru erkeği ararlar ama kendilerinin yemediği halt yok.
Kadınların saçı uzun aklı kısa olmalarından dolayı erkeğin kendisinden daha az zeki olan bir kadını seçme girişiminde bulunmasına zaten gerek yoktur. Bu tez çürümüştür nokta. (Türk bilim adamı)
Bilime göre erkeklerin beyni kadınlarınkinden 51gr. ağır ve hacim olarak da daha büyük ama işlevsellik açısından bir etkisi var mı yok mu pek bir bilgim yok.
Zeki olmalı ama benden daha zeki değil. Zeka seviyesi düşük olursa evlilik iyi yürür görüşündeyim ancak bu sefer çocuklar da zeki olmaz. Kısacası kadın zeki olmalı ancak en fazla kocası kadar zeki.
Benden daha zeki olmasını dilerdim tabi eşim olacak insanın, çünkü ben zaten zekiyim fazlasıyla, yanımda benden zeka bakımından alt düzey olsun istemem o kişi de istemez
Evet kesinlikle doğru lakin gerçek anlamda zeki bayan bulmak zordur. Milyonda bir ortaya cıkabilir onun için fazla korkmamak gerekir. Zira gerçek anlamda zeki bayan çok nadir bulunur.
Tabikide hayır, eşim benden daha zeki olsa, gururlanırdım, hoşuma gider di.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zekasını ne yönde kullandığıdır önemli olan. Bilim, din , teknoloji ve sanat alanında kullanıyorsa bu kadın tercih edilir. Ama boşa çalışıyorsa Usain Bolt gibi kaçılması gerekir.
En İyi Cevaplar