Araba neyim isterse yandık 😅
Kızlar, mehirlerinizi belirlediniz mi? Ne kadar mehir istiyorsunuz?
Araba neyim isterse yandık 😅

Selamun aleyküm.
Mehir hakkında size bilgi verebilirim.
Örneğin Dini Nikah Akdinizde tek eşlilik şartı ile mehir miktarını bir arada bulundurabilirsiniz.
Dini nikah akdine
"Falan oğlu falan (nikahlanacağı erkek) benimle nikahlı iken başkalarıyla da nikahlanmaması şartı ile beni (şu kadar) mehri muaccel ve (şu kadar) mehri müeccel ile şahitler huzurunda nikahladı, başkasıyla nikahlandığı an ben ondan boşum." yazıp veya görevliye yazdırıp kocası, şahitler ve nikah görevlisi ile kendisi de imza atar. Ve bu belgeyi notere de tasdikletebilir. Mehri müeccel senedini ayrı yapar ise onu da notere tasdikletmesi gerekir.
Mehirin miktarına gelince Nisa-20'de bir kadının kartarlarca (tonlarca yük ile ) mehir (altın vb para ) istemesinin helal olduğu geçmektedir.
ALLAH mehire üst sınır belirtmemiştir.
Tavsiyem mehri muaccel (düğünde verilen) en az 2000 gr altın , mehri müeccel (senet ettirilir) 5 kg altın.
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. Erkeğin sizi durduk yere bedavaya boşaması imkansız olur.
Mehri müeccel genelde boşanmada alınır.
Not:Mehir senedinin yasal değer kazanması için şahitlerin imzası önemli. Ve notere tasdik ettirilir ise tahsil edilemediği durumda çok büyük fayda sağlar hukukî olarak.
Mehirin yasal olması için kadın hakları kuruluşlarını da girişimde bulunmaya sürekli davet ediyorum.
#mehiryasalolsun
İnşallah olsun..
Amin...
Birileri çok eş yasal olsun diye ne girişimler ediyo sözde hocalar.. Islamda kadın haklarının yasal olması için konuşan hoca yok. Ee tabi mehir yasal olursa 3- 4 karı dizemeyecekler eve bedavaya. Bu erkeklerin çorap gibi kadın degişmesinin tek sebebi mehirlere önem verilmemesi , kadınlara yalan yanlış uyduruk hadisler ile mehiri az istemek fazilet gibi gösterilmesi. Allah Rasulü nikahın kolayı iyidir diye bişey demişse bile mehirin muaccel kısmını makul bişey isteyip nikahı kolay etmiş oluruz. Müeccel kısmı çok senet ettirip erkeklerin durduk yere kadına zulüm etmesinin boşamasının önüne geçmiş oluruz
cinsel temasla hak kazandığı meblağ nedir be , hayat kadını mı var karşında?
olası bir boşanma durumunda karnının 3 ay barınma yeme içme gibi hayati ihtiyaçlarını yerine getirecek kadar mehir belirlenir. malum, imam nikahı erkek tarafından sonlandırılır ve 3 ay başka erkeğe nikah düşmez, o süreçte kadının hayati ihtiyaçlarını gidermesi amacıyla dinin getirdiği koruyucu hükümdür.
Öyle keyfine göre fazla fazla istenip görgüsüzlük yapılmaz.
Evet mehir kelimesi birde bu ayette geçiyor. suphanallah bilginelim mümimler..
Ahzap-50. Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helal kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikah etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helal kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
Buyur birader: sorularlaislamiyet.com/ahzab-suresi-50-52-ayetleri-aciklar-misiniz-bu-ayetler-bahane-edilerek-peygamberimize-yoneltilen-0
Hikmetini bilmediğiniz şeyler üzerinde yorum yapmakta üstünüze yok..
Az hikmetini araştırın..
Güzel kıvırıyorlar suphanallah😊
Okumadın bile demi 😏
Kıvıranın kim olduğu ortada..
İki kere okudum 😊
Bir bitmediniz..
Bunda yanlış bir şey olsa, her fırsatta açığını arayan EbuCehil, burdan vururdu.. Demek yanlış yok..
Siz niye dedelerinizden örnek almıyorsunuz? Bak onlar ses etmemiş.. 😏
Laf soktuğunu sanıyorsun kardeşimde... herkes sizin gibi tek kitaplı değil. kelime hazneni biraz geliştir. zira 10.000 kelime ile konuşan biri ile 1000 kelime kullanan biri tartışamıyor.😊
İsraf-ı kelâm edilmez bizde..
Zira, lafın tamamı ahmağa söylenir..
😊 traji komik
Bunu kadın belirler. tabi ki çok abartmadan. çünkü bu onun hakkıdır. başka şeye gelince hak hukuk buna gelince öyle bişey yok denemez.
Kur'an-ı Kerim devire göre değil kıyamete kadar surecek ☺Allah kadına tonlarca yük ile mehiri helal etti..
Çok eş isteyen erkek niye hangi devirde yaşiyoruz kaldı mı demiyo?
Kuranda bana çok kadın helal diye yasal olsun diyorlar hatta!
Kuranda kadına verilen hakların mi tarihi geçiyor. Erkelerin hakları uzay çağına gelince bile el değmeden duruyor. Ve erkek çok kadın isteyince karıgöz denmiyor. Ama kadına tonlarca yük ile mehir helal olduğu halde bir 5 -10 kg mehir isteyen paragöz deniliyor. Bu din erkeklere hizmet için gelmedi ki. Onlar ne çok eşi demiyo biz neden ne mehiri diyecekmişiz?
Hatta #mehiryasalolsun diye uğraşmalıyız
Cevap
2Cevap
Sırf erkekler ne demiş diye soruya baktım ve kadın fıtratı gereği bunu yapmalı diyenler çil yavrusu gibi dağılmış. Eşim benden evde iş beklemesin bende mehir beklemeyim
Sen bu kadın fıtratı diyenlere ayar oluyosun sanırım 😄😄
Fena hemde 😂
Ben de kadının fıtratından yanayım ama kadının haklarını sorumluluklarını da bilirim.. 😏
En azından kendine Müslüman tiplerden değilsiniz.
Eyvallah
Öyle diyenlere aldırış etmeyelim. Allah tonlarca yük ile helal etti.
İslam hukuk yönünden duşunun. Mehiri 5 kg altın belirleyip bunu ikiye bölebilirsiniz. Mehri muaccel 1 kg ise mehri müeccel 4 kg altın senet ettirebilirsiniz
Sizi biri için terketti boşadi diyelim aldattı kuma istedi dövdü diyelim Allah'ın helal ettiği yolla bedelini ödetmiş olursunuz.
mehiriniz Allah'ın Kur'an'da helal ettiği gibi tonlarca olmasa da birkaç kilo altın olsun bakalım nasıl sizi uzecek.
Hem siz mehir ile bundan sonra çalışmak zorunda kalayacak kadar para isteme hakkını sahipsiniz.
Böyle erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler iyi olmaz.
Bu arada mehiri ez istemek evliliği değil erkeğin durduk yere, yeni aşk için kadını boşamasını kolaylaştırır.
mehir az istemek iyidir yalanlarına sakın inanmayın #mehiryasalolsun
@kadınhanım ablacım soru açın ya da bence yazın..
Böyle herkese yazarak zor olur
@kadınhanım Yıllar önce yazmış olsanda cevap vermezsem olmaz.5 kg altın ne demek domatezmi alıyorsun pazardan uyduruk hadisler demişsin birde utanmadan sen mevdu hadis ne demek onu bir öğren gel önce. Kendini erkeğin yerine koy bakayım 5 kg altını çalışarak ne kadar sürede kazanıyorsun. Nikah sırasındada 2 kg isteyecekmiş 2 kg altın ne demek ya. Allahın helal ettiği başka emrettiği başka ha bunu bir holding ceosundan falan istiyorsan problem yok o yapabilir belki. Hem o kadar mehir istiyorsun bide erkeğin çok eşlilik hakkınıda elinden almaya çalışıyorsun padişahız sanki harem kurucaz birine baktık ikincisi kaldı.
@kadınhanım Ortak çıkarları düşünmek lazım evlendiğin kadının geçmis affedilmez bir kusurunu öğrensen veya sürekli dırdırını çeksen yataktan kaçsa sürekli başı ağrısa anladık demek istediğimi seni eziklese adamlığına laf yapsa sürekli birşeyler istese yapamayınca demediğini bırakmasa çocuklara düzgün bakmasa ailene saygısız olsa bunlar olunca erkek ne olucak peki bu kadar mehir yükünün altında ömrünü böyle bir kadınlamı çürütsün. Aklı olan erkek bu kadar mehri vermez sana istemek helalse kabul etmemekte erkeğe helal. Bide ömür boyu erkeğin mehiri ile geçinecekmişsin oldu git anan baban yakın akraban baksın aklı olan erkek bu kadar şeyi vermez verirse padişah değilse ahmaktır. Ortak çıkar düşünmek gerekir nisab miktarı 96 gr altındır . Bundan fazlasını vermek helal isede bana mantıklı gelmemekte yarısını mehri muaccel yarısınıda mehri müeccel olarak vermek makuldur boşanma olursa 3 ay civarı nafaka ödüyorsun zaten ayrıyetten kimse boşanmak için evlenmiyor evlendiğin kişin ahlakına merhametine çevresine bakarsan ona iyi davranırsan bu tarz sorunlarla karşılaşmazsın umarım katırla istemen helal isede kimse karun değil kusura bakma. Genç kızlar seni dinlese %90 ı evde kalırlar.
Nasip olursa ve gücü yeterse 1 umre 1 hac istiyorum seyyah :-)
Hac ağır olur yav 😅
Tamam Umre olsun :-)
İnşallah 😊
Aminnnn :-)
Sen bu gidişle jet bile alırsın seyyah ona :D
Soruların güncellemesi mi geliyor sana? 😏
Herkese gider ki :-)
Kapatırsan gelmez 😄
Olsun gelsin ya sorun yok :-)
biraz daha ilmi islam hukuku yönünden düşünelim ☺
Hem umre, hac hem de altın isteyebilirsiniz. Sanki tek bir hak varmış gibi şartlanmamıza gerek yokki.
Sizi biri için terketti boşadi diyelim siz umreyle mi doyacaksınız?
Ama mehiriniz Allah'ın Kur'an'da helal ettiği gibi tonlarca olmasa da birkaç kilo altın olsun bakalım nasıl sizi uzecek.
Hem siz mehir ile bundan sonra çalışmak zorunda kalmeyacak kadar para isteme hakkını sahipsiniz
Böyle umre hac sure ezberleri gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler olmaz. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişey olmalı. Ayrıca İslamda boşanmada erkeğin 3 boşol demesi yeterli. Seni sevmiyorum dese bile bunu bahane edip boşar. Medeni hukuk gibi değil.
ALLAH kadına doğal bir tazminat vermiş mehir ile. Mehir olmasa erkekler kadını bedavaya bırakırdı islam'da evlilik ne saçma bir şeye dönüşürdü.
#mehiryasalolsun
@kadınhanım yorumun İçin Allah razı olsun kuzum. hamd olsun dinimiz herşeyin güzelini doğrusunu söylüyor , kadını korumak İçin Rabbim her kolaylığı vermiş. lakin bana vereceği mehirin maddi külfeti yüzünden yanımda duracak adam hiç durmasın. bu benim kabul edebileceğim bişey dğl. ikincisi de , tüm hayallerimi, kalbimi yıkıp geçtikten sonra, elimi bıraktıktan sonra, dünyanın Servetini bıraksa neye yarar. Dünyalık da gözüm Yok ki. onla evlenmeden önce nasıl Allah rızkımı veriyorsa şu an, yine verir elhamdüllillah. özür dilerim ama konuya bakışım bu benim. illa ki imam altın gibi semboli bir mehir koyuyor , gücü neye yetiyorsa , eş adayım kendi söylesin, ben herhangi bir maddi şey talep etmicem...
Bu kadın hanım dubaide yaşıyor sanırım sen bakma buna ama hiç bir şey istememezlikte yapma nisab miktarından aşağıda olmasın mehirin sonradanda eşine verme sakın o senin hakkın.
Boyle seyler kaldi mi hala ya benim icin olmasa da olur
Kaldı mısı yok.. Dinin size verdiği hak..
Valla o zaman benim icin fark etmez esim uygun gördügü bir miktari verir fazlasinda gözüm olmaz
Onu sen belirliyeceksin ;)
Eşin ödemek zorunda.. Hemen ödemesi şart değil istersen,.. Hatta bağışlayabilirsin de..
Ama değerlendirin ;)
Hmm o zaman esimin maddi durumuna göre onu zorlamayacak bir sey isterdim
Kur'an-ı Kerim devire göre değil kıyamete kadar surecek ☺Allah kadına tonlarca yük ile mehiri helal etti..
Kuranda kadına verilen hakların mi tarihi geçiyor. Erkelerin hakları uzay çağına gelince bile el değmeden duruyor. Ve erkek çok kadın isteyince karıgöz denmiyor. Ama kadına tonlarca yük ile mehir helal olduğu halde bir 5 -10 kg mehir isteyen paragöz deniliyor. Bu din erkeklere hizmet için gelmedi ki. Onlar ne çok eşi demiyo biz neden ne mehiri diyecekmişiz?
Aynen dini nikah kıyılırken duymuştum ve kimse bozduramıyomuş senin rızan olmadan kocamın durumu iyi olursa isterim baya bişey ya
Birileri çok eş yasal olsun diye ne girişimler ediyo sözde hocalar.. Islamda kadın haklarının yasal olması için konuşan hoca yok. Ee tabi mehir yasal olursa 3- 4 karı dizemeyecekler eve bedavaya. Bu erkeklerin çorap gibi kadın degişmesinin tek sebebi mehirlere önem verilmemesi , kadınlara yalan yanlış uyduruk hadisler ile mehiri az istemek fazilet gibi gösterilmesi. Allah Rasulü nikahın kolayı iyidir diye bişey demişse bile mehirin muaccel kısmını makul bişey isteyip nikahı kolay etmiş oluruz. Müeccel kısmı çok senet ettirip erkeklerin durduk yere kadına zulüm etmesinin boşamasının önüne geçmiş oluruz.
Mehirin azı faziletlidir gibi uydurma hadislere inanmayınız.
Böyle bir hadisin erkeklerin ucuza çok eşli olmak için uydurduğu yalan olduğuna kanaat getirdim.
Çünkü Hz. Ömer'in bu hadisten haberi olmaması imkansız. Ancak Hz. Ömer cuma hutbesinde mehirleri az isteyin dediğinde sahabe kadınlar "Ya Ömer! Allah sınır belirlemedi sana mi Allah'a mi inanalım" dediler. Hz. Ömer de "Allah'a inanın
Etraftan gördüğüm kadariyla sure ezberleri istiyorlar ya öyle bir şey isteyeceğim sanırım :D
O nasıl oluyo?
Şeymiş mesela yasin suresini ezberle diyorsun ezberleyip sana okuyor senin mehirinde o oluyor :D
Değişik ama mehirin şartlarından biri maddi değerinin olması..
Bilmiyorum bende öyle duydum güzel geldi :D Öyle bir şartta varsa + maddi bir şey isteriz :D
İsteyin tabi ya.. Hakkınız ;)
Sure ezberi mi?
Lütfen biraz daha islam hukuku yönuyle duşunelim
Hem sure ezberi hem altın isteyebilirsiniz. Sanki tek bir hak varmış gibi şartlanmamıza gerek yok ☺
Sizi biri için terketti boşadi diyelim sure okuyunca mi doyacaksınız ayrıca okuyamaz gitmiş oluyor yaninizdan. Allah aşkına duygu sömurulerine kanmayın.
Ama mehiriniz Allah'ın Kur'an'da helal ettiği gibi tonlarca olmasa da birkaç kilo altın olsun bakalım nasıl sizi uzecek.
Hem siz mehir ile bundan sonra çalışmak zorunda kalmayacak kadar para isteme hakkına sahipsiniz.
Böyle umre hac sure ezberleri gibi erkeklerin işine gelen külfetsiz mehirler olmaz. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişey olmalı. Ayrıca İslam'da boşanma erkeğin ben artık sevmiyorum 3 boşol dediği an olan biten bişey. Medeni hukuk gibi degil. Erkek bunu durduk yere yapıp masrafsizca kadını birakamasin diye var mehir.
Umre ve hac , sure ezberi paraya çevrilemez. Mehir olamazlar.
#mehiryasalolsun
Benim bildiğim kadarıyla kadının 4 ay geçimini saglayabilecek para olmalidir. Yani 4-5 bin civarı bir para, altın olur alacağım😕
Neden o kadar az? Allah tonlarca yük ile mehiri helal etti. Neden az istiyorsunuz?
Mehirin azı faziletlidir gibi uydurma hadislere inanmayınız.
Böyle bir hadisin erkeklerin ucuza çok eşli olmak için uydurduğu yalan olduğuna kanaat getirdim.
Çünkü Hz. Ömer'in bu hadisten haberi olmaması imkansız. Ancak Hz. Ömer cuma hutbesinde mehirleri az isteyin dediğinde sahabe kadınlar "Ya Ömer! Allah sınır belirlemedi sana mi Allah'a mi inanalım" dediler. Hz. Ömer de "Allah'a inanın "dedi. Eğer mehiri az isteyin gibi bir hadis olsaydı "Bu hadis var ondan az isteyin dedim " derdi.
Mehri müeccel genelde boşanmada alınır.
Not:Mehir senedinin yasal değer kazanması için şahitlerin imzası önemli. Ve notere tasdik ettirilir ise tahsil edilemediği durumda çok büyük fayda sağlar hukukî olarak.
Mehirin yasal olması için kadın hakları kuruluşlarını da girişimde bulunmaya sürekli davet ediyorum.
#mehiryasalolsun
4 ay değil ömür boyu yetecek kadar olabilir. Mesela bir ev alıp kira ödenekten kurtulması ve hatta yine de elinde epey para kalması gerek
Boyum kadar altın zincir ve altın kemer olsa kâfi. Fazlasında gözüm yok😌
bu dünyada bedava hiçbir şey yok. çok ister uyanık kızlar. yoksa olmaz. ben yine de bir bakayım.
Beyim ne uygun görürse artık <3
Yav biraz acımasız olun ya 😄
Hakkın yani ;)
Şartları içinde istediğin gibi dayatma yapabilirsin.. Gücü yetecek kadarını..
Sonuçta onun eşi olacaksın.. Az ağırlık koyun 😄
Beyiniz sizi bir yeni aşk için boşadiğinda ne diyeceksiniz uygun gördu mu? Allah tonlarca yük ile mehiri helal etti.
İslam hukuk yönünden duşunun. Mehiri 5 kg altın belirleyip bunu ikiye bölebilirsiniz. Mehiri istemek kötülükmüş gibi düşünmeyin hem zaten mehirin çok olanı boşanmada alınıyo genelde. Mehri muaccel 1 kg ise mehri müeccel 4 kg altın senet ettirebilirsiniz
mehiriniz Allah'ın Kur'an'da helal ettiği gibi tonlarca olmasa da birkaç kilo altın olsun bakalım nasıl sizi uzecek.
Hem siz mehir ile bundan sonra çalışmak zorunda kalayacak kadar para isteme hakkını sahipsiniz.
Bu arada mehiri ez istemek evliliği değil erkeğin durduk yere, yeni aşk için kadını boşamasını kolaylaştırır.
Ağırlığımca altın istiyorum 😂😂😈
Olur inşallah 😄
1 kilo altn. Mehir üzeirne
1 kg mi? Neden öyle az. Allah tonlarca yük ile helal etti.
İslam hukuk yönünden duşunun. Mehiri 5 kg altın belirleyip bunu ikiye bölebilirsiniz. Sanki tek bir hak varmış gibi şartlanmamıza gerek yok. Mehri muaccel 1 kg ise mehri müeccel 4 kg altın senet ettirebilirsiniz
Sizi biri için terketti boşadi diyelim siz 1 kg altın parasıyla mi kalacaksiniz
@kadınhanım Ablacım sen yenisin galiba?
Burda hesabını kapatmışlara da yazıyon 😅😅
Ben hacca götürmesini isteyeceğim mehir olarak.
İnşallah
Merhaba 😊
Hac mı?
islam hukuku yönuyle duşunelim.5 kg altın isteyebilirsiniz. Sanki tek bir hak varmış gibi şartlanmamıza da gerek yok. Hem hac hem altın isteyebilirsiniz. Mehir ikiye bölunebiliyor. Muaccel olan düğünde hemen verileni 2 kg isteyip, müeccel (senet ettirileni) 3kg isteyebilirsiniz.
Allah aşkına duygu sömurulerine kanmayın.
Hem siz mehir ile bundan sonra çalışmak zorunda kalmayacak kadar para isteme hakkına sahipsiniz.
. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişey olmalı. Ayrıca İslam'da boşanma erkeğin ben artık sevmiyorum 3 boşol dediği an olan biten bişey. Medeni hukuk gibi degil. Erkek bunu durduk yere yapıp masrafsizca kadını birakamasin diye ALLAH kadına sınırsız mehir helal etti.
Çok eş isteyen erkeğe karıgöz denmiyo ise çok mehir isteyen kadına paragöz denilemez. Islam sadece erkeklere hizmet dini değil hakkımızı yedirtmeyelim #mehiryasalolsun 🌹
Düğünde ne takındıysa hepsi benim-di..
O da güzelmiş bak..
Ve kayın pederini de kuyumcu sarrafı düşün bence bir daha da güzel olur..
Ama hepsi geçici 3 boş ol a bakar ve dünya mali dünya da kalır..
Sen yeni evliydin yanlış hatırlamıyorsam değil mi
Yeni boşandım.. doğru hatırlıyorsun ve maddi bir talebim olamaz kimseden allah güç kuvvet verdikçe herşeyi mi kendim yaparım..
Hayırlısı olsun..
Mehir aslında bu gibi durumlar için şart..
Kadının çalışma zorunluluğu yok.. Boşandıktan sonra da başkasına muhtaç olmamak için bunu dinimiz öngörüyor.. Kadını koruyor..
Ben gerek görmüyorum bu mehiri de ben gerek görmedim ben belirlemedim ve almadım da.. kendi kazancım yetiyor çok şükür
Bu senin şahsi tutumun..
Ama her kadın senin gibi değil..
Malesef donuna kadar alan da var ben yasal haktan yanayım çekip giderken dur altınları mi alayım demem.. zaten aglayanin mali gulene yaramaz..
Mehirin şartları var..
Önceden anlaşma yapılması gerekir.. İsterse kadın, eşine bağışlayabilir..
Düğündeki takılardan erkek, kendi payından ödemesi lazım yahut kendi cebinden vermesi gerekiyor..
Bunu eş olmadan konuşuyorsunuz..
Erkekte kabul ediyor.. Boşan boşanma.. İstediğin zaman alabilirsin.. Ödemezse mesuliyeti var..
Valla ben birşey konuşmam kendileri kuyumcu diye bunu belirlediler bende o zaman birşey demedim çünkü nasılsa boşanırım diye de evlenmedim.. asıl usul zaten geline sorulması bizimkiler imama fırsat vermedi ki..
Kimse ile de ayrılırken ya ne oldu bizim mehir demedim..
Neyse Allaha verirler hesabını vicdanım rahat zamanında altın içinde yüzdüm bu yüzden bir daha evlenirsem altın hiç birşey istemiyorum.. tiksindim
Anladım..
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın..
Amin cemi cümlemizi içi sıra da beni..
Bir kadın duğunde takılanları mehir olarak kabul etmek zorunda değil.
Bunlar hediyedir bana diyebilir.
Mehirini ayrı isteyebilir.
Maalesef düğünde takılanları erkek tarafı ve damat gasb ediyor genelde? vermeyene de paragöz diyorlar. Ama düğünde takılan geline hediyedir. Mehir ayrıdır. Hiçbir şekilde takılan takı da mehir de beş kuruşu bile gelinden alınamaz.
Mehirin miktarına gelince Nisa-20'de bir kadının kantarlarca (tırlarca yük ile ) mehir (altın vb para ) istemesinin helal olduğu geçmektedir.
ALLAH mehire üst sınır belirtmemiştir.
Tavsiyem mehri muaccel (düğünde verilen) en az 2000 gr altın , mehri müeccel (senet ettirilir) 5 kg altın.
Bu şekilde mehri ikiye bölebilirsiniz. Böylece düğün kolay olur. Erkeğin sizi durduk yere bedavaya boşaması imkansız olur. Mehiri muecel senedi 5 kg olan kadının kocası hangi cesaretle aldatacak, dövecek? Yapsa bile fena bedel öder #mehiryasalolsun
Maddi durumuna göre bakarız
Ne düşünüyorsun peki 😊
Maddi değeri olan bir şeyler ablacım :))
Tektaş 😄😄
Olabilir değerine göre :))
Merhaba 😊
islam hukuku yönuyle duşunelim.5 kg altın isteyebilirsiniz. Sanki tek bir hak varmış gibi şartlanmamıza da gerek yok. Mehir ikiye bölunebiliyor. Muaccel olan düğünde hemen verileni 2 kg isteyip, müeccel (senet ettirileni) 3kg isteyebilirsiniz.
. Zaten mehir paraya çevrilebilen bişey olmalı. Ayrıca İslam'da boşanma erkeğin ben artık sevmiyorum 3 boşol dediği an olan biten bişey. Medeni hukuk gibi degil. Erkek bunu durduk yere yapıp masrafsizca kadını birakamasin diye ALLAH kadına sınırsız mehir helal etti.
Çok eş isteyen erkeğe karıgöz denmiyo ise çok mehir isteyen kadına paragöz denilemez. Islam sadece erkeklere hizmet dini değil hakkımızı yedirtmeyelim #mehiryasalolsun 🌹
umreye yollasin + 5 tane adana burma 😂😂😂
Kocan hayatını sana adar, mehirleri ödeyecem diye 😂😂
😂😂😂😂 bide avrupa turuna cokarsin baskada bsiey istemem 😂😂
O koca seni almaz deyim 😅
tabi bunlar isin şakası gucu neye yetiyosa okadarini yapar ne fazlasi olsun nede eksigi
Ağırlığımca istiyorum 😂
Hay maşallah 😄😄
Süper yorum 😊 gerçekten isteyebilirsiniz.
Mehri müeccel senedinizi agirliginiz kadar 56 kg altın diye senek ettirebilirsiniz.
Mehri muacceli 2 kg altın diyebilirsiniz böşlece nikah kolay olur.
Mehirimizi ikiye bölerek nikahı kolay boşanmayı zor etmiş olursunuz işte bunu her kadın yapsa erkekler çorap gibi karı değişemezdi #mehiryasalolsun
Belirledim ben umre istiyorum. :)
Ohh miss 😅😅
Evlilik süresince götürebilir..
Fakat, götürmeden boşama olursa mehr-i misil uygulanır.. Yani bedelini ödemek zorunda 😊
Ona baktım..
Direk götürebilir diye anladım..
Yanlış anlamışta olabilirim..
Umre?
islam hukuku yönuyle duşunelim. Hem umre hem altın isteyebilirsiniz
5 kg altın isteyebilirsiniz. Sanki tek bir hak varmış gibi şartlanmamıza da gerek yok. Mehir ikiye bölunebiliyor. Muaccel olan düğünde hemen verileni 2 kg isteyip, müeccel (senet ettirileni) 3kg isteyebilirsiniz.
@kadınhanım
Yorumun için teşekkürler ama hiç bir yerde şu kadar altın isteyin bu kadar altın isteyin geçmez. Aksine bu kişin malı miktarına göre değişir. Eğer mehirin fazlalılığı efdal olsaydı buna en layık peygamber efendimizdir ki o da 500 dirhem kadar gümüş vermiştir.
Yine sahabeden bir kadın mehir olarak bir çift ayakkabı karşılığında evlenmek isteyince Peygamber efendimiz kadına "nefsinin karşılığı ve malın olduğu halde bir çift ayakkabıya mı razı oldun?" Diye sorunca kadının evet demesi üzerine nikahı kıyıyor.
Yani hiç bir yerde fazlasını isteyin geçmez ayrıca boşanma gibi bir durumu düşünerek evlenirsek zaten sonu boşanmadan başka bir şey olmaz.
Hz. Aişe r. a'dan rivayet edilen bir hadiste " kadının uğursuzluğu, mehrinin pahalılığıdır ve nikahının güçlüğüdür ve ahlakının kötülüğüdür."geçiyor.
Masrafla yapılan bir evlilik, fazla mehir evliliği zorlaştırmak sadece.. kişinin duruma göre hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Gelirince birdeyler
🤔🤔?
Adam olsun kafi
Hiç düşünmedim
Bence bu sacmalik
Neden saçmalık olsun?
Boşandığında bir kadının kendini güvende tutması için ödenen meblağ..
sanki kendisinde kaliyo zorla almiyolar mi sanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar