Eşinizin kendi hobileri için kendilerine vakit ayırmasına, kursa gitmelerine ya da arkadaşlarıyla vakit geçirmelerine bakışınız nedir? Her şeyi beraber yapma taraftarı mısınız, yoksa kendinize vakit ayırmanın ilişkiye olumlu katkısı olacağını mı düşünürsünüz?
Eşlerin kendilerine ait aktiviteleri olmalı mı, ne kadar olmalı?
İlgi alanları ve hobiler kişiye özgüdür; ve ben açıkçası evleneceğim kişinin benzer yahut aynı ilgi alanlarına sahip olacağını sanmıyor; açıkçası beklemiyorum da :)
Yıllar içinde farkı sebeplerden ötürü kendiliğinden birçok ilgi alanlarım oldu; olmaya da devam ediyor. Zamanla kimi daimi oldu, kimisi ise belli bir süre devam etti ve aileme yük olmamak adına veya daha farklı sebeplerden bıraktım.
Bugün ise tek dileğim; eşimin benim kendi çapımda olan hobi ve ilgi alanlarıma müsade etmesi. Ama ek olarak şunu da söylemek isterim; eğer birgün benim sevdiceğimin yaptığım hobileri sevmediğini görürsem bırakırım düşünmeden, yahut maddi anlamda külfetli olacaksa aileme zarar vermeden yine bırakırım. Aynı şekilde; eşimde istediği şeyleri yapabilir; ama fıtratım gereği evlilikte hemen hemen herşeyin birlikte keyifle yapılmasını da dilerim 💞
Beraber geçirilen vakit ya da yapılan hobi sonrası konuşulacak konu kalmıyor. Erkeğin ve kadının kendine ait arkadaşları olmalı sosyalleşmeli. Erkeğin kız arkadaşları olabileceği gibi kadının da erkek arkadaşları olabilir. Toplu halde eğlenebilirler. Güven problemi olmayan saygı çerçevesinde yürüyen bir ilişki daima devam eder. Bir araya gelindiğinde dergide okuduğu ilgi çekici bir konu ile alakalı sohbet edilebilir. Arkadaşının yaşadığı anıyı sıkıntıyı tartışabilir hatta hobileriniz ile ilgili öğrendiklerinizi ya da başardıklarınızı eşinize gösterebilirsiniz. Zaten çocuğa sadece kadının bakmasını saçma buluyorum. Çocuğun sağlıklı gelişimi ve psikolojisi için mutlaka anne ve baba şart
Ben arkadaşlarımla ara sıra oturup sohbet edebilirim. İnternette takılabilir, kitap okuyabilirim. Bunun dışında çocukları gezdirmek için çocuklarımla başbaşa kafelere, sahile, parklara gidebilirim.
Eşim evde akvaryumla ilgilenebilir, kitap okuyabilir, nette gezebilir, maç izleyebilir, korku/gerilim filmi izleyebilir.
Bunun dışında tek başımıza ev dışında yalnız yapacağımız aktivitelere ikimiz de sıcak bakmıyoruz. Vaktimiz varsa ailecek hep birlikte takılıyoruz. Birlikte çalışıp birlikte seyahat ediyor, dinleniyor, eğleniyoruz.
Süreli yan yana durmak baya sıkıcı olur. Eşiminde benim de kendimize göre aktivitelerin olması hem kendi psıkolojimiz için hemde ilişkimizi daha iyi yönlendirmemize yardımcı olucaktır. Birbirimizi biraz özlemek iyi gelecektir bize. :)
Her şeyi beraber yapmak kadar saçma bir olay yok. Kişisel alanlar muhafaza edilmeli. Hobileri olmayan, kendi arkadaş çevresi olmayan, tamamen bana bağımlı bir insan düşüncesi beni çok ürkütüyor. Vıcık vıcık tuvalete bile birlikte giden eşler görmekten sıkıldım.
kesinlikle eşler kendilerine vakit ayırmalı, hem arkadaşları ile hem yalnız başlarına geçirdikleri zaman ilişkinin monotonlugunu azaltır, konuşacak konuları arttırır, birbirlerine olan saygılarını pekistirir. bireylerin psikolojik gelişimlerini olumlu etkilediği içinde ilişkinin daha sağlıklı devam etmesini sağlar.
Evlilik kölelik değildir. Tabiki her iki tarafında hobileri, farklı farklı zevkleri olabilir. Her iki tarafta rahatlıkla kendi hobileri ile alakalı kurslara ve etkinliklere gidebilmeliler. Ama tabi bunu kullanıp abuk sabukluk yapmamak kaydı ile. Bazen insanlarımız abartarak tadlarını kaçırabiliyorlar.
Sevgiliysen; bulusamadigin zamanlar serbesttir, ister gezer, ister eglenmeye gider... Nişanliysan; is ciddiye binmistir ona daha fazla vakit ayirmali gezmeleri azaltmalidir, cok serbest degildir... Evli ise; artik is isten gecmistir, sahibin vardir, onsuz bir yere gitmek bir sey yapmak vs. diye bir sey olamaz, ne yapacaksa eşiyle yapmali... Çünkü sen evlenmeden önce onunla Bir Ömür diye evlendin is isten gecti arkadas.. demekki neymis evlenmemeliymisiz 😁😉
Her şeyi beraber yapmak sıkıcı ya , insan kendine de vakit ayırabilmeli özellikle kızlar , deşarj olmalı yenilenmeli , evde tüm gün monoton bir hayat , ilişkiye de zarar verebilir , az uzak kalmak , özlemek iyi olur , hem anlatacak konusu sohbet edecek konuları olur
Bence müthiş olur evliliğe veya birlikteliğe heyecan katar moloton olmaktan çıkar birliktelikler gidip bir dans dersi alınabilir örneğin eğlenceli olan herşey yapılabilir burda lütfen yanlış anlamayın sözlerimi hayata dair olmalı bunla ilgili bir çok projem var Birgün evlenmeye karar verirsem düşünebilirim elbetteki
Elbette kendi hobilerine ve zevklerine zaman ayırmalı. Çiftler birbirleri ile aynı zevklere sahip olmayabilirler, bunun için her şeyi beraber yapmak saçma olur. Yalnız arkadaşları ile zaman geçirecekse şayet bu arkadaşlar sadece bayan olmalı, erkek olursa aralarında pek hoş şeyler olmaz :)
bence her iki tarafin da hobileri olabilir ya da ayri arkadaslari ve bunlarla zaman gecirip kafa dagitilabilir diger durumda eslerin birbirinden degil de ayni seyleri yapmaktan ayni seylerden sikilmasi mumkundur (asiklarin birbirlerinden sikilmalari mumkun olamaz )
Hayat zaman kötü. Bence bir birini seven eşler hemen hemen hergünü bir birlerine ayırmalı insanlar bir birlerini kolay taniyamaz her nekadar bir birlerini sevseler de ayrı etkinliklere katilirsalar bu kiskancliga kopukluga neden olur bir ilişki 1 kere zedenelirse çorap sokugu gibi devamı gelir neticede iyi günde kötü günde bir ömür bir yastığa baş koymak için yemin ediliyor kalkıp ayrı ayrı etkinlik ne oluyo. Bence herşeyleri bir olmalı
abartmadan olmalı bence. aktivite aşkıyla da ev unutulursa o da olmaz. ya da her aksam veya haftanın 3-4 aksamı arkadaslarla takılmakta olmaz bence. özellikle eşiniz işteyken yapabileceğiniz aktiviteler bana göre daha makbuldur. eşler aksam birbirini görmek ister. göremezse yalnız hisseder kendini mutsuz olur filan.
Ya şimdi aslında her şeyi beraber yapmak isterim suanki düşüncem bu. Fakat yinede bu durum bir süreden sonra sıkıcı bir hal almaya başlar bir şekilde hem kadını kisitlamak açısından hemde özlemin ne olduğunu tadamaacagiz arada yanlız takılalim ki Birbirimizi ozleyip degerimizi dahada anlamak için
sevgilimle beraber bir şeyler yapmak hoşuma gidiyor bu karşılıklı bizde. böyle olunca tek mi birşeyler yapsam yoksa beraber mi yapsam sorusunu ortadan kaldırıyor bizim için. çok fazla takıntı haline getirmemek lazım.
kendimden örnek vermek gerekirse sevgililik olayında bile evde dizi izlerken rahatsız edilmeyi bile sevmem. Evlilik kavramında sürekli eşimle beraber olacağım için kesinlikle kendime ayıracak vaktim olmalı
Sevgiye doymayan ve sevdiğim insanları sevgimden boğan biri olmama rağmen tabii ki kişiler kendilerine de vakit ayırmalı diyorum. Ben resim yapmayı seviyorum, evlendiğimizde eşime zorla resim yaptıramam ya hoş 😄😊
Böyle aktivitelere karşı değilim. Sürekli birlikte olduğum insanla zaman geçirerek hayatı yaşanır hale getiremeyiz. Her iki tarafında kendine özel bir aktivite edinmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.
Eğer ilgi alanlarımız yakınsa beraber yapabiliriz ama yok farklı ise gitsin kendine aktivite bulsun tabi. Kalkıp ben İtalyanca kursuna gidiyorum diye o da gelmek zorunda değil ki benimle. Ha ama o gitar kursuna giderse ben de giderim o kaçmaz :D
Tabii ki olmalı. Evli olsanız da hala ayrı bireylersiniz yapışık ikizler falan değil. Olmazsa zaten sıkılırsınız. Ne kadar konusuna gelince bu kişilere bağlı ama eşini ihmal etmeyecek kadar olmalı diyebiliriz.
Olmalı bence tek başıma kafa dinlemek için yürüyüşe çıkmalı. Yeri geldiğinde yalnız düşünmesi gereken bişeyler üretmeye çalışan biriyim böyle durumlarda beni rahat bırakması lazım haliyle ☺️
Olmalı, aksi benim için mümkün değil zaten. Bizim türk kızlarının en anlamadığı şey de bu genelde, sürekli sevgilisiyle dip dibe, birbirinin başını yiyerek ömür tüketmek istiyorlar.
Senin de söylediğin gibi eş nasıl farklı bir aktivite yapa bilirler bir erkeğin halı saha dışında yapacağı bir etkinlik Yok kadının da olsa olsa alışveriş vs
genelde beraber yapıyoruz aynı seylerden hpslandıgımzı için origami, ahsap boyama , cam boyama vs.. ama onunda sevdigi seylerle ilğilenmesi gerekli tabikii..
Tabi ki olmalı. Herkesin kendine ayırdığı bir alan olmazsa saygı kaybolur sevgi çabuk tükenir çiftler sıkılır ve bu boşanmaya kadar gider. Haftada iki gün herkes kendine ayırabilir bence.
Tabii ki insan istediğinde kendine vakit ayırabilmeli. Sürekli beraber olmanın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Çoğu insan sıkılıyor birbirinden bu şekilde.
Olmalı hatta olmuyorsa bir sorun var demektir. Hayatının kaç yılını sevgilin olmadan yaşamışsın o zamanları ve yaptıklarını sıfırlayacak değilsin herhalde ki bu durum iki taraf için de geçerli.
Her iki taraf da kendine vakit ayırmalı. Ben mesela bazı akşamlar odamda rahatsız edilmeden film\dizi izlemeyi isterim tek başıma. Bence böyle kendine ayrılacak vakitler için ayrı bir oda olabilir.
Seviyosan eğer dine önem veren birisysen bu karşındaki adam da dine aileye sevdiğine bağlı biriyse kürt ama türkler savunan biriyse irkcilik yapılmaz o ilişki olur önemli olan kafaların denk olması
Programlı işler tabii ki de olmalıdır. Fakat insanı bir süreden sonra sıkar, zor duruma bile sokar. Tek başına da mutlu olabilmek, durabilmek gerekiyor bir yerde.
bir normal var bir anormal var bisey yapiliyorsa anormal sekilde olmamak kayidesiyle olabilir her insanin ihtiyaci dusuncesi zevkine keyfine gore davranmali anormal hale getirmemek sartiyla
tabiki olmalı çiftlerin birbirinden sıkılmaması için, üzerine iki çift kelam edebilecekleri bir meşgale bulmak her iki tarafa da kesinlikle iyi gelecektir
Hobileri olsun canım mesela dans hobisi olsun birlikte çaça rumba vals tanga bachata yapalım dile merakı olsun birlikte gidelim benimde ilgim var çünkü
Evlenince çiftler mutlaka herşeyi beraber yapmalılar gibi bir anlayış yok, olmamalı zaten. Çiftler birer birey olduğunu unutmamalı ve kendilerine zaman ayırmalıdırlar.
Senin erkek arkadaşlarınla paylaşabileceğin şeyler eşinle paylaşabileceklerinle aynı mı? Ya da eşinin bir bayan arkadaşıyla paylaşabilecekleri seninle aynı olabilir mi? Yapmayın arkadaşlar insanın evlense bile kendine ait bir alanı olmalı.
bnce yanlis dusunuyorsun ozmn evlenmemesi daha iyi olur cunku adi ustunde ess bunlari yapmadikda sonra es kelimesi anlamini yitirir en kotusu en terbiyesizi mesela cinsellik bunda bile doruklara cikiliyorsa daha soylencek bisey yok zaten
Ya he. Sen devam et bu kafayla ilerle al eşini eve kitle oturun beraber hiç arkadaşınız olmasın. O kuaföre giderken seni yanında götürsün sende onu halı saha maçına götürürsün.
Herşeyi beraber yapma taraftarı değilim eşim de değil. Ortak ilgi alanlarımız tabi ki var. Yeri geldiğinde yanyana oluyoruz. Ama ikimizde bir bireyiz ve arkadaşlarımızın bazen yemek bazen film seçimlerimiz ortamlarımız farklı olabiliyor
Olmalı ama bu bizim Türkiyede gecerli degil bizim ülkede mutlu olmakta parayla mutsuzlukta evlilikte eylencede parayı kaldırirlarsa ortadan mutluluk onların olur
Bazen ayrı olmaları gerek bence sıkmamak gerek istediği arkadaşıyla gezip oturabilir ikimizde öyle olmalıyız ve birbirimize de vakit ayırmalıyız özel olarak bir aktivite yok
hep beraber olmak sıkar ayrıca ortak olmayan hobiler vardır. evlenmek hayatları bileştirmezz herkesin kendi hayatı vardır. hekesin hayatına kimse karışamaz yanii
En İyi Cevaplar