Ah benim babam ahh. Nasır demişken aklıma geldi babam. inşaat işçisi babanın oğluyum ben 4 çocuk okuttu banamısın demedi, bir gün olsun isyan etmedi. O nasırlı elleriyle başımı okşar aslanım derdi. Eve gelişini beklerdik 4 kardeş ellerinde ekmek yüzünde yıllarin yorgunluğu bir sarılışı vardı bize evlatlarım diye kokusu hala burnumda. Evde sobanın yanında yakardı tütününü bırak derdi anneme cocuklar koşuştursunlar ses olsun azcık. Oraya oturur kalkmazdı bende yanina otururdum bana askerlik hikayelerini anlatırdı. Benim babam aslan babam hiç unutmam birgün birlikte postaneye gittik veznedarin yanina gitti imza atacak kağida ellerini sakliyor nasırlı ellerini nasıl kanima dokundu nasil canim yandi anlatamam. Temiz kalpli mert adamdı adam gibi adamdı benim babam. Bir gün olsun kızmadı bize dağ gibi durdu arkamızda.22 yaşındayım 4 sene oldu vefat edeli dağ gibi adam akciğer kanserinden gitti. Elleri nasırlı babam benim unutmadim seni babam her gece hatırlar ağlarım. Bana oğlum diyişini geceleri yatarken başımı okşayışını hatırlarım. Ah babam kalksan gelsen son kez bir sarılsam sana son kez oğlum desen bana. Evlatların seni çok özledi babam nasırlı ellerini çok özledik hadi çık gel yine elinde ekmeklerle.
Normalde çok dikkat ederim erkek eline bakımlı olsun isterim.. Diyelimki öyle asla kötülemem çalışıyor ekmeğini alınteriyle kazanıyor o zaman daha çok saygı duyarım..
işcinin yaka kartı gibi bişey ellerinden anlarsınız çok rahat, işini yaparken eldivenlerde koruyamaz elini, başka hangi meslek insanın bedenine bu kadar iz bırakabilir ki.
O eller öpülür ve baş tacı edilir. Kimseye muhtaç olmadan yaşayan insanların elleridir bana göre. Emekçi insanların elleridir. En çok saygıyı hak edenlerin elidir.
öyle de düşünme düşünce bu sonuçta senin aklına geldi benim gelmedi insanlık hali herşey olabilir. böyle birşey düşündün diye fesat olmaz sın. yazıma vermiş olduğun etkiden belli.
En İyi Cevaplar