Arap atasözüne göre "Yalnız, ilk aşk gerçek aşktır" diyorlar. İnsan sadece bir kez mi sever? Diğer aşklar gerçek değil midir? Not: Bir kere seven erkek bir daha sevmez mi? Bu söze göre merak ettim. :)
Yalnizca bir kez icten sever insan yalnizca bir kez gercekten sever asik olur. İcinde yalnizca bir kez kelebekler ucusur yalnizca bir kez kipir kipir olur yüregin. O ilk sevmek gecse bile icinde bir yara kalir. Keske diye.. keske olsaydi diye. Bir baskasini sevmeye calisirsin belki. Seni cok seven birini sana cok kiymet veren birini. Ama onu sana yaptigi her güzellikte her hazirladigi sürprizde gezdiginizde tozdugunuzda mesela bir gondola bindiginizde keske dersin keske yanimdaki o olsaydi. ya da düsünürsün yanimda o olsaydi ben su an ne kadar da mutlu olurdum diye icim kipir kipir olurdu ve eksiklikler tamamlanirdi diye. Insan bir kez öyle sever bir kez mutluluktan havaya ucar. İsmini bile yazdiginda sevincten ölür. Bir kez olur bunlar evet. Sahsen benim inancim yok hergördügüne asik olanlara. Ask dedikleri sey bir kez olur bir dahada bir baskasinsa bulamazsin. Baskasinda sevgiyi saygiyi bulursun belki evet ama aşkı degil..
ben ilk sevgilime cok asiktim fakat soguttu beni kendinden bitti. su an ona bir duygum yok. hatta kendisinden hazzetmem. bu onu bir zamanlar sevmedigim asik olmadigim anlamina gelmez. ama insanin ilk aski ozeldir bir dahaki asklar onun gibi degildir demek sacmalik olur benim hayatimda cunku su an sevdigim adama asigim mutluyum. o adam icinde zamaninda cok asik olmus senelerce ugrasmis hep yanyanalarmis falanda filan ama o da bitirdi. ilk zamanlar kuskulandim tereddutlerim oldu. cunku anlattigi seylerden bile ne kadar asik oldugunu hissedebiliyordum. su an ona karsi bisey kalmadi eminim hic suphem kalmadi. daha dun gulerek konusuyorduk. iyi ki dedi olmamis iyi ki senle tanismisim. mutlu oldum. en fazla hos bir ani olarak kaldi onda. istese onunla olurdu ama buz tanismadan cok once vazgecmisti.
Şimdi aşk ve sevgi aynı şey değildir öncelikle onda bir hemfikir olalım. Aşk hayatınız boyunca bir kişiye duyulabilir birşeydir ama sevgi defalarca olabilecek birşeydir aşk bir kere olacağı için ilki sonu yoktur hayatınıza giren ilk insanın gerçek aşk olabilme olasılığı ve ihtimalı varsayım olarak saçmadır kendimce çünkü karşınıza ilk çıkan insanı sevemeyebilirsinizde ihtimaller bunu gösteriyor diye kendinizi aşık ilan edemezsiniz diye düşünüyorum.
Kalbinde ne kadar sevgi merhamet varsa o kadar seversin. Bir anne her evladını nasıl sevebiliyorsa, senin de gönlüne gözüne göre olan 1 kişi değil 7 milyar insanda. Ama eğer birini bulursun da başkasını aramazsın, işte o zaman bir kere aşık olabileceğine inandırırsın kendini.
İlk aşk, çok derinden etkiler insanı ve onu hiç unutmaz insan.. Ama 2. defa ya da 3. defa da aşık olabilir... olabilir diyorum çünkü bu çok da basite indirgenecek kolay bir şey değil. Sadece, atasözünün doğru olmadığını kanıtlamak adına... Aynı miktarda mı sever her defasında? İşte bu tartışılır. Ama insan 1 den fazla kere aşık olabilir.
İlk aşk unutulmazdır ve çoğunluk severek ayrılık oluyor nedense buda daha bir unutulmaz kılıyor he bide kavuşamayınca aşk olurmuş diye bir söz vardı eskiden belki ondandır ama bana göre ilk ve evlendiğin son kişi gerçek aşktır sevmeyerek evlenenleri katmıyorum buna tabiki
Ilk aşkın unutulmama sebebi ilk defa o hissi o kişide yaşadığın için. Aşk sevda bambaska birsey hoşlantı ile karıştırılmamalı ve unutulmaz her ne kadar başka biri ile olsada ilk aşık olduğun insanı unutamazsın.
Evet öyle. Benimde vardı daha çok küçükken aslında 🤣🙈. Sonra taşınma falan olunca bir daha birbirimizi görmedik. Geçen sene karşılaştık bir yerde. Ve şu an çocukluk aşkımız kaldığı yerden devam ediyor 😊😎
İlk seferinde daha fazla mallik yapıp rahat davranıp daha sonra asla öyle olamayacagimiz ve genel olarak insan küçülmek istediği için bu kanı kısmen doğrudur ama bence insan bir çok kez aşık olabilir hiç biri birbirine benzemez orası ayrı
Katılmıyorum. İlk aşkını boşa harcayanın günahı ne o zaman
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sanırım doğru. ben çocukken sevdim bir daha da hiç öyle sevemedim hatta öylesini geçtim hiç sevemedim. ve hala çocukluk aşkımla görüşürüz/konuşuruz. şu an evli kendisi ve bir bebiş beklemekte.
En İyi Cevaplar