cevap verenlere teşekkürrrrr :) ¦ <3
Hint Kınasıyla dövme yapanlar ya da dövmeci olanlar var mı içinizde?
cevap verenlere teşekkürrrrr :) ¦ <3
Oksijen suyu ( Eczaneden alabilirsiniz )
Hint kınası
Kürdan
Koltuk altı kremi
Aydınger kağıdı ( Kırtasiyeden )
Dövme deseni
STABİLO KALEM (Her kırtasiyede vardır belki evinizde de vardır )
saydıklarımı elde ettikten sonra ki hepsi basit şeyler zaten kolayca bulursun
Hint kınasını küçük bir kapak gibi bir şeye 1 ve ya 2 çay kaşığı kadar koy sonra oksijenli suyu üstüne dök fakat karışımın ayarını çok iyi yapman gerekiyor gerçekten kalıcı ve gerçekten siyah bir şey istiyorsan bu yaptığın karışımı bir kaç kere yapman ve elinin içine ve ya herhangi bir yerine bir kaç kere deneyerek kıvamı bulman gerekecek.
Herhangi bir yerine yaptığın (az sulu! karışımı evet az sulu olmalı KAHVE TELVESİ GİBİ OLACAK BU ÖNEMLİ! ) deneme dövmeni kuruyuncaya kadar evet sürdüğün dövme kuruyacak yani onu çıkarmak için ufalaman bile yeterli olacak o derece kuruması lazım.
Evet deneme dövmen kurudu ve yıkadın ortaya gayet siyah manyak belli olan bir şey çıkmıştır böyle olduysa tamam no problem
Şimdi dövme deseninin üzerine aydınger kağıdını koyarak üzerinden STABİLO KALEMLE geçiyorsun (sadece etrafından geç çizgilerin) hızlı bir şekilde tabi kurumayacak!..
sonra koltuk altı kremini dövme yapacağınız yere sürün ve üzerinden kalemle geçtiğin aydınger kağıdını bu kremi sürdüğün yere bastır desenin çıkması lazım.
Desen çıktıktan sonra yaptığın dövme karışımını desenlerin içine geçiyorsun dikkatli bir şekilde ve taşırmadan geçmen çok önemli.
EVET ŞİMDİ HEPSİNİ GEÇTİKTEN SONRA DÖVMENİN KURUMASINI BEKLE VEEE BİTTİ geçmiş olsun.
Hem İslami kurallar dahilinde hem de gayet belli olan şık bir dövme yapmış oldun.
ben gecıcı dövme yaptırırken bılegıme roll on surduler ordakı amacı hep merak etmısımdır onu neden yaptılar :)
aydınger kagıdındakı sekıl yaptırcagın yere cıksın dıye suruluyo roll on :)
ha anladım saoll hep merak etmıstım aklıma takılmıstıda
Geçici Hint Dövmesi yapmak için gerekli malzemeler :
-Alman taşı (İstege Bağlı -Kalıcılığı arttırmak için kullanılan bir kimyasal madde)
-Hint kınası
-Peroksit (isteğe bağlı)
-Oksijenli su
-Saç boyası (isteğe bağlı)
-Aydinger kağıdı
-Kopya kalemi
-Ufak bir kap
-Kürdan benzeri çubuk
Hint Dövmesi Yapılışı :
1. Bulduğumuz dövme deseninin üzerine kırtasiyeden temin ettiğimiz Aydınger kağıdını koyup deseni kopya kalemi ile aydıngere geçirin.
2. Aygıngere geçen deseni dövme yapmak istediğiniz bölgeye aktarın.(Aydıngeri cildinize bastırarak)
3. Yukarıda ki malzemeleri bir kapda karıştırın, kıvamını oksijenli su ile ayarlayın.
4. Kıvamda dikkat edilmesi gereken çok cıvık olmamasıdır.(kahve telvesi kıvamı)
5. Hazırladığınız karışımı, kürdan benzeri bir çubuk yardımı ile cildinize aktardığınız desen üzerine sürün.
6. İki saat beklemenin ardından su ile temizleyin (kazımanıza gerek yok)
Cildinizin terleme ve yapısına göre iki hafta ile bir ay arasında kalıcılık sağlar.
guzel :)
ben sana dememişmiydim gel beraber karar verelim götürcem seni benim dövmeciye diye :)
karar veremıyorum kı ben ama :((
ya ben de yaptırcam kışın. ocakta gel beraber yaptıralım benimki biraz büyük koldan göğüse geliyo seninkini de katalogtan bakar seçeriz tamam
fiyata baglı :D bakalım...
Cevap
28Cevap
Ben kendim uzun zaman yaptım. Elimde o zaman inanılmaz bir katalog vardı. Türkiyede o denli büyük bir katalog yoktur herhalde. Sonra dağıttım katalogları. Bıraktım tattoo yapmayı. Buradan yazmam baştan diyeyim. (Tamam ben yapmıyorum artık ama yapanlara haksızlık olur açıkça internete düşmesi.) Bir iki tüyosu var ama en önemlisi oranlar ki oranlar için de şu kadar bu kadar diye bir şey söz konusu değil. Göz kararı yapıyorsun. Kıvamını biliyorsun zaten. Alışmış oluyorsun. Kınanın, taşın kalitesine, tazeliğine göre değişir oranlar.
karisimini bir kapak icine hazirla ve biraz kati yap . pitircik kalmayacak sekilde karistir buda yaklasik 5 dk ni alacaktir dovmenin yapildigi bolgeye gore kaliciligi azalir ya da artar . terleme oranina bagli :-) 1 hafta kaliyo benimki tabi gunden gune rengi azalarak
yaklaşık 3 ay kadar geçici olarak yaptım lisedeyken. Hint kınası, Alman taşı (kına taşı) ve oksijenli sudur dediğiniz gibi ham maddeleri. Oksijenli su çözeltinin oluşmasında aracıdır. Bu durumda ne kadar derişik çözelti yaparsanız dövmenizin kalıcılığını o kadar arttırmış olursunuz.
Özetle, elinizdeki karışımın oksijenli su oranını azaltıp kına ve taş oranlarını arttırmanız gerekmektedir.
Önlem olarka dövmeli bölgeyi az yıkamak, sauna / hamam / deniz lerden uzak durmak sıralanabilir.
kınayla dövme kalıcı olmaz ne kadar karışım yapsanda dayanma süresi en fazla 1 ay olacaktır dövme yaptırmak istiyorsan bunu için aletleri var o aletin ucunda iğne ile derinin altına geçirtiyorlar boyayı ve çıkmıyor ayrıca acılı bir operasyon basit bir şey değil ben yaptırmadım ancak arkadaşım yaptırdı onun anlattığı bunlar
bu sorunu asinca haber ver ayni sorunu bende arastiriyorum kalicidan yana degilim gecici daha guzel hem guncelleme , ilerletmek sansi daha fazla
işin sırrı alman taşında .. ben aldım alman taşı toz kıvamına gelene kadar eziyorum sonra kınayla karıstırıyorum oksıjenlı su ws kıvamını ayarlayıp yapıyorum 1 bılemedın 1.5 hafta kalıyo.. bazılarında 1 ay kalıyo onu ogrenıyım dedım ama herkes aynı tarifi verdi.
dogal boyalari karistirsan mesela siyah dut suyu ya da mimar sinan gibi is murekkebi. kullanma yollarini arastir
Arkadaşım bak İstanbul'da yaşayan ve türünün ilk örneği olan Avrupa dövme yarışmalarında birçok ödülleri olan bir arkadaşım var. Harika 3 boyutlu ve renkli dövmeler yaptırıyor. İsterseniz bilgilerini verebilirim.
hint kınasını, dövmeciye yaptırmıştım, karışımı parçalı ve çok koyu kıvamda idi, .oka benzer diye tedirgin olmuştum ama deseni aynen yaptı bea, detaylı da bişiydi, yaklaşık bibuçuk hafta kaldı
Ben sadece hint kınasıyla yaptım ama kınaya oldukca az su koydum baya bir beklettim 2 hafta kolumda kaldı tabi gittikce rengi kayboldu :D
dövemeye karşıyım ama vardı arkadaşlardan ilgi alınm olmadı için sormadım anlatmıştı ama sağ kulaktan girmiş soldan çıkmış :)
ben yapmıştım bir kere kendim gayet de güzel oldu.kalıcı olmaz tabiki ama bir süre seni götürür olmadı üstünden geçersin sürekli.
Valla koluma çocukken ısırarak yatığım saatimden başka şeklim olmadı :)
mazoşistim sanırım :D
sağlam olmuyor hint kınasıyla. bir süre sonra deformasyona uğruyor.
günün sorusu olmuş yorum yapalım coğalsın dımı hint kınası ile yapan yerler vardır istanbulda
Yapılıcaksa gerçek yapılmalıdır :) uğraşma geçicilerle..
bende bugün yaptım ilk defa.aynı şey mi bilmiyorum ama bana alman taşı diye değil de kına taşı diye verdiler.
ayni canım
tam yazdım soranı görüünce yardımcı olma isteğim bir anda gitti hepsini sildim. küçür müfür yeriz şimdi mazallah.
* :D
alman taşını biraz fazla koyarsan daha koyu ve kalıcı olur. oksijenli suyu da az damlat böyle kahve telvesi gibi olsun
bnde geçici dövme yapıyorum evde oksijenli su ve hint kınasıyla ama üç gün kalıyor dediğin gibi. :( alman taşı ne ya? sen bana yardım et asıl :D
bende komşuya yaptırmıştı 2 hafta çıkmadı hint kınası ama içine bir şey karıştırmadı sadece hint kınası su o kadar :/
boşver yaptırma gerçek falan gerek yok
link böyle bir şey mi?
yok bu kahve bıldıgın kına... ben sıyah kınayla alman tası kullanarak yapıorum sımsıyah oluyo.. ve ellerımı bole kaplamam.. kolumun ıc kısmına yazı yazıorum genelde..
Gayet hoş durur.
ben yaptrmstm hemen çikiyor ve kötü bir görüntü kalyor
ya ben şey sorucam geçici dövmeden küçük de olsa iz kalır mı
hint knasi çkar ama iz kalir ve o bölgede siyah killanmalar meydana gelir
malesef
Bir defa yaptırdm 2 gün sonra çıkması yetmezmiş gibi t-shirtüm mahfolmuştu :/
ahahah kendi yaptığım dövme aklıma geldi apaçi zamanlarımda salak mıyım nedir imgim.com/c53xf.jpg bir ay durdu bu çıkarana kadar anam ağlamıştı .. :(
:D
küçükken granit taşların üzerinde rengarenk boyalar olurdu onları çıkartıp kına yapardık :)
Bi tişörtümü mahvetmişti hi*ne. çok b..ktan bir iş.
bisi dicem sorunu günün sorusu yapınca 750 puan eksilıyomuuu:/
ewt canım
ben de 3 kez yaptırdım ama şunu bil hint kınası kıl köklerini besler ve istenmeyen tüylere neden olur ki ben bunu yaşadım
ya evet farkettım.. bıde boyuyo cıkmıyooo...
yaptırma en iyisi o
1 kere yaptım 3 hafta kalmıştı, formülü sevgi sdadsad
Kadınların kullandığı saç boyası bir dene kalıcılıkta faydasını görürsün kıvamı da çok cıvık yapmazsan daha da kalıcı olabilir
Ya bencede uğraşma git dövmeciye yaptır, benim var boynumda ve kalıcı herkese tavsiye ederim
dejavu mu yaşıyorum ne aynı sorunun tıpa tıpı daha önce soruldu sankim =/
Ben de hint kınası dövmesi yaptırdım 2 günde geçti, bunlar zaten öyle oluyormuş uzun süre dayanıklı değiller.
dövme yapma bence sakıncalı ebediyen cenabet kalırsın valla :)
ben yaptım evde dayanıksız oluyo dışardada yaptırdım 2 gün zor dayanıyo
yaptırdım ertesi gün silinmeye basladı 2 3 güne silindi gitti
kardeş bu soru 24 saat olmadımı daha ya :)
senin bu soru bence 48 saatlik olmuş galiba :)
Asetat kalemiyle yap 3 hafta çıkmaz
dövmeye ve dövdürmeye karşıyım :))
kalıcı yaptır
uğraşma
banada dövme yap :D
Kalıcı istersen bildiğim iyi bir yer var
Her türlü g*t göğüs kalça ddövmesi yapılır
arkadaşım vardı
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar