Sahip çıkmalı kadına o bir annedir o bir baçıdır o bir hayattır hayat verendir. Kırılgandır kadın onu sevmeyi bilmeli incitmeden, en narin şekilde çiçeği nasıl sularsın sulamalı bir kadını sussuz bırakmamalı, kırmamalı bir kadını çünkü kadın kırılırsa küser sadece sana değil bildiği doğru olan ne varsa küser ve yavaş yavaş kaybolur. Baba gibi sevmeli kadını güven vermeli dolu dolu küçük bir kız çocuğu misali tutmalı elinden. Kirmamali bir adamı, yeri geldiğinde anne olmalı ona yeri geldiğinde sevgili olmasını bilmeli, bir adam kırılgan küçük bir erkek çocuğudur hiç büyümeyen. Tutmalı elinden yol göstermeli sevmeli annesi gibi yatırmalı dizine sarmalı bütün yaralarını. Zaman zaman duygularını göstermesini bilmese de duygusaldır adam dinlemeli arkadaş gibi saatlerce hiç bıkmadan. Kırmamalı kimseyi en az onun da senin kadar duyguları var. Anlamalı karşındakini kırmayın kimseyi, kırıldığınız kadar kırarlar yoksa sizi.
Sonra ne oluyor biliyor musun? Geçiyor. Bir zamanlar uğruna dünyayı karşına alabileceğin adam yabancılaşıyor sana. Adım adım uzaklaşıyorsun.. Kör kalsa, yatalak olsa, bacaklarını kaybetse vazgeçmeyeceğin adamın buna hiç değmediğini farkediyorsun. Bir an geliyor bir şeyler kırılıyor içinde, bir şeyler dökülüyor.. Sonra ne oluyor biliyor musun? Ölmeye gidiyoruz diyerek ellerini tutsa, tereddütsüz gideceğin adamı hayretle izliyorsun, Usul usul ağlıyorsun bir yerlerde, gidişine değil haketmeyişine.. Bir an geliyor, dayanamıyorsun. Sonra ne oluyor biliyor musun? İp kopuyor en sağlam yerinden. En güvendiğin adamın bıçak izi kalıyor sırtında.. Kelimelerle anlatılamayacak kadar sarsılıyor hayallerin. Grileşiyorsun. Oysa biraz umudun olsa, Cinayet işlerdin uğruna. Bu kadar çok düşmüş olmasaydın, daha güçlü kalkardın ayağa.. Biliyorsun. Çaresi yok, en çok buna yanıyorsun. Sonra ne oluyor biliyor musun? Anlıyorsun, Korkuyorsun. Öyle çok yormuş oluyor ki seni, Ve öyle eksiltmiş, Masumiyetine ateş edilmiş gibi hissediyorsun. Kimse o'nu senin kadar sevemez. Vazgeçerken, En çok buna üzülüyorsun
Büyük bir derdim Yok aslında sadece insanların bir birine kıymet vermediğini görüyorum. Kimse hayatındakine değer vermiyor kimse artık kimseyi sevmiyor. Öyle otururken aklıma geldi yazayım dedim.
Herkes birbiriyle samimi ama hiçkimse birbirini sevmiyor çok doğru söyledin. Çünkü bilmiyoruz biz bir başka insana insanca davranmayı. İşimize gelen insana yakın davranıyor işimize gelmeyene koyuyoruz mesafeyi zararı dokunsun dokunmasın. Kendimizce kendimizden iyi olana tutunmaya çalışıp, kendimizce kendimizden kötü olanın üstüne basıp yukarı çıkmaya çalışıyoruz. Kimsenin bir alttakine tahammülü yok çıkarı olmadığı sürece
Bravo çok doğru söyledin. Aynen de bu dediğin gibi oluyor, mesele sadece Gönül meselesi değil. Arkadaş olsun akraba olsun ne bileyim kimsenin kimseye tahammülü Yok. Hayat çok garip bazen diyorum keske böyle 50,60 sene önce gelseymişim dünyaya herşeyin gerçekçi yalanın pek olmadığı dönemde teknolojinin hiç insanlarla tanışmadığı insan değerinin daha çok olup kimse kimseyi çıkarları icin değilde gerçekten sevip ihtiyaç duyduğu bir dönemde olsaydım. Aman ne bileyim öyle iste 😊
Aynen dediğin gibi herşey. Kalpleri kirlenmiş insanların yaşanmaz hala getirdiği bir dünyadayız. kimse kimseyi umursamıyor düşünmüyor. Vicdan yok merhamet yok özümüzdeki değerlerimizi kaybetmişiz. Bunun oluşumunda teknolojinin de büyük payı var elbette. O yüzden insan gerçekten eski zamanları özlüyor. Keşke hayat filmlerdeki kadar güzel olsaydı 😊
Evet böyle olmalı ama 380 gündür bunun için karşılıklı mücadele veriyoruz ve aramızda ne kaldı ne engel kavuşmamıza neden bir akşam yemeğine götüremiyorum gülümü neden o minik allerini avucuma alıp nefesimle ısıtamıyorum neden hiç konuşmadan sarılıp kokusunu içime çekemiyorum neden neden neden 😣😣
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadın aciz bir varlık değil. Kırılgan oov çok duygusal sürekli korunmaya muhtaç değildir. Kadın yeri gelir oğlunu okutmak için ekmeğini taştan çıkartır! Kadınlar istediği sürece etkili olabilirler. Kadınların duygusal olarak sürekli kırılgan olduğundan çok duygusal olarak daha güçlüdür de bir erkekten. Kadınlar bu dünyaya elleri değdikçe anlam kazanacak. Ama kadın zayıf, aciz bir varlık sürekli tel başına yapamayan biri olduğunu düşünürse kusura bakmayın hiç bir şey yapamayacaktır.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Farkındaysanız aciz demedim asla öyle birşey de ima etmem benim demek istediğim farklı tabi ki de bir kadın herşeyden en güçlüsüdür, yeri gelir adamlığı biz kadınlardan öğrenecek erkekler vardır. Biz kadınlar ne zor şartlar altında yaşadık nelerle savaşıyoruz gün içinde bizim icin herşey iki misli zor hele ki Türkiye gibi bir ülkede demek istediğinizi anlıyorum, lakin yıpranmak bir çok kez kırılmak her insani gücsüzleştirir bundan bahsediyorum duygusal olarak.
Duygusal olarak söz etmeniz zaten eksik kalmış ve kadını ele alış biçiminiz bu görüşü ve duyguyu uyandırıyor ki aşağıda benimle aynı düşünen hem cinslerim bunun bir belirtisi. Kaldı ki bunun olması doğaldır. Duygusal olarak ne kadar güçlü ve çalışkan istediğinde her şeyi yapabilen bir kadın çizgisinden uzak bir söyleyiş olmuş.
Mantık olarak çok beğendim evet, kimseyi kırmamalıyız ama kadınlar burda çok aciz gösterilmiş. Kadınların baba gibi korunmaya ihtiyacı yok, insan oldukça karşıdaki kadın kendi kendine varolabilir, kimseye muhtaç değildir. Aciz hiç değildir.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aciz göstermek amacim değildi baba gibi korunmaya ihtiyacı var derken, bir kız çocuğunun dünyada güvende hissettiği yer güç aldığı şey babadır bunun gibi güvende hissedilmesinden bahsetmiştim.
Kadınlar mutsuz beyler. Kadın neden saçını keser bilir misin? Şarap gibi kadın neden sigaraya başlar? Kadınlar mutsuz, görmüyorsun. Derdi var ama anlatmasına izin vermiyorsun. Kadınlar mutsuz, çok mutsuz...
Konuyla alakasız ama ip-man adlı kung-fu ustasının bütün film serilerini izledim ve bu adam sayesinde kadınlara verdiğim değer 3 ken 5 oldu. Kesinlikle haklısınız
Hayır bunların tam tersini yapacaksın. Kendinden ödün vermemelisin hiç bir zaman. Gereksiz ego kastırmaya veya popo şişirmeye gerek yok. Bunları yapan insan sonun da terk edilir.
Tamam da sende tanımadan etmeden hepiniz aynısınız ölmelisiniz diyorsun sen önce kendine çeki düzen ver küçük kardeşim ondan sonra beklediğin saygıyı ilgiyi görebilirsin belki o zaman.
söylediklerine katılmıyorum bunlarin en iyisini en guzelini yaptim sonuc sebeb gostermeden ayrilik oldu değmez kadın milletine iyi davranmayacaksin yoksa tepene çıkar
En İyi Cevaplar