En yakın arkadaşımın benden hoşlanmasını nasıl sağlayabilirim? Ondan hoşlandığımdan nasıl emin olabilirim?

Arkadaşımla yaklaşık 1 yıl önce tanıştık. Tanıştığımız andan itibaren sanki her zaman öyle olması gerekiyormuş gibi yakın arkadaş olduk. Çok iyi anlaşıyorduk. Sonra benim duygularım arkadaşlığımızın başlangıcından bir ay kadar sonra hoşlantıya dönüştü. O dönem hoşlandığımdan emindim. 1 ay hoşlandım sonra geçti. Benim bu hoşlanma sürecim geçince cidden çok yakın arkadaş olduk hatta en yakın arkadaşım oldu diyebilirim. Bu şekilde aradan toplam 8-9 ay geçti ve ben bu arada kesinlikle sadece arkadaşım olarak görüyordum. Geçtiğimiz haftalarda ona karşı hislerimin değiştiğini fark ettim. Geçer dedim 1 hafta sürmeden geçti zaten. Şimdi tekrar bir şeyler hissediyorum. Benimle daha çok vakit geçirmesini istiyorum, daha önceden hoşlandığı kızla arasında bir şeyler olmasından korkuyorum, kıskanıyorum. Cidden hoşuma gitmiyor bu durum ama bastıramıyorum artık ve onun bana karşı böyle bir hissi olmadığına da eminim. Onun da bir noktada benden hoşlanmasını ve cidden aramızda bir şeyler olmasını istiyorum. Ne yapmalıyım?
En yakın arkadaşımın benden hoşlanmasını nasıl sağlayabilirim? Ondan hoşlandığımdan nasıl emin olabilirim?