Sizce bir bayana kadın diyerek mi kız diyerek mi hitap edilmelidir
Kadın
Kız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
genel olarak bayan demeyi tercih ediyorum. bayan kelimesi kadın ve kız gelimesinide içinde kapsıyor. haliyle bir kadına kız demek bir kıza ise bir kadın demek yanlış olur, kızın kadın olduğunu bilemeyiz, haliyle kadınında bir kız olduğunu bilemeyiz. o yüzden 40 yaşında bakire olanıda gördük o yüzden kız ve kadın çok farklı yerlere gideceği için bayan kelimesi kadın ve kız kelimesinin tümünü kapsar. haliyle bende şu kadın veya bu kız demem onun yerine şu bayan diyerek onun hem kız hem bayan olduğunu ima ederim. böylece kadın ve kız ikilemine düşmektende kurtulrum.
bayan kibarca söylenilmek için kullanılan ama normalde bir manası olmayan birşeydir. kadın veya kız ayrımı yapmak da bekaret ayrımı yapmaktan öte birşey değildir. kadın kadındır. kadına kadın demekten daha doğal birşey olamaz. ben kadın değilim kızım diyenlere de allah akıl fikir versin.
Kız diye hitap ettiğimiz kısım daha kanı deli deli akan gençler, hayatı toz pembe gören ergenlerken kadın diye hitap ettiğimiz, düşünce olarak olgunlaşmış hayat karşısında daha mantıklı adımlar atandır. Ama asla bayan değildir bayan önüne isim konularak kullanılmayıp yalnız başına kullanıldığında çok yersiz bir kelimedir. He bir de yorumlarda görüyorum da bekaretle ne ilgisi var yahu bunun :)) tamamen ruhsal olgunluktur kadını kadın yapan.
Cümleye bayan diye başlamakta absürd olmuş tabi ama kadın bence 😊
Cevap
45Cevap
Kadın denince benim aklıma daha çok klasik giyinen, işini eline almış olgun hanımlar geliyor. Kız deyince daha çok öğrenci, genç, sportif giyinen hanımlar. Yaşa göre yani. Ama bir kadına söylenmesi en güzel kelime ''hanım''dır. Eski Türklerde ''Han'' kelimesi yönetici anlamına gelir. Buna günümüz Türkçesinde iyelik ekinin gelmesiyle dişi yapılır. Yani ''yönetici kadın'' manasına gelir.
''Hanım'' kelimesi Eski Türklerden bu yana kullanılır. Kadın da öyle ama hanımın yeri başkadır.
şu sözde entelektüeller şu kadın bayan hanım efendi mevzusunu çıkaralı on sene olmadı. Şimdi kendini akıllı sanan gençlerimiz kadın denmez bayan denir, bayan denmez, kız denir. Yav arkadaş biri sizin kadınlığınızı kızlığınızı merak ediyorsa ima ile değil yekten sorar. Bu kelimleri farklı anlam türeterek anlam karmaşası yaratmayın neyse ne.
Kişiye göre değişir bazıları kadın denmesinden mutlu olurken bazıları bunu başka anlayıp içten içe kırılabiliyor bu yüzden bayan veya hanımefendi demeyi tercih ediyorum daha kibar oluyor...
Kadın diyeceğim kişi bu olgunluğa sahip olmalı kadın dediğimde kendini güçlü hissedebilsin
Erkeğe yaş gözetmeksizin erkek deniyorsa, kadına da yaş gözetmeksizin kadın denir. Bunun kibarlaştırılmışı veya naifi olamaz, kadın kadındır, XX kromozomuna sahip olması yeterlidir..
kadin desen ben bakireyim dr kiz desen kac tane benim yasinda kizin var de hanfendi desen kiromusun bayan desen ne bayani abla desen host kardesim desen ne kardesi dicekler ben valla ne dicrmi sasirdim
Çıkmış çıkmış
Ben genelde kız diyorum. Bayan deyince bir tuhaf hissediyorum. Sanki söylenmemesi gereken bir kelimeymiş gibi geliyor. Fakat bazıları bayan denmesini istediğinden o kelimeyi de kullanıyorum.
Yaşına göre küçüklere kız ama büyüklere de kadın değil de bayan biraz daha kibar. Hem kadın bakire olmayanlara denir yaşı büyük ama bakireysr
Bayana diye başlamışsın. Yine de makul gördüm hadi. Kadın kadındır.
15 yaşındaki birine kadın veya 35 yaşındaki birine kız diyemeyiz. Yaşa göre söylenmeli
Sizler bir bayana hitap ederken hey kadin veya hey kiz diye mi hitap ediyorsunuz? Sordugun soruda problem var gibi. Kadin ve kiz tabirlerinin ne anlama geldigini öğrenmek amaciyla sordun sanirim
Çoğu zaman kızıyorlar Kadın denmesine, Sosyal medyada takmıolae belki ama Realde kızıyorlar..
Cinsiyet olarak ayrım yapılmaksızın kadındır. Ama hitap size kalmış bişey
hepsine avrat deyip geçin kro olmak dünyanın en mantıklı işi :D
Bir dişiye ne zaman kadın , kız diyoruz? Veya bayan? Tabimiyorsam hanımefendi derim.
Al bir gerizekali biri daha kiz bakiresi olana kizligi olana kadin bekaretini kaybedene bayan ise saygidan ikisine denir mal ne mezunusun
ne fark eder adam ya da erkek diyor muyuz biz ne takıntılı bir cins oldunuz
yalnız kızla kadın arasında fark var hatirlatiyim;)
Tabikide Kadın diye hitap edilmeli.
Hanımefendi diye hitap ederim genelde
herkese kız denmez bence bayan denmeli ama neyse
İki şekilde de hitap ediyorum.
kadın diye. kız denince küçük yaş geliyor aklıma ✩
En dogrusu kadın demek bence
Yaşına göre değişiklik gösterir
18 yasin altindakiler kız sonrasi kadin 😊
şiiiiişt karıııı diyerek seslenmek daha mantıklı
Türkcede bayan diye bir kelime yok kadın var !
Yasi kucuk ise kiz buyuk ise kadin.
evli ise kadın, bekar ise kız derim.
bayan desek daha iyi olmaz mı :)
18 in den küçükse kiz, buyukse kadin
kız bir yaştan sonra uygun olmuyor
Bir bayan a Sayın Bayan Hanim demek en güzeli :)
Hiç biri C- Hanımefendi.
Kiz veya bayan diye bisey yok. Kadin denilir
bekar sa kız evli boşamış dul sa kadın
Hanımefendi diye hitap ederim ben
Bakire olanlara kiz bakire olmayanlara kadin derim
tek tek kontrol mu ediyosun diyecem 🙈 biraz şey olcak ama denir bu lafa yani😂
@TuanaKamer acip bakiyorum 😂
aaa🙊cuk ayıp 🙈
@TuanaKamer ahaaj ayip yatakta olur😀☺
KADIN tabii ki de bunun tartışması yapılmamalı
Kadın tabikide.
hanımefendi en uygunu