Evli olupta gerçekten mutlu olan ve bunu daim ettiren çift sayısı minumum düzeyde maalesef insanlar bir süre sonra sıkılıyor heyecan kayboluyor iki tarafta tahammül sınırını doldurunca birbirine karşı evlilik bitiyor.. Maddi zorluklar yaşam mücadelesi çoluk çocuk sorumluluğu arttıkça iki tarafta birbirinden hızla kaçmak istiyor bu devirde maalesef sabır tükendi anlayış yok oldu herkes kendi çıkarı için uğraşıyor ve evlilik diye birşey kalmıyor istekler farklılaşıyor ve hep bir tık fazlasını istiyorlar olan hayatlarından olmayınca da istekleri doğrultusunda uzaklaşıyorlar ve bitiyor...
Genelleme yapmak ne kadar doğru tartışılır, illaki insanlar her an ilk günkü gibi olamazlar ama evliliğin de kendince güzellikleri olduğunu düşünüyorum. En samimi arkadaş çevrem evli insanlar ve gayette mutlular bunun canlı şahidiyim ama günümüzde olduğu gibi kara kaşına kara gözüne bakarak yapılan evlilikler bireylerin bir araya geldiklerinde aslında paylaşılacak pek bişeyleri olmadığını anladıkları zaman bir çıkmaza giriyor. Aslında üzerine çok derinlemesine konuşulabilecek bir konu ama senin beni anladığını düşünüyorum
@Ebusderler arkadaşlarım gerçekten evliliğinde mutlu olan insanlar çünkü eşleriyle de aram gayet iyi beni kandırmaya ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum 😀
Hem evliyim hem mutlu.24 . yılımız eylülde doluyor.3 şeyi yapın. hayatınızda sen kendine düşeni o kendine düşeni yapsın... kusurlarınızı. açmayın hatta mümkün oldukça kapayın. gündüz gece aceba ne yaptı diye face. watsap yani internette takip etmeyin. birbirinizide üzmeyin.. ölüm geldiğinde ahhh dersiniz.
En başta dürüst olup yaşantıda yalan olmayacak Çıkar peşinde olmayacak Saygı kesinlikle yitirilmeyecek Ve mutlaka kadına özel biri olduğunu hissettireceksiniz Hayalleriniz çok üst düzey olmayacak Ve cinsellik işinizi bitirip kıçınızı dönüp yatmayacaksınız Evliyim çocukluyum mutluyum Her geçen gün daha da iyiye giden bir yaşantımız var şükür
İşin espri bölümü Eve gidince korkusuzca teli masanın üzerine bıracaksınız Eşiniz tüm sosyal medya hesap şifrelerini ve tel şifrenizi bilecek ve telinizi 1 saat boyunca kurcalayacak O zaman hep mutlu olursunuz 😀
Olumlu bakmak adına sorduğunuzu belirtmişsiniz. O zaman çeteleye +1 çift ekleyelim lütfen :D Olumsuz ilişkiler evet çok yansıyor, sürekli bu tür konulara tanıklık ediyoruz ama bu bakış açımızı olumsuza çevirmemeli. İş, doğruların karşılıklı olarak uzlaştığı bireylerin bir araya gelmesinde bitiyor.
Çok teşekkürler. Sizler için de gönlünüzce olsun temennisinde bulunayım. Tabi ufak bir dipnot: Bazen gönlümüzdekilerden bile daha güzeli olabileceğini keşfediyor insan. Bunun için de zaman akışında belirli yaşanmışlıklar, üzüntüler, özlemler vb. olabiliyor. Bunların da hayatın bir parçası olduğunu bilip kabullenmek bile çok farklı akış sağlıyor. Keyifli paylaşımlar.
eskiden tanımadıgın görücü usulü ile olan evliliklerde saygı vardı ve sonrasında sevgi ve baglılık oluyordu şimdi artık tanışıyorlar bazıları birlikte oluyorlar bazıları beraber yaşıyorlar , kimileri evleniyor ve o evlilik çok uzun sürmüyor bitiyor, bu zaman özellikle menfaatlerin ne kadar ön plana çıktıgı bir zaman , yaşanacak hayatın seviyesini yüksek tutuyorlar bu kadar yazıyorum yazdıkça uzuyacak
uçuk hayaller kurmaya gerek yok. her evlilikte iyi günler de oluyor kötü günler de hastalık da oluyor sağlık da fakirlik de yaşanıyor zenginlik de.
böyle sonsuza dek mutlu yaşadılar diye bir şey yok ki... hayat böyle bir şey. hiçbir acı ya da mutluluk sonsuza dek sürmüyor. ben mutsuzken hep öyle kalacak sanıyorum. mutluyken de ha deyince bozulacakmış gibi.. mutsuz olmaya mı programlandık ki?
Evliliğe dair neden bu kadar karamsar ve ön yargılısınız anlamıyorum, elbetteki var ama insanların gözlerine sokmadıkları için kimse aaa bunlar mutlu çift diye göstermiyor
Biri sinirliyken diğeri sakın olması lazım yoksa her ikiside sınırlı olursa ağızdan hiç hoş olmayan kelimeler o anda çıkabiliyor ve her iki tarafta kırılıyor hâliyle
Bana göre de her evlilik sıkıcıdır, ama huzurdur tabi evlat sevgisi, torun sevgisi, güzeldir. Ama şu daha çok mantık evlilikleri mutlu olmuyor adam aldatmaya meyilli oluyor illaki..
Kimisi nazar değmesin ister sevgililik döneminde bile nazar değip ayrılanlar var. Kiiii kavgalı olsalar bile mutlu foto koyanlara şahidim :D Henüz çözülmedi bu durum :)
nazar değeni de bir süre sonra mutsuz gibiymiş gibi davranmaya çalışır genel eğilim mutsuzluk oldugu için numara yaptıgını beynin kavrayamaz. anlaşılamaz bir kamufle olur. o yüzden herkesi mutsuz sanma ;)
Şimdi herkes bana gerici falan diyecek ama Evli ve Mutlu olan nadir çiftlerin % 99'u görücü usulü evlenenler. Sevip beğenip evlenen çiftlerin huzuru da yok düzgün bir aile hayatı da...
Sorun benim mutlu olup olmamam değil. Mutlu olsam da olmasam da sizi ilgilendiren bir konu yok zaten. Sorum açık bana yorum yapmış olmak için yapmayın varsa soruya cevabınız verin.
zaman geçiyor ve doğru insan dediğin insan zamanla yanlış insan oluyor bu dediğiniz mantıkta insanın birkaç yılda bir eşini değiştirmesi lazım madem evlilik doğru olan...
karsi cins artik benim icin bir golgeden baska birsey degil. dun gece onlar yüzünden istifa ettim. iblis bile onları görünce saklanır oldu. ve benim evlilik ihtimalim % 5 düştü.😃☺😊
En İyi Cevaplar