Aslında soru tartışmaya açık bir soru Namusu ile çalışıp kendine ve ailesine yetebilecek biri ise tabiki yeterli ne kadar kazandığı da aslında önemli değil yetip yettirebilmesi önemli Şimdi işi olmayan ile evlenmem sevgili bile olmam denil mis ama suda var kadınların kendine has düşüncesi ile erkek çalışır kadir evde para bekler mantığı ile bu ne oluyor ya da erkek çalışır aslında yetebilecek güçte iken kadının aşırı harcama lüks düşkünlüğü hakkı nereden geliyor ya da bir başka deyişle Inşaat işçisi biri ile bir kızın sevgili olduğunu hiç görmedim daha doğrusu alay edildiğine defalarca şahit oldum Bir çöpcü ile yerin dibine sokacak kadar alay edildiğine de Ama kızımızı soracak olursak çalışmayan normal şartlarda yasayan orta halli durumları olan ailenin kızı Şimdi ki algıya bakılacak olursa doktor mühendis ya da gerçekten iyi yerlerde çalışıyorsa zaten kadının aşık olmasına gerek yok ( her kız için geçerli değil) mevki sahibi olması bile onu çirkinse bile en yakışıklı gösterir tıpkı ali ağa oğlu gibi zavallı insanların kızı yaşındaki kişiler ile olması kızda kendini para uğruna pazarlaması gibi Kısacası işi olması önemli demesin kimse şimdiki soru ne kadar kazanıyorsun bir evi gecindirebilecek misin evin var mı paran var mı kızıma bakabilir misin Yani mevki sahibi isen oh ne ala ama orta kesimlerde isen aşk denilen şey bir yere kadar ise yarar sonrası mi yetisemedigin kadının gazabı ve boşanma ayrılık ile en büyük zarar Zaten aza kanaat eden az zaten şükür etmeyi bilen az birde gösteriş yapıpta kendini haklı gösterip işi olsun yeter demek en büyük sahtekarliktir şimdikiler işinden sonra maaşını sorar
ya şakası bir yanada zaten bizlerde gururu olan işsizler pek evliliğe yaklaşmıyo sonuçta örneğin ben düzenim olmadan asla diyorum hep zaten öyle biri beni bulsada en fazla 1 yıl müsade ederim bazı şeylere ama sonrasında dizginleri bırakmamayı düşünürüm
erkekler evlenirler ama kızlar evlenmezler ama haklılar işsiz ile kimse evlenmek istemez. erkekler derken doktor , avukat , mühendis , savcı , hakim ve benzeri işleri yapanlar değil. onlarda ayarlarını isterler. ya da futbolcu , oyuncu onlarda kriterlerine uygun kişiyi isterler. bu işler böyle.
Ülkemiz şartlarında işsiz olursa evlenebileceğim tek konu mesleği varsa.. İş bulunabilir.. Mesleği yoksa evlenmem. Parası var mı önemsemem ama mesleği var mı önemserim..
dostum şimdi sana dicem kizlar ıssız olsun farketmez erkek llere bu soruyu sorman gerekiyordu evet evlenirdim niye dersen eve erkek bakar dostum zor durumda olur o farklı bişey zaten kimsede zor durumda kimse evlenmez :)
Bir erkek olarak ben bile vasıfsız Kendi finansal bağımsızlıgı olmayan bir kadınla evlenmek istemem ayakları yere basan eşine muhtaç olmayan kadın daha güven veriyor açıkçası
erkek kadına bakıcak kadında erkeğe bir evde iki tembel olmaz erkekler sorumluluğunu yerine getirecek kadınlarda.. gerisi boş olur.. rızık ise ALLAHtan
Evlenirim para ve iş evlilik için ölçüt değil evlilik için gereken tek şey sevgi ne demiş muhammed aleyhisselam evlilik için gerekli olan şey bir lokma bir hırka bir de kulube
@yagmurgunes o yüzden bir çoğu evde kalıyor ya zaten halbuki az ile yetinmeyi bilseler yüz hırka alabilecek bir hayat arkadaşı bulacaklar ama az ile yetinmeyi bilmiyorlar
Bu işler nasip kısmettir... Evlendiğin paralı zengin paraya para demeyen kişi de göçüp gidecek birgun hayattan... Ama bir de bakmışsın parası pulu olmayan kulada Rabb'im demiş yürü ya kulum... Kim bilir...
Ben sabah akşam kıçımı yırtıyorum para kazanmak için itibar kazanmak için Ama bu kadın için geçerli değil kadın çalışmasada olur ama sağlam karakteri gönlü bol olması paradan önce gelir
kızlar evlenmez oyle erkekle ama erkekelr oyle kızla evlenebiliyor çoğunlukla... İlk evliliği ise kızlarda evlenebiliyor kısmende olsa ama belli yaştan sonra kızlar kesinlikle para para para diyor...
Evlenmeden önce param da yoktu işim de.. eşim yine de çok mutluydu.. işimdi para da var iş de var çok şükür lakin hanım depresyondayım diyo.. ben ne yabayim şimdi.. şaka yapmıyom yaa harbi böyleyiz ))
hayır evlenmem işsız bırıyle ne yapacam hersey ask degıl ki işte lazım aşda lazım aşk da bır yere kadar zaten o evlenmek ısteyene erkege şaşarım sevdıgım kadına ezıyet edeceksem onunla ben evlenmem ona olan saygımdan
bu arada kusura bakma bugün biraz gemileri yaktım öyle keyifsiz halimle güldürdüysem seni ya da bunu başarabildiysem ne mutlu Allah her daim güldürsün seni
@erkan3484 amin sagolasin. Allah da seni guldursun. Is kurulur, o olmazsa baska bir is kurulur. Herkes rizki neyse onu kazanir, onu yer. ne fazlasi ne de azini..
allah a şükür mesleğim var ancak mesleğim de bana yer kalmadı teknoloji kurbanı olanların en başındayım nerdeyse o dönemden buyana 4 teker üzerinde rızkıma bakıyorum ama oda işte iyice azıttı işveren arkadaşlar nediyim napim onuda bilmiyorum sırf bu değil epeydir sevdiğim biri vardı ve bugün o sevginin karşılıksız oldunu öğrenince hala aptal gibiyim diyorum kendi kendime ne aptalmışım 30 yıl boşa düşünmüşüm hırpalamışım ama nafileymiş
@erkan3484 eger degistiremiyorsan kabullenmenin bir yolunu bulmalisin. Her iste bir hayir vardir diye dusun, hayirlisi buymus senin icin.. Allah kolaylik versin 👋
En İyi Cevaplar