Evlenmek neden bu kadar zor?

37 yaşındayım ve harika bir hayatım var. 2 kez nişan attım, 1 kez de karşılıklı olarak söz attık. O kadar ilişkim oldu ama evliliğe gitmiyor. Sebebi aile. Ben çok rahat bir insanım. Gezmeyi, eğlenmeyi, parayı, bunları elde etmek için ise çalışmayı çok severim. Durumum çok çok iyi. Köpeğimle birlikte yaşıyorum. Spor arabam, SUV'um var ve ayda 1 kez, 1 hafta sonu yurtdışına giderim. Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa veya Kuzey'e. Neyse hikayem bu. Kendi ailem uzakta.

Benden küçük 2 kardeşim evli ve çocuklu. Ama ben bekarım. Sebebine gelirsek, ben kardeşlerini bile akraba olarak ( aile değil asla ) gören biriyim. Akrabalarımla kasten irtibatı kestim. Bundan 3-4 sene önce maddi durumum iyi değildi ama şimdi hayal edilemeyecek noktadayım. Fakir arkadaşlarımla alakayı kopardım.

Şimdi sorun şu : Ben kendi akrabalarımla soğukken, konuşmuyorken, evleneceğim kadının akrabaları, annesi-babası-kardeşi ile neden uğraşayım? Neden evime zırt pırt gelsinler? Yoo ben yapamam. Hep 6 kişilik bir hayatın hayalini kurdum. 1-Ben-2-Karım-3-4-Çocuklarım-5-Köpeğim-6-Çocukların Dadısı. Şimdi lüks bir hayat ve güzel bir hayatım varken, tam kendi akrabalarımdan bulaşıklardan kurtulmuşken , karımın paragöz ve kısa yoldan köşe dönmeyi planlayan ( temsili ) annesi ile, serseri kardeşini çekeyim? Neden onun amcası-dayısı-ebesi ni çekeyim? Neden? Yabancıyla evleneyim diyorum onu kardeşim yaptı burnundan geldi resmen. Çok zor.

Yok mu yetiştirme yurdundan çıkmış bekar ve hanımefendi bir kız? Ne önerirsiniz bana? Caner Erkin olmak istemiyorum. Sabri olup hayatımı karıma adamaya, ve onun gay arkadaşıyla (Kerimcan) zaman geçirmesine izin vermeye razıyım yeter ki karşıma bir Asena çıkmasın :)
Evlenmek neden bu kadar zor?