Aşk acısı kaç günde geçer? Psikolog 40 günde geçer demiş :)
Sizce "Aşk acısının süresi var mıdır?"
Varsa nedir?
Sizce "Aşk acısının süresi var mıdır?"
Varsa nedir?
adına aşk dediğiniz şey gerçekten 'aşk'sa geçmez. öyle bi dünya yok. belki hafifler ama hep kalır bi yerlerde. yeni biri girer hayatınıza. hem de öylesine olmayan, eski sevgiliyi unutmak için sevgilim demediğiniz biri. onunla kendinizi iyi hissedersiniz. onu seversiniz, gerçekten seversiniz. ama ona aşık olamazsınız. bi koku gelir burnunuza bi anda ya da bi şarkı duyarsınız. hatta duyduğunuz bi kaç nota bile olabilir. bi kitap görürsünüz, bi tshirt, bi poster... odanızı toplarken bi köşede unutulmuş bi konser bileti bulursunuz belki. bi market fişi bile olabilir. en boktan en küçük şeyde bi anda onu hatırlarsınız. üstünden yıllar da geçmiş olsa onu silemezsiniz kalbinizden ve aklınızdan.
Kutlarım o psikioloğu ben yaa :)))) Bu aşk acisi bizim ruhsal takıntılı halimizle bağımlı kişiliklerimizin yoğunluğuna göre değişiyor bence.
Gerçekten sevdiyse ve biraz da takıntı haline getirdiysen süreçleri var.
1. süreç : Sosyal hayatındaki ruh halini çökertecek kadar etki eden
2. Süreç : Sosyal hayatın yavaştan kendine geliyor ama akşamlarıı hatırlayıp kahrolman
3. Süreç : Sosyal hayatın tamamen düzene girer arada hatırlar üzülürsün
4. Süreç : Herşey düzgündür ama hatırlar söversin yine de
Bende bu süreç 2 sene sürmüştü.
herşey gibi o da geçer ama bir süresi var mı bilmiyorum...
Cevap
26Cevap
Hayır, gerçek aşkın acısı geçmez. Sadece zamanla başa çıkmayı ve kalbinize gömüp yolunuza devam etmeyi öğreniyorsunuz.
Sizin durumunuzdaki bir insan "kurtuldum" diye düşünüyorsa gerçek aşktan geriye pek bir şey kalmamıştır. O yüzden ondan uzaklaştıkça rahatladığınızı ve onunla vakit kaybederek hata yaptığınızı anlamaya başlayacaksınız. Alışkanlık ve bağımlılık sizin durumunuzda ki insanlarda sıkça görülen bir durumdur.
bu acıyı atmak isteyip, istememekle alakalıdır, kişi isterse hemen atar, istemezse uzunca bir süre matem tutar, ve aslında karşımıza eskisevgiliyi unutturacak, bizi yeniden aşk denilen yüce duyguyu yaşatacak birinin karşımıza çıkmasıyla ilgilidir, böyle birisi olursa bu aşk yarası çabuk iyileşir :)
acı veren yaranın derinliğine bağlı olarak değişir. öyle formüle edip, efendim kişi kalpten koptuğundan itibaren şu kadar gün gönlün kanar, şu kadar günde yara bağlar, şu kadar gün sonra toparlar, 40. gün ise taburcu olursun :) denemez.. denemez efendim, böyle şeyler tam karikatürlük malzeme :)
ya biri bunun ekşide formülünü yazmıştı keşke alsaymışım çok mantıklıydı. öpüştüyseniz şu katsayıyla, seviştiyseniz sıklığına göre şu katsayıyla çarpıp bölün falan diyodu. bunun yanısıra nasıl biri olduğuna göre değişir. duygusalsan ve hayatında çok aktif biri değilsen süre uzar yıllar alabilir maalesef.
valla bence 10 gunde gecer ama yanında 1 kasa bira, 3-5 şişe viski tabş bunların yanına extra olarak mezelerde var.. ama sorun şu ki boyle yaparsan gecmesini istemeyebilrisin.. :)) bunun zamanını veren insanın aklından suphe ederim ben.. gercek aşkın acısı bir omur surer hanımefendiiiii
Aşk acısı asla bitmez. Eger sen gitmişsen belki kısa sürer. Ama o gitmişse cok zor dinmesi.
Hele ki bir sonraki sevgilinle aran bozulunca acın canlanır ve seni yer.
Aşk; güncellenen, popüler bir oyundur,
Aşk; eğlencelidir,
Aşk'tan bıkılmaz...
Sana hayallerimi anlatacağım gel!
Belki oynarsın,
Belki baştan yaparsın,
Hem belki yıkarsın gene, canın sıkılmaz
hüylu huyundan vazgeçer mi her defasında yapar :( baştan keşke vazgeçseydin, şunu söyleyeyim zamanla alışıyorsun ben yaşayan olarak ilk 2 ay görüşmeden atlatırsan emin ol unutursun
İnan bana geçiyor hissediyorum 2 ay önce aldatıldm inan bana senden bin kat daha kötüydüm geceleri uyuyamazdm bunu bana nasıl yapar der ağlardm ama şimdi kendmi mesgul ettim henuz tam unutmadm ama cok az kaldı sana söz veriyorum unutucaksn hemde sana gerçekten layik ve hakkeden birisi gelicek tum hayatını yeniden şekillendirecek aklını hayatını kalbini tek ihtiyacın olan zaman..
Peki ya ben kardeşim acım 4 yıldır taze be ne bok yiycem
maalesf geçmiyo zamnla alışıyosn ha mutlu oluyosn gülüyosn hayatına devm ediyosn ama zamn zamn karşına onu hatrlatn ufak tefek ama etkisi büyk şeylr çıkıyo bir şarkı bir söz vs işte o anlrda acıyı ilk günkü gibi yaşıyosn. (kendmden biliyorum)
kafandaki soru işaretlerini nden leri attığın zaman geçer bence... tabi bitiren taraf ve sebepler çok önemli...
Belki 1 kadehin sonunda, belki bir ömrün boyunca!
Aşk yaşatana bağlı ayrılığın vadesi de ;)
Evet geçiyor merak etme, gerisini de düşünme, teferruatları fazla düşünme. Geçecek, sen buna odaklan ;)
çivi çiviyi söker diyip karşına ilk çıkana sarılmaya kalkarsın. ama er geç anlarsın ''çivi çiviyi sökmezmiş meğer, sökülemezmiş kalbin süveydasına saplanmışsa eğer''
'Zamanla geçer diyorlar zamanla geçmez sadece alışırsın' kimin soyledigini unuttum ama en iyi sekilde acikliyor durumu..
gelir gecer elbet gecmez diye bisey yok ama yasadigin asktan aska da degisir ya ;)) bir de nekadar baglandiysan kopmasi okadar uzun surer sanirim
Kim ne derse desin su gercek ki, geciyor.zaman unutturuyor.tabi kisilige bagli kimisi zor unutuyor kimisi cabuk.ama enin de sonun da unutuyosun mutlu oluyosun
aşk acısı geçmiyor canım ama artık eskisi kadar önemsemiyorsun..ama bir tarafında halen duruyor..
vallahide geçiyor. inan bana. hatta sabrederde dönmezsen ilerde onun için yaptıklarına bakıp güleceksin.
kurtulmak istersen çook kısa sürede ama eğer istemezsen yıllarca geçmez.
Kişiye ve zamana göre değişir. Bende en fazla 3 yıl...
süresi kişiye göre değişir yahu..ne öyle 40 gün :D bende 6 ayda geçtiydi
onu hatıralatacak herhangı bırseyi etrafınızdan sılmedıgınız surece gecmez
bende yasadim unutamam dyrdm ölürüm dyrdum ama insan isterse unutyr veşu anaklma ble glmyr takma kafana bosver
aşk acısı geçer geçmesinede başka bir aşk bulursan geçer başka türlü olmaz öteki türlü sadece aklından gider yine hatırladığında aynı olursun
o psikologu çok merak ettim 2009 daki sıfırları at 11 ile topla falan filan gibi hesap oyunlarıyla buldu heralde sayıyı.
24 saat neyinize yetmiyor yahu... askmis kanmayin bunlara
etmus çok ilginç insansın sen ya şaka mı yapıyosun cıddı mısın anlamıyorum daha senı. Şimdiki yaşadıgın ilişkinden (umarım ayrılmassın sonsuza kadar) ayrılsan acaba 24 saat yeter mı sana ? cevap hıc sanmıyorum
Hiç belli olmaz, öyle bir aşktır ki son nefesine kadar da hatırlayabilirsin, acısı hiç geçmez.
35 gün 13 saaat 13 dakika diyemeyeceğimiz için , ne kadar olduğu, net değer değil.
geçer elbette milyonlarca insan aşk acısı çeker bunu düşün ve hayat devam eder ilk ve son aşk acısı çeken insan sen değilsin bunu hatırla
Aşk acısı yas tutmak kadarmıs yanı 40 gün.
ama sonrasında aklına gelicek yine falan.. Yoğun olarak geçtiği dönem 40 gün.
biraz senin kişiliğine bağlı hayatının odak noktası o ise işin benim gibi zor ama daha önce atlatmıştım yıllar sürsede yavaş yavaş azalarak bitiyor.bir başkası ilacın oluyor
kesinlikle süresi yoktur... yıllar boyuncada sürer 1 günde süre bilir... ama aşk acısı çok kötü bişey :( bunun içinde acını hep bişeylerle mutlu olamaya çalışarak hafifletmen gerekir...
380 gün 19 saat 21 dk 58 saniye 5 salise'de aşk acısı bitiyor.
aşk acısı hemen gecmez kalbin deki derin acı oldugu için gecmezz kolay kolay unutmadıkdan sonra
ne sürasi ya psikolog kaç gün derse desin bunun bilimsel bir açıklaması bile yoktur bence
öyle günle acı çekilir mi.bence herkeste farklıdır.
valla bunu da yeni duydum çok seversen uzun zaman alıyor ama öylesi bir şeyse hemen biter
aşkını ne kadar yaşadıysan acısıda onun kadar sürer.
geçiyor canım bnim de 5 yıllık ilişkim bitti.. ilk zamanlar üzüldüm ağladım sonra başkasına odaklandım, inan bana unuttum.. btiyor yani hep sürecek diye üzülme ve başkalarıyla konuş ;)
Öyle yapıyorum da ne bileyim farklı bişey. Dun mesaj attı. Senden artık ümidi kestim konuştuğum biri var rahatsız etme beni dedim kim o dedi söylemedim silecez birbirimizi zaten açık açık konuş dedi boş ver birbirimizin kalbini kırmadan silelim dedim.
Herhalde yani nasıl sevdiğini bile hatırlamazsın
Benim 3 seneye yakın zamanım gitti valla:((
1 hafatadan 8 aya kadar yolu var
2 sene alıyor.. ortalama
1 sene..
İnanmazsan dene.. :)
aşkınıda ızdırabınıda...
Vardır :) ama 40 gün kadar az olmadıgı kesin :)
belki 1 gün belki ömür boyu aşka bağlı
Evet geçiyor :)
tabisi yoktrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar