Sevgilim Hristiyan, ben yurtdışında yaşıyorum. Bir süredir birlikteyiz, aramızda güçlü bir bağ var. Bir süredir lafı evliliğe getiriyor (Türk kızlarının evliliğe bakış açısını bildiğinden). Ben de onunla evlenmeyi, onun çocuğunu doğurmayı çok isterim ama Müslüman kadın Hristiyanla evlenemezmiş. Bu o zamanlar için ataerkil toplum için bir görüş müdür? İki taraf birbirine saygılı olsa ve doğacak çocuğun Müslüman olacağı konusunda anlaşılsa yine dini açıdan sorun çıkar mı?
Cevabın nedir?
Ya eğer dinine bağlı bir insandan müslüman kadın hristiyan erkekle evlenemez ama erkek evlenebilir biraz haksızlık ama olsun bence çocuğunuz olursa islamda her çocuk doğduğunda ya da bebek ditim müslümandır diye çocuk büyüyünce kendisi seçer
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sevin yeter amann yok musluman yok hristiyan yok öyleymiş böyle imiş demekten mutlu olamıyoruz sanki bir gün ölmicez gibi bide bunları düşünüyorum. Kalbin ne istiyorsa onu yap
13 Yorumla
Soran+1 yılBir gün olücez diye bunları düşünüyorum ben de
- +1 yıl
Bu dünyaya geliş amacımız öbürlü dünyaya hazırlanmak zaten
+1 yılAlakası yok, o kendini dinini sen kendini dinini yaşadıktan sonra elaleme ve din adamlarına birşey ıspatlamanıza gerek yok. Bu tamamen senle Allah arasındaki bir durum kimse karışamaz ya da bir problem olabileceğini sanmıyorum.
25 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyorum ama kaygılarım var işte, Kuranda kesin hüküm falan diyorlar
- +1 yıl
Müslüman olmasına sebep bile olabilirsin belki, hiç denedin mi böyle birşeyi?
Soran+1 yılDenemedim aslında. Nasıl tepki vereceğinden çekindim galiba
- +1 yıl
Yani siz evlenmeye kadar gittiyseniz her açtığın konuda seni cok ciddiye alıp dinleyeceğine eminim. Bence dene derim.
Soran+1 yılDaha teklif etmedi ama imalıyor sanki. Deneyeceğim
aranizdaki bagin kiymetini bill insan olmasi kafi gerisini bosver tek birsey var soruda sordugun gibi musluman ya da yabanci diye ayrim yapma baskasinada izin verme
317 Yorumla
Soran+1 yılBen yapmam ama manevi olarak da çekinmiyor değilim işte. Çok katı kurallar bence
Soran+1 yılKesinlikle ben de bu görüşteyim ama ebedi cehennem diyen bile var yani
Soran+1 yılAynen. Ne yapacağımı şaşırdım
- +1 yıl
Muatakbel esine soyle musluman olsun. Madem bu kadar iyi anlasiyorsunuz ve dert ediyor musluman olmayi da goze alabilir.
Yok eger sen bu kadar cok dikkat ediyorsan vicdan yapiyorsan o kisiyle evlendiginde baska kurallar hassasiyetler ortaya cikar ve yine kararsiz kalirsin. En iyisi bastan her ihtimali degerlendirip dogru karar vermek
Soran+1 yıl@vanilyam din mevzusunu açmadım hiç. Nasıl tepki verir bilmiyorum. Dini çok katı yaşamıyorum ama belli başlı şeylere dikkat ediyorum ben de.
Soran+1 yılYa bir de şu açıdan düşün tamam ben de katı değilim ama sevgilimin dini yaptığı tek şey her sene Noelden ibaret
Soran+1 yılAnlamadım?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
24Cevap
+1 yılO müslüman olmadıkça dinen evlenmen haramdır, yasaktır. Bu kuralı bile bile çiğner isen sende imanından olur, kafir olursun. Allah yar ve yardımcınız olsun ve bunu onunla konuşmalısınız ve sakın buna zorlamayınız neden islam, neden müslümanlık bunu ona anlatınız. Belkide Hırstiyan doğmanın sebepleri yüzünden Müslümanlığı bilmiyor ve öğrenmemiştir. Sakın olsun ben yinede evlenirimler düşünme. İnan bu ilişkiyi terk etmen daha hayırlıdır...
20 Yorumla
+1 yılBende hristiyanim bizde serbest katolik açıdan ama sizde yasak eğip bukmeye gerek yok aslında senin dininde sevgili olmak bile haram günah kardeş kafayı buna mı taktin şimdi yani
Tek başına yolculuk etmen bir erkekle konuşman dahi yasak umarım anladin012 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar katı değil yahu. Ya da ben öyle yaşamıyorum ama büyük günahları yapmamaya çalışıyorum en azından
Soran+1 yılBenim sevgilim de Katolik ama çok dindar değil. Aslında katolikler çok dindar olur diye biliyorum hatta onlar bile başka dinle evlenmiyornuş vs
- +1 yıl
Aynen böyledir ben hristiyanim ama islami biliyorum aynen böyle maalsef
Soran+1 yılSen çok mu dindar olanlarındansın?
- +1 yıl
Ben inancima elimden geldiği kadar bağlı yaşıyorum ama senin dinin bunu emreder eğip bukmeye gerek yok hatta senin cezan idam edilmek bakma sen türkiye kendini müslüman sanıyor sadece hepsi bu
- +1 yıl
Hristiyan olduğumu söyledim
- +1 yıl
Hakaret olmadan bu tür konuları sohbet edebiliriz istersen
Soran+1 yılİdam falan yazmıyor buna inanmıyorum, herkes kendi kafasından ayet yazıp Birşeuler uyduruyor
- +1 yıl
Size göre öyle kimse uydurmuyor. Buharinin hadis kitaplarında din degistireni öldürün diyor kuranda hristiyanlari öldürün diyor açıkça
Yani siz dininizi olmadığınız için bilmemek normal
Soran+1 yılÖldürme olayı yshudiler için o da savaşta vs. Yoksa savaşta bir müslümanın nefsi müdafaa yapması normal
- +1 yıl
Peki hanım efendi siz kurana iman etmeyin siz kendi kafanızda yarattığınız islama iman edin iyi geceler
Soran+1 yılHayır aynen böyle diyor, savaş anında. Hatta bir Yahudi ağaç arkasına gizlense ağaç dile gelir haber eder diyor. Araştırabilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu çocukların Müslüman olarak doğup öyle yaşamaları için değil dinin emri olduğu için yasak. Sonuçta bir erkek bile Müslüman olmayan bir kadınla evlenmek istediği zaman onu Müslüman olması için uğraşması gerekiyor diye biliyorum. Bu olay gününüz için de geçerli seni anlıyorum ama haram haramdır.
09 Yorumla
Soran+1 yılTamam da ben adamı zorlarsam ne anlamı kalır ki aksine nefret bile edebilir
Cevap sahibi+1 yılZorlamak değil zaten, Müslüman olması için onu yönlendirmek için evlenmek doğru olurmuş. O da ehli kitap olan bir din olursa Müslüman bir erkek Müslüman olmayanla evlenebilir. Kadının Hristiyan Musevi olsa bile semavi dinler dışında da evlilik yapması haram.
Soran+1 yılErkeklerin ki de mekruh yani harama yakındır.
Cevap sahibi+1 yılO kadarını bilmiyorum. Ne desem yalan olur fetva vermeyelim :)
Soran+1 yılYazanı söyledim 😊
Cevap sahibi+1 yılMüslüman olmayanla evlenmek isteyen düşünsün. Suyumuz mu kurudu bizim :)
Soran+1 yılKalp bu belli olmaz
Cevap sahibi+1 yılDediğinde çok haklısın. Allah yardımcın olsun ne diyeyim.
Soran+1 yılAmin
+1 yılEger müslumansaniz müslüman olmayan birisiyle yapacaginiz dinini nikahiniz gecerli olmaz ve onunla beraber oldugunuz her süre için size günah yazilir. Umursamaz genede evlenirseniz artik Cehennem azabinı hak etmiş olursunuz.
00 Yorumla
+1 yılSünni mezhebinde yasaktır. Şahsi görüşüm ise sevgi ve mantık olduktan sonra kişi iyi biriyse evlenirim ben kadın evlenirsede saygı duyarım buna
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye bu kadar katı kurallar ben bunu anlamıyorum
Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. Çocuklarınızın dini ve isimleri konusunda anlaşabiliyorsanız gerisi hiç önemli değil. Hurafe ve boş inançlara asla değer ve önem vermeyin derim.
00 YorumlaUygun degil dinimize gore din mantiga vurulmaz yanlis neticeleri var Musluman olursa sakinca kalkar Bosna da sirp erkeklerle evlendiler ama savas cikinca kocalar kadinlarini öldürdü. boyle bir sey
05 Yorumla
Soran+1 yılSon kısmı anlamadım?
Soran+1 yılBu kişilik meselesi. Karıncayı dahi incitemeyevek insanlar tanıyorum
Soran+1 yılOnlar birbirine dahi yapıyor çok büyütülecek şey değil bence
+1 yılHayir bu bilgi yanlistir.. bir muslumanin imanı olmayan biriyle evlenmesi yasaklanmistir, bir hıristiyan veya bir yahudiyle evlilik yapilabilir
110 Yorumla
Soran+1 yılBen hepsi yasak diye biliyorum
- +1 yıl
sorularlaislamiyet.com/musluman-bir-erkeg-ehl-i-kitap-baska-dinden-hristiyan-veya-yahudi-bir-kadinla-evlenmesi-caiz-mi .. bu erkek icin olani. Bide kadin icin olanina bakmak lazim. Erkek imanli bir hıristiyanla veya yahudiyle evlenebilir bakabilirsin
Soran+1 yılBen kadınım yalnız erkeği ne yapayım?
- +1 yıl
Müslüman bir erkeğin Hıristiyan bir kadınla yaptığı bu evliliğinin caiz oluşundan hareketle, Müslüman bir kızın da Hıristiyan bir erkekle evlenebileceğinin caiz olacağını söylemek mümkün değildir. Çünkü bu anlayışta, ikisi arasındaki büyük farkı fark etmemek vardır. Şöyle ki:
Hıristiyan bir kadının vardığı Müslüman erkek, Hıristiyan karısının kitabını, peygamberini inkar etmiyor, tam aksine tasdik ediyor, hürmet ve saygıda asla kusur göstermiyor. Böylece Hıristiyan kadın vardığı Müslüman erkekte din açısından bir aşağılanmaya ve saygısızlığa maruz kalmıyor. Bir kaybı da söz konusu olmuyor. Müslüman bir kızın varacağı Hıristiyan bir erkek ise, böyle bir tanıma ve saygıya sahip değildir. Hıristiyan erkek, alacağı Müslüman kadının inandığı Hazreti Muhammed’i (sas) de Kur’an-ı da tasdik etme yolunda bir yaklaşımı söz konusu olmuyor. - +1 yıl
Bu bilgiye rastladim
Soran+1 yılMüslüman erkeğin Hristiyan kadınla evlenmesi mekruh yani harama yakındır. Erkek de evlenemez diyorlar
- +1 yıl
Maide suresi 5. ayet: Bugün size bütün temiz nimetler helal kılındı. Kendilerine kitap verilmiş olanların yemekleri size helaldir. Sizin yemekleriniz de onlara helaldir. Mümin kadınların iffetlileriyle, sizden önce kendilerine kitap (incil, tevrat) verilmiş olanların iffetli hanımları da mehirlerini verdiğiniz takdirde; iffetinizi korumanız, zinadan uzak kalmanız ve şunu-bunu dost tutmamanız şartıyla size helaldir.
- +1 yıl
Erkekler baska dine mensup es alabilir
Soran+1 yılÜnlü bir din adamı demiştş bilemiyorum
- +1 yıl
Yemisim din adamini, ayet bunu diyo
- Aşk İlişkileri konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılislama gore evlenemezsn kesinlikle yasak. ha ben islami istemiyom. onu istiyom gerekirse hrstiyan evlatlar yetistiririm diosan sana kalmis
06 Yorumla
Soran+1 yılÇocuklar Müslüman olacak. İyi oku
- +1 yıl
oyle bisey mumkun degil. alkol ic zina yap gunah degil gunah islersende pedere git pat temizlen boyle bir kolaylik varken hangi cocuk musluman olur cevre hep hristyanken avrupada islamafobi varke
- +1 yıl
zatem cocuklari gec adam madem seviyo once onu musluman yap sonra cocuklara bakarsin senle evlenmek istiosa musluman olcak ya da sen dinini terkediceksn
Soran+1 yılBabası islamofobik bir insan zaten değil. o işin saçmalığını da çocuğuma öğreticem zaten
Soran+1 yılBabası demişim bak, nasıl anaç duygularla yazmışsam 😊
- +1 yıl
sen bilirsin karar senin dinin yahut o adam. birini seciceksin ya da o musluman olcak
+1 yılKuran da var müslüman bayan gayri muslimle evlenemez
00 Yorumla
+1 yılsen ve çevren bazı şeyleri kaldırabilirse ötekileştirmezse sorun olmaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıldini açıdan müslüman bir kadının başka dinden biriyle evlenmesi sakıncalı
00 Yorumla
+1 yılKur'an'ı Kerim de onları dost edinmeyin der, değil evlikik
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun başını yakmayın la kezban nedir bilmeden zaballı dumur olacak. Hristiyanlar kötü panpa çocuğu bırak. Üzüldüm valla o arkadaşa şimdi
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kezbanlığımı gördüm afedersin? Seviyeli ol
- +1 yıl
Şaka yaptım be. Tamam özür dilwrim ileri gittim
+1 yılMüslüman olsun sünnet ettir ben de kirvesi oluyum :)
00 Yorumla
+1 yılMaide Suresi, 51. Ayet
03 Yorumla- +1 yıl
Evet hristiyan dost edinilmez ama gavur icadı Her şey kullanmak serbest hristiyan dost edinen zalim ama hristiyan icadi kullanmak normal
Iyi ki hristiyanim iyiki müslüman değilim
Soran+1 yıl@Gesu-Cristo ben arkadaşlık ve ortaklık edilir diye biliyorum. Hz Muhammed dahi başka Dinden birinin tabutu geçerken saygıdan ayağa kalkarmış
- +1 yıl
@Gesu-Cristo Deus et Dominus non est, amice!
- Aşk İlişkileri konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılpeki ilerde vazgeçerse bu fikrinden?
06 Yorumla
Soran+1 yılGeçmez ki
- +1 yıl
garanti belgesi mi var yoksa haha :)
Soran+1 yılSöz verdi, sözünden dönen bir insan değil
- +1 yıl
dinen caiz değil !
Soran+1 yılHep kadınlara nedense
- +1 yıl
Erkek için de geçerli ki bu !
- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet çıkar, direk idam edilmen gerekiyor kitaba göre.
015 Yorumla
Soran+1 yılSen dinle kafayı bozmuşsun..
- +1 yıl
Bozmadım aç Kur'an oku. Okumadan inanıyorsunuz inanamıyorum buna. Eksileyen arkadaş okumuş mu Kur'anı? Hayır. Okusanız zaten böyle boktan durumda olmazdı Türkiye.
Soran+1 yılYa ben seni önceden de gördüm inanmadığın şeye çok kafa yorma tamam?
- +1 yıl
Okumadığın şeye inanmaya devam et. Süper kafa. Bide evlenicek, bol şans hayatta.
Soran+1 yılOkumadığı diyor sen nerenle okudun acaba
- +1 yıl
Ben 2 kez okudum, ayrıca İncil ve Tevratıda okudum. Al bir tane oku zor değil.
Soran+1 yılOkumadığımı nerden biliyorsun, idam diye birşeyin yazması da olanaksız
- +1 yıl
Olanaksız mı?
(İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir.) [Mümtehine 10]
mâide sûresinin 33 . ayetinde
allah’a ve resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. ahirette de onlara büyük bir azap vardır.
tevbe sûresinin 5 . ayetinde
haram aylar çıkınca bu allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. şüphesiz allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
(el-Bakara, 2/217) "Sizden, kim dininden döner ve kâfir olarak ölürse, işte onların dünya ve ahirette amelleri boşa gitmiştir. İşte cehennemlikler onlardır Onlar, orada ebedî olarak kalacaklardır"
Soran+1 yılKopyala yapıştıra devam!
- +1 yıl
Alternatif olarak ne yapmamı önerirsin? Hafız mıyım lan ben?
Soran+1 yılÖnceki konuşmaları kastediyorum
- +1 yıl
Önceki konuşmalarfa kopyala yapıştır bul 10 bin dolar yollayacam sana evlilik hediyesi:)
Soran+1 yılSürekli aynı şeyleri söylüyorsun sen kafayı bozmuşsun cidden
- +1 yıl
Bu gorus paylasan arkadasa sorarim, bu paylastigin ayetlerde seni rahatsiz eden nedir? Elbette ki Allah'a Peygamberine ve dinine karsi gelip savas acanlara karsi yaptırım bu olmalidir.. keza sizi yurdunuzdan vataninizdan cikarmaya calisan müşriklere karşi da savas durumunda yapilmasi gerekenler tabi ki onlari öldürmektir. bu ayetlerin yanısıra, onlar sizden savasmaktan vazgectikleri an sizde onlarla savasmayin ayetleri çokca mevcut? Kisacasi islam da mevcut olan tüm öldürün ayetleri nefsi mudafa durumlaridir.. Nedir problem?
- +1 yıl
@lanetolsunharry sana katılıyorum 👍🏼
Caiz degil sanırım müftülüge sormak gerek :)
00 Yorumla
+1 yılDinen mumkun degil. Sen bilirsin
00 Yorumla
+1 yılevlenme derim ya da nihat hatipoğluna sor
012 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
benim bir Rus kızla evlenme imkânım vardı zaten çok güzeller ama çocuğuma sen yüce bir soydan geliyorsun bile diyemiyecektim oyüzden vazgeçtim sende bir düşün
Soran+1 yılNe alaka yüce soy? Bir ırkın diğer bir ırktan üstünlüğü yok, hata yapmışsınız
- +1 yıl
hayır biz farklıyız rus bir çocuğum olsun istemem
Soran+1 yılIrkçı olmamalısın. Benim sevgilim de Alman ama melez çocuklarımızın olacağı fikri hoşuma gidiyor mesela
- +1 yıl
çocuğun Türk olmak nedir onu hissedemeyecek ne kötü, Çin seddinden Viyana uzanan bir tarihimiz var.
Soran+1 yılYoo hissedebilir nerden çıkarıyorsun bunları? Öğretip öğretmemekle alakalı bu
- +1 yıl
ama babası Alman olan biri neden Türk tarihini merak etsin ki?
Soran+1 yılAnnesi Türk olduğu için olabilir mi
- +1 yıl
Osmanlı viyana surlarında Almanları topa tuttu çocuğun bununla nasıl övünecek peki?
Soran+1 yılTarih eskide kaldı ben günümüze bakarım. İki ülkenin de güzel şeylerini çocuğuma öğretirim
- +1 yıl
tabiki böyle şeylerde var.
+1 yılevlen kurtul, hristiyan ol, istavroz çıkar
00 Yorumla
+1 yılMüslüman bayan evlenmez
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenemez.
00 Yorumla
+1 yılhayırlısı
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?