arkadaşlar aranızda alevi olan var mı bir kaç sorum olucakta onlara :) ?
Cevabın nedir?
ALEVİ VE ŞİİLİK NEDİR?
Aleviler camiye gitmezler ve namaz kilmazlar Cem evi denen yerde kadin erkek karişık semah denen bir ibadeti yaparlar, ŞİİLER CAMİYE GİDERLER VE 5 VAKİT DEGILDE 3 VAKİT NAMAZ KİLARLAR.
2-Aleviler Hazreti Alinin Öldürülmesinden Sunnileri suçlarlar ŞİİLERDE AYNI.
3-Aleviler Hz Ayşe, Abu Bekir, ömer, ve Osmandan nefret ederler ve onlarin adi geçtiginde Lanetullahialeyh (Allahin laneti üzerlerine olsun) derler. ŞİİLERDE AYNI.
4-Aleviler cinsel ilişkiden ve cünüplükden dolayi gusül almayi gereksiz görürler. ŞİİLER GÜSÜL ALIRLAR
5-Aleviler ramazanda oruc tutmaz Muharrem ayinda 12 gün oruç tutarlar. ŞİİLER RAMAZANDA ORUÇ TUTARLAR.
6-Aleviler hacca inanamaz ve hacca gitmezler. ŞİİLER HACCA GİDERLER.
7-Alevilerin kıblesi kabe degildir ve kıblesi yoktur. Allahin evi insanin kalbidir derler, ŞİİLERĮN KIBLESI KABEDIR.
8-Alevilerde örtünme tesettür yoktur , sadece geleneksel örtünme vardir. ŞİİLERDE ÖRTÜNME VE TESETTÜR VARDIR.
9-Aleviler Şeriat kanunlarina (Allah kanunlari) inanmazlar Laiklik kanunlarini benimserler. ŞİİLER ŞERIAT KANUNLARNA İNANİRLAR.
10- Aleviler Allahdan korkmaz sadece Allahi severler. ŞİİLĮKDE ALLAHDAN KORKMAK VARDIR.
11-Alevilerde Alevi Dedeleri vardir ve cok önemli dini oteritedirler. ŞİİLİKDE AYETULLAHLAR VARDIR.
12-Alevilikde geçici nikah (muta) yoktur. ŞİİLERDE VARDIR.
13-Alevilikde ters cinsel ilişki yoktur , ŞİİLİKDE VARDIR VE MUBAHTIR.
BÜTÜN BU BİLGILER ALEVI WEB SITELERINDEN VE ALEVI DEDELERINDEN ALINMIŞTÌR VE EGİTİM AMACLIDIR KIMSE ÇARPITMASIN. YANLIŞIM VARSA BUYURUN DOGRU OLANI KANITLARIYLA SUNUN.
ÜÇ ya da BEŞ ALEVİ CAMİYE GİDİYORSA YA Şİİ OLMUŞTUR ya da SUNNİ.117 Yorumla- +1 yıl
Anlattıkların doğru değil. Alevilik bir kere tarikattır. Aleviler değil namaz kılar, ramazanda oruç tutar. Ekstradan Muharrem ayında da tutarız. Ben aleviyim gusül abdesti almayan bir tanıdığımız duymadım hiç. Cem evinde semah dönmek ibadet değil sadece bir tasavvuf ayinidir. Gusül abdesti olmazsa olmaz. İnsanlar sevmediği kesimleri kötülemek için yerin dibine sokuyor. Aleviler hacca da gider. İslam'ın şartlarını kabul etmeyen birisi Alevi olamaz. Alevilik İslamiyet'in tarikatıdır, İslamiyet'e inanmayan birisi de Alevi olamaz. İnsanları yapmadıkları şeylerle suçlayıp iftira atanlar ahirette hesabını vereceklerdir. Bundan şüphem yok.
- +1 yıl
@Urun-gu Sen Aleviligi bilmiyorsun ya da dürüst degilsin. Gusul meselesini bizzat Alevi dedesinden duydum.
Aleviler Kuranda namaz gecmiyor diye namaz kılmazlar.
Hz Ali Camide öldürüldü ve Kuranda Cami diye birşey yok diye camiye gitmezler.
Aleviler sadece Muharrem ayinda 12 gun oruc tutarlar.
Hiç bir Alevinin Hacca gittigini daha görmedim (yaşim ileri oldugu halde)
Sen ya yalancisin ya da Aleviligi bile bilmeyen cahil.
Oturdugum yerde bir sürû Alevi var bir tanesi bile oruç tutmuyor camiyede gelmiyorlar. - +1 yıl
Ben aleviyim neden yalan söyleyeyim. Cem evine de gittim. Namaz kılan Alevi dedeleri de var. Hacca giden Alevi çok gördüm. Gusül abdesti alıyoruz. Seninle konuşan Alevi dedesi diye bahsettiğin kişiye Allah akıl fikir versin. Sana da tavsiyem böyle şeyler söyleyip insanları zan altında bırakmaman. Her toplumda namaz kılmayan oruç tutmayan var. Bütün topluma mal edilemez.
- +1 yıl
Pardon umaridaki eksik oldu ama bu iyi.
www.gelincanlar.com/.../...00-soruda-alevilik.html - +1 yıl
Alevi dedesi ve bir Alevi vatandaş Alevilikden bahsediyorlar. Alevi dedesi biz namaz kilmayiz, Hele sunni imamin arkasinda hiç kilmayiz, Camiye gitmeyiz diyor.
https://youtu.be/TNpd0XGUduA - +1 yıl
Bunlar kendini bilmez insanlar. Hacı Bektaşi Velinin öğretilerine göre 4 kapı 10 makam vardır. Şeriat, Tarikat, Hakikat, Marifet. İlk kapı şeriat tır. Şeriatı kabul etmeyen birisi de ilk kapıdan geçemez. Olay bu kadar basit. O web sitelerini kimin oluşturduğu ve Alevi olup olmadığı tartışmaya açık. Her toplumda çizgiden çıkan da var, doğru yolda olan da var. Kimin ne kadar müslüman olduğunu Allah bilir.
- +1 yıl
Valla benim bildiğim Alevilik-Bektaşilik tektir. Ama doğu tarafındaki Alevilerle (Tunceli özellikle) batıdaki Türkmen alevileri farklı biraz. Ben Türkmen alevisiyim. Namaz, oruç, hac, zekat, kuran bunlar batıdaki Alevilerde görülen şeyler. Ama doğudaki alevilerde daha az diye biliyorum. Alevilik din değildir. Tasavvuf yoludur. Doğal olarak kitabı Kuranı Kerim dir. Asıl kaynak Kurandır. Alevilik tasavvuf yolu olduğu için yapılan tasavvufi şeyler Kur'an'ın farklı bir yorumudur. Bu söylediklerimde samimiyim. Hacı Bektaşi Veli, müridlerine eğitim verirken kurandan ayetlerle eğitim vermiş. Ben bunu Adıyamanlı menzilcilerin sitesindeki kaynaktan yani objektif kaynaktan okumuştum. Ama günümüzde aynı maneviyatla yürüdüğü her inançta olduğu gibi tartışmalıdır. Ama şu bir gerçek Alevilikte namaz, oruç, hac, gusül olmaz diye bir kural yok. Bu söylemler Aleviliğin özünü bilmeyip ortaya boş konuşan insanların, Aleviliğin özünü bilmeyen Alevilerin ürünüdür.
- +1 yıl
Bak bu sitelerdeki bilgiler doğru. Bunları araştır. Link veremediğim o için httplerin başına link yazdım.
Linkhttpsslan. jimdo. com/4-kapı-40-makam/
Linkhttps://seyyidin. blogcu. com/bektas-lik-te-tasavvuf-egitim-2/9599518
Linkhttps://www. aabf-inanc-kurumu. com/bolge-inanc-kurullari-2012-2015/dort-kapi-kirk-makam/
En İyi Cevaplar
+1 yılMuarrem orucu tutarız oda kurban bayraminin 1. gubunden itibaren 20 gun sonra 12 gun tutulur 12 imamlar adina buarada dugun Nisan hicbir eglence olmaz
13 Yorumla- +1 yıl
Bence en iyisi bir cem evimize gel sofu larımız sana en doğru bilgileri verir çekinmene gerek yok
+1 yılAleviyim sor
262 Yorumla- +1 yıl
21 eylülde başlar muharrem orucu 15 gündür. Ramazan orucu gibi değildir su içilmez etli yemek yenmez soğan doğranmaz iftarda ziyafet sofraları kurulmaz yas orucudur mümkün olduğunca aynaya bakılmaz süslenilmez
- +1 yıl
Her yıl değişiyo tabi. Bu sene 21 Eylül'de başlıyo. Şunu atlamışım normalde 12 gün sayılır Muharrem orucu ama bizim oralarda +3 gün daha tutulur Allah, Hz. Muhammed ve Hz. Ali için birer gün daha.
- +1 yıl
İnsanların et yemesi için canlı olan hayvanları kesmemiz gerekiyor. Canlı olan bir varlık kesildiği için yemiyoruz. Yani 15 gün akan kanlar dursun demek istiyoruz. Herhangi bir canlı olursa olsun. Canlıya dönüşecek olan yumurta da dahildir. Sadece et değil. Su içilmez. Su hariç içecekler içilir. Soğan kafaya benzediği için kesilmez. Bıçak tutulmaz.
- +1 yıl
Belirttiklerim hariç herşey yenir. Özel yemekler hazırlanmaz sıradan günde ne yiyorsan o şekilde yersin
- +1 yıl
Meyve suyu ayran vs ile su ihtiyacını giderebilirsin 15 gün boyunca 1 yudum duru su içemezsin
- +1 yıl
Varsa başka sorun sorabilirsin
- +1 yıl
9 kaşık su içebiliyoz diye biliyodum ben ama?
- +1 yıl
Ama toplamda
- +1 yıl
@Sezginndmrts ilk defa senden duyuyorum yok öyle bişey
- +1 yıl
Yaptığı şeyleri yaparak Alevi olunmaz yüreğinde hissedeceksin onu. Alevilik zordur aslını yaşatabilene
- +1 yıl
:) hissederek yapabileceğime inanıyorum çünkü gerçekten çok ilgimi çekiyor hani mesela başka mezhepler değil de sadece alevilik çok ilgimi çekiyor nerde bir alevi yazısı görsem hemen okuyorum ne kadar uzun olursa olsun, nerde birisi alevi feln diyince kalbim çarpıyo daha çok şeyler öğrenmek istiyorum daha çok bişeyler bilmek istiyorum alevilik hakkında ilerde alevi olmak istiyorumm :)
- +1 yıl
merak ediyorum ayran meyve suyu içmek biraz tuhaf değilmi içerisinde sıvı var
- +1 yıl
@scorpion026 bildiğim kadarıyla sade su içilmiyo ya ayran ya meyve suyu feln
- +1 yıl
@scorpion026 vücuda bir şekilde sıvı girmesi gerekli Hz. Ali Kerbela'da susuz bırakıldığı için duru su içilmez saygıdan.
- +1 yıl
o zaman ibdaetin baglılığı kalmazki burda amac önemli niyet önemli ne için yaptıgın önemli
- +1 yıl
Tutabilirsin Ramazan orucunu tutan Aleviler olduğu gibi Muharrem orucunu tutan sünni kesimde mevcut.
- +1 yıl
Hz Ali zamanında şimdiki içecekler yoktu Hz Ali bir amac ugruna susuz kaldı.
- +1 yıl
@scorpion026 anlat o zaman bak dediğin her şeyi yapıcağımm hissederek yapıcağm :/
- +1 yıl
@scorpion026 biraz yardımcı olsan?
- +1 yıl
@scorpion026 Aleviliği çok farklı boyutlarda yaşayanlarda var kendilerini zincirleyenler kırbaçlayanlar. Bizim kültürümüz bu şekilde sana bakılırsa orucunda bir anlamı yok akşama kadar aç kal iftara ziyafet çek nerde açın yoksulun halinden anlamak?
- +1 yıl
ben nasıl yardımcı olayım ki :) alevisi sünnisi hepimiz müslümanız burda önemli olan şeyler niyettir. sen 30 günden kaçmak için alevi olayım 20 gün meyve suyuyla oruc tutayım dersen hiçbi anlamı kalmaz :)
- +1 yıl
@scorpion026 onun için değil :) sadece aleviliğe önem veriyorum ilgimi çekiyor :)
- +1 yıl
oructaki anlam aclıgı anlamak Allaha şükretmek ramazanda zaten fitre yardım vs yapılıyor yapan var ve neden pegamberimizin yaptıgı yapılmıyor neden sadece Hz Ali?
- +1 yıl
ilgi cekmesi tuhaf bu inancsal bişey :)
- +1 yıl
@scorpion026 peygamberimizin yapıldığı da yapılıyor tabi ama Hz. ali gerçekten haksızlığa uğradı halife düşüncesi alevi olmasamda benim için de geçerli
- +1 yıl
@scorpion026 bir link attım dinler misin Alevilikte öncelik Allah Muhammed ve Ali olarak sıralanır. Hz. Muhammed'i peygamber kabul ediyoruz Hz. Ali'nin yolundan gidiyoruz.
- +1 yıl
Hz Ali yolundan gidilir Peygamberi kabul edip onun yaptıklarını yapmamak yanlış değilmi
sonucta pyegmber hepsinden önce gelmezmi? - +1 yıl
@scorpion026 yapıyoruz zaten Aleviler namaz kılar oruç tutar gusül abdesti alır eline diline beline sahiptir. Herşeyi yapıp tövbe ettiğinde günahların silineceğini düşünmez onun hesabının sorulacağına inanır. İyi insan olmaya çalışır. Aleviliğin arkasına geçip biz yapmayız diyenlerin ben müslüman olduğuna Bile inanmıyorum.
- +1 yıl
ama oruc farklı namaz kılanlar var ama cemevinde ibadet eettiklerini söyleyenlerde var bildfiğim kadarıyla cem evinde sazlı oluyor ama ne peygamberimizde nede Alide sazlı bir biadet duymadım
- +1 yıl
@scorpion026 bizim köyümüzde cemevi yılda 1 kez olur kurbanlar kesilir ağıtlar yakılır. saz vardır doğru deyişlerimiz söylenir ve o deyişleri dinleyip ağlamamak elde değildir. Sazlı sözlü eğlence yapmıyoruz
- +1 yıl
elbette sazlı olan şeylerin sözleri bellidir ama alevilere soruyorum ibadeti cemevinde yapıyoruz zaten namaz yoktur diyolar sizinkisi normal bişey
- +1 yıl
@scorpion026 cemevinde namaz kılmıyoruz sorun buysa. Ben camiyede gitmem 5 vakit namazımı kılarım ama evimde.
- +1 yıl
Tabikide alıyorum
- +1 yıl
işte cogu alevi 5 vakit namaz yoktur diyor kuranda salat olarak gecer diyo ve namaz kılmıyor cemevinde ibafet ederiz diyo zaten olması gereken senin yaptıgın şekilde
- +1 yıl
@scorpion026 gerçek Alevilik budur. Diğerleri namazdan oruçtan kaçan bunuda Aleviliğin arkasına sığınarak geçiştirmeye çalışan kesimdir.
- +1 yıl
valla helal olsun dediğim gibi sonucta ikimizde müslümanız diğerleri kaçmak için bahane bulup alevilik diyolar olması gereken ise senin yaptıgındır
- +1 yıl
@scorpion026 aynennn :) :) <3 <3
- +1 yıl
@scorpion026 toplumumuzdada maalesef Alevilik kötü bir durum gibi aşılanıyo halbuki yaşatabilsek dünyanın en güzel mezhebi Alevilik
- +1 yıl
ben kötü gözle bakmadım çünkü senin gibilerinde oldugunu biliyorum diğerlerinin mezhebi önemli değil öyle insan cok ama aleviler biz böyleyiz diye diretince insanda hep bir şüphe uyandırıyor. sunni biri dese zaten kulak asmam ama aleviyim diyen biri deyince işte
- +1 yıl
@scorpion026 önce insan olmayı öğrenecek toplumumuz. İnsana değer vermeyi merhametli olmayı uçkuruna sahip olmayı dolandırıcılıktan yalandan uzak olmayı. Pislik her yerde var Alevi'sinde de sünnisinde de.
- +1 yıl
alevileri cok içer derler eskişehirin çoğu sünni hergün içer insanımız birbirine camur atmaktan vakit bulamıyor biri cıkar sunnilikte adam kesme var der diğeri cıkar alevilikte namaz yok der
- +1 yıl
@scorpion026 sadece Alevi mi içiyo bu içkiyi ya da sadece Sünniler mi adam öldürüyo. Birbirimize düşürmeye çalışıyo birileri ve başarılı oluyorlar.
- +1 yıl
maalesef öyle oyuna gelen cok bu ülkede
- +1 yıl
@scorpion026 maalesef 😏
- +1 yıl
Allah sonumuzu hayır etsin
- +1 yıl
@scorpion026 Amin 🙏🏻 Benim uyku vakti geldi iyi geceler
- +1 yıl
iyi geceler :)
- +1 yıl
iyi feceler sena :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
14Cevap
+1 yılHz aliyi sevene alevi denir , ama Hz. Aliyi sevip Hz. Alinin sevdiklerini ve yasantisini ornek almazlar , tıpkı biz sunniler gibi Dinimize sahip cıkamadık , Alevilere laf atmayada gerek yok
20 Yorumla
+1 yılDeğilim ama Biliyorum çünkü eski sevgilim Alevi diye bana sevgilimi vermemişlerdi
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. Merak ettiklerini sor mantıklı biri isen soylediklerimi anlarsın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim çok var öyle arkadaşlarım şu an oruç tutmuyorlar :D
10 Yorumla
+1 yılkızları hakkında mi olacak soruların :)
120 Yorumla- +1 yıl
anladın anladın ;)
- +1 yıl
yalnız bişey itiraf etmem gerek anlayışlı ve çok tatlısın ;)
- +1 yıl
olesin dediysem olesin getirme beni oraya :)
- +1 yıl
bu tatlı kızı inst takip etme şansım var mı acaba arada lazım olacak sanırım bağımlılık yaptı çünkü ;)
- +1 yıl
nööden acaba :)
- +1 yıl
şanslı kerataymış senin gibi bir tatlılığa sahip ;)
- +1 yıl
ben şeker komasına girdim hala ne tatlılığa diyo ya ;)
- +1 yıl
bu tatlı gülüşü yanında görmek vardı şimdi ahh ahh :)
- +1 yıl
inst vermeden yakanı bırakmam :)
- +1 yıl
Hmm face rica edeyim o zaman :)
Senin yaşın gerçek mi
113 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılTaktılar alevilere ya bugunde
21 Yorumla
+1 yılsorrrrrrrrr
325 Yorumla- +1 yıl
ben dinden anlamam böyle şeylerden ama dün diye biliyorum
- +1 yıl
Muarrem orucu tutarız oda kurban bayraminin 1. gubunden itibaren 20 gun sonra 12 gun tutulur 12 imamlar adina… [+]
- +1 yıl
- +1 yıl
şu an akrabalarım oruçlu alevi değillermi yani
bide kurban bayramı nezamn - +1 yıl
İsteyen alevilerde bu orucu tutar ama herkes tutmaz
- +1 yıl
@Sezginndmrts anladım peki bişe duymuştum saz çalıp kafa sallayanlar diye onlar ne oluyor
- +1 yıl
Cem evinde cem ibadeti aşığın saz çalması ve deyiş söylenmesiyle olur ama kafa sallanmiyo bildim kadariyla
- +1 yıl
dedeler dua eder vs vs
- +1 yıl
- +1 yıl
@Sezginndmrts mm anladım peki tşkler
- +1 yıl
@alkolhanımm rica ederim
- +1 yıl
sena senin kafa uçuyo oruçlumusun açlıktan olabilmi😅😅😂
- +1 yıl
nebileyim ya sanırım benm kafa iyi😂😂
Aşk İlişkileri konusunda 466 cevap paylaştı. değilim ama bilirim bir şeyler
10 Yorumla
+1 yılMuharrem Orucu nasıl tutulur?
10 Yorumla
+1 yılBir kaç arkadaş görmüştüm burda..
10 Yorumla
+1 yılBen değilim
Bırak boşver insan sonuçta10 Yorumla
+1 yılVar sor
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sor ben Aleviyim
13 Yorumla- +1 yıl
@Shaho 1 başkanımız bizi satmadı koltuk sevdasına kendi partisini satan Devlet Bahçeli ile bizim başkanımızı karıştırdın herhalde. Suçsuz olduğu halde ifadesi istendi onurlu bir şekilde gitmedi şu an kaç aydır içeride. 2. Yedi milyon insanın vekilinin susturulması (hükümet tarafından) ne olursa olsun, demokrasi midir? 3. bizim kendi hakkımızı istememiz terör ise kendi dilimizde azadîye aşîtiye dememiz terör ise evet teröristiz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsor bakalım
122 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNeden merak ediosun
Cevap sahibi+1 yılhımm alevi mi olcan
Cevap sahibi+1 yılsevgilin yüzünden mi acaba ailen nasıl peki
Cevap sahibi+1 yılPardon ya ozaman 😣 sevgili için olmak saçma dimi ama sen özgürsün
Cevap sahibi+1 yılİyi öyle ise 😉
- +1 yıl
- +1 yıl
Zaten aleviyim ben
- +1 yıl
Hmm o zaman ayri olabilirsin
Cevap sahibi+1 yılbilader kendin yorum yapsana benim yorumdan konusana kadar
Cevap sahibi+1 yılolur sende ordan cevapla
+1 yılDegilim
10 Yorumla
+1 yılarkadaşm alevi
10 YorumlaVardır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,5b cevap paylaştı.
+1 yılvardır
012 Yorumla- +1 yıl
bir arkadaş vardı ama etiket yakışmaz bu tür şeylerde :D
- +1 yıl
sende sağol :)
- +1 yıl
:D :D bende merak ediyorum açıkcası cemevinde ibadet ettiklerini söylüyolar ama orda saz calıyolar. peki islamında neresinde var bu? ya da peygamberimiz ya da hz ali öylemi yapıyomuş?
- +1 yıl
tamam camiye gitmezler onu anlarım ama öyle bir ibadet şekli mantıksız geliyor çünkü sonucta onlarda müslüman oluyor müslüman namaz kılar
- +1 yıl
Namaz kılıyoruz zaten. Sizin imamlarınız vaaz veriyo bizim dedelerimiz Peygamberlerimizin yaşadıklarını anlatıyor saz çalıyo diye basite aldığın durum sizin ilahileriniz gibidir deyişlerdir onlar.
https://youtu.be/t0ecwj2TiMs - +1 yıl
farz olan şeyi yapmamak ilginç peygamberimizde kılardı
Alevli derken?
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?