Aşk gerçekten de masallardaki gibi kusursuz olabilir mı? Yoksa aşk her zaman acıyla mı sonuçlanır? İyi ki aşık oldum diyenlerden mısınız yoksa aşk pişmanlık demektir, uzak durun diyor musunuz?
Bana göre, her güzel şeyin bir sonu vardır, önemli olan anı yaşayabilmektir, pişman değilim hiçbir şey için.
Masallardaki gibi bir aşk yaşayıp çok mutlu olan var mı?
ben masal sevmem hiç beyaz atlı prenste istemedim :D mutluluğa gelirsek bakış açınla ilgili mesela bazı kadınlar çok mükemmel bir evim olsun, çok kıyafetim olsun bol gösteriş yapayım der bazılarıda evi, kıyafetleri sıradandır ve aldığı parayıda gezmeye harcar bir bakarsın ikiside mutlu. Hayattan ne beklediğinle alakalı. Birde başkasına görenek olsun diye yaşanmamalı. Yaşadığım bir olayı örnek vericem tamamiyle uzaktan tanıdığım bir çift lisede sevgililerdi. Öncesi var mı bilmiyorum ama baya iyi anlaşıyor gibilerdi. Bunlar aynı sınıftaydı ve üni içinde aynı şehre aynı bölüme gittiler. Üniversitede yine birliktelerdi en sonunda ikiside işe başladı ve şimdi evliler. Şu an mutlu görünüyorlar ve gerçekten bana ilham veren bir çift. Gerçekten sevmişlerki böyle devamı gelebildi. Dışardan bakarsan belki beğenmezsin onları ama o ikisi mutlu mu? evet... işte onların aşk hikayeleri kendilerine güzel :)
Benim hikayeme benziyor anlattığın. Ben de lisede aynı sınıftaydık şu an da aynı bölüm okuyoruz aynı sınıftayız umarım benim de o çift gibi mutlu bir sonum olur :)
Hayatimda Bir kere asik oldum. 2013 yilinda. Ve hala ayni duygu yogunlugu gecmedi. Onun arkadasi benden hoslandigi icin birbirimize adim atarken dondu gitti. Sırf arkadasi duygularini ilk acikladigi icin.
Masallar hep eksik anlatılıyor ve prens ve prenses hikayeleri genellikle ağırlıkta. Tarihte bir ülkenin yönetiminde olup gerçekten mutlu olmuş kaç insan tanıyorsunuz? Masalın sonundaki kraliçe erkek çocuk doğuramaz ise, ülke menfaati için kral zevkle 3-5 yeni eş ve 20-30 cariye alacaktır. Sonra çekişmeler, entrikalar, taht kavgaları için kardeşlerin birbirini öldürmesi. O sırada kardeşini zehirleyerek konumunu yükseltmiş yeni veliaht prens rapunzelle karşılaşır. Mükemmel aşk, mükemmel dünya, mükemmel romantizm. Böyle şeyler yok. Başına geleceklerin iyi olmasını umut edip, yoluna devam edebilirsin ancak. Mutluysan sonuna kadar mutlu olacak, mutsuzsan mutsuz olacaksın. Aşık olduysan sevecek, nefer ediyorsan terkedeceksin. Bu dünyada gerçek kaybedenler sadece bir mutluluğa ya da bir mutsuzluğa hayatlarını bağlayıp aynı zaman diliminde sıkışanlardır.
Ama yalan olmasın, beraber mutlu yaşayıp, mutlu ölen bir çift tanıdım. Hmm.. Evet düşündüm ve karar verdim hayatım boyunca sadece bir tek gerçek aşık çift tanıdım. Gençken evliliklerine izin verilmeyince beraber kaçıyorlar. 80 yaşında gelince parkinson olan eşine bakmak kadın çocukları, torunları ona yardımcı olduğu halde eşime ben bakarım, uykusu kaçar rahatsız olur o yemek dokunur aman böyle olur diye gece gündüz başından ayrılmadığını biliyorum. Eşi vefat ettikten bir süre sonrada kendi gitti peşinden. Dediğim gibi 1 tane öyle bir çift tanıdım, imkansız değil demek ki.
Dediğin gibi olabiliyor, tek bir kişiyi sevip ömür boyu onunla mutlu olmak... Mutlu olmaktan kastettiğim herşeyin toz pembe olması değil, her zorluğu birlikte aşıp ölene kalan ayrılmamak. 7 yıllık bir ilişkim var mesela, bunun sonsuza dek sürmesini isterim. Mümkündür bence doğru kişiyi bulup her fedakarlığı karşılıklı olarak yapabilirsen..
yasadim.. ama mutlu olamadik.. mutluluk kiskanildi hep... asla pisman dilim olmicamda.. o benim en kiymetlim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Masallardan cok daha guzelini yasamistim oyle guzel sevildim ki anlatilacak bir sey degil. Ama malesef masallarda ki gibi mutlu son olmuyor. Birden bire masal bitti. Yani bana gore kusursuz ask yasayan her ciftin sonu da biten bir iliski veya fazlasiyla sorunlu bir iliskiye donusen bir iliski.
eğer keloğlan masallarını baz alacaksak coğrafyamızda çok fazla eşek ile aşk yaşayıp, aşklarının gücünü tarhana çorbasından aldığını iddia eden bir kitle var.
En İyi Cevaplar