En küçük, ufacık bir olay karşısında savaşamayan, pes eden erkek gerçekten seviyor mudur?
Gurur önemli. Bir kere söyler ve reddedilirse defteri kapatır. Olması gereken de budur. En azından bu benim düşüncem. Bir erkek, bir kadın için gözyaşı döküyorsa o kadını ondan başka hiç kimse sevemeyecek demektir.
Aşk için her yol denenir, hatta insanlar ailesini terk edip sevdiğine kaçıyor. Nasıl bir duygu ki bu; seni doğuran, büyüten, yetiştiren insanları terk edip sevdiğine kaçabiliyorsun. Karşı taraflı olması durumunda bunlar olağan. Fakat tek taraflı bir sevgide olmuyorsa zorlanmamalıdır. Kimse kimseyi zorla sevemez.
Belki de en çok o seviyordur. Rahatsız eden adam pozisyonuna düşmek de var işin ucunda. Zorla güzellik olmuyor
En doğru cevap kesinlikle bu. Net.
@Memurkılıklı Teşekkür ederim 😊
Savaşının da sevdiği anlamına gelmez.
Kişiden kişiye göre değişir o.
Biri vardır çok seviyordur cesaretsizdir savaşmaz.
Biri vardır hiç sevmiyordur takıntılıdır savaşır.
Değişir ablam o.
Öyle erkeğin sevgisinden şüphe ederim. Seven erkek sevdiği insan uğruna çoğu şeyin mücadelesini verebilmeli.
Cevap
124Cevap
belki kişiliği öyledir. bir erkeğin seni tam olarak sevip sevmediğini ona şans vermeden anlaman zor. ama şans ver dedim diye illa git öpüş seviş demiyorum. saygı önemli bir faktör. eğer birlikte olduğunuz süre boyunca size saygılı davranıyor, üzerinize titriyor, ve çok istese bile size dokunmak için sabır gösteriyorsa sizi gerçekten sevme olasılığı çok yüksek.
hani kadınlar yapıyor ya şu erkek beni gerçekten seviyor mu biraz burnunu sürteyim şunun bakalım hala peşimi bırakmazsa beni seviyordur gibi bir test yapayım diye düşünürler. ama erkek gözünden bakınca sizin tam yaptığınızın bu olduğunu anlamak için cia falan olmamız lazım. yani sizin bütün arkadaşlarınızla ilişki seviyenizi bilmemiz lazım. yoksa belki siz başka erkeğe aşıksınızdır ve ondan reddediyorsunuzdur biz de bilmeden üsteliyoruzdur gibi bir durum oluşur.
Aşkta pes etmeye yer yok.
Aşk sabır ister,
Emek ister,
Çaba ister,
Bazen de alın teriyle engelleri aşman gerekir..
Sevmiyordur. Seven insan (kadın ya da erkek olsun) keşke dememek pişman olmamak ve pişman etmemek için sonuna kadar savaşır. Ne zaman ki gerçekten ümit kalmadığına inanır o zaman da yine karşılıklı olarak saygı içerisinde yollarını ayırır. Sevgi bunu hakeder çünkü.
Bunun meali 'Ben hep ustune gidiyorum, hayattan bezdiriyorum o da fazla uzerinde durmayip uzaklasiyor' heralde.
Erkekler sizin tribinizi cekmekle mukellef degil, ayrica su 'Sunu yapiyorsa seviyo mudur, bunu yapmiyorsa sevmiyo mudur' kafasindan kurtulunuz. Yas 15 falan mi?
Bu soruya herkes kendi hayat tecrübesiyle cevap verecektir ve kimin ne oldugunu ortaya cıkaran bir soru oldugu için öncelikle kutluyorum seni :)
Ben de kendimden yola cıkarak seviyordur diyorum mesela ben pes etmem ama savaşmam da. 3. bir yol ararım ne zorlarım ne de rahat bırakırım yapı meselesi...
Kazanamayacağının belli olduğu savaşa niye girsinki insan, ki o savaşı verdiği halde itin g. tüne hergün sokulduğu halde (!) ne uğruna savaşalım? Erkeğin verdiği savaşa saygısı olmayan tepkisiz kalan bir kız sence bu sevgiyi hakediyormudur onuda düşünmek gerek
Belki ama hiç bir zaman onlara hak veremeyeceğiz..
Toplumda herkes şunu düşünür, savaşmayan mücadele etmeyen herkes güçsüz ve korkaktır diye söylenir..
Ama aynı fikirde değilim.
Kesinlikle korkağın biri.
Seven erkek ölümüne savaşır.
savaşmak degil
hayata 1 kere geliyorsun
ne diye kendini 1 kız icin kasasın ki?
amac ne?
o dedigin eskidendi. yıllar önceydi o işler
şimdi istedigin yere gidebiliyorsun ucak var bilmemne var
o yüzden kendinizi cok fazla bulunmazmış gibi yapmanıza gerek yok
adam ne diye kendini boşu bosuna yorsun üzsün
sacma cünkü
en iyisini getir o kıza bile degmez
Büyük konuşuyorsunuz
gerçeklerde büyük küçük aranmaz
gerçek gerçektir.
@Cansu88 sanırım yazdıklarımı iyi okumadın
ya da kendi işine geleni anlayıp bu yorumu yapmış olmalısın
ben önüne gelenle ol bunu şunu yap mı diyorum sence?
bu söyledigini yapan erkek de vardır kız da vardır. sonuc itibariyle buolay konu dışında.
bütün kızlara sahip ol nedir yani ya da bütün erkeklere sahip ol sonra temiz birini bul falan falan.
acıkcası sen anlamamışsın olayı
@ici-vesma olmuyorsa olmuyor deyip yoluna devam etmek mantklı olan
ne gerek var savaşmaya
Karşınıza yanlış insanlar ciktifindan oturu bu yorumu yapip genelleme seklinde konusmak bence yanlis. Cunku dogru kisi oldugu zaman karsilikli anlayis seklinde yurur iliski. Kadina cok deger verince burnu kalkiyor demissiniz. Evet efendim erkeklerde oyle. Burdan cikaracagimiz sonuc kadin veya erkek degil once insan olmasi. (Yillarca ogrendigimiz sekliyle adam olmak)
@FarklıBirDeli hayatta kimse kimseyi tanıyamaz bilemez
kac tane arkadasım vardı 7 yıllık ilişkiden sonra nişanlandı evlenecekti 1 ay icinde bitti
neden? kadının sacma sapan tripleri
ne gerek var yani.
erkegi bir tarafı kalkmıyor
sen erkegi tanımamıssın evlenme mümkünse
daha yasın da 19 sanırım bilmiyorum orada yazan dogru mu degil mi
fakat daha zerre kadar bilgin yok
erkegin asla bii yeri kalkmaz kadının kalkar
o yüzden bosu bosuna buırada bilgiclik taslama
insanlıkla alakası yok olayın
duygusal ilişkilerde insanlık devreye girse zaten kimse kimseyle evlenmezdi
yıllarca dedigin olaylar nedir? kac yasındasın sen?
ne biliyorsun yahı
neyse kapadım iyi gnler
Algılayamadığım şey şu yani diyorsunuz ki yaşınız kaç. Hayat sadece tecrübeyle mi elde ediliyor. 30-50 yaşlarında olupta hiç hayat tecrübesi olmayan insanlar var çevremde. Ve emin olun yaşıtlarımda çok daha olgunumdur. Siz yaşınız gereği kadınların burnunu kalktığını sanıyorsunuz. Lakin yeni nesil gençlerinin arasında nasil bir iliski oldugu bilmiyorsunuz. Birebir yasamayanda bilmez zaten. Ne kadinlar var ki erkekleri dize getiren. Ne erkekler var ki kadinlari bastan asagi degistirebilen. Olay insanin kendi icinde bitiyor. O zaman kimse evlenmesin. Ne din kalsin ne dünya kalsin. (Evlilikte bir emir sonucta din ne alaka demeyin) ben burda kadinlari savunmuyorum. Duygusal iliskilerde insanlik olmaz demissiniz. Merhamet sadakat güven sevgi ask hayvani duygular sanirim. Benim orda kastettigim seyi yanlis anlamissiniz.
Karaktere göre değişir. Pes eden erkeğin içine zorla gömdüğü bir diken çalısıdır sevdiği. Karşıdakinin kendisini anlamaya çalışmaması onu gururuna yenik düşürebilir. Böyle düşünüyordur. Daha öncede kaybettiği olmuştur. Rahatsız etmekten çekinmesi , mütevazi yanıdır.
En duygusal erkektir
Gözlerini kaçırıyorsa sevmiştir , bakarsada anlaşılır sözleri bile kıymetsiz bırakan sözleri.
Gözleri diyecektim yanlış oldu :)
Niye sevmesin ama senden şans bulamıyordur. Tam söyleyecek o çıkar bu çıkar. ya da senin arkadaşların yüzünde umutsuzluğa kapılıyorudur. Kendisinin akıllı ve çalışkan biri olduğunuda söyliyeyim. Eğer sen onu seviyorsan diğeriki erkekleri hayatından uzaklaştır. O zaman o sevgiyi yakalar
Kişinin karekterine göre değişir konuya kendi açından bakmamak lazım
Fransızca kelimeler kullanma anlayamıyorum 😄
Ben anlamıyorum abi. İnsan neden birlikte olur? Birbirlerinin hayatlarını kolaylaştırmak için değil mi? Bu ne arkadaş erkek sizin deney tahtanız mı? Orta doğunun kızları hiç çekilmez oluyor..
Burda yuz kere demisimdir bunu 'Cabalamak ne amugagoyimyeav, Indiana Jones musunuz siz? Ne cabasi, ne emegi, neyin iliskisi?' diye.
Laf da anlatamiyorsun hani. Herkes kendini Ferhat ve Sirin saniyor, abuk dizilere kendini kaptirip surekli drama baglamaktan hep bunlar.
Ne sevmesi umrunda bile değilsindir..
Karşındaki kırıcı davranıyorsa savaşır mısın?
İkimiz birbirimizi seviyorsak başka bir engel varsa sonuna kadar giderim.. ama sevdiğim insan bana kırıcı davranıyorsa, beni sürekli itiyorsa soğurum ister istemez..
5 yildir savasiyor benim icin. Üstelik 1 an bile vazgecmedi
Degilim aslinda. Malesef akrabayiz
Seven insan savaşır tabuları yıkar, dağları delip çölleri aşar kız gibi trip atmaz en ufak zorlukta arkasını dönüp kaçmaz.
Benimde ilk aklıma sevmiyodur diye geldi ama neden pes ettiğine bağlı belki çok cekingendir belki reddedilmistir rahatsız eden sapık durumuna düşmek istemiyordur ya da kızın başkasını sevdiğini öğrenmiştir
Gerçekten seven bir erkek ne olursa olsun pes etmez ancak şöyle bir durum var hayat onu çok yormuş olabilir. Yorulmuş bir adamın düşüncesi şudur "kendime bile faydam yok ona mı faydam dokuncak". Ya da sevmiyordur savaşmak işine gelmemiştir.
Bazen zorlamanın bir fayda göremeyeceğini düşünürsün ve bu sebepten vazgeçersin.
Seviyor sevmiyor buna papatya falı karar versin :))
Eğer "dur bakayım savaşan birisi midir, pes eden mi?" diye test ediliyorsa, çekip gitmesi en doğrusudur. Zira, o hanım, o bey için vakit kaybından başka bir şey değildir.
İnsanlar teste tabii ürün değildirler.
Sevmiyordur. Seven ADAM savaşır. El-bab'dan selamlar..
Ruhen zayif, kendine guvenemiyor olmasi karsisindakine olan duygularina yansir mi.. yansir. ama gercekten sevip sevmedigini biz degil sevdigi kisi bilir anca.
Var bence. Kimi erkek çok sevse bile karakterinin verdiği zayıflıktan dolayı savaşmaz. Karşı taraf savaşsa bile o yapmaz. Sevmediğinden değil, sadece güçsüzlükten kaynaklanıyor bence.
akıllı adamdır, tek taraflı sevgiyle bir bok olamayacağını bilir ve daha değerli, kendisine kıymet veren kızla sevgili olmaya çalışır. Hiçbir erkek bir kızın peşinden koşmamalı, sevmiyorsa sevmiyordur. Erkeklik gururunuzu hep koruyun.
Mantıklı erkektir. Laftan anlar. İstemediğinizi söylerseniz bırakır. Sizi uğraştırmaz. Sevmek başka işleri zora koşmak başka azıcık akıl sahibi olun.
Geçmişte yaşadıkları onu derinden etkilemiş olabilir, bu yüzden kaybedeceğini düşünerek bitiren taraf olmayı seçmişte olabilir
savaşsa pes etmesede , elbet ileride sıkılacak üzecek hayvanlaşıcak , gereksiz istekler bunlar sevsin seveyim filan..
Ne yapalım gözüm, gurursuz gurursuz savaşalım mı utanmadan..
Olursa ekime olmazsa kasıma, uğraşmayı da savaşmayı da sevmem..
bazen savaşamazsın öyle olması gerekiyordur sonra ölüyormuşsun gibi gelir kendi içinde kaybolana dek seversin yıllar sürer
karşılıklı ilişkide fedakarlık yoksa bir takım şeyler yolunda gitmeyecektir yerini inada ve gurura bırakacaktır fedakarlık yoksa zaferde olmaz
erkek ya da kadin. SAVASAN SEVIYODUR NET. bir insani denemek istersen sadece savasacak mi pesindne gelecek mi ona bak.
ıcınde fedakarlık barındırmayan seye sevgı denemez.. sevgı dokunma ılgı sefkat bekledıgı gıbı.. fedakarlık cesaret ve azimde gerektırır..
onu üzmemek için sesini çıkarmıyordur haklıdır ama onun haksız duruma düşmesine gönlü razı olmadıgı için savaşmıyordur susuyordur. kısacası seviyordur.
seviyo olsa sevdiğini kaybetmeyi göze almaz öyle en ufak şeyde , sevmeyi bırak umursamiyodur bile hemen pes ediyosa niyeti farklıdır onun 😂😂
olması imkansızsa her türlü fedakarlığı yap yaranamazsın vazgeçmek zorunda bırakıyor hayat vazgeçmezsen tehtid ediliyorsun tecrübem var
bir nedeni yoksa pes etmesinin hayır sevmiyordur ozman
BAzı hemcinslerim ezik oluyorlar. Seviyor fakat, sadece seviyor işte. Savaşma konusunda beceriksiz kişilik olarak.
savaşsak takıntılı psikopat, çekip gitmeyi bilsek adam gibi gevşek muamelesi sizinle mi uğraşacağız modcan 😂
Sevgi eşit oranında ise her şeye katlanılır ki olması gereken de bu. Fakat beni sevsin diye uğraşmak, karşı tarafı sevdiğini göstermekten çok kendine verdiğin değeri gösterir. Saygılar
Seven erkek karşısındakinin öleceğini bilse bile sever onu yalnız bırakmaz
savaşmayan hemen pes eden :) vazgeçmiştir... ama ilişki üzerindeki stratejisi buysa ki olabilir... valla akıllı biri var karşında derim..
Korkak bir kaçak sevemez.
Mücadele etmedikten sonra sevmenin ne anlamı kalır ki. Aşk emek ister , çaba ister , sabır ister.
Savaşmayan deseydin cvp verebilirdim, savaşamayan deyince işin şekli değişiyo sıkıntı büyük..
yorulmuştur artık. kovalamaca oynamak bir süre sonra gerçekten sıkıyor.
Uğraşmak istemiyordur ya da karşısındaki kişiyi önemsemiyordur
hayir sevmiyor anlamina geliyor. Zaten ne seven var ne savasan. Hepsi masallarda kalmis
Ne erkekler hepsi aynıdır, nede kadınlar hepsi birdir.
Önemli olan, hangi ortamlarda, neye aradığınızı ve kendinize nasıl tanıttığınız.
Kim ne isterse onu bulur ve kavuşur.
Kurtulmak için de şu,
( hikayeymiş, olmazmış, yokmuş, masalmış…) klasik, bayat lafları kullanmayınız lütfen.
Ben sevdiğim insan için değil, beni seven insan savaşırım, arada dünya kadar fark var, hiç aşık olmadığınız için bu farkı bilmeniz imkansız.
Size iyi yaşamlar
gurur icin ben de pes ederdim ki bir erkek icin en onemli sey gururudur
pes etmek değil o susmak ama susmak konuşmanın daha fazlasıdır her zaman sustuklarından korkacaksın insanın
kisiye göre degisir de öyle erkek sevmesin daha iyi
Yanımda sapa sağlam durup engelleri birlikte aşmayacaksa seni seviyorum cümlesini kurmasın
sasirttin
Karşı tarafın pes etmesinden çekinip kendisi pes ediyorsa amenna. Ama diğer türlü asla pes etme!
Sevse de öyle erkeği ne yapsın kızlar. Kadınını koruyamaz bile.
Bıkmıştır belki , belki de çabayı karşı tarafdan bekliyordur.
artık bu olaylar cok oluyorsa canından bezmiştir ne olursa olsun diyordur...
Seven insan az da olsa mücadele etmeyi seçer bence.
KaşısındaKi insanı kaybetmekten korkuyordur. Bu aynı şekilde kızlar içinde geçerli
Bende kaçarım. Aşk bu kovalamaca değil, birisini kovalamak istemem.
hayır tabiki. sevse savaşırdı. seviyor savaşmıyorsa da ne yapalım onun pasif sevgisini 🙄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar