Böyle protez ayak kullanan erkek / kız ile evlenir miydin? Sonuçta bu durumda olan biri koşma 🏃 yemeğini kaybediyor benim gibi. Yine de evlenir miydin? Koyamıyor isen ne olmuş sanki demeyin bu çok ağrıma gidiyor :( ileride ya aileme bir şey olur ise ve ben koşarak kurtarabilir durumdayken koyamadığım için başlarına bir şey gelir diye çok korkuyorum. Bu yüzden öz güvenim hep eksik, karşı taraf ile çok iyi arkadaş olabiliyorum ama ötesi için adın atmaktan korkuyorum..
Protez ayak kullanan biri ile evlenmeyi düşünür müydün?
Sevdiğim insanın başına böyle üzücü bir olay gelse sevgimden bir şey eksilmez tam tersine daha fazla dikkat ve özen gösterir daha çok yanında olurum. O benim hayatımın anlamı ve yol arkadaşım olacak insan. Yarın benim engelli olmayacağım belli mi? Engelli tabiri de aslında yanlış bir tabir engelleri aşabilen ne kadar çok azimli insan var Eğer böyle bir insanla tanışsam sevgili olur muydum sorusuna gelince onu sevmem için ayağına ihtiyacım yok gözleri var gülüşü var saçları var gülümsemesi var sesi var kalbi var kısaca bunlar bana yeter ve artar
Gerçekten bu durumda mısın seni tanımadığım için bilmiyorum. Ama sana şunu söyleyim ki hiçbir engelin, hiçbir insanın hayatının içine etmesine izin verme Kim ne derse desin aldırış etme. Bu hayat senin hayatın ve sen en değerli şekilde bu hayatı yaşamaya layıksın. Ön yargılarının sesini dinlersen hayatın boyunca üzülür sonra da yaşlanır ve hiç olarak göçersin. Tat al hayattan dünyada bizi engelli yapan şey organlarımızın eksik ya da tam olup olmaması değil ne istediğimiz ve istediklerimiz için ne kadar çaba gösterebildiğimiz. İyi geceler kardeşim her şey gönlünce olsun.
Hepimiz her durumda çaresiz kalabiliyoruz. Belki de koşamadığın halde aileni kurtaran kişi sen olacaksın, neden olumsuz tarafından bakıyorsun? Bu dünyada böyle bir imtihana tabii tutulmuşsun, kendini bırakma ve mücadeleye devam. Allah yardımcın olsun.
Protez ayağı olan karşı cinsimle hiç düşünmeden evlenirim. Yeter ki yollarımız kesişsin ve seveyim. O da beni çok sevsin
Bu yaşıma geldim hiç bir erkeğin koşabilmesini önemsemedim, hatta fark etmedim. Tabii ki evlenirdim. Sen o konuda takıntı yapmışsın maalesef, zira çevremde, kendimde dahil hiç kimsenin hayatını koşarak kurtarmak zorunda kalmadık, sende de öyle bir durum olmaz, inan bana protez ayağı olmayan hić kimsenin bu düşünce aklına gelmez.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öyle de. Zman zman çok zoruma gidiyor. Misal beni bekleyen bir arabaya yetişmem gerekirken, koşar adımlarla gidemiyorum ve Normal yürürken protez kullandığımı anlamadıkları için, benden koşmamı istiyorlar, ve söyleyemiyorum. Ki bu en basiti.
"Pardon ayağımda protez var ve ben bu nedenle koşamıyorum" dediğin gün, bütün ızdırabın bitecek ve psikolojik olarak rahatlayacaksın, bu kaygılardan kurtulacaksın. Zira protez bir ayağa sahip olmak ne ayıp, ne de günah, bilakis herkes bir gün protez kullanmak zorunda kalabilir. Kenini kötü hissetmene gerek yok, bu durumu aşmalısın, lütfen kendine bunu yapma...
Abi yapma böyle be tolga murat balıkcı var bak milli sporcu adamın bacagğının yarısı yok diz kapagı altı yok adamda adam hayat nedir ulan koyarım hesabı adam dünya şampiyonu oldu dereceler yaptı azim et abi bırak bir spor ile uğraş bir iş ile uğraş bilier yap derim ha bu engel mi değil elbet bir erkek olarak kız arkdaşım bu durumda olsa zerre birşey değişmez bende sevdigim zaman kalpten seviyorm cünki sıkm canını üzme kendini öpüyorum
Üzdün. Bence bir önemi olmaz. Hangimiz kusursuzuz ki zaten.. Karşı tarafa açılmaktan korkmamalısın. Ayrıca para kazandıkça, daha iyi işlerde çalıştıkça daha iyi bir protez de edinebilirsin. Moralini bozma. Hepimizin başına her şey gelebilir..
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet şu anki en büyük sıkıntılardan biri de protrzin ücreti. Her değişimden 10.000 e mal oluyor şu an büyük sıkıntı. Yine de sağol güzel yorumun için
seni bu durumdan dolayi istemeyecek kizl zaten olma... ayrica bu durum bir eksiklik degil. cok sukur yuruyebiliyorsun. cok daha zor durumdu olan insanlar var. halimize binlerce kez şükürler olsun. sana da sifalar diliyorum. 😊
Evlenirdim, hatta seve seve. Cunku o hayatin zorluklariyla karsilasmis belliki. Yarali biriyle evlenmek hayalim diyebilirim. Cunku en cok sahip cikan ve seven hep yaralilardir.🙏🏼🌹yarali dedimde kesinlikle yanlis anlama. Ayagindan degil kalbinden bahsediyorum. Kalbin cok yara almis ayagindan dolayi. Sen Allaha dua et. Allah bir yerden alir imanina bakmak icin ve bol bol geri verecektir. Dua et namaz kil kuran oku nolur.❤
kardeşim saçmalama öncelikle vücudunda bir sorun var bunu da bu şekilde gideriyorsun yani evlenmek falan filan (gey değilim bu arada😂😂) davranışlarına bağlı bence ama kızlar daha iyi bilir bu şeyleri
Kimse kusursuz değil ki, içinden at gitsin hatta birde başkalarının kusurlarına ve yaşantılarına bakmayı dene. Hayata bir kez geldin, karamsar olup bitirme.
Şu anda evlilik düşünmüyorum yaş gereği :D gelelim konuya ben evleneceğim kişinin ayağı ile değil yüreğini sesini düşüncesini düşünerek evlenicem duygular daha önemli. Allah ileride gönlüne göre birini versin abi :)
En İyi Cevaplar