Arkadaşlar babamda taş çıktı. Bir kere kırdırmıştık. Şimdi tekrar çıktı.
Neler yapabiliriz düşürebilmesi için ?
Neler yapabiliriz düşürebilmesi için ?
Tekrar kırdırılabilir . Böbrek taşı nüks oranı yüksek bir rahatsızlıktır . Düştükten sonra tekrar oluşma riski var . Öncelikle doktora görünün , en iyi o söyler ne yapılacağını , belki düşürebilir tekrar . Ama düşürmekten öte korunmak için neler yapabileceğinize bakın . Taşın tipine göre risk faktörleri vardır . Bu risk faktörlerinden uzak durursanız belki sıkıntıyı aşabilirsiniz . Bira falan diyecekler dinlemeyin hiç onları . Geçmiş olsun .
ayakları sıcak tutmak ağrı anında böbrek üstüne sıcak havlu koymak
bol su(bira değil)içmek çok hareket etmek sıcak su ile banyo yapmak
sıcak böbrek kanallarını genişletir hem rahat taşı düşürebilir hem ağrıyı kesebilir
özellikle ayakları sıcak suya koymak ve sıcak su dolu kaba oturmak
bildiğim bu
bol su içerek böbrekleri daha fazla çalıştırmak.hiç bir zaman böbrek taşı ağrısız düşmez.taş oluşumunu engelleyemesede vucudu susuz bırakmazsa süreyi geçiktirebilir.aslında böbrek taşı böbrekteki süzülüm sırasında kalsiyum birikimi.
kireçli sulardan uzak kalmakta sürece katkısı olur.
allah yardım etsin valla babam neler çekiyor bu yüzden çok şey denedi ama bir ara geçsede yine oluyor kaç kez kırdırdı maydanoz suyu faln içiyordu sanırım bide limonlu soda içiyor hep
Cevap
6Cevap
eyvah onun sancısı feci olur ya,ağır bişey değildir umarım. link
BİRA İCMESİ lazım dine bğalamayın bira bol bol idrar yolunu acar buda böbrekten tasın daha kolay cıkmasını sağlar
Bol bol zıplatın su icsin ziplasin. Bira da secenek ama ben kullanmadım. Bide avakodo yapragini kaynatip icen var. En mantiklisi su ve ziplamak ama.
Zıplasın .
bol su bol idrar derler,geçmiş olsun
Bira İç. .
Arpa suyu içsin
tek çözüm yine kırdırmak
Babalarına düşkün kızlara bayılıyorum ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar