+1 yılAldatma ya da aldatılma bireylerin sosyo-kültürel özelliklerine ya da yaşadığı coğrafyaya göre değişen algılarla, kişiden kişiye farklı tanımlanan bir eylemdir. Türk Medeni Kanunu’nda ise madde 161’de düzenlenmiş bulunan “Zina” hükümleri ile madde 166’da düzenlenmiş bulunan “evlilik birliğinin sarsılması” hükümleri eşlerin birbirlerini aldatmaları ya da benzer nitelikteki fiillerin vuku bulması halinde uygulanacak kanun maddeleridir. Her ne kadar Medeni Kanunumuzun 161. maddesinde düzenlenmiş bulunan “zina” boşanma sebebinin kanunumuzda açık bir tanımı bulunmamakta ise de zinayı, Yargıtay kararlarında ve doktrinde kabul görmüş uygulaması ile hukuken “Evli bir erkeğin karısından başka bir kadınla, evli bir kadının kocasından başka bir erkekle kurduğu cinsel ilişki” şeklinde tanımlayabiliriz. Buna göre; kadın ya da erkeğin fiilinin zina olarak kabul edilebilmesi için öncelikle çiftlerin resmen evli olmaları ilk koşuldur. Zinanın yukarıda yer alan tanımında da belirtildiği üzere, “cinsel ilişki” şartı, durumun varlığı için ikinci önemli koşuldur. Cinsel ilişkinin karşı cinsten biri ile kurulması yani erkeğin karısından başka bir kadınla, kadının da kocasından başka bir erkekle cinsel ilişki kurması aranır. Taraflardan birinin eşcinsel ilişki kurması “zina” olarak kabul edilmez fakat evlilik birliğinin sarsılması ya da haysiyetsiz hayat sürme nedenleri ile şartları var ise boşanmaya karar verilebilir. Zinanın son koşulu ise karşı cinsle ilişkiye giren tarafın ayırt etme gücüne sahip bulunması ve zina eylemini bilerek ve isteyerek gerçekleştirmiş olmasıdır. Buna göre, ilaçla ya da sair madde ile bayıltılarak isteği dışında cinsel ilişki kurulan veya tecavüze uğrayan eş bakımından kusur şartı gerçekleşmemiştir. Zina eyleminin yukarıda açıkladığım koşullarının gerçekleşmemesine rağmen, taraflardan biri bakımından sadakatsiz davranış olarak addedilen fiiller sebebiyle de şartları var ise “evlilik birliğinin temelinden sarsılması” boşanma nedeni ile dava açılabilir.
14 Yorumla- +1 yıl
Yani foto vs vs var ise evliliğin haysiyetine olan neşriyatı mahkeme kaldırmakla yükümlüdür buda demek olur ki mal paylaşımında 3/1 ini alıyorsunuz efenim
- +1 yıl
araç sahibi araçta kim var ise onada sanada tazminat davası açıp donunuza kadar alabilir efenim geçmişler olsun :/
Soran+1 yılİnan'ın mal umrum değil şu an eşimi kaybetmeyi istemiyorum sadece
- +1 yıl
Bilemeyeceğim sizin sorununuz aldatılma konusunda ben katı bir insanım kocanıza hak veriyorum dua edin iyiki çıldırıp size kötü şeyler yapmadı bu dayakla son buldu.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılYa siz bir bayan olarak nerede yaşıyorsunuz anlatsanıza? Ulan arkadaşın olabilir konuşabilirsin de , ister karı koca beraberlerken onlarla konuş ister senin kocan yanındayken adam yanınıza gelsin beraber konuşun.. ulan birde arabayla gezerken fotoğraf çekilmiş yüzsüz :D ya senin arkadaşının karısında da genişlik var.. ikiniz de evlisiniz eşleriniz var az mantıklı olun ya.. ya tam tersi olsaydı da kocanla arkadaşın olacak o kadın aynı arabada olsalardı , gezip tozsalar foto çekilselerdi? ne yapacaktın hoş mu karşılayacaktın? ya da o arkadaşım dedin adam hoşmu karşılayacaktı sonuna kadar hak etmişsin ben olsam kafadan tutup duvara patlatırdım :D
41 Yorumla- +1 yıl
delikanli adamı severiz
eyvallah kardeşim
+1 yılEşinden habersiz (kim olursa olsun) bir erkekle birliktesin, ona haber vermiyorsun çünkü tavrını biliyorsun e öğrenince tepki ortada. Bu iş mahkemeye gitmeden bşyler yap aksi takdirde biter. Şiddet kısmına gelince, bana göre bu noktada senin içinde bitmeli
20 Yorumla
+1 yılŞizofren sanırım.. bugün döven yarın hiç yere öldürür boşa gitsin.
51 Yorumla
Soran+1 yılAöa kendimi yerine koyunca normal mi acaba diyorum canım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Aldatmamış olsan bile senin yaptığın yanlış bir şey. Tamam erkek arkadaşların olabilir; iş yerinden olsun, liseden-üniversiteden olsun ama arabasıyla gezmek de nedir. Adamın içinde hep bir şüphe olur sen nekadar aldatmadım desende.
Ayrıca bence aldatmak, sadece yatağa girip vermekle tanımlanmaz.41 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kendimi eşinin yerine koymayım.
Benim olan kadın başka bir erkekle arabaya binecek resim cekinecek başka erkekle gezecek
Evlenmesin başka erkek ile gezecek olan kadın Evlenmesin bir o erkekle bir bu erkekle gezmelerine devam etsin elimi kana bulamasin yeterli cevap sanırım iyi geceler20 Yorumlaçok güzel olmuş evli bir bayan başka bir erkeğin arabasina binemez veee evli bir bayanin yakin erkek arkadaşı olamaz noktaaa güvensizlik var şuanm olmamış
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEşin sonuna kadar haklı dövmekte de sövmekte de. Biz kadın olarak gücümüz yetse böyle bişey yapan kocamızı bizde döveriz. O arabaya binerken gezip tozarken Eşinin vereceği tepkiyi bilmiyor olamazsın. Eşinden gizli başkasının arabasına binip gezip dolaşan her türlü şeyi yapar. Bişey olmadığına ben bile ikna olmadım eşin nasıl olsun. Bence kabullen ve kendini düzeltmeye bak. En azından yapman yapmaman gereken şeyleri ayırt edip hayatının geri kalanını mahvetmezsin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevilin varken karsi cinsle gorusursen arabasinda bile gezer foto cekinirsen ustune affedersin ama olacagi o.
ifadesinde dovmedim demesi tamamen korkak biri oldugunu gosteriyor yaptiysan yaptim de kardesim.
makemede dinlerse yumusayabilir ama doner mi belli degil yalvar oyle birsey olmadigini soyle ama dodugu icin donmek istermisin bilmem.10 Yorumlaeşin varken baska adamin arabasinda ne isin var? dayakta degil ama bosanmakta hakli. senin esin baska kadini arabasiyla gezdirse fotosunu gorsen normal karsilar miydin acaba
62 Yorumla- +1 yıl
ne demek dayakta haksız?
adam nasıl öldürmemiş ben onu anlamıyorum.
oyuncak mi bu işler !
Yaw sen kocanı tanımıyor musun? Başta hesap edecektin bunu? Zorun neydi takılmasaydın adamla
56 Yorumla
Soran+1 yılHaklısjn
Soran+1 yılSebep?
+1 yılAcik Konus sen Eger birinin arabasina binip gezdinse ve fotografinizi gördüyse
Sen istedigin kadar yalanci sahid Ayarla
Adam hisleriyle hareket Eder bosanmadan vazgecmez.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir zaruriyetten dolayı arabasına binmiyorsun. zaruriyetten dolayı foto çekilmiyorsun.
ulan bildiğin adamı boynuzlamışsın ne anlatıyon sen. gezdiğinin foto çekildiğini falan söylüyorsun. bir boşver ordan bee. inşallah boşamıştır seni nafakada alamazsın.00 Yorumla
+1 yılKocan az yapmış yerinde olsam kafana sıkardım böyle bir terbiyesizlik olamaz
51 Yorumla- +1 yıl
o silahı sıkan ellerinden öperim kardeşim
aldatmasan bile haberi olmadan başka bir erkekle görüşmen arabasına binmen yanlış ikna etmen çok zor bende aynısını yapardım
33 Yorumla
Soran+1 yılO eşimi aramış eşim küfür edip kapatmış zaten. Eşime ise malesef gidemem ailesi de büyük tepki gösterir hatta eşim yine dövmek isteyebilir.
Sucsuzlugunu kanıtla ama onu geri döndürmeye calısma, herif seni dövmüs hala onunla olmaya calısıyorsun.
32 Yorumla- +1 yıl
sonunda akli basinda birisi yorum yapti ya 👏
Soran+1 yılÇok seviyorum eşimi. Ve dayakta haksız da olsa benim öyle bişey yapmadığımı da bilsin istiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. güvenini kırmışsın, birşeylerden şüphelenmiş..
ip kopmuş yani, tekrar bağlasanız ne farketcek.
yine kopar..
sen git o şahsın arabasında gez.40 Yorumla
+1 yılBöyle bir dünya yok. Attığın adamlara dikkat etmeliydin. Kendini onun yerine koy.
30 YorumlaHakli kocan iyi oldu ortada kaldin evli kadinin ne isi var baskasinin arabasinda
54 Yorumla
Soran+1 yılDemeyin öyle ne olur
Soran+1 yılGünaha giriyorsunuz lütfen böyle konuşmayın
+1 yılevli bir kadın erkek arkadaşı olmaz bence eşın seni kıskanmıs eşın haklı
70 Yorumla
+1 yılsuçsuzluğunu kanıtla ama geri dönmesin anlayıp dinlemeden sana bu lafı ediyorsa...
10 YorumlaAdam haklı evli barklı bir kadınsın kim olursa ne olursa olsun senin bir adamın arabasında ne işin var
22 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun yanlış yaptım
hiç uğraşma sadece sessizce bekle. Ne desen inanmaz. Keşke daha dikkatli davransaymışsın.
10 Yorumlatamam masumsun ama kabullenir bir durum söz konusu değil be arkadaşım ne olursa olsun... yanlış yapmışssın bence arkadaşların ifadelerini eşine versinler..
19 Yorumla
Soran+1 yılMahkemeden önce veremezler daha doğrusu eşim konuşmaz o kadar sinirliymiş ki hiçbi yere sığamıyormuş
Soran+1 yılAma işte o kişilerin ifadesi ile yapmadığıma ikna olursa tekrar bir güvensilik olur mu ki?
- +1 yıl
o güvensizlik öyle hemen kaybolmazki çok şerefsizdir kendisi güven zamanla olur ve verirsinde... mahkemede dürüst ol kendini aklama peşinde koşma evliliğini düşünüyorsan kocanın peşinde koş gururlu olma niyemi hatalısın :( üzerine geldiğim içinde değil yapılması gerekenler i yazıyorum yap yapma sen bilirsin.. ama konuyu ayrıntılarına kadar bilirsem elimden geleni yaparım..
Soran+1 yılÖelden yazmayı denedim ama olmadı
Dovme kismina katilmiyorum haksiz ama ne olursa olsun o erkekle gorusmemeliydin en azindan habersiz.
30 Yorumla
+1 yılvalla kusura bakma adam az bile yapmış.
ne demek elin adamıyla gezmek tozmak.
dua et öldürmemiş seni.
yazıklar olsun sana !!!24 Yorumla- +1 yıl
@sealed yok kardeşim olamaz öyle bişey.
şu an kendimi o adamın yerine koymayı bile hayal edemiyorum ben olsam bu kadini elimden kimse alamazdı parcalardim heralde - +1 yıl
@sealed gece gece moralim bozuldu.
allah belanızıı versin !!!
"normal bir fotografimizi gördü". normal olmayan fotograflarinizi gormedi yani?
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen evlisin bir erkekle. gezmek nedir be? Esin hakli bennolsam beynine mermi yerdin..
63 Yorumla- +1 yıl
bu duruş kaydedildiği için bunlar azitti.
helal olsun kardeşim
Cevap sahibi+1 yıl@öylesinebiri06 Allah korusun abi kocasina yazik ne hale geldik nasil. bukadar genis takiliyoruz ar namus kalmamis cok. kotu bir olay ancak Allah kimsenin basina vermesin ama esi sabirliymis dovmus sadece ben yemjn ederim. oldururdum
- +1 yıl
aynen adam nasıl parcalamamis bunu şaşırdım.
birde utanmadan beni anlamaya çalışın diyor.
be namussuzz ya kocan ne olacak !!!
allah böylesini düşmanından uzak etsin
+1 yılSadece dayak konusunda haksız, sen de daha fazla uğraşma olmaz bu iş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormali anormalş yok. Ne işin var biirader milletin arabasında. Utanmadan çekşnmeden sıkılmadan bir de foto çekiliyor. Eve çağırıp kahve de içmişsinşzdir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 25,7b cevap paylaştı. O şüphe yeter. Evliliğin bitmiş barışma bence. Bidahaki sefere daha çok dikkat edersin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,7b cevap paylaştı.
+1 yılevli kadının arabada gezip foto cekmesi yanlış ama bedeli ağır olmuş
02 Yorumla
Soran+1 yılBenimle her şekilde irtibatı kesti
- +1 yıl
bilemem artık
Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı. Aldattııgını düşündüğü adamla birlikte git. konuşun. ikna edin
00 YorumlaMalesef seni haksız buldum. Yapacak birşeyin yok.
85 Yorumla- +1 yıl
helal olsun abla.
- +1 yıl
doğru olup olmaması önemli değil.
sonuçta algı oluşturuyor bu çok tehlikeli.
bunu görenler bizim tepkimizide görsünlerki bu işin oyuncak olmadığını, alanen namussuzlukk olduğunu ve affedilemeyecegini bilsinler - +1 yıl
evet ne yazık ki kötüye gidiyor şuuyu vukuundan beter bu durum :(
+1 yılk. bakma ama kocan haklı bende olsam boşarım.. ama yinede alttan al veya çok sevdiği kişileri araya koy özr dile eğer yuvnn yklmasnı istemiyosan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 893 cevap paylaştı.
+1 yıldayak yedin ve hala ona dönmek mi istiyorsun?
413 Yorumla- +1 yıl
eksileyenleri anlamiyorum kadin düşmanimisiniz bir kadinin dayak yemesi hoş birsey mi mazosistler!
- +1 yıl
karsisinda ki savunmasiz birisi bu kadar aciz olunulmaz aldatma var mi yok mu bilemem o konu da birsey diyemem ama siddet hicbir zaman çözüm degildir
- +1 yıl
ne diyim Allah sevgilinize sabir versin
- +1 yıl
kardesim sen benim kim oldugumu biliyor musun da iftira atiyorsun
- +1 yıl
ben aldatma konusunda en ufak bir fikrimi bile belirtmedim ben isin siddet kismindayim aldatma konusunda bende haksiz buluyorum sadece geri donmek istemesi bana sacma geldi
- +1 yıl
evet neden bosuna adami oyalasin ki bir kere yapan bidaha yapar en iyisi bosanmalari
- +1 yıl
saçmaladiniz iyice
+1 yılöldürseymiş keşke. haketmıssın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaşarmısın diye sorarlar? Ne işin vardı?
40 Yorumla
+1 yılbüyük bir yüzleşme yap
10 Yorumla
+1 yılne işin var elın adamın arabasında
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,8b cevap paylaştı. İlerde de sorun olur iyi olmuş ayrılıb erkenden
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. kotu bir şey yaptın
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet hesap edemedim böyle olacağını çok pişmanım
+1 yılIyi yapiyo bosanir insalkah
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı. Resim nasıldı ki
10 Yorumla
+1 yılTüh ya kötü olmus
10 Yorumla
+1 yılBeter ol...
00 Yorumlaiyi öldürmemiş bence
30 YorumlaSen aldattin mi
04 Yorumla
Soran+1 yılAsla kötü bileybyapmadım sadece ondan habersiz başkasının arabası ile gezdiğim için ve fotoyu görünce daha köyü şeyler yapabildiğimi düşündü ve o... lukla suçluyor beni. bir de o arkadaşım amaçlı neydi bilmiyorum ama romantik ni söz yazmış fotonun üstüne belki de gırgır olsun diye yaptı bilemiyorum. Ama yanlış anladı neticede yani
- +1 yıl
Üstelik arkadasin santaj yapmak icin fotonuzda yakalaniyor ve sen arkadasin dediginn kiside erkek. kizim sen bosanmadan kabullen. baskalarinada ders olsun
+1 yılikna etme ispat et,
10 YorumlaSonucu merak ettim
00 Yorumlayatakda tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇocuk var mı
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım