Arkadaşlar Şu an nişanlıyım fakat nişanlım ailesine çok düşkün ben artık onun eşi olucam başına bir iş gelse ailesinden önce ben yanında olucam. Ama o ilk ailesini sonra beni görüo bu benim hiç hoşuma gitmiyo evlendiğimde de aynı şeyler olur mu? Onu kendime nasıl bağlayabilirim ?
Cevabın nedir?
+1 yılBir erkegin bu sekilde ailesine duskun olmasi,herseyi evlenmeyi dusundugu kisi ile degilde ailesine danismasi tamamen o kisinin kendisini yetistirmesi ile alakali.
Uzulerek soyluyorum ki bu tarz kisiler is hayatinda da basarili olamaz.Cunku hayatta herseyden onemlisi:ozellikle bir erkegin,kendi kararlarini kendi verebilip ,ayaklari ustunde saglamca durabilmesi gerekir.
Dusunun bugun evlendiginiz kisi bir karari kendisi veremiyorken,ileride cocuklarina nasil hayati ogretecek ? nasil cocuklarina ayakta durabilmeyi anlatacak?
Hele ki bu bahsettiginiz nisanliniz anne baba sozunden disari cikmayan birisi ise vay halinize..Yarin evlendiginizde annem soyle dedi yapmamiz lazim,babam soyle dedi yapmamiz lazim laflarina hazir olun.
Bir erkek evlenmeden once en onemli husus olan kendisini ailesinden uzaklastirip ayri olarak hayata tutunma olayini basarmis,kendi yuvasini kurmaya odaklanmis olmali bana gore..20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNişanlın ailesine düşkün diye evlenme diye bir şey söyleyecek değilim. Ne beklıyorsunuz ,sizinle evlenınce annesını babasını bır tarafa atmasını mı ? ailesine düşkün bir adamdan asla zarar gelmez .çünkü aıle kavramına onem verır ,gelenek gorenek bılır, anne baba tanır .bunları bilen bır adam da iyi bır eş ve oteriter sahibi iyi bır aıle babası olur .ancak şu da var ki ;aileye düşkünlük ayrı bir olaydır,aradaki dengeyi kurmak ayrı .karşı taraf eger dengeyı kurabılıyor ise ,aılesine duskun adamdan asla zarar gelmez .
sana tavsıyem daha evlenmeden önyargılı yaklaşmaman .nasıl başlarsan inan o öyle gider .00 Yorumla
+1 yılBenim nişanlımda aynı malesef hemde fazlasıyla ve ben bu durumdan fazlasıyla sıkılmaya başladım. Bizim aramızda hiç bir sorun olmamasına rağmen annesi yüzünden sık sık tartışıyoruz. Nişanlanalı 3 ay oldu ve biz henüz en fazla baş başa dışarı 3 sefer çıkmışızdır çünkü her dışarı çıkıp eve döndüğümüzde beş karış suratla karşılıyo annesi sırf annesi surat yapmasın diye hiç bir yere çıkamıyoruz nişanlım sağolsun.. Bide evlendikten sonra kayınvalidemle aynı evin içinde oturmaya karar vermiştik. Şu saatten sonra sonuç ne olur bilinmez. Sonumuz hayrolsun ne diyelim..
10 Yorumla
+1 yılonun ailesini kendi ailen gibi sev sonuçta sen yokken onlar vardı ve aranızda bir problem olmasın ben nişanlımın ailesini çok seviyorum ve onun da bana karşı ilgisi ve sevgisi daha çok oluyor kesinlikle kıskançlık yapma yoksa o tarafa daha fazla itersin eşini...
12 Yorumla
Soran+1 yılhyr hiç belli etmiyorum aslında ailesiylede aramızda bir problem yok bende çok seviyorum onları ama bana sanki ben hiç onun hayatının merkezi olamıcakmışım gibi geliyo :/ ya da ben biraz fesatım bilmiorm ama elimde değil :/
- +1 yıl
merak etme sen böyle davranmaya devam edersen evlendikten sonra sen onun vazgeçilmez bir merkezi olursun biraz sabır ve sukunet bence...
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
38Cevap
Saygını ve saygınlığını muhafaza ettiğin ve eşinin aşkını sıcak tuttuğun müddetçe yaşayabileceğin problemleri minimuma indirsin ama eğer eşinin ailesine düşkünlüğü bağımlılık derecesindeyse, onun kafasındaki sabitleşmiş düşünceleri ve yaşayacaklarını ne yaparsan yap değiştiremezsin.. umarım ailesine bağımlı değil bağlıdır..
bir erkeği kendine bağlamak için ekstra mücadele içine girersen bazı şeyler doğallığını yitirir.. ve kontrolden çıkar..00 YorumlaBak sana bir hikaye anlatayım arkadaş :D elemanın biri annesine çok düşkünmüş anne aşağı anne yukarı :) dizinin dibinden hiç ayrılmazmış.. gün gelmiş bizim yiğen evlenmiş.. evlenirken annesine ; sen bana hırkanı vee ona sarılır yatarım demiş.. gel zaman git zaman.. eşiyle yatıyolarmış adam birden irkilmiş.. üff ! Ne kokuyo burda pis pis miğdem kalktı demiş.. eşide annenin hırkası o demiş adam fıydırmış fırlatmış :D az sabret evlenince sana düşkünleşir
11 YorumlaYa seninle nişanlı ya işte daha neyi bağlayacaksın.
Şimdiden nedir bu sıkıntı. Adamı biraz rahat bırak. :)
Bu kadar bağlama meraklısı olmayalım arkadaşlar erkekler sıkıya gelmez. Neden olanları olduğu gibi kabul etmek dururken farklı bir hayat kurmak ister bu bayanlar anlam veremiyorum.
Nişanlını da ailesini de olduğu gibi kabul et.
Zira yarın kendi çocuklarının eşleri de çocuklarını senden ayırmak ve kendilerine bağlamak isteyecekler.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılböyle bişiyi bekleme anarmal olma eşin bile olsa senin içinde önce kendi annen baban olması lazım önceliğin yuvanız ols abile siz bir bütünsünüz kendi ailesine çok bağlı ne demek sadık kalmalısın bence anne baba bu ya abartıyada gerek yok ama sen böyle devam edersen kaynana derdi sndede oluşur
00 YorumlaErkeğin doğasında var ailesine düşkünlük evlendiğinizde aynı düşkünlük sanada olacak merak etme sende onun ailesinin bir parçası olacaksın yeterki sen ailesi ile arasına girmeye değil aralarına katılmayı tercih et
20 Yorumlaaynı olur sanırım benimde sevgilim öyleydi bana karşı çok büyük hata yapmasına göre ailesi bir iki saat yanımda oldu sonra ödedim bn onların hatasının bedelini demişti :) değer vermez bilmiyorum bendeki böyleydi
00 Yorumla
+1 yılsen yokan anası babası büyüttü ona saygı göster biraz, eger ailesiyle kalmak istiyosa hak veririm ama ailesine düşkün diye birşey olamaz, annesi onun ilk aşkıdır, babsıda gözünde tanrı olarak görür
10 Yorumla
+1 yılsen yokken ailesi vardı. Sen ailenin önüne kimseyi geçirebilir misin ? şu hazımsızlığı kıskançlığı bırakın. adam aldatmıyo kimseye bakmıyor. ailesinden kıskanmak neden anlamıyorum. hayatta hiç bir zaman hiç bir şeyin tamamiyle sahibi olamassın (çocuklarının bile!)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı. Yahu tabiki ailesine çok bağlı olacak .Sen daha ananın karnında yokken onlar beraberdi belkide. Nedir hemen bu çocuğu ailesinden kopartıp birinci sıraya yerleşme sırası.
00 Yorumlabağlamak:)))
nişanlın mantıklı dusunuyor lakin sen yaptıkların ve yasadıklarınla,paylasımlarınla ilk sıraya cıkabılırsın zor olur ama ımkansız degıl00 Yorumla
+1 yılKisacasi boku yedin... Oyle bir erkekle omur gecmez... Allah sabir versin..
22 Yorumla- +1 yıl
O tip erkeler ana kizusu olur. Hicte sevmem.
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılbenim bildiğim , erkekler evlendikten sonra ailsne düşkün oluyor evlenmeden önce herşey sen oluyorsun .. sninki şimdiden böyleyse bilemiyorum canım ama umarım düzelir
00 Yorumla
+1 yılaaaah kadınlar ah :D gül gibi geçinmek varken neden böyle düşünürsünüz bilmem . bu yönden kendime çok şükür diyorum iki tarafta anlayışlı
014 Yorumla
Soran+1 yılyaa işte bazen böyle oluyor :// kıskanıyorum aileside olsa kıskanıyorum işte.
- +1 yıl
ya bu seninkisi hastalık sen ailesinden kıskanıyorsan yarın birgün dışarı çıkarmazsın cocugu :D biraz önce cok sukur dedim ya yine cok sukur bizimkiside boyle ama seninki kadar aşırı değil :D
Soran+1 yılöyle deme lütfen yaa elimde olan bişey değil. ben çok kıskancm hatta kıskanctamam bu benim düzelmş halm :))
- +1 yıl
bu düzelmiş halin ise düzelmemişine ne demeli . seni düzelten kişiyi bul biraz daha düzeltsin cunkü emin ol ben eşime sunu soyledm bu sekilde yaparak kendinden sogutursun ve aradaki sevgi biter die . o bu lafın üzerine coook düzeldi .bende sende düşün aranızdakileri bitirme hem daha nişanlısın dediğine göre bu daha kolay biter
Soran+1 yılamaa inan ki o benden daha kıskançç :(
- +1 yıl
oooo olay farklı boyutlara taşındı . :D saka bir yana o erkek illaki kıskanacak sende kıskanırsın ama ailesinden değil be :D
Soran+1 yıluff ufff ufffff :)))) kimse anlamıyo beniii ailesinden kıskanmıyorum aslında yani ilk ben sonra onlar olsun istiorum onun için
- +1 yıl
olurmu be :D önce can sonra canan :D onlar canı yarın cocuk olunca o can 'ı olacak ama sen hep canan olacaksın :D
Soran+1 yılçok içimi rahatlattın saol :))) sen nişanlı mısın ?
- +1 yıl
2 haftalık evli :D ellerinden öper ablası diyecemde daha bişey yok ortada :D
Soran+1 yıl:))))) umarım allah gönlünüze göre verir çok zor çok zoooorr ://
- +1 yıl
daha dur siz baslamamıssınız bile :D
Soran+1 yılnişanllık dönemi bitsinn istiorm artk :/
- +1 yıl
ee bitirin sizde :D bitince ne olacak ne olmasını bekliyorsun .
+1 yılNasıl bir düşünce yapın var. Nasıl bir kıyaslama içindesin. Sorun sende sadece sende. Sorunlusun, hatta hasta.
20 Yorumlabağlamak ve binilen dal bence aynı şeyler olabilir yeterki ağaç değiştirmeyi bilsin bildirtmek elinde
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 575 cevap paylaştı. Ben de hoşlanmıyorum bu tür şeylerden ve her seferinde karşıma çıkıyor... artık annesi babası olmayan kız arıyorum...
10 Yorumla
+1 yılAynı şeyler olur. Huylu huyundan vazgeçmez. Ya kabullen alış, alışamayacaksan bırak. Pişman olursun demedi deme
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılbağlama büyüleri var internette veya git bir hocaya yaptır :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence hiç bu yollara basvurma gercekten eşin sevdigi icin onları sevmeye çalış... Yoksa çok tartısırsınıZ... Senin ailen şöyle benimki böyle tartışmalarına hiç girmeyin...
00 Yorumla
+1 yılTabikide ailesi senden önce gelir. Senden öncede onlar vardı çünki
00 YorumlaDaha ne istiyorsun ki ne güzel aile bağları güçlü birine bulmuşsun bu konuda şanslısın bence en azından iyi aile babası olur
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılailesine düşkünlük iyi bişeyde annesine düşkün onun lafından çıkmayan biriyse hemen kurtul hayatın zehir olur valla
00 Yorumla Evlendikten sonra kimse değişmiyor boşanmalar da bu nedenle yaşanıyor sakın değişir diye bekleme. sorunu tam anlayamadım ama evet hep aynı kalacak.
00 Yorumla
+1 yılbüyü yaptır :)) köpek mi arkadaşım bu bağlıyon . adamın kafası hayatı anlayışı bukadar demek ki . ya saygı duyucan ya da ayrılıcan kimi niye değiştirmeye çalııyosun ?
00 Yorumla
+1 yılbu pek değişmez yapacak pek bişi yok gibi, ikinci planda olmak seni rahatsız ediyorsa- ki öyle görünüyor- işin zor valla, zor bir birliktelik seni bekliyor
00 Yorumla
+1 yılolmaz. evlendiğinde senin bişe yapmana gerek yok otomatik olarak sana bağlanır. stres yapma. dereyi gör sonra paçayı sıva.
04 Yorumla
Soran+1 yılpeki bu konuda onunla konuşayım mı ? yani ilk ben sonra ailen olsun beni daha çok önemse gibisinden?
- +1 yıl
bu seni kıskanç bencil konumuna düşünür bence bunu zamana bırakarak yavaş yavaş çöz.
Soran+1 yılhaklısın. teşekkür ederim.
- +1 yıl
ne demek. rica ederim.
sorun olur düşkün olunamamalı sonuçta başlı başına bir aile kurulacak
30 YorumlaOnunla beraber ailesi ile de evleniyorsun iyi düşün derim bir çok kavga bu nedenden çıkmıyor mu zaten
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı. Sen de kendi ailene düşkün değilmisin? her insan öyledir ama o biraz daha fazla sanırım. Eşini seviyorsan buna saygı duymalısın.
00 Yorumla
+1 yılbir insan ailesine bağlıysa evinede o kadar bağlı olur unutma
00 Yorumla
+1 yılşu erkekleri evlendikten sonra değiştireceğinizi unutun.her adamı kurbağa sanıyorsunuz yahuıu.
00 Yorumla
+1 yılevlenince de aynı olur. adamın da işi zor tabi senin dediğini yapsa karıyı görünce değişti, annesini dinlese ana kuzusu oluyor.
00 Yorumlaşöyle düşün evlenince sizin bir aileniz olcak size o kadar bağlanadabilir
10 Yorumlaherşeyden önce ailem gelir, evlendikten sonra ailem eşim olur.
00 Yorumlaevlenirsen onun ailesine gireceksin zaten ailesine yakınlaşmayı dene.
10 Yorumlaonu kendine bağlamak istiyorsan ailesine saygı duyman yeterli.
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkimsenin gözü annemin tahtında olmasın. hiç kimse onu o tahttan indiremez. sadece veziri olur. bunu unutma.
06 Yorumla
Soran+1 yılevli misin ya da nişanlı?
Cevap sahibi+1 yılevliyim
Soran+1 yılne zamandır ve çocugun var mı ?
Cevap sahibi+1 yıl1 yıllık evliyiz. çocuk düşünmüyoruz daha
Soran+1 yıldaha çok yeni olduğu için olabilir mi? anneni ya da babanı düşün senin kadar annelerine düşkünler mi?
Cevap sahibi+1 yılyenisiyle ne alakası var. ben geçmişten beri böyleyim eşimde zaten bunu bilerek benimle evlendi. anlayış çok önemli aileyi kıskanmak yersiz
evlendiğinde ilk başlarda ailesine bağlı gibi olursunuz ama sonra ikinizin ayrı bir aile olduğunu anlar...
10 YorumlaBir gün kavga ettiğiniz de "Ben annemin evine gidiyorum lan!" deyip ciddi ciddi giderse şaşma
02 Yorumla- +1 yıl
güldüm :)
+1 yıldeğişme ihtimali düşük.ailesine bağlı olması güzel bir durum aslında.önemli olan dengeyi kurması.
00 Yorumlasende ailesine düşkün ol çünkü seninde ailen olacak onu elinizden alıcam diye düşünme sakın
02 Yorumla
Soran+1 yılaslında ailesyle aramızda bir problem yok şükür ama galiba ben biraz fesatım :/ napiim elimde değil aileside olsa çok kıskanıyorum onu :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenden önce onların olduğunu onların emek verdiğini bugüne onlarla geldiğini unutmamalısın bu durum seni rahatsız etmemeli hem zaten zamanla oturacaktır yerine düzen...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolur tabi numaradan evleniyo ailesinin hizmetçi tutacak durumu yoktur belki ondan evleniyodur :D:D:D
10 YorumlaDeğişir bir süre sonra..
02 Yorumla
Soran+1 yılmesela herkes evlen 1 çocuğun olsun iyice sana düşer diyo gerçekten öyle olur mu?
- +1 yıl
Tam anlamıyla ana kuzusuysa büyük sorun aslında.Ama normal olarak bir düşkünlüğü varsa bir süre sonra öncelikleri değişiyor aynı evin içine girip bir aile olduğunuzu idrak etmeye başladığında önceliiği sen olacaksın.. Eşinin karakterini bilmiyorum genel şeyler söylüyorum ben.
Annemin yerini kimse alamaz.
14 Yorumla
Soran+1 yılof offf siz erkekler yok musunuzzz
+1 yılniçin böyle kıyaslara girersiniz anlamam
00 YorumlaDeğişicek diye bekleme
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Farla farkli olmayacaktir
00 Yorumlabenim sevgilimde böyle canım olsun takma. :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evlendiğindede aynı şeyler olur...muhtemelen
00 Yorumla
+1 yılEvet aynı şeyler olur da , olacakta.
00 YorumlaErkeğin annesini şimdiden kıskanıyor gbisin :)
00 YorumlaEvet olur.. Neyaziki bu durum pek hos degil.
00 Yorumla
+1 yılDeğişeceğini pek sanmam
00 Yorumla
+1 yılailesine bağlıdırda öyle fazla ii değildirrr
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsırf bu sebepten boşanan kadınlar tanıyorum :)
00 Yorumla
+1 yılolur,olmalı da
00 Yorumla
+1 yılmerak etme düzelir
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nişanlım ailesine çok düşkün. Evlendiğimde de aynı şeyler olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler