Morali bozuk birine nasıl moral verilir? Kötü bir gün geçirmiş olabilir, işten kovulmuş olabilir, ailesiyle tartışmış olabilir.. Canı çok sıkkın olan sevgilinizin neşesini nasıl yerine getirirsiniz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Morali bozuk birine nasıl moral verilir? Kötü bir gün geçirmiş olabilir, işten kovulmuş olabilir, ailesiyle tartışmış olabilir.. Canı çok sıkkın olan sevgilinizin neşesini nasıl yerine getirirsiniz?

Sevgilisi/eşi olan herkese selamlar canlar. :)
Karşımızda morali bozuk bir erkek arkadaşımız var ve onu teselli etmek için ne yapabileceğimizi düşünüyoruz diyelim. Ben biraz size anlatayım. Herkes zaman zaman biraz moral bozukluğu yaşar. Ben bile haftada 2-3 gün suratım asık geziyorum. Bu yüzden sevdiğimiz biriyse ona destek olmak görevimiz.
Sevgilimin canı sıkkın, nasıl moral verilir diyelim misal. Birkaç öneri vereyim,
Bir erkeğin morali bozulduğu zaman, doğru cümlelerle destek olmak önemli. Erkekler alınganlar çoğu zaman. Dolayısıyla bu sırada canını sıkacak şeylerden uzak durun. Örneğin,
Günümüzde iletişim genellikle mesajlar aracılığıyla yapılıyor, bu yüzden morali bozuk bir erkeğe atılacak mesajlar da önemli. Çünkü insanlar bu sıralarda daha da hassas oluyor. Erkeklere atılacak mesajlar da dolayısıyla önemli.
Bu tarz cümleler kurun ama asla yaşadığı sıkıntı ne olursa olsun küçümsemeyin.
Çok anlayışlı bir insan değilim, dinlerim. Baktım abartıyor, canını daha fazla sıkarım. Hepimizin hayatında sorunlar var, ben bazı sorunlarımı anlatmıyorum bile. Eniştem yoğun bakımdaymış, söylemedim misal. Niye? işi gücü var, bir şey yapamayacak bilmesin bari. O da bana öyle bir şeyleri şerbetlendirerek anlatmasın ama anlatıyor. Canım sıkılınca da canını sıkıyorum. Hayat bizim hayatımız, üzüntülerimiz de öyle. Yapabilecek bir şeylerimiz yoksa kuru teselli cümlelerini hiç sevmem.
Arkadaşına nasıl gidersen sana öyle gelir. Ama sevgili farklı nasıl giderken ya daha samimi ya da daha soguk gelir sana. Bana sorarsan sevgili arkadasa göre hayatında fazla yer kaplıyor ne kadar bos sey varsa bile anlatmalısın diye düşünüyorum mesela bos birşeyi bile anlatabiliyosan butun cogu seyi anlatmalısın bi problemi bile. Bana sorarsan eniştenin durumunun kötü olduğu da söylemelisin bişey yapamıycak olsa bile bilmeli sevgilin ise butun herseyi bilmeli tabi bazı özel durumlar hariç veya her seyi bilip detayını bilmemesi de olur her seyi bildiginde ise durum daha da ciddi ve daha da yakın samimi oluyorsunuz eger aranızda Bos muhabbet gecmiyorsa gercekten sevgilimisiniz? Tabi sizi burada asagılamaya falan çalışmıyorum herkesin karakteri farklı ve sizinde karakteriniz farklı basmış
Benimle paylaşırsa teselli ederim ama bana çatar ya da soğuk davranırsa o beni teselli etmek zorunda kalır. :D
Birine nasıl moral verilir?
Cevap
139Cevap
o an derdini anlatmak istemiyosa biraz beklerim sakinleşince buluşurum konuyu açarım dinlerim gözlerinin içine bakarım ona yanında olduğumu hissettiririm ve hayatta böyle sıkıntılar olacağını önemli olan onun dik durması pes etmemesinin gerektiğini söylerim ve çok içten sarılırım
ahh kıyamam ben sanaa.. gel bakim sen kollarıma... diye başlar :) sonra , yemeğe çıkarırsın , dağılıverir elektriği.. türlü şaklabanlıkla , çikolata tatlı vs vs.. belki biraz alışveriş ve hediye..
Arkadaşlar ben ilk defa buraya katılıyorym bir sorum olcak yardımcı olur musunuz...
Benim sevgilimin ailesi bizim beraber olmamızı istemiyorlar biz birbirimizi çok seviyoruz fakat sevgilim dün gece ailesini aramış bizden bahsetmiş tam olarak ne söyledi bilmiyorum ama ailesi ne demişse engel oluyolar bize sevgilim ASKER yani JÖH personeli ve ailesinden 4 saatlik bir uzakta bir ilde kalıyo ve 2 gündür morali bozuk olduğu için iş yerinde arkadaşlarıyla dertleşiyolar ve bu akşam eve gidince ailesiyle ne konuştuysa hepsini anlatıcak biz birbirimizi çok seviyoruz sevgilimin morali çok bozuk nolur bu konuda yardımcı olun bana 😢😢
İşten ayrılma vs gibi ise hemen düzelmesi çok zor, kişiye bağlı birazda.
Onla buluşup sevdiği bir cafe ya da yemek yiyin , anlatsın içini döksün, ya da evde buluşup kahve için , ıslak kek al yanına anlatarak rahatlar.
Hava güzelse deniz ya da bir su kenari insana rahatlık huzur verir.
Tek bir soru bile sormayarak. Sadece oturup onu dinleyerek. Eğer konuşmak istemezse de konuşturmaya çalışmayarak.
Erkekler sorunlarını tek başlarına çözmek isterler. Burnunuzu sokarsanız öfkeleri gereksiz yere size patlayabilir.
Kadin dogru yaklasirsa bence kadinlardan yardim isterler
Tüm gün yanında olurum. Benim varlığımda onu mutlu etmeye yetmiyorsa diyecek bir şeyim yok.
Neden bencillik olsun ki? Yanında olmasam asıl büyük bir bencillik olurdu.
O anlamda elbette onu anlamaya çalışırım. Benim kastettiğim şey ona yapabileceğim en iyi şey yanında olabilmektir anlamında idi. Senin dediğin gibi yalnız kalmaya ihtiyaç duyarsa o şansı da tanırım ona.
😊😊
tabiki şebeklikler yaparak ve ya şöyle olsaydı falan diyerek daha kötü şeyler anlatıp şükretmesini sağlayarak 😊 hemen şıp diye kahkaha atmasını bekleyemezsin tabi ama birkaç saate bilinçaltında söylediklerini tartar ve kendi gülmeye başlar 😊
Ona yanında olduğumu hissetirirm. Neye ihtiyaci olduğunu sorar ona göre davranırım.
eğlenceli bişeyler yaparım dışarı çıkarız onun sevdiği şeyleri yaparım sevdiği yerlere gideriz eğer onu sevmişsem çok iyi tanıyorum demektir ve tanıdığım insanın gülmek mutlu olmak için zaaflarını bilirim uygularım :)
Teselli benim işim benden iyisi yok bu iste bir şekilde ederim. Başını göğsüme koyar gereken şeyleri söyler ya da kucagima yatırır saçlarıyla oynayıp teselli ederdim yüzünü oksardim falan
Neşesini yerine getirmeye çalışmam. Yanında olmaya çalışırım yanında olamıyorsam telefonda falan konuşarak destek olmaya çalısırım sonra birazcık da olsa rahatladıgında neşesi yerine gelir zaten.
Sarılırım, kendini ifade etmesini beklerim daha sonra ben ona iyi ve güzel şeylerinde var olduğunu hepsinin bir süre sonra sona ereceğini belirtirim ve ne olursa olsun daima yanında olacağımı söyler ve bunu hissettiririm
anlatmak isterse dinlerim ama anlat diye de darlamam. isterse birlikte susar isterse birlikte konusuruz. kufur de edilecekse en guzel birlikte ederiz. zaten her halukarda biz bize yeteriz
Ben yaşadım bu duyguyu. Bir karış asık surat, moralim sıfırın altında. Kız arkadaşım yarım saat içinde beni bambaşka bir ruh haline soktu. SAbaha kadar seviştik.
Sahsen benim sevgilim olsa, morali bozuk oldugunu bana belirtirse, firsatim varsa oda musaitse direkt yanina giderim. Ellerini tutarim, onu dinlerim, dertlesirim. En sevdigi atistirmaliklari alirim. Bi komedi filmi bulurum veya onun sevdigi bir seyi yapariz. Ama mutlaka onun yaninda olurum ona huzur vermeye calisirim.
Onu dinlerim çözmeye çalışırım sonra neleri seviyorsa onu yaparım oyun olabilir bel altı olabilir film olabilir vs vs sonra da sarılıp uyuruz oldu bitti 😂
Konusurdum konuştukça sinirlenerek stresini atacak kendine gelecek sonra pohpohlayacan sen yaparsın onların yapamayıp senin yaptigin var eninde sonunda değerini anlayacaklar derim tabi bunu 20 dk konuşma içinde söylersen bir halta yaramaz..
Başını gousume yaslarim saçını oksarim üzme kendini kaşına gözüne kurban olduğum gözlerinden akan bir damla yasa yazık akitma onları gözümün nuru
Mevzu neyse geçer düzelir gibi o duruma göre konuşurum
konuşurum hoşuna gidecek konuları geleceğe dair planlarimizi anlatırım huyuna suyuna giderim ses tonu bile çok önemli güzel bir tonda etkileyici konuşup yatistirir her daim yanında olacagimi söylerim
sorunu dinlerim morali düzeltin diye şakalar yaparım konuşurum. oda olmadı gel bakalım sen odaya derim atarim yataga. o zaman morali yerine kesin gelir. dahada yapacak birsey yok yani 😊
Moralini bozduğu konunun moralini bozmaya değmeyeceğini ikna etme yollarını aramaktan başka yapacak birşey yok. Gırgır şamatayla geçici bir moral olur. İkna şart ;)
Çatıya çıkartıp bacaklarından aşağıya sallandırarak :)
Beraber yapmaktan hislandigimiz şeyleri yaparım.. sebeklik bile yaparım yeter ki gülsün yüzü 😉
Isırırım elini kolunu yanağını, saçmalarım, onu güldürmek moralini düzeltmek için elimden geleni yaparım 😇
Espritüel bir insanımdır kesinlikle onu o konudan uzaklaştırırım daha eğlenceli şeyler konuşur gerekirse dışarı çıkar kafa dağıtırız biraz açılınca da bu konunun üzerine gider çözüm üretiriz birlikte 😇❤
o aşık olduğum güzel yüzü avuçlarımın arasına alıp gözlerine bakarım ben hep yanındayım derim, bir buse kondururum dudaklarına ve sıkıca sarılırım...
Çok az konuşup onu rahat bırakırım, sadece konuşmak isterse burada olduğu söyler ve onu kendi haline bırakırım.
sevdiği bişeyleriyapmaya çalışırım biterlerr gider dertleşiriz :)... sensin paşam der hızlandırırım 😊...
bir yerlere götürrüm mesela.. gözü farklı bişiler görsün.. sorunlarıyla ilgilenmem başta.. önce neşesini yerine getirecek aktiviteler... günün sonunda meseleye yönelik konuşmalar takma demeler biliniyorsa çareler.. vs.. işte
Şu resimdekiler filmde dosttular gerçi neyse😄 sarılırım ben
onu akşam yemeğine götürürüm ona bir demet çiçek alırım :-)
Sözlerimle, gözlerimle, onu sonsuzcasına seven yüreğimle...
her zaman onun, yanında oldugumu, ve zorluklari ascagina inandiririm onu.
O an nasıl davranmama ihtiyacı varsa o şekilde davranırım. Sarılırım mesela.
Olay hakknda birkaç söz söylerim iyi hissetmesi için Sonra da sarılırım
Güleriz eğlenirz Düzelir olmadı birlkte ağlarız filan
Duruma göre absürt şeyler söyleyip güldürebilirim.
Onu dinleyerek. Bazen bir kadın kendisinin sadece dinlenilmesini ister. Fazlası bile gerekmeyebilir.
Gözlerinin içine bakarım, bu bile yeter yanındayım geçecek derim..
Beni her zaman önce saıkinleştirir sonra hiç beklemediğim zamanda zayıflığımı yüzüme vururdu..
Kim nerede ne olmuş ne zaman nasıl olmuş. Pardon yanlış soruda inmişim.
valla doğruya doğru, üni zamanında striptiz yapmıştım kız arkadaşıma full çıplak.. :) bayanları eğlendirmek zor..
hadi alışverişe gidelim dediğim anda o günü unutur :D
O konuşsun ben dinlerim kafasını dağıtmasını sağlarım bişekilde
Üzulme. Ben senin yanindayim bunlarda gecicek falan
Ben yanındayım bitanem derim ve sıkıca elini tutup sarılırım.
yatırırım göğsüme, okşarım saçlarını, konuşurum onunla :(
Eğer derdini benmle paylaşıp moreli bozuk halde konusmak istiyorsa dinlerim ailesiyle tartışmışsa işten konulmuşsa canını sıkma bunlar morla şeyler bozma morelini derim.
Kafasını dağıtacak bir şeyler yaparız. Film izleriz, dışarı çıkarız birlikte. Zaten kafası dağılır.
Bütün günümü ona ayırırım.
Şehir dışına çıkarız tebdili mekanda ferahlık vardır!
ona sadece bakarım ve konuşmak ister misin derim cevap vermezse tek sarılım
onu güldürmeye çalışırız ya da sarılıp saçıyla oynarım
Rakı ya götürürüm onu tam bir fasıl havası ohh misss hiçbirşeyi kalmaz 😄😄
Yanında ben varken öyle sorun olmaz. Doğaçlama güzeldir :)
iri gögüslerin üzerinde uyuduktan sonra hala moreli bozuksa o erkekte sıkıntı vardır.
Herşeye rağmen yanında olduğumu belirtilerek sarılırım komiklikler yaparak sarılarak 😊
Benim neşemi yerine getirsinler beniiiimmmm diye bağırasım geldi 😄
Tepeye cikarir arabanin uzerinde oturur manzaraya karsi muhabbet ederek orda ona pozitif konusurum gecer
Amanda benim sevgilimin moralimi bozukmuş amanda canı ağlamakmı istiyomuş oy oy kıyamam ben grber mk.
bir iki rahatlatıcı söz , sonra kendi haline bırakırım kafasını toplamasını beklerim :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?