Galiba öğretmenime aşığım. Acaba o benim duygularımı paylaşıyor mu?

Ben Macaristan'da büyüdüm ve doğal olarak lise eğitimimi burada sürdürüyorum. Öncelikle söylemem gerekir ki Macarlar Türkleri pek sevmez, tarihi nedenler yüzünden. Ama benim yaşadığım yerde hiç Türk olduğum için bir soruna rastlamadım, hatta öğretmenlerimin çoğu bana çok iyi davranır (ve ben de onları çok seviyorum). Öğretmenlerimden birine karşı çok yoğun duygularım var. Hissettiğim aşk mı, değil mi bilmiyorum çünkü hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşıyorum... ama aşka çok benzediği kesin. Süreki onun ne yaptığını düşünüyorum, konuşmalarımızı hatırlıyorum ve gülüyorum. Onu ilk gördüğüm an onun farklı biri olacağını ve benim hayatıma önemli katkısı olacağını biliyordum. On beş yaşındaydım onu ilk gördüğümde ama biliyordum işte.

Şimdi sorun şu: daha ilk başta bana farklı davranıyordu, sınıftaki diğer arkadaşlara iğneleyici espriler falan yapıyordu (sınıftakilerin büyük bir kısmı ondan nefret ettiğini söylüyor). Bu sene lise son sınıfım ve bu davranışı hala devam ediyor. Hakkında çok farklı fikirlerimizin olduğu konular var fakat. Mesela din konusu. Ben Müslümanım ve bunu hiçbir zaman saklamam (Macaristan'ın bu kısmında yaygın olan islamofobiye rağmen), o ise Tanrı'nın varlığına inanmıyor. Her neyse... dersten sonra bazen başka konularda konuşuyoruz, okul dışında görüştüğümüz de var. Bir kere bana hediye vermişti, doğum gününde ben de ona. Sizce ondan hoşlandığımı anlamış mıdır?

Adam kırk yaşında ve bekar, ailesi falan yok yani. Bana aşık olması mümkün mü? Sizin yorumlarınızı okumak çok isterim.

Hatalarımı bağışlayın, Türkçe yazmaya pek alışık değilim, 16 sene Türkiye'den uzak kalınca böyle oluyor.

Galiba öğretmenime aşığım. Acaba o benim duygularımı paylaşıyor mu?