bu dediğim kızda görücü usulü evlenmiş ama kötü çıkmış
Evde kaldıgını düşünen var mı
bu dediğim kızda görücü usulü evlenmiş ama kötü çıkmış
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer görücü usulü şöyle iyidir...
1. Arada aileler olduğu için evlencez vaadiyle kandırana rastlamazsın...
2. Günümüz görücü usulleri öyle fotoğraftan bakıp da beğenmek şeklinde olmuyor... Ha arkadaşların tanıştırdı seni ha ailen öyle düşün.. bir yerde buluşursun.. Baktın kafana yattı devam edersin görüşmeye... İki tarafta evlilik niyeti ile yaklaştığı için alıcı gözüyle bakar. Uymazsa da kusura bakma dersin olur biter...
3. Gizli saklı ilişki yaşamak zorunda kalmazsın...
o ikincisine ben hayır olmadı desem annem babam beni öldürür zaten evde kaldın diye herkes üstüme geliyor ben boguluyorum resmen
gerçekten ben evlenmicem dediğim için benim fotografımı cep telefondan çekip göstermişler begenmiş işte sen olmaz bu desende oldu benifoto dan begendiler o dauçup belli belirsiz yüzüm çıkmış ama görünüşümden degil türbanlı agırbaşlı birini aradıkları için beni istemiş
ama uzak duramııyorum aracıya telefonda babam diyor benim kızıma kocası dövse ben ben bişey demem dedi az önce babam bunu duyunca okadar agladım hala aglıyorum üzülüyorum korkuyorumsadece bunu merak ediyorum allah beni bu dünyaya getirirken hiç mi nasip rızk vermedi pek birine baglıyım mecbur bir ihtiyacım oluyorpara istiyorum o kadar laf hem anne hem baba üzülüyorum hala gözümden yaş akıyor ben görücü usulünden korkuyorum babamın o kadar aptal sözünden korkuyorum kötüde olsa evlen diyorlar
lise ama öyle bilgili degil işte etrafı öyle insanla dolu o da onlar gibi fikirleri bende bundan korkuyorum bizim akrabalar kadına deger vermez babamda öyle memur ama annem babamdan hala dayak yer hala beni döver milletin önünde küfür utanmıyor kimse lise mezunu demez o derece ben görücü usulünden akraba tanıdıgından korkuyorum ama benim çevremde evlenilecek yok işte çok korkuyorum her gün üzülüyorum aglıyorum evlenmicem diyince dövmek için üzerime yürüyor elimden bir şey gelmiyor
korkuyorum ama herkese saf oldugumu her işini yaabilecegimi kocam dövse ses çıkarmayacagını söylüyor bu bbam düşünsene
görücü usülü kaldı mı. Acık acık sen ewde kalmışsın. Acil bir kaporta cila yaptır. Yoksa kedi alır beslersin. Biraz ağır oldu abla ama senin olayın bu. Çirkin kadın yoktur kendine bakmıyosun herhalde. Yada kimseye şans wermiyosun. Değiş biraz. Hayatında değişir emin ol
gorucu usulundede bırbırnızı tanımak ıcın sıze zaman verıyorlar nısanlanıyorsun.neden olumsuz bakıyorsun ki?flort edıp evlılıge gıden beraberlıklerın sonunu hıc ıyı gormuyorum.bı tanı o kısıyı gor belkı etkılenecek hoslanacaksın
bak ıste ayrım yapmaya gerek yoksevereke evlenenlerın sonuda bu sekılde olabılıyor bu gorucuye has bı durum degıl.kaderı alın yazısı buymus rabbım bı sekılde bı yerden sıkıntı verıyo.kımısı esden kımısı karısından cekıyor.hayırlısını ıste dua et
ben dua ediyorum ama korkuyorum hayatta hiç bir şey istediğim gibi olmadı
allahtan iyi bir üni de okumak istedim olmadı
memur olmayı istedim olmadı sözleşmelide olsa çalışmaya razıydım olmadı özel sektörde iş aradım olmadı korkuyorum kocadan korkuyorum ya kötü biriyse herkes evde kaldın diyor yoksa evlenmek istemiyorum kendime bakacak bir işim olsa evlenmem ama beni zorlıuyorlar
cevre baskısıyla olacak bı ıs degıl bu.kafana yatkın tanıdıgın sevdıgın ınsanla hayatını bırlestır.bu acelen ne hem demekkı zamanı var bıgun karsına cıkar saptın kayar sonra bı bakmıssın evlenmıssın sonra evlendıkden sonra pısman olursun bı cok evlenenler gıbı...
ne yapim anne baba bile biz sana bakıyorz diyorum üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor
iş bulamıyorum resmen muhtacım bir cep harçlıgı almaya çekiniyorum bir sürü laf
kusura bakma bunları bılmıyodum:(
daha neler bilmiyorsun babam telefonda diyrdu benim kızıma kocası dövse ben bir şey demem döverde bakarda diyor çocuktan nefter ediyorum kalabalık aileden nefret ediyorum bana kalsa enfazla 3 çocuk isterim bunlar kalabalık seviyor korkuyorum
hee açık ve net evde kaldım turşum kuruluyo az kaldı :D
link
gel senide alalım bidonlara kokmazsın :D
Cevap
20Cevap
işin gücün olsa kendi ayakların üzerinde durabilsen evlenme gitsin ama üniversite mezunu da olsan çalışmıyorsan sana bakacak birisi lazım açıkcası. Erkekler yaşı ilerlese de kendi başlarının çaresine bakarda sen nasıl bakacaksın ?
evet çalışmıyorum üni bitti ama işisizim keşke okumasayfdım diyorum milletin maskarası oldum evde oturuyorum üni mezunu işsizim bana evde kaldın boşuna okudun diyene cevap dahi veremiyorum
keşke okumamasaydım diye düşünme de okul bitince arayış içinde olmalıydın, kızlar daha kolay iş buluyor erkeklere göre.. Hele milletin maskarası olduğunu hiç düşünme, kendileri bakıp gülsünler boşver. İş gibi erkek arayışında da değilsin anlaşılan ki bu yaşına göre evlenmedin. Kız başına bir süre sonra zor geçinirsin..
kazancım olmadıgı için imkanım yok herkesin dediği gibi paços giyiniyorum yoksa çirkin degilim ama üstüme bakamıyorum öyle olunca millet kılıgına göre iş veriyor türbanlıyım düşün işte
bakımsızım
yani. Normaldir para yoksa kendine de bakamazsın. İlerde bu daha zor olacak senin için. Sosyal güvencen olmayacak, para gelecek yerin olmayacak bu zorlayacak seni. Türbanlıysan zaten bayaa bayaa zor senin işin. Yerini yurdunu bilmiyorum ama İstanbul Ankara gibi yerlerde isen bu iş bulma durumun senin için daha zor türbanlı halinle..
ne yapim yer öyle kimse bakımsız istemiyor nerdeyse evlenilecek kişi dünyanın gerizekalısıda olsa o bile bakımlı istiyor
benim derdim evlenmek degil ama iş bulamıyorum iş garantim olsa kendime bakabilsem bu kadar laf söyleyen olmaz
nasıl bakımsızsın anlamadım ki. Makyaj yapmıyomusun, ağda falan yapmıyomusun, cildine özen göstermiyomusun giyimine az da olsa önem vermiyomusun ki bakımsız olasın. Bunlar öyle çokta masraf gerektirecek şeyler değil. Her kızın uyguladığı metodlar. Yaşın çok ilerlemiş maalesef iş konusunda. O yaşlarda hep tecrübeli isterler, bir birikimin olmasına bakarlar. Yeni mezun değilsin sonuçta. Aile veya çevre aracılığı ile haber gönderterek biryerde işe başlayıp oradan zıplama yapabilirsin gibi gözüküyor
valLA o ddiğin hiçbiri o kadar basit degil yaşadıgım çevre öyle bakımlı kadını kınıyor hatta israf günah falan diyor giyimde öyle kendi kazandıgın olmayınca birinden aldıgın para göze batıyor kendine bakamıyorsun işte
kaç yerden iş aradım emin ol ama her yer bilgili istiyor bakımlı güzel giyiml istiyor heryer öyle
çalışsam tabi kendime bakarım ama bu şartlarda biriinin parasıyla bakılmıyor işte boşuna masraf mış israf mış ama günümüzde her kadın kendine bakıyor ama ailem bunu görmüyor
Aile bireylerin durup durup laf sokma durumu oluyor mu :) Bak su komsunun soyle kizi var, bunun boyle vs. diye :)
evet şu evlendi senden kaç yaş küçük onun çocugu oldu falan diye laf sokuyorlar
ya bir gör belki beğenir hoşlanırsın görüp ertesi gün evlenmeyeceksin sonuçta. bir nevi çöpçatanlık gibi düşün ya da arkadaş ortamında tanışmış gibi hee evlenmek istemiyorsan gerçekten bu kararının arkasında dur
ilk cümleyi okuduğumda banada öyle geliyo dedim kendi kendime ama 29 yaş geç biraz kalmışsın gibi bişey.abimler hep görücü usulü evlendi. mutlular da.
Merhaba :) bende aynı durumdayım çevrelerim arkadaslarım evledi bı ben kaldım görücüye usulü ben açıkcası mantıklı bulmuyorum bence yapma görücüye uslu daha gencsin hAyat bize yeni başlıyor ;) sıkma canını olur is güç takma kafana
kendin bul kendin :) süslen püslen :)
evlenme nieti yok çevremde
senin mi niyetin yok
yoksa cevrende evlenilecek adam mı yok aklı başında ?
çevremde işi olan ev bakacak adam yok
yoksa istiyorum ama ipe sapa gelşmez biri için demiyprum adam gibi adam yok
walla adam gibi adam oldukda neye yaradı diyecem :( yalansız dürt mert koruyup kolalayan aldatmayan olunca salak yerine koyuyorlar adamı
sende çalışıtısın eşinde çalışır beraber geçinirsiniz
çevre önemli tabi her erkek evliğiğe uygun değildir bazıları da var evlilik düşünür düzenli hayatım olsun ister
ama iyi biri yok işte
ben birinin hizmetçisi kölesi olmak istemiyorum tamam onun sözü geçsin ama beni yok saymasın ezmesin kırmasın istiyorumbende kimseyi üzmem kırmam ama yok
öyle birini kimse salak yerine koymaz o yazdıgın gibiysen ama gerçekten safsan saf diyorum saf ayrı mert dürüst aklı başında olmak ayrı yapılan kötülğü görünce bence karşılıgını vermek gerek sususnc GÖRMEZDEN GELİNCE SALAKSIN SAFSIN BU DEMEK BEN SALAKDA SAFTA İSTEMİYORUM ama insanlıktan nasibini almış aklı başında biri
Elbette var tabiki kimsenin kölesi hizmetcisi olmayacaksın yok artık öğle bir dünya eziyet çekmek için evlemiyorsun hayatını mutlu yaşamak için evleniyorsun
ben safım demedim tabiki hakkımı savurunum yok öğle vur ensesine al ekmeğini salak yerine koyular derken pısırık kifayetsiz adamdan bahsetmiyorum değeri olmuyor diyorum
ne güzel aklı başında birini arıyorum diyorsun herhalde saftirik değilim :\ önce karşındakina saygı duyacaksın onunda görüşleri düşünceleriolduğunu bilecek empati yeteneği
olacak yok öğle susmak saf temiz kalple sevmek önemli
ben karşımdakini düşünen deger verenim zaten ama ögle olunca gerçekten saf yerine konuluyorum arkamdan kulagıma saf oldugum geliyor
ben safım karşımada benden daha saf işe güce gelmeyen birini bana yakıştırıyorlar öyle oldugum için ben buna üzülüyorum ögle vur beline al ekmegini yapan annem babam var kardeşlerimle ben eşit degiliz onlar benden üstün çocukkende ögleydi şimdide üzülüyorum herkese de diyor saf sessiz biri yok mu tanıdıgınız evlendirecez ben ne yapim safı eli iş tutmazı üzülüyorum
görücü usulü çıkınca direk nikahlanmıcaksınız ya ?
önce nişanlı olcaksınız birkaç ay, öyle değilmi?
neden kestirip atıyorsun?
ama ben o tarz evliliğe karşıyım hatta çevremde öyle iyi deyip evlendiğinde kötü adam çıkan gördüm ondan korkuyorum
zaten evlilik bana saçma geliyor =7 hele ki görücü usulu evlilik saçma sapan birşey.. bir de mantık evliliği var nasıl bir mantığa sahiplerse artık..
İlk adımı at ve en azından fotoğraf koymayı dene . :)
hayır hiç öyle düşünmedim görücü usulü evlilik bana göre bir hayatın katlidir
ben 21 yaşındayım ama bana da öyle geliyor çünkü çoğu arkadaşım evli çocukları var
yaş 29 çok geç değil devir değişti o zman 15 yaşında evlenenlerdi hep en fazla 18di .. öyle düşünmeleri normal
Abowww ben de evde kaldım :D
Daha gencim ama ben evde kalıcam gibi.
yok daha baharındayım ben:)
Ay evde kaldım bende yaa..
Ben ben ben ben hiç sevgilim bile olmadı
Ben kaldığıma göre sen &100 kaldın:D
buradan ara birileri çıkar
bende kaldim bosveeeeer :)
Yaş 27-28 e gelmedikçe evde kaldığımı düşünmem.
Ben de evdw kaldim ya biz evlenmeliyiz :))
mesajım bulunsun
ne mesajı
DonanımHaberForumdan kalma bir alışkanlık. Soru ilgimi çekti okumak için vaktim de yoktu mesajı attım sonra okuycaktım :D
salak
ne alaka. sizi terbiyeye davet ediyorum.
Çaya çıkalım..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar