bugün buna göz yumulduğunda af buyurun ama yarın emin olun bu cinsel ilişkiye kadar gider.
Metroda/halka açık yerlerde öpüşmek sizce normal mi?
bugün buna göz yumulduğunda af buyurun ama yarın emin olun bu cinsel ilişkiye kadar gider.
Kimse boş konuşmasın. Bir kere öpersin eywallah ta bunu birden fazla yapmak niye? Git evinde nerede öpersen öp eski topraklarında bulunduğu yaşamda böyle şeylerin olması sorun ve çoluk çocuk var onlara örnek oluyorlar. Yarın öbür gün kendi çoluk çocukları bunları yaptığında birşey demesinler o zaman. Saçmalık ne yiyorlarsa halk içinde yemesinler. Terbiyesizlik ahlaksızlıktır. Ve bu durumu savunanlarda terbiyesiz ve ahlaksızdır.!!
Elbette insanlarin gunahina sevabina biz karisamayiz fakat toplumun degerlerini ayak altina da almamai gerekiyor degilmi. cocuklar var. bunu gormek istemeyen dindar insanlar var. dini bpyutu var. ki bu ozel hayat. kimse kimsenin ne boyutta bir iliski yasadigini gormesin yani.
günahlarına karışmıyorum zaten ama metroda herkesin ve benim gözümün önünde bunu yapmaları ahlaksızca
baş başa kaldıklarında istedikleri günahı işlesinler zaten kimsenin haberi olmaz kimse de karışmaz.
Daha da fenaasi ramazanda tekne turunda bunu yapanlar var. insanlar oruclu. en mubarek ay da.
En mübarek ay size mübarek olabilir, belki bunu yapanlar inançsız. İsteyen yemek yer, isteyen içki içer. Siz de bakmayıverin, benim bildiğim kadarıyla ülkemiz şeriat ülkesi değil. Türkiye'de inançsızlar da var, diğer dinlerden insanlar da var. Herkes sizin inandığınıza inanacak diye bir şey yok. Çok islami bir hayat yaşamak istiyorsanız şeriat ülkelerine gidebilirsiniz.
@beckywithgoodhair seriat ulkesi olmamamiz insanlarin edep ve adaptan uzak olmasi anlamina gelmez. ayrica yiyip icmek farkli bu dedigim farjli birsey. osmanlida cok kulturlu bir yapiydi ama azinliklarin da muslumanlara saygisi vardi. degerler vardi. herseyi seriata getirmeye ne de meraklisiniz. seriat ne onu bile bilmiyorken. saygi diyoruz. saygi. evrensel seyler diyoruz. sana musluman ol olma ya da baskasina bunu elbette zorlayip empoze edemeyiz. evrensel ahlaga inanip inanmadigini bilemem ama insanlarin belli bir degerinin olmasi da onlaru hayvanlardan ayiriyor belirteyim.
Saygı dediğiniz kavram oldukça karma bir yapıya sahip. Konuya paralel açıdan bakmayı deneyin, inançsız insanlar sizin mübarek ayınızda istediklerini yapma hakkına sahip olduklarını biliyorlar ve sizden saygı bekliyorlar. Önceki yorumumda söylediğim gibi aşırı derecede basit bir çözüm var, bakmayın.
@beckywithgoodhair ne kadar da basit konusuyorsun. hadi gencler ya da yetiskinler bakmadi. ya cocuklar. omlarin psikolojileri. medeniyet diye diye insanlari hayvanlastiriyoruz. birinin ozgurlugu baskasinin ozgurlugune girdigi anda biter bilmiyormusunuz acaba. isteyen istedigini yapsin da halki tahrik e ne gerek var yani.
Emin olun sizin kınadığınız insanlar çocuklara karşı daha saygılı. Daha kendini tanımayan çocuklara zorla eşarp taktıranlar düşünsün saygıyı.
@beckywithgoodhair herkes az ya da cok cocuklara ideolojilerini asiliyor. bunu tartisacak degiliz. her aile kendi yapisi geregi. ayrica dini ogretmenin neresi kotu anlamiyorum. insanlari kinadigim yok. sonucta kimse kusursuz degil. farjli dusunenlere kotu demiyorum. sadece yukarida bahsettigimi yanlis anlamissin. ayrica nasilki cocuklari genc kizlari acip denize girdirmek bir ideolojiyse cocuklari kapatmak da bir ideolojidir. ayrica zorla yapilmisligi da yoktur. zaten cocugun ya da kadinin fitrati da korunmak ister. tarafsiz senin de bir diger taraftan bakman gerek. islamiyeti köru korune baglanan insanlarla karsilastirmaman gerekiyor.
Daha kreşe giden bir çocuğa din eğitimi verilmez. Ailelerin yapması gereken tek şey sadece kendi dinini değil, diğer dinleri de "doğru" bir şekilde anlatmasıdır. Din eğitimi ancak 14 yaşından sonra verilebilir, yani bir çocuğun ortalama kendini bilme, akıl yürütme yaşı 14'tür. "Genç kızları açıp denize girdirme ideolojisi" ne demek? 19 yaşında ve henüz Türkçe eğitimini tamamlayamamış birisiyle daha fazla muhattap olamam.
@beckywithgoodhair turkcem cogu insana gore cok cok iyidir. birseyi yanlis yazmis olmam turkceyi iyi bilmiyorum anlamina gelmez. ifade etmek istedigimi aklin biraz varsa anlayacagini umut ettim. din egitimi hususuna gelince elbette din egitimi kucuk yasta verilmeli. agac yasken egilir. cocuga ufak ufak birseyler ogretilmeli. arastirip ogrenmesine musade edilmeli genclerin. aksini soyleyen yok. herneyse.
"Şey" daima ayrı yazılır. Ağaç yaşken eğrilir, bu nedenle çocukların kafasını dinle karıştırmak yerine ilim öğretmeyi tavsiye ediyorum. Böylece imam hatipte okuyan küçücük çocuk televizyonlara çıkıp "Cumhurbaşkanı olup idamı getirceğim" demeyecektir.
Nasıl ki o yanlışı yapanlar kimse karışamaz, özgürüz, vs. gibi şeyler söylüyorsa bilsinler ki bizler de saygı istiyoruz. Kimsenin o yanlışını görmek işte istemiyoruz. Rahatsız oluyoruz. Kimsenin ahlak değerlerine aykırı hareket edip onu rahatsız etmeye hakkı yoktur. Özgürlük her istediğini her istediğini yapabilmek değildir. Özgürlük saygı ve ahlak sınırları içerisinde kimsenin kimseyi rahatsız etmeden yaşayabilmesidir...
normal diyenler normalmi acaba onu sorgulamak lazım aslında mahrem diye bisey var mahremin nolduğunu bilmeyen insandada ne edep vardır nede haya evine eş yapanda suç öyle insanı ve bu durumda polise sikayetini yapacan toplumu rahstsız etmekten işleme gececekler türkiye la burası almanya avrupa değil
şikayeti nasıl yapacaksın? fotoğraflarını mı çekeceksin? kimliklerini mi isteyeceksin?
fotografını cekeceksin etrafta polis varsa ona söyleyeceksin gerekeni yapar
fotoğraflarını çeksen sen suçlu çıkarsın oradaki halk sen niye öpüşen insanların fotoğrafını çekiyorsun diye seni suçlu çıkartır bundan emin ol
bir poz verin cekiyorum demeyecen heralde önce cekecen sonra uyaracan sana falan artistlik yaparsa verecen polise onada yapsn
Cevap
25Cevap
edepli bir davranış değil bence, ben de sürekli rastlıyorum ama karışmıyorum da çünkü kültürlerinde bu varsa öyle davransınlar, ben de bakmam geçerim olur biter.
metroda gözümün önünde oldu, ne yapmam gerekiyordu? gözlerimi mi kapatmam gerekiyordu?
demek ki yarın bir gün ulu orta cinsel ilişkiye girseler "bizi ilgilendirmez kültürlerinde bu var demek ki" deyip geçip gitmemiz gerekiyor öyle mi?
daha önceden uyardığım da oldu sanki ben suçluymuşum gibi üzerime yürüdü ahlak yoksunu kişi
haklısın kardeş güzel bir görüntü değil ama bir kadın darp edilirken sesi çıkmayanlar elele bir insan bile görünce tepki gösteriyo bu kadarda medeniyiz
Şayet dediğin gibi ise bile neden bunu diyorsun anlamış değilim bir kısım insanlar tepki konusunda bir hata yapiyorsa bu metroda öpüşenlerin yaptığını daha sevimli kilmaz
ben onları haklı çıkarmadım zaten haklısın başka bir tarafını söyledim olayın sadece
Halka açık yerlerde abartınca gerçekten çok iğrenç görünüyor dışarıdan. Öpmeyi anlarım da sürekli mırç mırç olunca hoş olmuyor.
bir kere öpmek yine hani tokalaşmakta bile var ama sürekli öpe öpe sevişmeye çeviriyorlar...
gözünün önünde öpüşüp bir de ne bakıyorsun diye tip tip bakanlar yok mu ıslatıp ıslatıp sopayla dövesi geliyor insanın...
Aynen..
Abartmadıkça sıkıntı yok. Bazıları mucuukss diye bir öpüyorlar bütün metroda yankılanıyor. Öp 1-2 kere tamamdır.
ya zaten tokalaşma gibi bir kere şöyle yanaktan öpsen kimse bir şey demez zaten bizim kültürümüzde tokalaşmak selamlaşmak için de yanaktan öpüşmek vardır ama bu sevişme sınırına giriyor tekrar tekrar öpüşmek bir de dudak dudağa öpüşmek
Yanaktan öpmek gayet normal bir şey. İnsanların birbirini sevdiğine şahit olmaktan daha güzel ne olabilir? Ama dudaktan öpmek biraz uyarıcı olduğu için ben onu mahrem sayıyorum ve insanların gözü önünde yapılmasını doğru bulmuyorum.
bunun kültürlede alakası yok etik olmayan bir davranış ortalık yerde olan var olmayan var sonuçta :D
mesele olan var olmayan var değil ki
yani etrafta herkes evli ise onların yanında rahat rahat öpüşülmesi mi gerekiyor?
En son gordüğümde direk yuzlerine karşı sövdüm hemen ayrıldılar. Onların öpüşmesinde sakınca yoksa benim sövmemde de sakınca yoktur. eksileri alayim :D
tabii ki insanlara sövmek hoş bir davranış değil ama
sen beni rahatsız ediyorsan ben de seni rahatsız ettim gibi bir durum olmuş.
Bir kişisel saygı vardır, birde toplumsal saygı vardır. Zaten ben yaptiğıma doğru demiyorum ama etkiye tepki verdim :D
Yanaktan bir iki kere anlarım ama fazlası beni de rahatsız ediyor. Etrafta hem büyükler hem de çocuklar var o yüzden bu durumdan hoşlanmıyorum. Ayrıca parkı bahçeyi anlarım ama topluma taşımada öpüşmek ne yeri ne de zamanı o işin.
herkes istediğini yapma hakkına sahip ama genelikle öpüşenlere bakılıyo , ve öpüşenlerde rahatsız oluyo , sonra niye bakıyosun , utanma gibi sorunlar oluyo , utancak bir şey değil ve istayende bakma hakkına sahip ama eğer utanıyor ya da bakanlara laf atacaksan , öyle davranışlar yapmayacaksın ablası
olmamalı bence ya hem başkaları görürken nasıl rahat ediyor bu insanlar çok saçma
kesinlikle çok doğru söylüyorsun, başkalarının bakışlarının altında insan nasıl rahat eder ki?
velev ki karın/kocan olsun, her şeyi yapabilirsin ama her yerde değil.
normal değil çocuklar olduğu için. evlerinde ne yapıyolarsa yapsınlar biraz edep be
evlerinde istediklerini yapsınlar tabii ki ama işte gözünün önünde olunca... ne edep ne hayâ kalıyor...
El ele tutuşmak yanaktan öpmek sarılmak filan normal o biraz ağır kaçıyor çoluk çocuk var yani hoş değil
ailleriyle gelen küçük çocuklar , anne oğlu veya baba kız yanlarında öpüşenlere kafalarını eğiyorlar bence yanlış herkes empati yapsın
Ahlaki değerlerime aykırı diyen kişilerin çoğu sanalda kadınları taciz ediyor, kız kardeşimden annem tahrik oluyorum napabilirim diye soru soruyor, kendisine yüz vermeyen kadınlara oro... diyor.
*annemden
kızlar da çok fena sorular soruyorlar sadece erkekler değil.
Sevgilimi defalarca metrobuste falan optum , herkes gordu , hicbisey demediler , ben zaten o yanimdayken gozum baska biseyi gormuyordu , neyse iste Şu an dusununce yaptigimin ne kadar igrenc oldugunu anliyorum , kendimden utaniyorum
Dışarda rahatsız olacak o kadar şey varken sen sevgi pıtırcıklarından rahatsız olmayı seçiyorsun jfşdjd ilginç
beni rahatsız etti tam gözümün önünde öpüşmeleri
ben de öpüşüyorum ama diğer insanların gözünün önünde değil.
mesela neler var dışarıda seni rahatsız eden gel birlikte onlardan da rahatsız olalım.
İnsanlar istendiği gibi yaşayabilir ama toplum içinde özellikle çocukların çok olduğu alanlar da biraz daha mesafeli olmalılar
Bende rahat yaşamayı severim ama çocuklar var. Onların görmemesi gerekiyor
diğer yetişkinlerin gözünün önünde öpüşmek sorun değil mi yani?
Hayır benim için önemli olan sadece çocuklar. Onların psikolojisi
Öpüşmek ön sevişmedir. Sevişmek özeldir. Eski Paganlar halk içinde sevişşrdi. Bu resmen hayvanlık. İnsan onuruna aykırı
Ben çarşaflı kadınları görüp içimden "onursuz" diyorum, görüntü kirliliği olduğunu düşünüyorum ama pis pis bakmıyorum. Herkesin düşüncesi kendine. Burası özgür bir ülke ve öpüşme de gayet normal. Kusura bakmayın ama kimse kimsenin hayatına müdahale edemez. Ben nasıl çarşaflı kadınlara saygı duymak zorundaysam siz de öpüşem çiftlere saygı duymak zorundasınız.
Hollanda da yaşıyorsun sen galiba :) arabadasinin içindeyken bile opustukleri için ceza yazılan insanlar var Türkiye'de
Çarşaf mevzusuna hiç girmiycem inanci için giydiği kiyafetten ötürü insanların onursuz olduğunu düşünecek kadar on yargılı bir insanla tartışacak değilim.
Kara çarşaf islam dininde yoktur, arap kültürünün kadınları ezmek için kullandığı en gereksiz şeydir. Dininizi araştırmanız dileğiyle...
Bu arada öpüştükleri için eminim ceza almamışlardır, toplum içinde seks yapmak neredeyse her ülkede yasak fakat gördüğüm kadarıyla öpüşmek ve seks ilişkisini karıştıran biriyle muhattap oluyorum şu anda,
@Aliozk1 Böyle düşünmelerinin tek nedeni kendi kitaplarını okumamış olmaları. Kuran asla bir müslüman kadını siyahlara boğmayı emretmez! Kadınlar ne yazık ki erkeklerin istekleri gölgesinde kalmış, kara çarşaf arap kültüründe var ve bizim insanımız bunu kendi dinine aitmişçesine benimsiyor. Ne yazık...
insanlar böyle öpüsmeye falan karisir rahatsiz olurlar ama bir bayana taciz etseler kimse sesini cikarmadan aa baksana napti diyip gecip giderler böyle bir toplum oldu ne kadar gülünc durumdayiz
Çok komik ya. İki insanın birbirini öpmesini ayıp olarak nitelendirenler var.
Bulaşarsanız olmamalı ev var arkadaşım derdiniz ne diyemediniz 😳
Çocukların olduğu ortamda yapılmasına kesinlikle ama kesinlikle karşıyım. Diğerlerine karışmam, karışamam.
nasil opusuldugune bagli fransiz opucugu olmamali tabi
beni ilgilendirmiyor..
o ve yanında değer (!) verdiği kadınla ilgili..
bizi ilgilendirmeye ilgilendirmeye bu hale geldi zaten abi...
artık gözümüzün önünde gözümüze sokarcasına yaşanıyor bu olaylar...
varsın özelimi kimse bilmesin arkadaş ya
herkesin bildiği özel olur mu?
benim yaşadığımı herkes bilmeyeceği için özelimdir, kimsenin görmesine bilmesine gerek yok
Bunda bişey mi? Liseli ergenler akşam 6'da parkta si*işiyor. E bize de izlemek düşer
Evet bende rahatsız oluyorum halka açık yerlerde yapmaları normal değil
Hayır, bea normal değil
Masum bir öpücüğü cinselliğe kadar gider diye çekmişsin pes dedim ya öpmüş sadece yiyişmiyolar orda ayrıca bunun seni bu kadar rahatsız etmesnin sebebini bir düşün derim
Hacı öpüşmek var öpüşmek var. Ben Kantarın topuzunu kaçırıyorum. Bildiğin sokak ortasında konulu film çekiyorum.
Yurt dışında karşılaşıyorum sıkıntı olmuyor pek çevrede ama ülkemizde sıkıntı olur TC götürmez bu kadar modernliği 😉
Herkes evinde yapsın.
evlerinde ne yapıyorlarsa yapsınlar kim kimin evinde ne yaptığına karışır ki zaten...
Bence normal aslında rahatsız oluyorsan bakmazsın olur biter.
yarın bir gün cinsel ilişkiye de girseler "bakmazsın olur biter" diyebilecek misin çok merak ediyorum
herkesin kendi hayatı istediğini yapar, hayır niye batıyor ki? bakma yoluna devam et.
senin gözünün 50 cm uzağında olan bir olaya bakma yoluna devam et o zaman kaldı ki yolda yürümüyordum metrodaydım, sen metroda yürüyor musun?
bnce toplum icinde olmasa daha iyi olur
Rahatsız olmuyorum niye olayım kimse gelip beni öpmüyor ya
emin ol bu hızla ahlak kaybetmeye devam edersek yakında yolda yürürken birileri gelip bizi de öper. kaldı ki "kimse gelip beni öpmüyor ya" diyorsun ama tecavüz bile ediyorlar tenhada yakaladıklarında...
ahlak değerlerimiz yıkılıyor farkında mısınız?
Sen hiç güzel canını bunlar için sıkma, birbirini seven iki insanın orta yerde öpüşmesi kimsenin ahlakını bozmaz.
Ha diyorsan ben toplum ahlakını çok önemsiyorum o zaman biraz yaşlı başlı adamların yurtlarda, okullarda el kadar çocukları taciz etmesinden bahsedelim.
Ya da mübarek cuma günü temalı toplu mesaj atıp namazdan sonra doğru kerhaneye koşanlardan bahsedelim.
Bazı "din adamlarının" cin çıkaracağım adı altında kadınları s. kmesinden bahsedelim.
Bence bunlar daha çok ahlak bozuyor.
ben bu bahsettiğin ahlak dışı davranışları onaylamıyorum zaten
bu bahsettiklerin insanların tenhada yaptığı ahlak dışı davranışlar, keşke hiç biri olmasa ama halka açık yerde umarsızca yapılanlar daha bir abes geliyor insana
tenhada insanların yaptığı ahlaksızlar kendi başına yaptığı bir şeydir kimse görmez bilmez zaten bir suç işlenmişse ve tespit edilmişse de en kötü ceza verilmelidir cinsel istismar gibi durumlarda...
Tamam işte bu daha kötü, benim saydığım örneklerde taraflardan birinin rızası yok ya da kandırılıyor. Hem de tenhada ! Sonra bu suçları işleyen adamlar gelip "sokakta öpüşmeyin" falan diye kafa ütülüyor. Aklı sıra kendini ahlak sahibi bir birey olarak topluma lanse ediyor. Bu toplum ahlakını bozar. İki insanın öpüşmesi değil. (Burasını kişisel algılama)
Birbiriyle öpüşen iki insan senin paranı mı çalıyor? Hayır.
Birbiriyle öpüşen iki insan senin iznin olmadan sana dokunuyor mu? Hayır.
Birbiriyle öpüşen iki insan senin canına zarar veriyor mu? Hayır.
Bu böyle uzar gider... Ha diyorsan benim ahlakım milletin uçkuruna bağlı, ulu orta öpüştükleri için ahlakım bozuldu sorunu git kendinde ara.
dediğim gibi cinsel istismara verilebilen en ağır ceza verilmeli bence ki bu suçları savunan da yok zaten... konuyu saptırma.
senin gözünün önünde, ki metrodasın diyelim beklemen gerekiyor gittiğin bir yol değil birileri sevişse ah ne kadar doğal, bana bir şey yapmıyorlar kendileri istediklerini yapsınlar diyeceksin yani?
zaten bu zihniyet yüzünden gelecekte yol ortasında umarsızca sevişenler türeyecek... senin zihniyetinde olanlar da "bana bir şey yapmıyorlar ya" diyecek...
Ayıp denen bir şey var
Kim nasıl istiyosa öyle yaşasın hayatını kimene
toplum iyi bakmasada o an olması gerekiyosa olurrrr
Bence öpebilir.. dövene ses cikarmayan öpene aa ne ayip diyen ters bir milletiz.
dövene de ses çıkartalım öpene de...
dövene ses çıkartmadığımızı kim dedi?
O kadar abartılmamalı tabıkı
Herkesin kişisel tercihi ama ben yapmam kişiliğime ters.
gözünün önünde öpüşseler?
Haklısın iyice edepsizligi ele aldılar
Öpüşmek masumdur. Sizin içiniz pis.
Artik cok dogal oldu
sence de doğal bir durum mu?
İşin suyunu çıkarmadığı sürede sorun yok
kimse kimsenin ozelini gormek zorunda degil
Öpüşmek güzel şey severim bend:)
öpüşmek güzel, hatta sevişmek daha da güzel ama burada konu güzel olup olması değil insanların içinde olmaması gerektiği...
Herkesin öpüşmesine kimse karışamaz.
bunun benim gözümün önünde olması beni rahatsız ediyor yoksa özel mekanlarında isterlerse grup yapsınlar...
Kimi neden ilgilendirsin ki
normal tabiki
Normal bir durum.
yoo
normal
valla ben izlemeyide seviyorum
p*rno gibi mi yani?
Sarılmak opmek gibi şeyler bence cok doğal şeyler
insanların gözüne soka soka olmamalı bence şahsen benim gözümün önünde tekrar tekrar öpüşülmesinden rahatsız oldum
Neden rahatsız etti ki bu seni?
halka açık yerlerde cinsel aktivitelerin yapılması benim ahlak anlayışıma ters
Bide sevişmeyi dene
yakında onu da denerler...
En İyi Cevaplar