Anneme sevgilim olduğunu nasıl söyleyebilirim?

Merhaba, sorum biraz klişe farkındayım ama gerçekten yardıma ihtiyacım var. Ailem aslında moderndir, modern bir çevrede büyüdüm ve zaman zaman bana karıştıkları olsa da o kadar da fazla müdahale etmezler (dışarı çıktığımda fazla geçe kalmadan evde ol derler ama kıyafetime vs. fazla karışmazlar yani çok dekolte olmasın veya etek fazla kısa olmasın dışında bir şey demezler pek) ama bu erkek arkadaş gibi konularda beni koruma isteklerinden ötürü biraz katılar yani daha önce hiç konuşmadık tabi ama lisedeyken falan annem sohbet ederken genel olarak bu yaşlarda onaylamadığını erkeklerin duygularının gelip geçici olduğunu ve bunlarla değil derslerimle ilgilenmemi söylerdi ben de hiç o konuları annemle konuşmadım zaten. Şimdi üniversitedeyim 20 yaşına gireceğim ve bir süredir hayatımda biri var ve gerçekten çok seviyorum onu o da beni çok sevdiğini söylüyor ve bunu çok belli ediyor bu kadar iyi sadık ve benim için hayırlı olduğuna inandığım biri var ilk defa böyle güzel ve ciddi duygular yaşıyorum ve artık biraz da ciddi düşünmeye başladığımız için yavaş yavaş ailelerle de konuşmaya karar verdik ama anneme bu konuyu nasıl açacağımı hiç bilmiyorum. Biliyorum bir şekilde konuya gireceğim ve söyleyeceğim herkes bu aşamalardan geçti ama ben gerçekten korkuyorum ve çekiniyorum nasıl olsa da söylesem ve onaylasa, hangi sözcükleri seçsem bilemiyorum. Günün birinde elbet söyleyeceğim çünkü artık ciddi gibiyiz ve aileler de onaylarsa ciddi olacağız ama ben işte söyleyeceğim güne kadar çok gerileceğim bu korkuyu nasıl yenerim ve nasıl çok rahat bir şekilde annemle konuşup ikna edebilirim yardıma ihtiyacım var. Babamla zaten henüz konuşmayı düşünmüyorum ilk aşamada annem ikna olursa babamı bir şekilde ikna ederiz ama şu an için zor kısım anneme açmak. Bir de konuştuktan öğrendikten sonra yüzüne bir daha bakamazmışım gibi geliyor oysa biliyorum ki bunlar çok normal duygular ama nasıl anlatılır. Kafam çok karışık lütfen yardım edin
Anneme sevgilim olduğunu nasıl söyleyebilirim?