İşyerinde sevilmek, benimsenmek ve yakın olunmak istenen tip olmak nelerden geçer?

Ben bir resmi kurumda 08.00-16.30 çalışıyorum. İşimiz yoğun, iş içerisinde kimsenin birbiriyle konuşmaya pek vaktı olmuyor arada bir iki cümle laf atabiliyoruz birbirimize. Ama 30 dk yemek molamız 10ar dk saat başı mola hakkımız filan var. Ben buraya 1 sene önce geldim. Kafa dengi kız arkadaşım işten ayrıldı. hemen masama yakın olan kızlar bir grup 4 lü diğeri 2-3 lü , ve ben ne kadar şirin sempatik samimi esprili davrandıysam yine de beni benimsemediler ( cokta g. tüm ) ama yine de insan uyuz oluyor. Benim iyi giyinmem, güzel olmam, her konuda az çok bilgi sahibi olmam, kendımı geliştiriyor olmam biraz beni şımarık bulmaları vs bunlara sebep oldu. Her ne kadar aman sanki ne giyiyorum ucuz şeyler bunlar vs diyerek kendimi alelade göstersemde onlar beni öyle değerlendirmiyor kıskanıyor ve içten içe uyuz oluyorlar. Biraz yalnızlık çekiyorumm.. O yüzden işyerinde buraya sardım ahaha.. Onlara inat iş performansımda hırs yaptım sırf bu ay 3 teşekkürüm var. Normalde başarı kasmam ama onların gözünde laylaylom tozpembe olmadıgımı yeri gelince ciddi de olabildiğimi göstermek adına bunu yapıyorum. Bundan sonra daha da başarılı olmak ıcın elımden gelenı yapıcam. Kısacası soru yukarıdaa...
İşyerinde sevilmek, benimsenmek ve yakın olunmak istenen tip olmak nelerden geçer?