Güzel giden bir ilişki eğer zamanla tarafları yıpratırsa, çiftler ne yapmalı? İlişkiye ara vermek mantıklı bir çözüm mü? Ara bittikten sonra her şey düzelir mi, yoksa daha mı kötü olur? #DenizArin
HErkesın fıkır ve dusuncesıne saygı duymakla bırlıkte kendı fıkrımde ara vermek en buyuk bahane olduguna ınanıyorum. Gecmıs zamanlarda duyduklarım dogrultusunda sabır anlayıs vede saygı cercevesınde olan sevgılerın en ufak sorunlarda bıtırmek yerıne cozumcu olup karsılıklı sabırla dınleyıp cozum bulma arayıs cabaları varken sımdı en ufak seyı bahane edıp ılıskıyı kurtarma bahanesı yalanı adı altında ara verme sacmalıkları. Bu surec ıcerısınde ara verme bahanesı ıle uzaklasan cıftlerın akılda olusan daha fazla soru ısaretlerı ıle acaba neden aramıyor kımınle ne yapıyor neden merak etmıyor sevse bırakmazdı mucadele ederdı pesımden gelırdı gıbı bır cok soru ısaretlerınden sonra bır araya gelındıgınde aslında bu sorularla karısan akılların daha cok sorun cıkarması. Kısaca ara vermek cok basıt bır ornek vermek gerekırse okul hayatına nasıl kı ara vermek bır cok seyı daha fazla ertlemek ya da sonunda olusan duzenı bozmak ıse ılıskılerın cok cıddı anlamda zarar gormesıne de sebep olacaktır dogru da bulmuyorum. Saglıklı ılıskıler de saygı cercevesınde sorunları her ne pahasına olursa olsun karsılıklı konusup cozebılmektır.
Yıpranan ilişkide ara vermek ben biraz kafa dinleyim o arada şöyle bir etrafa bakayım birileri var mı senden daha iyisini bulursam zaten ara vermiştik komple bitiririz deme şeklidir, %90 zaten biter.
Çiftler arasındaki çekime bağlı. Eğer düşünmek, kafanı toparlamak ve bazı şeyleri affetmek için zamana bırakıyorsan zamanla bir şeylerin geçmesini umarsın, kafanı toparlayıp tekrar hazır hissetmeyi beklersin ama yorulduğunda bir ilişkiye ara veriyorsan düşüncem hislerin azalacağı yönünde. Bir süre ayrı kalmanın en iyisi olucağına inanılmış çünkü.
En son care cunku ara verdikden sonra baglayacagin yerde sogutada bilirsin kisiyi. Iliskide ara vermek zaten bence biraz sacma yani iyi gitmiyorsa niye kendine bu kotulugu yapasin ayril gitsin o kisiden demekki yurumuyor yani sevgide bir yere kadar iki kisi iliski icin emek vermezse platonik ask a doner iliski
Kesinlikle güçlendirir. Çünkü kişiler bu ayrı kaldıkları süre zarfı içerisinde her halini, hatalarını ve yaşanılan bütün olayları, kısacası acısıyla tatlısıyla yaşanmış olan tüm ilişkiyi A'dan Z'ye gözden geçirir ve gerek yapması gerekenleri, gerekse yapmaması gerekenleri birer birer hatırlar ve bunları kabullenir. Kısacası bir nevi yüzleşir ve hesaplaşır kendisiyle. Yalnızlık vurur yüzüne bütün kusurlarını. Ve ardından ''Keşke''ler başlar ve her iki taraf da birbirleri için aslında ne kadar da vazgeçilmez olduklarını anlarlar. Kısacası yıpranan bir ilişkiye biraz da olsa ara vermek her zaman iyidir...
Eski sevgilim ara vermek istedigini söylemisti istememistim sonra anladım ki aslında ayrılmak istiyomuş bahaneymis cünkü üsteleyince bana seni sevmiyorum dedi cok üzülmüştüm. o yüzden ara vermek isteniyorsa muhtemelen iki taraftan birinin sevgisi bitmistir bence
Ciftler zor durumlarda, birbirine iyi gelmiyorsa, destek olmak yerine, birbirlerinden kaciyorsa, bitmesi gerekir. Ara vermek hisleri guclendirmez, cunku hisler bagla buyuyerek guclenir. Ara bittikten sonra duzelip duzelmicegi de cifti baglayan sevgi ve verdikleri emege gore degisir...
4 aydır uzağım geri geldi 1 ay her şey daha elit bir hal aldı ama yeniden bittiğinde biraz daha koptu fakat biliyorum ki yine gelecek ama gittiğinde biraz daha kopucak herkez bu kadar şanslı olamaz hala bir ihtimal var demektir ama çaba ugras yoksa o hislerde bir gün kopacaktır..
bu zamana kadar ara veripte devam ettirdiğim ilişkim olmadı olmazda ara vermek ne ya sırf karşı tarafa geçmişten kalan saygımdan ötürü kıramadığım isteklerinden biri aşkım bitirmeyelim ara verelim yalnız kal toparlayınca bana yaz tarzı cümleler ama bitti dedikten sonra insan 3 nokta koymamalı noktayı koyup yeni cümleye başlamalı bence
Programlı bir ara veriliyorsa bu bir ön bosanma sayilir.. Düzelme şansı zor.. Ama kendiliginden meydana gelen ara yani iş seyehati gibi tatil gibi hastalik tedavi vs meydana gelen ara özlemeye sebep olur.. Her iki tarafta özür dileme rekorları kırar...
Bence güçlendirmez. Evli çiftler de yıpranabiliyor ama tutup da bir süre ayrı eve çıkmıyorlar. Ki böyle bir şey yaşanması durumunda araya soğukluk girebilir. Oturup iki medeni insan gibi karar almak her zaman daha iyidir. O olmazsa çok yakın dostlar araya girer, fikir verir. O da kurtarmazsa ayrılık olur, yapacak bir şey yok.
bu soruya farklı misallerle cevap vermek isterim. yolculukta mola vermek gideceğimiz yere vakiti uzatırmı, kısaltırmı. Uzayan vakit nedeniyle günün erken saatinemi denk geliriz geç saatinemi, varıldığında varılan vakitin durumuylamı yüzleşiriz yoksa değişen vakitin değişmeyen yüzüylemi denkleşiriz? cevabı siz verin
Mesafe soğukluk yaratır ve ilişkiyi bitirir. Ara vermek nedir ya dinlenme tesisi miyiz? Ayrılın gitsin. Hem erkek hem kadın için kullandım tesis ifadesini.
Ara vermek kesinlikle mantikli bir cozum degildir. Cunku ara verilince araya baska duygular karisabiliyor. Bu yuzden taraflar birbirinden ayri kaliyor ve pismanlik duygusu ortaya cikiyor. En mantiklisi iki tarafinda ne istedigini bilmesi ve iki medeni insan gibi saygi cercevesinde anlayisli sekilde duygulara ve dusuncelere saygi duyularak konusmasi daha mantikli.
Ara vermek bir bakıma yokluğuma alış demektir. Aradaki bağı inceltir. Çok nadir olarak eğer ki karşılıklı olarak hisler kuvvetli ve basit sebepli bir ara vermek ise özlem duyulabilir. Ancak gerçekci bir ilişkide ara vermek olamaz. İlişkiyi öldürür ve güvensizlik yaratır.
Birbirlerine duydukları sevginin gücüne ve verdikleri aranın uzunluğuna bağlı. Çok uzun arada rahat takılmaya başlayabilirler veya kısa ara verseler bile birbirlerini çok sevmedikleri için rahata ermiş gibi hissedebilirler. Durumdan duruma değişir.
Ara vermek demek ne demek? Mesela sen başkasıyla takılabilirsin ben başkasıyla takılırım mı demek? Öyleyse tekrar beraber olunduğunda "arada olanlar" ne olacak?
ara mı o neymiş sen sevdiğin bir insanı her ne olursa olsun onu gormeden onu duymadan ona sarilmadan ondan habersiz ne yaptigi belirsiz nasil duracakmissin bakalim öyle sevmek mi olur iliski bu yani ayni cati altinda illaki anlasmazlik olur annesiyle babasiyla kavga ediyor insan ama evi terketmek ne töremizde var ne de delimanliliga sigar sevmesini beceremiyorsan birlikteligi beceremiyorsan sevme arkadas cocuk oyuncagi degil bu
"Seni artık sevmiyorum, artık eski heyecanı duymuyorum, bizden olmaz bitirelim artık, her şeyi yakıp gidiyorum" demeyi 'ara verelim' diye iki kelimeye sığdırmışlar.
Keskin, net bir şey söylenemez, Hakem düdüğü çaldıysa bitmiştir geçmiş olsun önümüzdeki aşklara... Ama aslında bitmemiş de taraflar mola vermişse sahada dinlenilmez. Biraz ayrılık iyidir eksikliğini hissederse çitler eskisinden daha bağlı olurlar
Bazen ara vermemek için direnmenin sonu kesin ayrılığa gidiyor... Hislerde bir güven sorunu yoksa, davranışlardan/karakterden/yıpranmışlıktan ötürü ayrılmak istiyorsa, kararlıysa zaten ayrılır. Ama bazen ara vermek biraz durup düşünmek için yararlı olabilir...
Bence ilişkilerde ara vermek değilde, bazen ayrılıklar ilişkiyi daha çok güçlendirir. Beraberken çok kıymet bilmezsin kaybedince anlarsın ya, özlersin aklın başına gelir. :)
Şu anda ilişkimde aynı durumdayım kızı o kadar yordum ki sevmesine rağmen herşey sevgi değil diyip bitirmek istedi bende araya surukledim belki benim değiştiğime kafasını dinledikten sonra dönüp baktığında inanır diye ama 11 gündür bekliyorum işte dönüş yapmasını suç benim tabi kızı o kadar yordum ki diyemiyorum hadi artık yaz diye ya da arayamiyorum maalesef ki..
Bu aslında biraz "ben seni seviyorum, yedekte kal, kimseyi bulamazsam ve sevgim azalmazsa geri dönerim" deme şekli gibi. 😏 Ara vermek yerine, düzgünce konuşulup çözüm bulunması daha uygun olabilir.
Bir kere araya ayrılık veya soğukluk girdiyse o ilişki asla toparlanmıyor. İkinci şanslar, alttan almalar, ara vermeler falan full zaman kaybı oluyor..
Bir ilişki ara verecek kadar yıpranamaz. İletişim seviyesini atlayamamış insanlar olmayan ilişkilerine ara vermek ister sadece. E zaten sağlam olmayan iletişim de kopunca geriye ne kalır ki?
Bir çöp birikerek nasıl toplanamaz hale geliyorsa, sorunlardan kaçarak değil uzlaşarak çözüm bularak toplanır. Ara vermek tamamen bir kaçıştır... Sonuda hiç bir zaman iyi sonuçlanmaz...
Bence yıpranma varsa bitirmek en mantıklısı, ara vermek uzaklaştırır. Bu da zamanla daha da çok yıpratır. Bişey olmuyorsa olmuyordur. Zorlamanın alemi yok
Benim ilişki ara verdi benim kız kendisi istedi. Bende gider o ara da yeni malita ayarlarım. Kafasına göre takılsa bir kişi sonuçlarına da katlanacak...
3-5 saatlik veya bir günlük bir ara yeterli olabilir sadece içinde boğulduğun düşüncelerden kurtulmak yeterli olacaktır uzun süreli uzaklaşmak hisleri öldürebilir belkide hislerin öldüğünün göstergesi olabilir ben seviyorum o kadar ayrılığa dayanamam
iliskinin gucune bagli.. zayif iliskileri bitirir... kuvvetli iliskileri guclendirir ayrilik... ozlem olur arada kuvvetliyse... zayifsa zaten 2 gune unutur gider..
Tam aksi yeni arayışlara yönlendirir bir iki gitgelden sonra o ilişki resmen bitme noktasına gelir. yıpranan ilişkikerin devamı buluşmalardır, kaçma değil.
yıprandıysa ara vermenin anlamaı yok ilişkide ara vermek kaçmaktır durum aürekli gekrar eder en iyisi ilişkinin bitmesi veya iki taraflıda hayaların kabul edilip özür dilenip düşünülmesi
Bir ilişkide sürekli tartışmakdan korkmamak lazım içinde sevgi varsa ipler koparılmadığı müddetce düzelebilir herşey ara vermek soğutmakdan başka bişey değil
Araya fazla soğukluk girmemesi kaydıyla, ilişkilerin yıpranmaması ve sürekli biribirlerini gördükleri için bıkkınlık duygularını ortadan kaldırmak suretiyle ilişkilere bir müddet ara verilebilir.
"Ara vermek" denince bile o kelimeye bir sinir oluyorum. Güçlendirmiyor aksine uzaklaştıkça araya mesafe girdikçe soğuyorsun ayrıca bekleyen herşey soğur.
En İyi Cevaplar