Nişanda düğün gibi bir farkı yok boşa masraf mı dersiniz yoksa yapılması gerekli mı?
Nişan boşa masraf, sözle nişan bir olsa daha iyi.
Nişan yapılmalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Gereksiz bence. He ben yapmiycam anlaminai geliyor bu hayir, eşim ve aileler isterse yapilir tabii ama bence gereksiz masraf nikah kiyildiktan sonra aileler ile birlikte yemek yenir sonra arkadaşlar ile dışarı çıkılır, kutlama yapılır o kadar. Fazlasına gerek yok
Gelinlik damatlık kartlar şekerler nikah düğün salonu.. Hepsi boş masraf.
O parayla araba alınır..
Toplayacaksin 50 60 kişiyi bir lahmacun/kebap yedirip biz evlendik diyeceksin daha mantıklı :D
son yillarda bizim buralarda Nisan icin yemek verilip salon tutulup ayni dugun gibi egleniliyor ne mantigi var bence bosa masraf aile icinde olabilir ya da bir cafe kapatir yemek verirsin en fazla bence daha mantikli
Benimde söz ile nişan bir oldu bence abartıya gerek yok canım sen o parayla eksiklerini filan gider evde sade birşey yap gitsin kinani güzel yaparsın olur biter
Cevap
22Cevap
Kendi geleceğinizi ihtiyaçlarınızı birikiminizi başkalarına hoş görünmek için 2 saatte çarçur ediyorsunuz. O parayla tatile çıkar 2 hafta felekten gün çalarsınız. Çoğu kişi bu eğlenceyi yaşayamadan ya boşanıyor ya da araya çoluk çocuk araba giriyor bir daha da beli doğrulmuyor. Akıllı olun.
@Hurin kapora deyip geçmemek lazım :D hem nasıl bir evmiş o ya da nasıl bir nişanmış o :P
kocaman bilmem ne köşkünün bahçesini tuttu bizim arkdaşlar kızın elbisesi aylık maaşımdan fazlaydı öyle bir nişan geldi birden aklıma :D ya bu kadar olmasa bile yine saçma :D yaşayağın hayat yine motonlaşacak :D neyin havasını atıyorsun. yok daha farklı bişey de söyleyesim var da şimdi fazla kaçıyor :D
@Hurin Hakediyorlar :)
Böyle hayatta bir kere olacak özel günlere masraf olarak bakılmasına karşıyım pintilik bence. Benim nişan hayalim yok sözle birlikte yaparım ama bunun hayalini kuran bir sürü kız var, yaşamayı da hakediyolar.
Nişan çok gerksiz bir durum. Söz olsun 25-30 kişi bir şeyler yensin kutlansın bu yeterli bence. O paraya tatile gidin keyfini çıkarın 👍🙂
bosa masraf degiller bence. keyifli anlari, bu firsatlari kacirmamak lazim. Zaten evlendikten sonra dunyanin derdiyle ugrasiyorsun, bari basinda eglen, Git milyarlar dok demiyorum sonucta, mutevazilikten ve sadelikten kimseye zarar gelmez.
Bana bu tarz şeyler çok gereksiz geliyor düğün masraflarının üstüne bir o kadar daha koysan ev alınır be niye 1-2 gün misafirler eğlensin diye yarım ev parası gömelim 😂
Şimdi bu bir gelenek geleneklere sahip çıkmak biz gençlerin görevidir. Ha tabi bunun haricinde maddi imkanlar el vermezse yapılmaması tabi daha uygun olur.
Sozle Nisan ayni sey zaten sanki evlenmis gibi bunada eglence duzenlemek huzuli masraf sonra Nisan atilirsa nolacak? Bosuna para harcadiginiza yanacaksiniz
Bence evliliği gereksiz adetler yüzünden bu halde yurt dışında sade nikah ile evlenilebiliyor. Bize bak neredeyse protokol yapılacak yazık etmeyin akıllı olun o para sizde kalsın elaleme yedirmeyin
Nişan evlilik öncesi tanıma amaçlı bir resmiyettir nişanlı iken çiftler bir birini daha iyi tanır. Ama biz çok eskiden yıllardır beraberiz tanışıyoruz diyorsan gerek yok.
Düğün söz nişan.. vs. Hepsi gereksiz masraf. Törenlere harcanacak enerji ilişkinin başarısına harcanmalı.
Bana Nisan cok gereksiz geliyor soz olur Nisan olur biter bir kac ay sonra dugun olur boyledir yani simdi Nisan konvoyu yok salon tutulur cok sacma bence
Bir kere evleniyoruz şu hayatta diye bir söz var bunu bahane olarak kullanarak sadece ekonomi canlandırılır. Gereksiz para harcanması olarak görüyorum
Nişanı kız tarafı yapıyor ya içine oturmuş kızımızın. Düğüne nasıl olsa karışmayacak.
Yo ben Nisan çok isterim ama o parayı başka daha gerekli şeylere kullanmakta var bunun kararsızlığindayim
Boşa masrafı geçtim, boşa uğraş bana göre. Zaman kaybı, gereksiz..
Söz ve nişan arasında bir fark yok birarada yapılması daha mantıklı
Ne kadar masraflı olabilir ki ileride içinde keşke yapsaydım diye kalacağına yap bence.
Hayatta bir kez olan şeyler bunlar tabiki nişan yapılmalı en güzel haliyle
Ben düğünde de nişanda da o tür şeylerde duyunca bile geriliyorum
valla bana sorarsan boşa masraf durduk yere 2 kez kendini strese sokuyorsun şayet benim Nisan olsaydı evde yapardım aile arasında takardim yüzüğü
inşallah mi
inşallah her genç kızın hayali
ınsllah eğer kısmet ise
imkan varsa yapılabilir imkan yoksa olcak diye zorlamaya gerek yok
Bence ne düğün ne nişan yapılmalı. O paraya neler yapılır neler? Birazda ailenizi düşünün.
Hiç gerek yok bence ona yapılacak masraf yerine 2-3tane bilezik daha alınmalı gençlere destek olunsun
Ben yapmadim ne gerek var onda yapacagim masrafı düğüne ekledim harika bir düğün yaptim
Bence düğün dahi yapılmamalı...
Direk gerdeğe girilmeli...
Ahhaha
@Turkiziyimben :)...
Hatta bir kez yasayacaagin bişey yapmalisin ve bildiğim kadarıyla nişan takılı olur masrafini fazlasıyla cikarirsin
Maddi durumla alakalı bence. Karşılıklı oturup konuşulmalı. İmkan varsa yapılır.
hatun ne derse o olur arkadaşlar :D
Hepsi masraf ve sacma
bence evlilik bile düğün boş masraf
Durum musaitse yapılması taraftariyim.
nişanın masrafından ne olacak ya abartılmzsa..
doğünde boş masraf bana göre
Evde aile içinde yapılması kafi.
bence düğünün kendisi masrafda neye
Nişan da düğün de gereksiz.
Söz yeter nişan gereksiz bence
A dedim
şaşalı olması gereksiz ben evde olmasını isterim
Nisan çok gereksiz bir faaliyet
Nişan boşa masraf, sözle nişan bir olsa daha iyi.
Nişan değil de düğün boşa masraf
nişan yap ama düğün inan masraf nikahdan gidin
Fazla masrafa gerek yok
Nişan olmalı bence adetendir
Gereksiz
yapılmalı
Yapılmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar