Aşkın gerçekleri arasında "sarılarak uyumak gün içerisinde baş ağrısı çekme riskini düşürür" diyorlar. Sizce ne kadar doğru? Eşiniz bu nedenden dolayı sürekli sarılarak uyumak istese ne yapardınız?
Sarılarak uyuyan çiftler baş ağrısı çekmiyor! Sarılarak uyumayı seviyor musunuz?
Yok öyle şey ne diyeceklerini şaşırmışlar. Eşine sarılırsın da sürekli öyle durulmaz. İnsan uyku halinde istemsiz olarak döner zaten. Hep aynı pozisyonda kalmak bence işkencedir, ki hep aynı pozisyonda uykuya dalmak bile zordur, ben sürekli öyle duramam. Sabaha kadar öyle dursam patlarım heralde. Ayrıca eşim bana böyle bir saçmalıktan değil de içinden gelecekse sarılsın. Ne saçma bişey bu.
Uyuyamam ki, uyurken biri dokunursa rahat edemiyorum ki garanti bir de sarılınca nefesi gelir sıcak sıcak iyice uyuyamam. Tamam romantik tatlış bir hareket ama cıks olmaz her gün her gün rahat edemem. O yüzden yokum diyoorr.
İnsan'da enerji vardır bu enerjiler ten ile etkileşime geçerse. Tenler birbirine uyuşuyor ise baş ağrısını da geçirir, kanseri de. Ama enerjinin de vücutta bir ömrü var birbirlerine ihtiyaç duyulduğunda sarılması daha iyidir. Sonra enerji biter pil gibi geri dönüşüm kutusuna gider. Diye düşünüyorum :)
Ben hep öyle isterim zaten o ayrı ama şu da bir gerçek ki ben deli yatarım normalde yani eşim minnak bişey olursa ezilir yani uykudayken ezerim farkında olmadan üstüne falan çıkarım tehlikeli bide sürekli savaşlı dövüşlü oyunlar oynarım uyurken dışa vurursa sarılırken kemiklerini kırabilirim belli olmaz yani 😉 🙃 🙃 🙃 😂😂😂
seve seve uyurdum. çiftler birbirine sarıldığı zaman ister istemez manyetik enerji paylaşımı yaparlar kendi aralarında. bu enerjiler vücuda pozitif katkı sağlar. stresi önlediği için baş ağrısının da önüne geçer
Güven ve huzurla uyumanın tek formulü.. Bir de burnunu onun boynuna koyup her nefes aldığında içine çekeceksin ve sıcak nefesinide onun tenine bırakacaksın falan .. Mükemmel.
Sarılarak uyumak iyidir. Aksine sarılmayıp, ayrı ayrı uyurken ben çok rahatsız oluyorum. Sanki kavga etmişiz de küsmüşüz gibi geliyor. Yatak ayrı bir soğuk oluyor.
Kol ağrısı veya bel ağrısı çekiyorlar onlar da, kimse kimseyi kandırmasın 😄 Kesinlikle katılırım hoşlanırım isteyen sevgiliye hayır demem, ama öyle toz pembe değil o iş 😊
Serotonin, endorfin, dopamin ve oksitosin gibi hayattan zevk almamızı sağlayan, motivasyon arttıran ve mutluluk veren hormonlar birine sarıldığımızda daha fazla salgılanıyor. Hepsi bundan yani
Ağrı kesici içerisinde bulunan Parasetamol kana karışarak beyine iletiliyor ama hormonlarda böyle bir şey olamaz beyin çünkü beyin tarafıdan anlık olarak salgılanır
Simdi arkadaşım ben zaten ağrı kesici demedim bu bir bütün ağrı kesicilerin etken maddesi parasetamol yok. Bu dışarıdan aldığımız ilaçlar ne için sinir reseptorlerini uyarmak vs vs dimi. şimdi gelelim hormonlara serotonin hormonu misal mutluluk hormonu diye de geçer fazla salgilandiginda eğer ağrı varsa hissetmezsin nedeni ise sinir reseptorlerini bir nevi etkisiz hale getiriyor falan filan daha anlatım mi?
Ben senin okuduğun kitap kadar hasta ile meşgul oldum anlatmak istediklerin doğru fakat anlık anlatabiliyor muyum o an çok mutlu olursun acı hissetmezsin ama sonrasından bahsediyorum ben
Migren ağrılarım bitecekse 24 saat sarılırım 😉 No problem
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yok ya nefes alamiyorum ya da tutulup kaliyorum. Kisa araliklarla sarilabiliyorum en fazla. Esim de ben de cok donuyoruz uyurken. Deli yatmak denir ya öyle.
Mutluluk hormonu salgılandığı içindir. Bunu diyen çok mu araştırmış? Yeni bir şey miymiş?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Keşke istese ben çok severim öyle uyumayı ama yok adam arkasını dönüp uyuyor gelde delirme... Ama bu neden için istemem o ne öyle ya ben ecza deposumuyum
En İyi Cevaplar