Arkadaşlar ilişkilerde Zaman Zaman tartışmalar, anlaşmazlıklar, kavgalar olur. Hatta kısa ayrılıklar bile olur. Peki sevgiliniz ile kavga etseniz ilk kim özür diler? Haklı ya da haksız? Kellerin gururu diyorlar ki...
Bizde sen ya da ben durumu olmuyor. Tartışmışsak arıyoruz hangimizin dakikası varsa ya da hangimiz son lafı söylemişsek, doğru düzgün konuşuyoruz. Sen böyle dedin ben buna kızdım. Ya da sen böyle söylediğinde ben şöyle düşündüm gibi.. Karşı tarafta onun açıklamasını yapıyor zaten. Peşine sorun da kalmayınca o tartışmayı uzatmıyoruz. İkimizde gerekli açıklamayı yapıp, karşımızdakinin içini rahatlattiktan sonra o konuyu kurcalamadan kapatıyoruz. Hem içimiz rahat oluyor hemde tartışmalar kavgaya dönmüyor...
Bunun ne önemi var ki? Evet zaman zaman tartışma konuları açılır ister istemez. Fakat; Tartışmadan bir kılçık çıkarıp ayrılma vesilesini anlayamıyorum. Anlamak ister miyim? Hayır! Ben olsam tartışma anında gözlerine bakarım. Zaten ne demek istediğimi anlayacaktır. Bu yüzden söz değil göz konuşmasını bir deneyin.
Haklıysam gider özürümü dilerim ama ben haklıysam ondan özür beklerim ve de özür dileyene kadar da ne aramalarına ne de mesajlarına cevap veririm... Haksızsa ve de işi inda bindirip özür dilememek için de çaba sarfediyorsa da umurumda da olmaz o ilişki biter benim için... Ondan sonra gelecek özürde zaten umurumda olmaz... Özür dilemek bir erdemdir...
Eksileyen pembelinin zoruna giden neyse bir zahmet yorumda bulunsunda açıklasın... Eksileyen pembelide demekki özür dilemek gibi bir erdemden yoksunmuş... Yazık zavallıcık üzüldüm şimdi o pembeliye inşallah bir gün özür dilemesini öğrenir...
konuya ve ruh halime bağlıydı... özür çok önemli değil benim için. hiç ilişkimde özür beklentisine girmedim ve dilemedimde açıkçası... ama ilk adımı atmışlığım az deildi
kim haksiz sa o özür diler. sirf ilişkiyi kurtarmak için haklı olsam bile özür dilemek gibi bir saçmalık yapmam. cunku kaç kez yapicam bunu yani. hatali olan herkes özür dilemeyi bilmeli
En İyi Cevaplar