• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri

Aranızda alevi olan var mı?

sena2323
sena2323 Takip Et
Xper 6 Yaş: 107
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
arkadaşlar aranızda alevi olan var mı bir kaç sorum olucakta onlara :) ?
Aranızda alevi olan var mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Kuzey4509
    Kuzey4509 Takip Et
    Yoda Yaş: 110 , eic 61%
    +1 yıl

ALEVİ VE ŞİİLİK NEDİR?
    Aleviler camiye gitmezler ve namaz kilmazlar Cem evi denen yerde kadin erkek karişık semah denen bir ibadeti yaparlar, ŞİİLER CAMİYE GİDERLER VE 5 VAKİT DEGILDE 3 VAKİT NAMAZ KİLARLAR.
    2-Aleviler Hazreti Alinin Öldürülmesinden Sunnileri suçlarlar ŞİİLERDE AYNI.
    3-Aleviler Hz Ayşe, Abu Bekir, ömer, ve Osmandan nefret ederler ve onlarin adi geçtiginde Lanetullahialeyh (Allahin laneti üzerlerine olsun) derler. ŞİİLERDE AYNI.
    4-Aleviler cinsel ilişkiden ve cünüplükden dolayi gusül almayi gereksiz görürler. ŞİİLER GÜSÜL ALIRLAR
    5-Aleviler ramazanda oruc tutmaz Muharrem ayinda 12 gün oruç tutarlar. ŞİİLER RAMAZANDA ORUÇ TUTARLAR.
    6-Aleviler hacca inanamaz ve hacca gitmezler. ŞİİLER HACCA GİDERLER.
    7-Alevilerin kıblesi kabe degildir ve kıblesi yoktur. Allahin evi insanin kalbidir derler, ŞİİLERĮN KIBLESI KABEDIR.
    8-Alevilerde örtünme tesettür yoktur , sadece geleneksel örtünme vardir. ŞİİLERDE ÖRTÜNME VE TESETTÜR VARDIR.
    9-Aleviler Şeriat kanunlarina (Allah kanunlari) inanmazlar Laiklik kanunlarini benimserler. ŞİİLER ŞERIAT KANUNLARNA İNANİRLAR.
    10- Aleviler Allahdan korkmaz sadece Allahi severler. ŞİİLĮKDE ALLAHDAN KORKMAK VARDIR.
    11-Alevilerde Alevi Dedeleri vardir ve cok önemli dini oteritedirler. ŞİİLİKDE AYETULLAHLAR VARDIR.
    12-Alevilikde geçici nikah (muta) yoktur. ŞİİLERDE VARDIR.
    13-Alevilikde ters cinsel ilişki yoktur , ŞİİLİKDE VARDIR VE MUBAHTIR.

BÜTÜN BU BİLGILER ALEVI WEB SITELERINDEN VE ALEVI DEDELERINDEN ALINMIŞTÌR VE EGİTİM AMACLIDIR KIMSE ÇARPITMASIN. YANLIŞIM VARSA BUYURUN DOGRU OLANI KANITLARIYLA SUNUN.
    ÜÇ ya da BEŞ ALEVİ CAMİYE GİDİYORSA YA Şİİ OLMUŞTUR ya da SUNNİ.

1
    17 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

saol kardeşim

Yorumla
    • Kuzey4509
      Kuzey4509
      +1 yıl

☺birşey degil.

Yorumla
    • Urun-gu
      Urun-gu
      +1 yıl

Anlattıkların doğru değil. Alevilik bir kere tarikattır. Aleviler değil namaz kılar, ramazanda oruç tutar. Ekstradan Muharrem ayında da tutarız. Ben aleviyim gusül abdesti almayan bir tanıdığımız duymadım hiç. Cem evinde semah dönmek ibadet değil sadece bir tasavvuf ayinidir. Gusül abdesti olmazsa olmaz. İnsanlar sevmediği kesimleri kötülemek için yerin dibine sokuyor. Aleviler hacca da gider. İslam'ın şartlarını kabul etmeyen birisi Alevi olamaz. Alevilik İslamiyet'in tarikatıdır, İslamiyet'e inanmayan birisi de Alevi olamaz. İnsanları yapmadıkları şeylerle suçlayıp iftira atanlar ahirette hesabını vereceklerdir. Bundan şüphem yok.

Yorumla
    • Kuzey4509
      Kuzey4509
      +1 yıl

@Urun-gu Sen Aleviligi bilmiyorsun ya da dürüst degilsin. Gusul meselesini bizzat Alevi dedesinden duydum.
      Aleviler Kuranda namaz gecmiyor diye namaz kılmazlar.
      Hz Ali Camide öldürüldü ve Kuranda Cami diye birşey yok diye camiye gitmezler.
      Aleviler sadece Muharrem ayinda 12 gun oruc tutarlar.
      Hiç bir Alevinin Hacca gittigini daha görmedim (yaşim ileri oldugu halde)
      Sen ya yalancisin ya da Aleviligi bile bilmeyen cahil.
      Oturdugum yerde bir sürû Alevi var bir tanesi bile oruç tutmuyor camiyede gelmiyorlar.

Yorumla
    • Urun-gu
      Urun-gu
      +1 yıl

Ben aleviyim neden yalan söyleyeyim. Cem evine de gittim. Namaz kılan Alevi dedeleri de var. Hacca giden Alevi çok gördüm. Gusül abdesti alıyoruz. Seninle konuşan Alevi dedesi diye bahsettiğin kişiye Allah akıl fikir versin. Sana da tavsiyem böyle şeyler söyleyip insanları zan altında bırakmaman. Her toplumda namaz kılmayan oruç tutmayan var. Bütün topluma mal edilemez.

Yorumla
    • Kuzey4509
      Kuzey4509
      +1 yıl

@Urun-gu buyur ozaman getir Alevi fikhinida görelim.

Yorumla
    • Kuzey4509
      Kuzey4509
      +1 yıl

Al sana Alevi web sitesi bak bakalim Aleviler Camiye gidermiymiş, Namaz kılarmiymış, Ramazan orucu tutarmiymiş vs
      alevilik_hakkinda/11_100-soruda-alevilik. html

Yorumla
    • Kuzey4509
      Kuzey4509
      +1 yıl

Pardon umaridaki eksik oldu ama bu iyi.
      www.gelincanlar.com/.../...00-soruda-alevilik.html

Yorumla
    • Kuzey4509
      Kuzey4509
      +1 yıl

Alevi dedesi ve bir Alevi vatandaş Alevilikden bahsediyorlar. Alevi dedesi biz namaz kilmayiz, Hele sunni imamin arkasinda hiç kilmayiz, Camiye gitmeyiz diyor.
      https://youtu.be/TNpd0XGUduA

Yorumla
    • Urun-gu
      Urun-gu
      +1 yıl

Bunlar kendini bilmez insanlar. Hacı Bektaşi Velinin öğretilerine göre 4 kapı 10 makam vardır. Şeriat, Tarikat, Hakikat, Marifet. İlk kapı şeriat tır. Şeriatı kabul etmeyen birisi de ilk kapıdan geçemez. Olay bu kadar basit. O web sitelerini kimin oluşturduğu ve Alevi olup olmadığı tartışmaya açık. Her toplumda çizgiden çıkan da var, doğru yolda olan da var. Kimin ne kadar müslüman olduğunu Allah bilir.

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

bende çok abartılacak bişey aleviler dışındakilerin çoğuda zaten namaz kılmıyolar şahsen ben alevi değilim ama namaz kılmıyorum bence alevilerde namaz kılarlar

Yorumla
    • Kuzey4509
      Kuzey4509
      +1 yıl

Burada bir şeyi karıştıriyorsunuz.
      Alevilikde namaz ibadeti yok, ama Sunnilikde namaz ibadeti var. Bazi sunniler kılar kılmaz ayri.
      Biz burada bireylerden bahsetmiyoruz.
      Bu farki lutfen anlayin.

Yorumla
    • Kuzey4509
      Kuzey4509
      +1 yıl

@Urun-gu Peki kac turlu Alevilik var ve sizin inandiginiz Aleviligin bir web sitesi ya da kitabı varmı?
      Bu degişik Aleviler arasinda yüzdelik oran nedir?
      Tamsm gusul meselesini geçelim. imkanım olsa silerim ama yok.

Yorumla
    • Urun-gu
      Urun-gu
      +1 yıl

Valla benim bildiğim Alevilik-Bektaşilik tektir. Ama doğu tarafındaki Alevilerle (Tunceli özellikle) batıdaki Türkmen alevileri farklı biraz. Ben Türkmen alevisiyim. Namaz, oruç, hac, zekat, kuran bunlar batıdaki Alevilerde görülen şeyler. Ama doğudaki alevilerde daha az diye biliyorum. Alevilik din değildir. Tasavvuf yoludur. Doğal olarak kitabı Kuranı Kerim dir. Asıl kaynak Kurandır. Alevilik tasavvuf yolu olduğu için yapılan tasavvufi şeyler Kur'an'ın farklı bir yorumudur. Bu söylediklerimde samimiyim. Hacı Bektaşi Veli, müridlerine eğitim verirken kurandan ayetlerle eğitim vermiş. Ben bunu Adıyamanlı menzilcilerin sitesindeki kaynaktan yani objektif kaynaktan okumuştum. Ama günümüzde aynı maneviyatla yürüdüğü her inançta olduğu gibi tartışmalıdır. Ama şu bir gerçek Alevilikte namaz, oruç, hac, gusül olmaz diye bir kural yok. Bu söylemler Aleviliğin özünü bilmeyip ortaya boş konuşan insanların, Aleviliğin özünü bilmeyen Alevilerin ürünüdür.

Yorumla
    • Urun-gu
      Urun-gu
      +1 yıl

Bak bu sitelerdeki bilgiler doğru. Bunları araştır. Link veremediğim o için httplerin başına link yazdım.

Linkhttpsslan. jimdo. com/4-kapı-40-makam/

Linkhttps://seyyidin. blogcu. com/bektas-lik-te-tasavvuf-egitim-2/9599518
      Linkhttps://www. aabf-inanc-kurumu. com/bolge-inanc-kurullari-2012-2015/dort-kapi-kirk-makam/

Yorumla
    • Urun-gu
      Urun-gu
      +1 yıl

Linkhttps://yusufaslan. jimdo. com/4-kapı-40-makam/
      Asıl link bu başındaki link kelimesini sil.

Yorumla
    • Urun-gu
      Urun-gu
      +1 yıl

Dört kapı on makam demişim düzeltiyorum Dört kapı kırk makam olacak.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Sezginndmrts
    Sezginndmrts Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 51%
    +1 yıl

Muarrem orucu tutarız oda kurban bayraminin 1. gubunden itibaren 20 gun sonra 12 gun tutulur 12 imamlar adina buarada dugun Nisan hicbir eglence olmaz

1
    3 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

thanks ^-^

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

Bence en iyisi bir cem evimize gel sofu larımız sana en doğru bilgileri verir çekinmene gerek yok

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

elazığda cem evi var mıdır?

Yorumla
  • Gülgüzeli015
    Gülgüzeli015 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 53%
    +1 yıl

Aleviyim sor

2
    62 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

ne zamanlar oruç tutarsınızz mesela veya bildiğin her şeyi anlat :)

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

21 eylülde başlar muharrem orucu 15 gündür. Ramazan orucu gibi değildir su içilmez etli yemek yenmez soğan doğranmaz iftarda ziyafet sofraları kurulmaz yas orucudur mümkün olduğunca aynaya bakılmaz süslenilmez

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

çok teşekkürler ^^ peki tarihi deişiyo mu?

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

Her yıl değişiyo tabi. Bu sene 21 Eylül'de başlıyo. Şunu atlamışım normalde 12 gün sayılır Muharrem orucu ama bizim oralarda +3 gün daha tutulur Allah, Hz. Muhammed ve Hz. Ali için birer gün daha.

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

hmm yani bayramdan sonraki gün oruç tutulmaya başlanıyor ama iftarda özel bir yemek hazırlanmıyo normal bir akşam yemeği gibi süslenmek yok soğan kesmek nie yok ki?

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

İnsanların et yemesi için canlı olan hayvanları kesmemiz gerekiyor. Canlı olan bir varlık kesildiği için yemiyoruz. Yani 15 gün akan kanlar dursun demek istiyoruz. Herhangi bir canlı olursa olsun. Canlıya dönüşecek olan yumurta da dahildir. Sadece et değil. Su içilmez. Su hariç içecekler içilir. Soğan kafaya benzediği için kesilmez. Bıçak tutulmaz.

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

ne yerler peki :) makarna feln?

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

su içilmez derken iftarda da mı içilmez? 15 gün boyunca ölürler ama *-*

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

Belirttiklerim hariç herşey yenir. Özel yemekler hazırlanmaz sıradan günde ne yiyorsan o şekilde yersin

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

Meyve suyu ayran vs ile su ihtiyacını giderebilirsin 15 gün boyunca 1 yudum duru su içemezsin

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

anladımm :)

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

Varsa başka sorun sorabilirsin

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

9 kaşık su içebiliyoz diye biliyodum ben ama?

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

Ama toplamda

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@Sezginndmrts ilk defa senden duyuyorum yok öyle bişey

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

sonradan alevi olunmaz diolar alevilerin yaptığı şeyleri yapsam alevi olmaz mıyım?

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

Yaptığı şeyleri yaparak Alevi olunmaz yüreğinde hissedeceksin onu. Alevilik zordur aslını yaşatabilene

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

:) hissederek yapabileceğime inanıyorum çünkü gerçekten çok ilgimi çekiyor hani mesela başka mezhepler değil de sadece alevilik çok ilgimi çekiyor nerde bir alevi yazısı görsem hemen okuyorum ne kadar uzun olursa olsun, nerde birisi alevi feln diyince kalbim çarpıyo daha çok şeyler öğrenmek istiyorum daha çok bişeyler bilmek istiyorum alevilik hakkında ilerde alevi olmak istiyorumm :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

gerçekten istiyorum :/

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

merak ediyorum ayran meyve suyu içmek biraz tuhaf değilmi içerisinde sıvı var

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@scorpion026 bildiğim kadarıyla sade su içilmiyo ya ayran ya meyve suyu feln

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 vücuda bir şekilde sıvı girmesi gerekli Hz. Ali Kerbela'da susuz bırakıldığı için duru su içilmez saygıdan.

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

ilginç 0-0 peki bişe sorcam bende muharrem orucunu tutsam bişolmaz demi?

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

senin dedğin gibi tutsam :)

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

o zaman ibdaetin baglılığı kalmazki burda amac önemli niyet önemli ne için yaptıgın önemli

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

Tutabilirsin Ramazan orucunu tutan Aleviler olduğu gibi Muharrem orucunu tutan sünni kesimde mevcut.

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

Hz Ali zamanında şimdiki içecekler yoktu Hz Ali bir amac ugruna susuz kaldı.

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@scorpion026 anlat o zaman bak dediğin her şeyi yapıcağımm hissederek yapıcağm :/

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@scorpion026 biraz yardımcı olsan?

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 Aleviliği çok farklı boyutlarda yaşayanlarda var kendilerini zincirleyenler kırbaçlayanlar. Bizim kültürümüz bu şekilde sana bakılırsa orucunda bir anlamı yok akşama kadar aç kal iftara ziyafet çek nerde açın yoksulun halinden anlamak?

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

ben nasıl yardımcı olayım ki :) alevisi sünnisi hepimiz müslümanız burda önemli olan şeyler niyettir. sen 30 günden kaçmak için alevi olayım 20 gün meyve suyuyla oruc tutayım dersen hiçbi anlamı kalmaz :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@scorpion026 onun için değil :) sadece aleviliğe önem veriyorum ilgimi çekiyor :)

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

oructaki anlam aclıgı anlamak Allaha şükretmek ramazanda zaten fitre yardım vs yapılıyor yapan var ve neden pegamberimizin yaptıgı yapılmıyor neden sadece Hz Ali?

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

ilgi cekmesi tuhaf bu inancsal bişey :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@scorpion026 peygamberimizin yapıldığı da yapılıyor tabi ama Hz. ali gerçekten haksızlığa uğradı halife düşüncesi alevi olmasamda benim için de geçerli

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 bir link attım dinler misin Alevilikte öncelik Allah Muhammed ve Ali olarak sıralanır. Hz. Muhammed'i peygamber kabul ediyoruz Hz. Ali'nin yolundan gidiyoruz.

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

:) :)

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

Hz Ali yolundan gidilir Peygamberi kabul edip onun yaptıklarını yapmamak yanlış değilmi
      sonucta pyegmber hepsinden önce gelmezmi?

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 yapıyoruz zaten Aleviler namaz kılar oruç tutar gusül abdesti alır eline diline beline sahiptir. Herşeyi yapıp tövbe ettiğinde günahların silineceğini düşünmez onun hesabının sorulacağına inanır. İyi insan olmaya çalışır. Aleviliğin arkasına geçip biz yapmayız diyenlerin ben müslüman olduğuna Bile inanmıyorum.

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

ama oruc farklı namaz kılanlar var ama cemevinde ibadet eettiklerini söyleyenlerde var bildfiğim kadarıyla cem evinde sazlı oluyor ama ne peygamberimizde nede Alide sazlı bir biadet duymadım

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 bizim köyümüzde cemevi yılda 1 kez olur kurbanlar kesilir ağıtlar yakılır. saz vardır doğru deyişlerimiz söylenir ve o deyişleri dinleyip ağlamamak elde değildir. Sazlı sözlü eğlence yapmıyoruz

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

elbette sazlı olan şeylerin sözleri bellidir ama alevilere soruyorum ibadeti cemevinde yapıyoruz zaten namaz yoktur diyolar sizinkisi normal bişey

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 cemevinde namaz kılmıyoruz sorun buysa. Ben camiyede gitmem 5 vakit namazımı kılarım ama evimde.

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

gusül alır mısın?

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

Tabikide alıyorum

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

işte cogu alevi 5 vakit namaz yoktur diyor kuranda salat olarak gecer diyo ve namaz kılmıyor cemevinde ibafet ederiz diyo zaten olması gereken senin yaptıgın şekilde

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 gerçek Alevilik budur. Diğerleri namazdan oruçtan kaçan bunuda Aleviliğin arkasına sığınarak geçiştirmeye çalışan kesimdir.

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

helal bee :)

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

valla helal olsun dediğim gibi sonucta ikimizde müslümanız diğerleri kaçmak için bahane bulup alevilik diyolar olması gereken ise senin yaptıgındır

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@scorpion026 aynennn :) :) <3 <3

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 toplumumuzdada maalesef Alevilik kötü bir durum gibi aşılanıyo halbuki yaşatabilsek dünyanın en güzel mezhebi Alevilik

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

ben kötü gözle bakmadım çünkü senin gibilerinde oldugunu biliyorum diğerlerinin mezhebi önemli değil öyle insan cok ama aleviler biz böyleyiz diye diretince insanda hep bir şüphe uyandırıyor. sunni biri dese zaten kulak asmam ama aleviyim diyen biri deyince işte

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 önce insan olmayı öğrenecek toplumumuz. İnsana değer vermeyi merhametli olmayı uçkuruna sahip olmayı dolandırıcılıktan yalandan uzak olmayı. Pislik her yerde var Alevi'sinde de sünnisinde de.

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

alevileri cok içer derler eskişehirin çoğu sünni hergün içer insanımız birbirine camur atmaktan vakit bulamıyor biri cıkar sunnilikte adam kesme var der diğeri cıkar alevilikte namaz yok der

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 sadece Alevi mi içiyo bu içkiyi ya da sadece Sünniler mi adam öldürüyo. Birbirimize düşürmeye çalışıyo birileri ve başarılı oluyorlar.

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

maalesef öyle oyuna gelen cok bu ülkede

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 maalesef 😏

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

Allah sonumuzu hayır etsin

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

@scorpion026 Amin 🙏🏻 Benim uyku vakti geldi iyi geceler

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

iyi geceler :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

dışta kaldım :) ama iyi geceler heppinize :)

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

iyi feceler sena :)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

6

Cevap

14

Cevap

• F3NERBAHÇe
    F3NERBAHÇe Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

Hz aliyi sevene alevi denir , ama Hz. Aliyi sevip Hz. Alinin sevdiklerini ve yasantisini ornek almazlar , tıpkı biz sunniler gibi Dinimize sahip cıkamadık , Alevilere laf atmayada gerek yok

2
    0 Yorumla
  • Gökhhaaannnn
    Gökhhaaannnn Takip Et
    Bilge Yaş: 46 , eic 34%
    +1 yıl

Değilim ama Biliyorum çünkü eski sevgilim Alevi diye bana sevgilimi vermemişlerdi

1
    0 Yorumla
  • novel
    novel Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı.

Merak ettiklerini sor mantıklı biri isen soylediklerimi anlarsın

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

benim çok var öyle arkadaşlarım şu an oruç tutmuyorlar :D

1
    0 Yorumla
  • YaManBeY29
    YaManBeY29 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

kızları hakkında mi olacak soruların :)

1
    20 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

anlamadım *-*

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

anladın anladın ;)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

şimdi anladım -.- sdfsdfsdf

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

yalnız bişey itiraf etmem gerek anlayışlı ve çok tatlısın ;)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

*-* değilim *-*

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

olesin dediysem olesin getirme beni oraya :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

*-* peküğğğ

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

bu tatlı kızı inst takip etme şansım var mı acaba arada lazım olacak sanırım bağımlılık yaptı çünkü ;)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

-.- nöö

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

nööden acaba :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

sevglim kızar *-*

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

şanslı kerataymış senin gibi bir tatlılığa sahip ;)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

yok be ne tatlılığı. sdfsdf

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

ben şeker komasına girdim hala ne tatlılığa diyo ya ;)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

-.-

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

bu tatlı gülüşü yanında görmek vardı şimdi ahh ahh :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

ayh yeter -,-

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

inst vermeden yakanı bırakmam :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

kullanmıyorum

Yorumla
    • YaManBeY29
      YaManBeY29
      +1 yıl

Hmm face rica edeyim o zaman :)

Yorumla
  • duyarli65
    duyarli65 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34
    +1 yıl

Senin yaşın gerçek mi

1
    13 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

eved :P

Yorumla
    • duyarli65
      duyarli65
      +1 yıl

Masallah benim 4 yaşım allah uzun ömürler versin

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

amin. dfgdfgdfgjghj

Yorumla
    • duyarli65
      duyarli65
      +1 yıl

Gercek yaşın değil demi 😂

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

yani a. sfsdfghfgh :D

Yorumla
    • duyarli65
      duyarli65
      +1 yıl

Yemedim zaten😂

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

:D :D :D

Yorumla
    • duyarli65
      duyarli65
      +1 yıl

Sahurcumusun sende sahura kadar yatmayan

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

aynen :)

Yorumla
    • duyarli65
      duyarli65
      +1 yıl

Iyi o HALDE sohbet ederiz tabi sende istersen

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

başka bir oyuna geççem birazdan :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

bide sevglim kızabilir :D

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

k. bakma

Yorumla
  • kaşıklıvoyvada
    kaşıklıvoyvada Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.

Taktılar alevilere ya bugunde

2
    1 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

kimse takmadı bir ben takmışım. sdfsdf

Yorumla
  • alkolhanımm
    alkolhanımm Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 42%
    +1 yıl

sorrrrrrrrr

3
    25 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

aleviler ne zaman oruç tutarlar :P

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

ya gerçekten çok merak ediyorummm :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

çok ilgimi çekiyor böyle şeyler

Yorumla
    • alkolhanımm
      alkolhanımm
      +1 yıl

ben dinden anlamam böyle şeylerden ama dün diye biliyorum

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

bildiğin hr şeyi anlat <3

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

anlamadım?

Yorumla
    • caqdas34
      caqdas34
      +1 yıl

Kurban bayramından sonra canım yeterli mi?

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

Muarrem orucu tutarız oda kurban bayraminin 1. gubunden itibaren 20 gun sonra 12 gun tutulur 12 imamlar adina… [+]

Yorumla
    • alkolhanımm
      alkolhanımm
      +1 yıl

@caqdas34 şu an tutmuyolamı bizimkiler

Yorumla
    • alkolhanımm
      alkolhanımm
      +1 yıl

şu an akrabalarım oruçlu alevi değillermi yani
      bide kurban bayramı nezamn

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

İsteyen alevilerde bu orucu tutar ama herkes tutmaz

Yorumla
    • caqdas34
      caqdas34
      +1 yıl

Tutmuyoruz tabi bu sizin orucunuz, bizim farklı, biz karşımızda sigara içene yemek yiyene saldırmıyoruz, tabi insana göre değişiyor hepiniz öyle değilsiniz. Nefsine yenik düşenler için. Ne kadar özgür bir ülkeyiz desenizde ben buna hiç katılmıyorum.

Yorumla
    • alkolhanımm
      alkolhanımm
      +1 yıl

@Sezginndmrts anladım peki bişe duymuştum saz çalıp kafa sallayanlar diye onlar ne oluyor

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

Cem evinde cem ibadeti aşığın saz çalması ve deyiş söylenmesiyle olur ama kafa sallanmiyo bildim kadariyla

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

dedeler dua eder vs vs

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

@caqdas34 kardeş senin oruç zamanında kalkıp karşında yiyip içmek kimseye yakışmaz saygısızlıktır bunun terside öyledir

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

cemevinde yapıyolardı onu :) görmüştüm onlara dede mi deniyodu unuttum valla :)

Yorumla
    • alkolhanımm
      alkolhanımm
      +1 yıl

@Sezginndmrts mm anladım peki tşkler

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

emin değilim ben ama *-*

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

@alkolhanımm rica ederim

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

ayh ne konuştuk be :D

Yorumla
    • alkolhanımm
      alkolhanımm
      +1 yıl

sena senin kafa uçuyo oruçlumusun açlıktan olabilmi😅😅😂

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

oruç mu kaldı :dasddfhfghfgh

Yorumla
    • alkolhanımm
      alkolhanımm
      +1 yıl

nebileyim ya sanırım benm kafa iyi😂😂

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

aynen :D :D. sfgffmöjnmedrynmutfu85t89uymnfghk

Yorumla
  • dreagac
    dreagac Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 32%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 466 cevap paylaştı.

değilim ama bilirim bir şeyler

1
    0 Yorumla
  • herteldeneldengülden
    herteldeneldengülden Takip Et
    Xper 7 Yaş: 56 , eic 31%
    +1 yıl

Muharrem Orucu nasıl tutulur?

1
    0 Yorumla
  • kahveli_sigara
    kahveli_sigara Takip Et
    Guru Yaş: 38
    +1 yıl

Bir kaç arkadaş görmüştüm burda..

1
    0 Yorumla
  • remzicoban2
    remzicoban2 Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl

Ben değilim
    Bırak boşver insan sonuçta

1
    0 Yorumla
  • Melis_Kocer
    Melis_Kocer Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Var sor

1
    1 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

oruç dışında bişeyler anlat mesela sen hiç cemevinde gittin mi? veya başka bişe işte :D

Yorumla
  • Berçem62
    Berçem62 Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Sor ben Aleviyim

1
    3 Yorumla
    • Shaho
      Shaho
      +1 yıl

profilin de güzelmiş. ama sizi satti basbugunuz. verdiginiz oyları hice sayip kendini men etti siyasetten. bilincli sekilde. siyaset olmadan daha doğrusu muhalefet olmadan nasil daha demokratik hal alir sence bu ülke? terörle mi?

Yorumla
    • Berçem62
      Berçem62
      +1 yıl

@Shaho 1 başkanımız bizi satmadı koltuk sevdasına kendi partisini satan Devlet Bahçeli ile bizim başkanımızı karıştırdın herhalde. Suçsuz olduğu halde ifadesi istendi onurlu bir şekilde gitmedi şu an kaç aydır içeride. 2. Yedi milyon insanın vekilinin susturulması (hükümet tarafından) ne olursa olsun, demokrasi midir? 3. bizim kendi hakkımızı istememiz terör ise kendi dilimizde azadîye aşîtiye dememiz terör ise evet teröristiz.

Yorumla
    • Shaho
      Shaho
      +1 yıl

est. ben size teroristsiniz demedim. carpitmayin. manipüle etmeyin. bunu hep yaptiniz halen de yapiyosunuz, yapmayin! söylenecek o kadar sey var ki burdan yazmicam

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

sor bakalım

1
    22 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

mesela gelenek göreneklerinizi anlatın bana :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

bildiğin herşeyi anlat oruçları feln

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Neden merak ediosun

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

özel :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

hımm alevi mi olcan

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

ilerde belki :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

sevgilin yüzünden mi acaba ailen nasıl peki

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

aynen :D

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

ailem yok benim :/

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Pardon ya ozaman 😣 sevgili için olmak saçma dimi ama sen özgürsün

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

yoo sevgili için değil ama sevdiğim çocuk alevi ilgimi çekti araştırdım çok hoşuma gitti tamamen benim tercihim :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İyi öyle ise 😉

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

@sena2323 malesef iyi araştırmamışsın sonradan alevi olamazsın caferi olursun araştıra bilirsin

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@Sezginndmrts mesela sen aleviyle evlenirsen alevi olmazsın mı?_?

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

Zaten aleviyim ben

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@Sezginndmrts yok yok örnek verdim mesela ben alevi değilim ama alevi birisiyle evlendim ve alevi olmak istiyorum n'olcak?

Yorumla
    • Sezginndmrts
      Sezginndmrts
      +1 yıl

Hmm o zaman ayri olabilirsin

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@Sezginndmrts nasıl anlamadım -.-

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

bilader kendin yorum yapsana benim yorumdan konusana kadar

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

:D bişolmaz ya *-*

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

olur sende ordan cevapla

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

-.- tm

Yorumla
  • tumblrdank
    tumblrdank Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31
    +1 yıl

Degilim

1
    0 Yorumla
  • komikcocuk35
    komikcocuk35 Takip Et
    Bilge Yaş: 31
    +1 yıl

arkadaşm alevi

1
    0 Yorumla
  • Flora_
    Flora_ Takip Et
    Yoda Yaş: 28
    +1 yıl

Vardır

1
    0 Yorumla
  • scorpion026
    scorpion026 Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 29,5b cevap paylaştı.

vardır

0
    12 Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

var zaten :d

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

bir arkadaş vardı ama etiket yakışmaz bu tür şeylerde :D

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

peki saol yinede ^^

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

sende sağol :)

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

:D :D

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

:D :D bende merak ediyorum açıkcası cemevinde ibadet ettiklerini söylüyolar ama orda saz calıyolar. peki islamında neresinde var bu? ya da peygamberimiz ya da hz ali öylemi yapıyomuş?

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

bilmiyorum oda onların ibadet etme şekiller aleviler camiye girmezlermiş die biliyorum :)

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

tamam camiye gitmezler onu anlarım ama öyle bir ibadet şekli mantıksız geliyor çünkü sonucta onlarda müslüman oluyor müslüman namaz kılar

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

namaz kılmamalarının bir sebebi vardır elbet HZ. ALİ'yle ilgili snırım öyle duymuştum *-*

Yorumla
    • Gülgüzeli015
      Gülgüzeli015
      +1 yıl

Namaz kılıyoruz zaten. Sizin imamlarınız vaaz veriyo bizim dedelerimiz Peygamberlerimizin yaşadıklarını anlatıyor saz çalıyo diye basite aldığın durum sizin ilahileriniz gibidir deyişlerdir onlar.

https://youtu.be/t0ecwj2TiMs

Yorumla
    • scorpion026
      scorpion026
      +1 yıl

farz olan şeyi yapmamak ilginç peygamberimizde kılardı

Yorumla
    • sena2323
      sena2323
      +1 yıl

@Gülgüzeli015 oha çok güzel :) sözleriyle anlatıyorr :)

Yorumla
  • Mrtkmc
    Mrtkmc Takip Et
    Bilge Yaş: 30
    +1 yıl

Alevli derken?

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Aranızda alevi olan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Aranızda alevi olan var mı? 16 cevap verildi
Aranızda Muşlu olan var mı? 5 cevap verildi
Aranızda deist olan var mi? 15 cevap verildi
Aranızda deist olan var? 7 cevap verildi
Aranızda okb olan var mıı? 4 cevap verildi
Aranızda falcı olan var mı? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Dondurmalı haytalı yermisiniz? Sever misin?
  • Sen olsan şimdiki evinden taşınmayı düşünür müydün, neden?
  • İnsanın en ağır yükü nedir?
  • Görseldeki dizilerden kaç tanesini izlediniz?
  • Sence doğru insan kaldı mı?
  • Ayakkabıdaki kelebekler sizce nasıl duruyor?
  • Zevkleriniz hep aynı mı alakasız şeylerden mi oluşuyor?
  • Çok mu alaycısınız?
  • Aşık mısın aşka?
  • Çok hapşırır mısın?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨