esmer anne ve babanın kumral ya da şarışın bebeğinin olması ihtimali var mı :D:D
var mı böyle tanıdıklarınız ?
var mı böyle tanıdıklarınız ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aklıma bu fıkra geldi :))
85 yaşında bir adam doğumhane kapısında beklemektedir. Doğum odasından çıkan hemşire şöyle bir bakındıktan sonra yaşlı adama sorar:
- İçeride doğum yapan kadın yakınınız mı?
- Evet, eşim!
- Ama bayan 25 yaşlarında...
- Tamam işte, eşim o. Niye şaşırdınız, baba olamaz mıyım yani?
- Yok... Aklıma benim dedem geldi de!
- Nesi varmış dedenizin?
- Kendisi av meraklısı idi. Sürekli ava çıkardı. Ancak yaşlanınca zorlanmaya başladı. Bir gün ava çıkacakken onu uyardık ama kendisi ısrar etti ve hazırlandı. E... Tabii yaşlılık, çıkarken tüfek yerine baston aldı eline. Ben de kendisiyle gittim. Ormanda epey yol yürüdükten sonra bir geyik gördük. Dedim ya, dedem yaşlı. Bastonu omzuna koydu, doğrulttu ve geyiğe bastonla ateş etti. Geyik o anda vurulup yere düştü...
Yaşlı adam:
- Olur mu, başkası vurmuştur onu!
Hemşire:
- İşte demiş. Ben de tam olarak onu anlatmaya çalışıyorum!...
kesinlikle olabilme ihtimali vardır. lakin bunun olabilme ihtimali olabilmesi için genetiğinizde çekinik olarak sarışınlık geninin olması lazım. bu da belki 7 ceddini araştırcan şarışın var mı diye :D yani mesela bbebeğin dedesi sarışın ise bu ihtimal olabiliyor.
olabiliyor. kendi ailemden örnek vericem babam esmer, annem kumral, ben esmerim, kardeşim sarışın :D yani genlerle alakalı olduğu için dedenden hatta bazen daha uzak akrabalarından ten, göz rengi, saçlarının kıvırcık ya da düzlüğü gibi özellikleri alabiliyorsun.
Olur. Bi tanıdığım var kendiside eşide kahverengi gözlü. çocuk mavi gözlü :D
Cevap
30Cevap
Kara gözlü anne ve babadan mavi gözlü evlat bile doğar.Çünkü her ne kadar anne ve babanın gözleri kara gözlü ya da kahveringi olsada genetik yapılarında mavi gözlü biriyle yapılmış bir evlilik varsa o kod anne ya da babanın geninde kodlanmış olduğundan mutlaka mavi gözlü bir kuşak görecek demektir.
Tanıdık yok ama, böyle bir ihtimal var. Nesiller önce, soyda kumral ya da sarışın birey varsa, bu ihmal var. Bilimsel açıklaması böyle. İlahi yönünü bilemem, takdir-i ilahi... :)
Not: Güzelliğine yemin edeni de ilk defa gördüm, enteresan. :)
abim esmer yengem esmer yigenim sarısın bildigin sapsarı mavi gözlü :D
babam sarısın mavi gözlü babama çekmiş( yani dedesine )
bazen annebabaya çekmiyor çocuk ailedden baska birisine bezeyebiliyor :)
Eğer geçmişinde soy ağacında genlerinde varsa zenci'ye kadar yolu var ..
Yada tam tersi ..
link
zenci olma ihtimali bile var ne diyosun sen. Eğer aileden birinde ki bu 100 yıl öncesi bile olsa birkaç kuşak öncesi bile olsa bir zenci varsa veya bir şarısın vs o aktarılabiliyor.
mendel kromozom eşleme teoremine göre anne ve baba ikisi de çekinikse %50 olasılık oluyor.
annenin ve babanın çekinik olması ise çok daha düşük olasılık.
not : çekingen değil çekinik dedim :D
7 göbek öncesine kadar çekebilir çocuk. benim bir tanıdığım var tam da tanıma uyuyor. anne de baba da esmer oğlan sarışın. ama çocuk simaen babaya benziyor ağız yapısı ve gözler tam baba
yani sütçü karışmamış :)
sarışın, mavi gözlü kıvanç tatlıtuğ gibi arkadaşımın babası kömür gibi siyah ve ahmet kaya gibi sakalı var :D
tandığım yokta..ünlü bir zenci adamın zenci karısı var.ikisininde ailesinde sarışın falan yok..çocukları sarışın..dna testi yaptırdılar çocuk adamın çocuğu bişi falan yok..ama çocuk sap sarışın..olur böyle vakalar
Evet var
Esmer ve kahve gözlü anne babadan sarışın renkli gözlü bir çocuk çıktığını biliyorum. :D
olabilir çünkü koyu ten dominanttır. anne ve babada resesif beyaz ten varsa olur. ama ikisinin de heterozigot olması şartıyla.
Evet olabilir. Koyu renk ten baskın gendir anne ve baba heterozigotsa %25 olasılıkla sarısın çocukları olur
Dişi ve erkeğin ikisinin de homozigot baskın olmaması gerekiyordu sanırım. Fen öğrencisi olmayınca. :)
Zenci bile oldu ya.. Haberlere çıktı "sosyetede skandal".. meğerse yenge bekarlığa veda da siyahi striptizci tutmuş.. bahşişi de fazla vermiş sanırsam kjahslkjchalksjcas
Eğer çekinik sarışın veya çekinik kumral genleri varsa ikisindende bu geni almış olabilir çocuk böylelikle sarışın ya da kumral olabilir :)
evet var genler KK yerine Kkysa taa dedenin dedesinden bile çeker o küçük k burda bu sarışın olmak oluyo çekinik gen olarak
Sen ne diyon, iki zencinin beyaz bebeği olmuş :) Adam ben eşime güveniyorum dedi.
Akrabam var anne ve babası esmer kendisi sarışın yeşil gözlü ama bizde sarışın sayısı çok fazla yani genlerinde varsa anne babaya rağmen olabiliyor.
Eğer öyleysen, babalar gününde postacı, manav, bakkal çırağı ve sucuya hediya almayı ihmal etme :A ne olur ne olmaz..
Genlerde varsa neden olmasın mesela ben sarışın ve mavi gözlüyüm. Annem ve babam esmer ve siyah saçlı ben beyaz tenliyim
var olmaz mı link hooijdonk ve çocuğu al sana kanıt ama bu kadarıda çok düşük ihtimal milyonda bir gibi herkese denk gelmez
söylemeyi unuttum eşide siyahi
Annem kumral babam siyah saçlı ben ve kardeşim kızılız bu da çok mantıklı görünmüyor ama oluyor :)
Arkadaşım var, annesi kapkara, görsen bildiğin zeci :D Babası da esmer. Kızları sarı saçlı yeşil gözlü :D
Dedesi ve babaannesi de sarışın renkligözlü ama, gende olması gerekiyor olması için.
ikisininde genlerinde çekinik olarak varsa ihtimal %25 . lisede bezelye hesaplardık lan :D
Annem babam esmer hatta annem kahve babam yesil gozlu ben ise sarisin sari sacli yesil gozluyum :)
genetik etkiler 7 nesil boyunca devam eder. Yani 7 nesil öncesine kadarki akrabalarda öyle bir gen mevcut ise öyle bir ihtimal her zaman mevcuttur.
Tabikide var.anne ve babada cekinik sarişinlik genleri biraraya gelirse cocuk sarişin olur :))
Olabilir ailede varsa büyüklerde falan olabilir yani
evet benim annem kumral babam esmer ben sarışın yeşil gözlüyüm teyzem esmer eniştem kumral çocukları sapsarı yeşil gözlü bişi olabilir yani
bir komşumuz var babası hafif esmer anneside kumral çocuk sarışın kahverengi gözlü
anne ve babanında genetiğinde açık renk mevcutsa olur ama 2sinde de olursa açık renk ten ve saç renkleri gün yüzüne çıkar
tabiki var çocuk yedi göbek akrabaya kadar benzeyebilir
Tüpçüye ya da bakkalın çırağını da incelemek lazım :) şaka bir yana çok düşük bir ihtimal de olsa var
Benim amcaoğullarım var 5 kişiler. Anne esmer, baba beyaz. Oğulların sıralaması ise şöyle ; sarışın>esmer>sarışın>esmer>sarışın. Yalan değil gerçek bu :D
Olabilir galiba gen le alakali ailede varsa ve o genleri tasiyorsa bir ihtimal
çekik gözlü zenci bile olur merak etme hatta göz rengi de finlandiyalı fıstıklar gibi masmavi bile olur
link Sanırım yardımcı olabildim :D
Sorduğun soruya baktım,sonra cevabıma döndüm baktım! Neresi o ayrı bu ayrı anlamadım?
haha :D
benn babam esmer annem kumral ben sarışın oluyo yani :)
Annem esmer babam sarışın ben kumral doğdum :D esmer de sarışın doğar heralde :D
sarı çekinik gendir iki tarafta heterezigot sarışınlık geni taşıyorsa %25 olma ihtimali var der mendel :D fekat ben bir tüpçü manav bakkal olasılığını daha yüksek görüyorum:D
Ben varım sarışın mavi gözlüğüm %6.25 olasılık mavi gözlü olmam ama anne ve baba sülalemde benim gibi tipler var
Benim annem ve babam esmer ben tam sarışın mavi gözlüyüm abimde yeşil gözlü. Babannem benim gibi sarışınmış. Ailede başka sarışın yok :)
evet. yanı annenin ya da babanın gerisine. akrabalarına bakmak lazım.çok nadir böyle durumlar olabiliyor.
evet var.. eniştem esmer ablam sarısın .. ilk cocukları esmer bayagı bir .. ikincisi ise sarısın ve mavi gözlü bana benziyor :) oluyor yani :)
annede veya babada genler varsa çocukta da görülür tabi
evet var bizim komşunun vardı anne baba esmerdi çocukları sarışındı
annem kahverengi babam ela gözlü ama ben yeşil gözlüyüm bu nasıl oluyor
bence iki taraftan biri bir hata yapmış olabilir:))
benim kardesim sarisin kahve gozlu ben siyah sacli yesil gozlu :)
Var ama düşük bir ihtimal.
var. esra erolun oğlu sapsarı. Babası kapkara.
Küçük de olsa böyle bir ihtimal var.
Olma ihtimali var.Dedelerinde bile olsa geçebilir.
Olabilir... Genetikte her şey olabilir...
ahh o sütçü yok mu o sütçü
Rr x Rr olursa yüzde 25 ıhtımal olur .
zenci bile olabilir :D
allahın işi kardeş bişey yapamazsın.
evet var
ama köklerde olması lazım
olmaz
olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar