hakkani.org/utanmak-hayadandir-23-subat-2016/
Utanmak hayadandır! Aşk ilişkilerinde utangaç mısın? Utangaç insanlarla sevgili olmak sizi rahatsız eder mi?

"avucunu aç" dedi bana. sımsıkı yumruk yaptığı küçük elini avcuma koydu ve bir şey bıraktı. minicik, camdan kalp. ”bunu hiç yanından ayırma” dedi. sonra öyle güzel utandı ki, her şeyi unuttum.
belki avucumuza camdan bir kalp bırakmayan ama kalbimizin en çok yağmur alan yerlerine bir sevdanın en kırılgan yanını yani mahcup, tedirgin, heyecanlı gözlerini işlediğimiz kızlardır. aşkımızın iğne oyalı yerlerinde hep çocuksu yürekleri vardır.
Utangaç kızlar çok iyi bende utangacım ikimiz yanyana gelsek utanmaktan konuşamayız herhalde
Mutlaka vardır birileri sizler için benim sevdiğim mezarda. ve ben sadece onunum belki bu dünyada değil ama öbür tarafta illaki
utangacim. Hayir etmez
Aşk ilişkilerinde utangaçlıkla
Güncelde söylediğin utanma duygusu çok farklı şeyler.
Demekki aşk ilişkilerindeki utangaçlık hayadan falan değilmiş.
Oradaki utangaçlık karşıdakini gözünde yüceltmekten olur.
Utanır tabiki insan , seninde dediğin gibi utanmak hayadandır. ama evlilikte zaman geçtikçe tek yürek olursun belki o vakit utangaçlık gider
Eigler için teşekkür ederim canım
Cevap
77Cevap
Utanmam, utanan insan ilişkiye başlamaz en başta.
İslamdan böyle çakışan örnekler vermeyin.
Biri biri ile ilişkiye başlıyorsa zaten islamın gözünde utanmaz sıfatına eriyor.
Ben utanmam, birlikte olduğum insanlar da utanmadı ama bu hayasızlığımızı getirmedi bize.
Utanmak günümüz tabiri ile tecrübesizlik + özgüvensizliktir.
Bizde de acize iyi denir, kendine güvenene çamur atılır.
Ezik olup kötü olan tonla insan var. Hatta böyle utangaç özgüvensizler asıl kötülerdir çünkü yalnız insan şeytanla başbaşadır.
Ne rahatsiz etmesi öpüp başıma koyarım,😙😇 asil insan utangaç olunca askı doyasıya yaşar. İnsanin sevdigi kişiden çekinmesi ayni anda yoğun duygular beslemesi mükemmel birşey. Ask ilişkilerinde baya utangaç birisiyim bu ozguvensiz oluşumdan değil saygimdan. ☺ Malum karsidaki varligin saci bile kirginlik gönlü ne kadar narin'dir kim bilir.
saçmalamışsın arkadaşım.. giriş sloganın kelime tekrarından başka bir şey değil.. utanmak için kötü bir şey yapmamız gerek.. utangaç insanlar toydur kolayca aldatılabilir ezilebilirler.. aldatma ve ezme huyum olmadığı için de insanları utangaç pısırık yapmaya çalışmıyorum ama birilerinin işine geliyor utangaç olmamız
sen utanabilirsin istediğin kadar.. neye utanalım? naptık biz?
Hayalı olan bir kişinin haram olan sevgili/flört islerle ne işi var?
ben bazen aşk ilişkilerin de ya da diğer ilişkiler de utangaç oluyorum ama bazen de fırlatmanın kralı oluyorum. bazen sosyal oluyorum bazen asosyal. bazen insanlara iyi davranıyorum bazen kötü. bakıyorum insan iyilikten mi anlıyor yoksa kötülükten mi. aynı kişinin iki zıt şeyi yaşaması çelişki gibi dursa da değil ve iki duyguyu da yaşayanları anlamak açısından çok iyi bence.
utanan insanla işim olmaz insan biraz relaks olmalı tabiki utanması gereken yerde utanacak utanmaması gereken yerdede utanmayacak edep hayadandır hayasızlıkta iyi değil yani kısacası herşey yerinde güzel
Ya senin nicki her seferinde evlenin dye okuyorum. Neden acaba 😄😄😄
Yok alakam bile yok ama ole geliyo ilginc 😄😄😄
utanmak hayadandir değil canım.
haya; utanmak demek.
sözün aslı ise HAYA İMANDANDİR hadis-i şerif
*Peygamber Efendimiz (s. a. v.) diyor ki: “Utanmazsan, ne yaparsan yap!” Utanmak hayâdır, hayâ İslam’dandır. Utanmaz insan hayâsızdır. Yani utanmaz dediğimiz, kötü şey yapıp da utanmayandır. Onun imanı zayıftır.
buyur canım bu sözü gmrdüğüm web sitesi.
mevzuyu anlamamışsın tatlım bak diyor ki utanmak; hayadır. haya ise islamdandır ben sana delil de ekleyim
الحياء من الايمان
yani senin vermiş olduğun delil ile benim söylediğim aynı şeyler. senin konu başındaki paylaşımın ise utanmak hayadandır. Halbuki haya utanmak demek. ondan olamaz yani zaten o odur. hayanın Türkçesidir utanmak
Aşk bence yürekli insanların sonuna kadar tadabileceği bir duygudur. Utanan ve kendisiyle çelişen insanlar ise bu yolda ya yarım kalırlar ya da karşıdakini sıkıp kaçırırlar. Aşk yürek ister ve utanmaya yer yoktur.😊😊
haya guzel bisey. utanmak daha guzel. kalbin safligini gosterir. ki yasadigimiz cagda pek kalmadi malesef😐
Aşk ilişkilerinde utanmak bence doğru değildir. En yakınında olan insandan utanıyorsan zaten sorun vardır ama farklı x kişiler için olabilir.
Genelde hiç utangaç olmayanlar utangaç olanlardan nefret ediyor. Çok utangaç olup da fazla rahat hareket edenlere karşı kin besleyen birini görmedim. Her anlamda genden kaynaklanıyor.
Erkeğe aşırı utangaçlığı yakıştırmam , kadında sadece sevdiği erkeğin yanında rahat olmalı.. Normal hayatta da utangaç değil edepliyim..
Evet, utangacım. Sevgilimde utangaç. Ve bu durum beni rahatsız etmiyor. Aksine hoşuma gidiyor fakat aşırı utangaç bir insanla da ömür geçmez.
Sonucta ilk evrede olabilir ama..
Her zaman olmasinda pek iyi degil gibi..
Karsinda ki insan ile alakali..
Ona rahat olmayip kime olcak 😕
Utanmayı dozunda tutarak yaşamak lazım :) Hiç olmadanda olmaz, hep utanarakta olmaz. Bazen cesur olmak lazım ama kendi kurallarınıza uyarak :) :)
Aşırı utangaç değilim bence erkeklere de aşırısı yakışmıyor ama biraz varsa çekici bile olabilir..
Evin levin olayı yanlış anlama bir defa
Aşk ilişkisiyle ne alakası var utanmanın 😄 Kaptırmışın gidiyon, sana bir enişte bulmak lazım 😌😁
😊😊
Utangaç insanları hiç sevmiyorum. Aşk ilişkilerinde utangaç değil cesur olunmalı kanaatindeyim.
İlk başta utangacım sonra açılıyorum tutabilene aşk olsun...
Eger bı erkek te utanma duygusu varsa yuz de yuz asıktır
yerine göre utanırım ve yerine göre herkes utanmalı
Hemde cok utangacim. O kadar utangacim ki hic sevgilim olmadi diyebilirim...
En nefter ettigim erkek tipi utangac erkektir. Hic dikkatimi cekmez ve cekici bulmam.
Utanmam ama çekinirim cogu zaman cohu seyden. Utangaç ve çekingen insanları da sevmiyorum
Utanmıyorsan istediğini yap buyurmuş peygamber efendimiz, ben çok utangacım ilk başlarda ama alışınca zaten bişey kalmaz açık olmayı da severim
Utanan insan ilkini yaşıyordur ve bunu görmek beni mutlu ederdi.
utangaçlık başta oluyo ve tatlı geliyo sonradan alışıyosun birbirine buda tatlı geliyo 😍
Ediğin gibi b*ku çıkmadığı taktirde utanmak kızda tatlı duruyor fakat bende hiç utanma yok 😂
Aynen utanan insan iyidir de utanmam pek var sayılmaz
Hiçbir zaman aşk konularında utangaç olmadım 😄😄😄
özgüvenlisin bence :)
@ZeusunOğluu belki ^-^
Utanmasini kaybeden kadını itici buluyorum ben... Mahcubiyet, masumiyetin ikizidir bence...
Utanmak ve buna benzer bir çok duygu mükemmel olandır.
Utanmak güzeldir , utanan utangaç insanları sevin 😊
Kesinlikle, aynen bende öyle düşünüyorum.
Utanmaktan kaynaklanan kötülük yok.
Hicbirseyden utanmayan insanda kötülük çoktur.
Ben utangaç bir insanım fakat aşırı utangaç biriyle olmak da zor
Sırf utandığım için biri olsa ben nasıl yapıcam diye karar kara düşünüyorum. Allahtan kimse olmuyor :D
Utangaçlık iliskinin baslarinda olur gittikce azalır ve kaybolur
İlişkinin başlarında yabancı hissedebilirsin karşındaki bireyi o zaman utanırsın. Sanırım ben kolay adepte olduğumdan pek fazla utanmıyorum.
Hayır, etmez. Bir insan utangaç ise, hala masum kalan bir şeyler vardır. Bu fazlasıyla güzel bir şey.
Bunun gibi güzel bir soruyu günün sorusu yaptığı için bütün KS ekibine ve yönetim kadrosuna teşekkür ederim.
Allah razı olsun.
Güzel paylaşım
Esikiden çok utangaçtım ama şimdi normal seviyedeyim
Ben çok panik ve utangaç biriyim :D Fazlası zarar utanmanın
fazlasıyla ya biriyle gözgöze gelemem aynı bu maymun gibi. 😐
yerine göre utanırım bence kız ve erkek uyanınca çok şirin oluyor 😊
Evet utangaçtım ar damarımı parçalayan eski sevgilim olmuşru
Utanmak guzel. utanctan agzimi bile acamazdim mesela.
Ben utangaçim ve bu kızlarla tanisirken benim için problem ve beni soğuk buluyorlar bu yuzden. bir kız var sürekli geliyor ama konusamiyorum
Utanmam hic bir seyden kimseden! Kimseyi ciddiye almiyorum.
O kadar utangacım ki ilk adımı ben atamıyorum bu yüzden sevgilim bile olmuyor
işte bu kadarı iyi değil arkadaşın olsa ne olacak ki adam sizin katınızı açmaktan hayattan soğur
Utangaç değilim. Utandığım anlar olur ara sıra ama o kadar.
maalesef utangacim sevdigim kişiye hemen acilip sacilamam 3 yillik sevgilim oldu opusmedim bile
Utanmaz arlanmaz insanların soyu tükendikçe aşk güzelleşiyor.
simdikiler utanmaz arlanmazlar
hele bende bir baldiz var hic utanmiyor zilli
utangacim karsi cinsle hic kkonusamam o derece yani
biraz var sevgilimin olmasıda sorun etmez ama evlenince bu kalkmalı
utangaçlığını belli bir zamandan sonra kaldırırım alışması için :)
aşık olduğum kız karşısında utangaçlığım artıyor elim ayağıma dolaşıyor. hormanlar hisler birbirine giriyor. mide krampları :)
utangaç değilim vvalla😂
levincim şimdi karar ver utanalım mı utanmayalım mı
hahah yok kız ondan değil😂 şimdi güncel yaptın ya. hah işte onu diyom. ben bişi anlamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar