Nişanlım nerdeyse hiç bir şeye izin vermiyor?

Arkadaşlar nişanlım çoğu şeye izin vermiyor. Bazen kısıtladığı şeyler o kadar saçma geliyor ki tartışıyoruz ama hep bir şekilde ben alttan alıp tamam diyordum. zaten küçük bir yere atandım. Burada yapacak hiç bişey yok. Mesela arkadaşımla bize bir saat uzaklıkta günü birlik bir şehire gidicez izin vermiyor. Neymiş alışırmışım sürekli gidermişim. Güzel bir dille anlatmaya çalışıyorum ama çok uzatıyor. Kredi kartı açmama bile ne kadar laf etti bağırdı. Yok ona söylememişim hemen açmışım falan. O doğuda görev yapıyor 4 aydır görüntülü, mesaj dışında görüşmüyoruz. Ben onunla izninde şuraya gideriz falan dediğimde hemen sinirleniyor sanki ben ona 10 defa söylemişim gibi. Halbuki ben onunla plan yapmak için onunla konuşmak istiyorum. Neyse bugün de tatile gideriz değil mi izninde falan dedim ona da bişey demiyor. Plan yapamam o zaman için diyor. Bende o zaman kardeşimle giderim diyorum ona da bensiz gitmen olmaz diyor. Ben artık bir çok şeyden sıkıldım ya tamam o orda zor durumda ama o orda zor durumda diye ben burda boğulmak zorunda değilim. Ben onu çoğu şeyde çok anlayışlı karşılıyorum ama o istiyor ki ben onun izni olmadan hiç bişey yapamayayım. Ve konuşmayı deniyorum ama bir türlü uzlaşamıyoruz illa dedikleri olucak. Bari diyorum farklı bişey yapalım ikimizde açılırız ama ona da plan yapamayız diyince bir de izin vermeyince o kadar boğulmuş hissediyorum ki. Onu çok seviyorum gezmeme tabiki izin veriyor ama işte mecbur gitmek zorunda olduğum yerlere. Ama böyle yapmasına da katlanamıyorum artık. Sizce ne yapmalıyım?
Nişanlım nerdeyse hiç bir şeye izin vermiyor?