İlişkide zamanla ilgi azalır mı yoksa fazla ilgi gösteren taraf ilgisiz mi kalır?

İlişkinin başlarında birbirimizi yeni tanımaya başladığımız zamanlarda kendimi ağırdan alıyordum.Taktikler falan uyguluyordum.Kaçan kovalanır falan filan.İlişkimiz ilerledikçe samimiyet oluştu ve artık böyle taktiklerden vazgeçtim.Ne gerek var falan dedim.7 aydır çıkıyoruz.3-4 ay taktik falan uyguladım.Sonradan herşeyi konuşmaya başlayınca gayet samimi davrandım.Kıskandım mı söyledim sevdiğimi sürekli dile getirdim sürekli ilgilendim sonuçta sevgilim dedim.Ama ben sanki her zaman burdaymışım gibi davranmaya başladı.Her fırsatta mesaj atmak yerine rahat zamanlarda mesaj atmaya başladı falan.Bu tür davranışlar uzun ilişkilerde olur mu yoksa ben çok ilgilendiğim için mi böyle oldu?Şimdi yine taktiklere başvursam neden yabancıymışım gibi davranıyorsun diyecek.Bu durumda onun eskisi gibi önemsemesini sağlamak için ne yapmalıyım?Yoksa bu duruma alışmalı mıyım :((((((
İlişkide zamanla ilgi azalır mı yoksa fazla ilgi gösteren taraf ilgisiz mi kalır?