Söylemeye utanıyorum. Nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Birde red edilmekten çok korkuyorum. Kuzenim ilahiyat okuyor ve haram sevdalarla işi olmaz.
Sizce ne yapmalıyım samimi cevap bekliyorum...
Sizce ne yapmalıyım samimi cevap bekliyorum...
Öncelikle herkese şunu açıklamak istiyorum.
Kuzen kardeş gibidir deniliyor ama kardeş değildir. Dinimizde kuzenler arasında nikaha izin var.
Ensest aile içi ilişki demektir ve kuzen aileden değildir.
Annene söyle o da halan ya da teyzen annesi kimse artık onunla konuşsun.
O da kabul ederse gelip isterler seni.
Çok doğru konuştun bazı cahiller kuzenle evlenilemeyeceğini söylüyor.
Cahille girme münakaşaya, ya sinirini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına...
Allah allah kuzenine nasıl aşık oluyorsunuz şaşırıyorum.
Neden ki.
o zaman bulaşma hemde asla. Kendisini Allah yoluna adamış biri harama asla bakmaz kardeşim. sevgilisi olmamıştır belki de ! o yüzden hem onu yakma hemde kendini... nasibinde varsa olur herşey en güzel haliyle...
Aynen kardeşim haklısın
daha yaşın küçük karşına daha niceleri çıkacak vazgeçmeye unutmaya çalış bu arada sende benim sorumu yanıtlarsan sevinirim
Yorumun için teşekkürler.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
inşallah
Cevap
15Cevap
İlahiyat okuyorsa şansın daha çok
Neden ki?
O zaman ona beni iste diye mesaj at önce annene bildir
Numarasi bende yokki
bir şekilde ulaş yani Canısı sosyal medya vs vs
Önce bir arastir sorustur sevdigi varmiymis yokmuymus... sik sik karsilasmaya bak... nasipse olur insallah güzelim
Hayirlisi
annene söyle ondan hoşlandığını dini nikah kıyarsınız sıkıntı olmaz
Yaşım küçük birde o da pek büyük sayılmaz ikimiz de okuyoruz bu yüzden evlilik şimdi olmaz
sölersen reddedilirsn bastn cıkrmn lazım :D ensest olur ama ypck bişi yok
Ensestle ne alakası var
Ensest demek abiyle teyzeyle amcayla yengeyle olan ilişkidir. Kuzenle evlenmek haram değil. Dinimizde var ve peygamberimizde evlenmiştir
Böyle s
Böyle saçma sapan şeylere bakacağına araştır da zamanın boşa gitmesin!
kuzenin kaedesin gibi olmali ne sevgisi ya
İyide biz kardes gibi değiliz ayrı sehirlerdeyiz birde bizim ailede kuzenlerle pek fazla içli dışlı olunmaz
haram sevdalarla isi yoksa olmaz
Olan doğacak çocuklarınıza olur
Allah sana akıl fikir versin.
Elhamdülillah Rabbim bana çok şükür akıl vermiş
Ensest bir durum. Sana da yazık ona da
Saçmalama! Ensest 1. derece akrabalar için geçerlidir. Ensest; Aile içi ilişki demek. Kuzenin senin ailenden mi sayılıyor?
Kuzenler arasında nikaha izin var dinimizde. Bir şeyi araştırmadan yorum yapmayın.
@zat-ışahanem kusura bakma da senin dinin ne. Bu nasıl bir kabullenme. Dini kim anlattı sana. Özür yine de.
Elhamdülillah müslümanım ve İmam-Hatip lisesinde memurum hocam. Emin ol senden iyi biliyorum. Bilmediklerimi de doğru kişilere sorup öğreniyorum.
@zat-ışahanem orada olman bu yanlışı yapmana engel değil. hele imam hatiptee olman benden daha fazla bilgili olduğun anlamına gelmez dostum. Kusuruma bakma. Kuzen muzen anlamam. Bunlar yanlış. Git kendine birini bul.
Dinimiz izin veriyor diyorum ben sana. Sen gelmiş yanlış vesaire diyorsun. Asıl sen hangi dine mensupsun da Allah'ın izin verdiği şeye yanlış diyorsun?
Hem ben ne yanlışı yapmışım?
@zat-ışahanem dinde uzak yakın akrabayla evlenmek yoktur. Kim anlattı, nerden okudun, bu nasıl bir şeydir. kim söylüyor bunları sana be çocuum? Bu konuda yanılgı çok. Neyse seviyorsan bilemem artık. Onun sorumluluğun sende.
Yahu öyle bir şey olsa kuzenlere nasıl nikah düşüyor ya?
Akrabanın uzağı yakını fark edecek tabii ama kuzenle evlenmek haram değil.
@zat-ışahanem yavrum kim diyor bunu. Ben Kuran'da görmedim. Hadis deme bana zaten.
yarın daha detaylı anlatırım.
@zat-ışahanem tamam
Ensestle ne alakası var ya !!!
vay vay vayyyy
durum vahim
Söyleme zamana bırak nasipse olur 🙂
Aynen. biri insanın nasibi ise gelip onu bulur
🙂 öyle
Kuzen demek kardeş demektir
Neresi haram bunun dinen caiz
Akraba evliliği bilmem pek sağlıklı değil.
soyle
Ne oldu? Söyleyebildin mi? Var mi bir gelişme 🙂
Söylemeye utanma
Söyleme
Neden
Ne alaka? dinimizde akraba evliliği var
Igrenc sin
İğrençlikle ne alakası var. Dinimizde akraba evliliği var!
Hayırlısı...
Söyleme
Neden?
Ya ne alakası var haram değil ki kuzenle evlilik sonuçta nikah düşüyor ve dinimizde de var hatta peygamberimiz de yapmıştır
Cinsiyeti ne
Anlamadım
Soyle
Utanıyorum birde uygun olmaz
söylee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar