Ofansif ne demek? İnternette baktım ama futbolla ilgili çıktı hep. Fakat biz tartışma sırasındayken ''ofansif oynuyorsun'' dedi. Ofansifin anlamları nelerdir?
Yardım eder misiniz lütfen, ofansif nedir?
Yardım eder misiniz lütfen, ofansif nedir?
Spordan yola çıkarak aslında ofansif ne demek çok güzel anlatılır :) Futbolda gol atmak için atak yapan oyunculara ofansif, gol yememek için savunma yapan oyunculara da defansif oyuncular denir. :)
TDK ofansifin anlamını "atağa dayalı" olarak açıklamış. İlişkilerde kısaca, ofansif oynamak demek saldırgan davranmak demek. Kısaca üzerime geliyorsun, saldırıyorsun. Beni savunma yapmak durumunda bırakıyorsun demek istemiş sana. :(
Ona karşı biraz daha sakin olmayı, biraz daha öfkeni kontrol etmeyi deneyebilirsin. Hemen saldırıya geçme istersen.
Offencive ingilizce alıngan demek, kırılmak kırmak anlamına gelir aynı zamanda
Atak anlamında hep önde anlamında. ilişkide senin biraz geri planda kalmani istemiş. Ya kinusmanadan ya da hareketlerinden sıkılmış bu yüzden o kelimeyi kullanmış ama adam olsa bu cümleyi kullanmaz
İngilizce'deki "offensive" den türer bu sözcük. Saldırgan anlamına gelir daha çok.
Cevap
32Cevap
Yahu futbol terimi de olsa birçok şey için kullanılabilir. Ofansifin kelime köküne bakarsak, "savunmaya yönelik olmayan sürekli atak, saldırgan hücumcu" anlamlarına gelir. Demek ki sen yırtıcı bir karaktersin. Yani ilişkide dominantsın. Sürekli açık arayan, dobra, ve inatçısın sanırım.
Yani bunu hangi anlamda söylediğinin anlamı yok asıl anlam burada amacı ney sonuç olarak onu ne ilgilendiriyor? onu ilgilendirmesinin sebebi nedir? istediğimi oynarım diyin bu kisiye yani sonuç olarak size derse veya dediyse arkadas olalım diye hayır olmayalım diyin yapacağınız en iyi sey budur, yani burada sizin özgürlüğünüz artık zaten özgürdünüzde bir kisinin sizi bu sekilde yorumlamaya bence hakkı yok, kesinlikle onu ilgilendirmiyor.
Saldırmaya hedefli konuşmalar halinde ilerliyor sanırım iletişiminiz o da bunu kastetmiş biraz daha sakin olursan düzelir
Onun oyunlarına karşılık verip oyun yaptığını yani onu yenmeye çalıştığını kast etmiş.
Kendini korumaya yönelik hareketlerde/söylemlerde bulunuyorsun hep demeye çalışmış. İlişkiyi yaşarken bile kendini korumaya yönelik hareket ediyorsun sanırım onu ima ediyor.
Futbol terimi ile söylüyorsa yani çok ileri gidiyorsun diyor sana. Alttan almıyorsun hep karşılık veriyorsun saldırıyorsun gibi yani.
İleri oynuyorsun, sonuç istiyorsun, gol atmak istiyorsun demek istemiş yani cesaretli cüretkarsın demek.
Pes mi oynuyoruz diye cevap ver. ergence bir cümle çünkü.
Saldırgansın demek
Futbolda da hücum futboluna denir
Atarlısın, giderlisin.. Erkek olsaymışsın seni eze eze konuştururmuş
Atak değilsin kendini hep bir geriye cekiyorsun demek istemis
top lanedesin nasus almışsın karşında dairus var tabiki de pasif oynayacaksın
Üstüme gidiyorsun demek istiyor daha çok
Üzerime oynuyorsun diyor
saldırganmışsın yenge hanım
atak yaparak gidiyorsun diyor
Hep saldırıyorsun cevap veriyorsun demek istenil
İlk defa duydum owwww shet
Açık yani gizi saklı olmadan anlamındadaır
Ofsayt dır o yanlış görmüşsündür sen.
Ajaja sesli güldüm enteresan
kaçak oynama diyelim...
hücum ağırlıklı demek
saldırgan demek
Müslüm Gürses - Üstüme Düşme Benim ,, demiş yani
Saldırgan
çok üstüme geliyorsun sıkma beni demek :)
Saldırgan demek.
Ofsayt demiştir
Saldırıyorsun diyor.
Hücum isre
baskici atak
Aktif olmayan
Saldırgan demiş
Bilmem ki
attack yani :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar