💙🐼💙
Görme engelli sevgilinize gökkuşağını nasıl anlatırsınız?
💙🐼💙

Şöyle anlatırım... Herkes farklı görür çünkü dünyamız gerecelilik kuramına göre çalışıyor herkes kendi dünyasında yaşıyor sadece ortak gerçekliklerimiz bizi birbirimize bağlar. Renklere verilen isimler sadece kullanım kolaylığı içindir başka açıklaması yok ama benim ve sizin mavi diye etiketlediği rengi engelli birine şöyle anlatırım, susadığını düşün derim suyu arzula su nasıl bişey sence. Mesela derim çok büyük ucu olmayan ufuk çizgisinde denizler var derim onlar mavidir ve alabildiğince üstelik gökyüzüde işte o suyla aynı renktir masmavi. İki mavi renk sonsuz ufukta birbirine kavuşur derim. Ben anlatırım o kendi dünyasında maviyi yaşar çünkü ben maviyi gösterdim ona. Kırmızı dedim mesela üşüdün çok fazla hemde hayal et bunu derim şimdi bir ateş var sıcacık seni ısıtıyor işte onun rengi gibidir kırmızı derim sıcaktır insanın içine işler herkes sever onu kullanır ateşten gelen renktir derim o kendi ateşini yaratır ama benimle aynı duyguları hissederek. Bütün renklere bir şekilde kolay ya da zor duygularla bağdaştırılacak anlatılabilir. En zoru beyaz olsa gerek ama bana kalsa beyazı şöyle anlatırdım. Allah'ı düşün derdim onun nurunu görmeye çalış onun hisset işte beyaz onun gibidir derdim paktır saftr pırıl pırıldır göz alır tertemizdir gözalır derdim ve o gene benimle aynı duyguyu hissederdi. ;)
Kırmızı, içimizdeki sıcaklığın heyecanın rengi
Turuncu, arada kalmak tatlı iki seçenek için kararsız olmak , ikirciklerin rengi
Sarı, güneşin rengi bütün renklerin sebebi başlangıçların rengi
yeşil, gençlik ve hayatın kendisi
Mavi, Sonsuzluğun rengi ve duruluktur
Lacivert : Asaletin giydiği elbise , örtündüğü örtü
Mor: Onun adı mor, o hürlüğün rengi özgürlüğün coşkusu
Şimdi bunları hepsini bu özellikleri taşıyan birer çocuk gibi düşün ve bu 7 çocuğun beraber oynadıkları bir oyun hayal et gökkuşağı bundan başkası değil.
Yani senin anlayacağın sevgili , bunları görmemek sana hiçbir şey kaybettirmiyor sen zaten kendi içinde binlerce gökkuşağına sahipsin ve benim en güzel anılarım hep seni kuşananlardan oluşuyor.
Gökkuşağımsın sen hayatıma taç ettiğim
Amanın. Romantik bir erkek daha. Ama sarı olmamış çünkü kör bir insan güneşin sarı olduğunu hayal edemez.
Ha birde bunların hepsi bir arada, dünyada ki barışın rengi... Bunu ben de dahil dünya da hiç kimse henüz göremedi ama birgün sen de dahil herkes görecek çünkü sen barışın umudusun ponçiğim benim. cümlesini de eklerim, kesin anlar... ;)
Sarı için o yüzden başlangıç eklemesi yaptım hayat güneşle başlıyor dünyada biraz "everything theory" lütfen :)
Ama renkleri bilmeyen birisine güneşin sarı olduğunu hayal ettriremezsin. Hissettirirmen lazım. :)
Anlaşamıyoruz 😋 zorlamayalım o güneşi anlar ben anlatıyorum sonuçta 😉
Peki. Öyle olsun. :)
Valla bak yemin ediyorum üstümdeki gökkuşağı çarpsın ki yahu :)
Gökkusagindaki bütün Renkleri anlatamam belki anlayamaz ama Tattirabilirim.. en azindan hayal olarak.. mesela kirmizi var diyip Kirazi yediririm rengini görmesende tadabilirsin tadi buna benziyor diyerek. Böyle böyle böyle iste 😅😅
Güzel güzel. 😃👍
Sevdiğim beni sevse keşke kör olsun eli ayaģı olmasın yine severim. Gokkuşaginin kendisi sensin anlatmaya ne gerek var derim😃
😍😍
Ben onu çok seviyorum😃
Aşkım ya. Ben seviyorum seni bebekem. Bana gel sen kelebekim. 😢😍😍
mesaj at bana ölüyorum😃
Atıyorum hemen bebekem. 😃
at bebekem at
Cevap
21Cevap
Kırmızı yer: Seni sevdiğim kalpteki kana benzer
Turuncu: Nefretten ortaya çıkan sarı iltihapla kanın karıştığı renk
Sarı: Nefretten oluşan iltihap
Yeşil: İnsanların yokettiği doğanın kutsal rengi
Mavi: Gökyüzünün aydınlık olduğu vakitteki renk. Karanlık çöktüğünde kaybolan ve avlanmak için uygun vaktin başladığını gösteren renk
Ama renkleri bilmiyor ki. :/ Kanın kırmızı olduğunu da hayal edemez dolayısıyla.
Kan rengine kırmızı denir diye girerim o zaman :D aklıma bunlar geldi. Hem içimi dökmüş oldum. Muhabbet mutlaka açılır. Mor da görünmeyen senin gibi özel bir renk derdim. Tutar mıydı bilemem
mavi yerine soğuk sıcak yerine kırmızı turuncu yerine portakal yediririm. mor yerine havuç kıvırcık yesin. beyaz yerine süt içsin yeşil yerine çimen yedir. Duyguları kuvvetli olduğu için unutmaz.
Amanın. Sevdim bu fikri. Güzel güzel. Romantiklikte boyut atladınız. :D
Rica ederim efenim. :)
Kırmızı, sana olan sevgimin gücü,
Sarı, seninle geçen o güzel, tatlı, renkli anlarımı,
Mavi, ruhunun en derin noktasında bile seninle beraber oluşum.
diğerleri de ara renk zaten
Amanın. Bir romantik erkek daha. :D
Görürler şimdi kanks. 😂
Teşekkürler düşündürücü ve zor bir soru.
Benim için bile normal insana anlatmak zor,
engelli birine çok daha zor sanırım.
.
😊😊☺
sabahlara kadar herşeyi örnek olarak gösterebilirim ama anlamica için sürekli anlayana kadar anlatırım iyi olur ya 😊
Amanın. Bir romantik erkek daha. :D Sitede romantik erkek de varmış demekki.
Seviyorsa yapar ya. :/ Ben anlatırım bıkmadan.
Kaçınız görme engelli biriyle sevgili olabilecek kadar yürekli?
Adam haklı beyler dağılın. 😞
Sevgilime gökkuşaginin onun kadar renkli olduğunu söylerim. Ve içinde bir çok renk olduğunu derim ama her birini tek tek anlatamam dediğim gibi onun kadar renkli olduğunu söylerim 😊😊
Renkleri bilmiyor ki ama. Kör. :/
Hissel olarak anlatman lazım. Çalıştır saksıyı kanka. :)
Gönder gelsin kanka. :)
Sevgilime derimki gökkuşağının renkli tıpkı bizim gibi mutluluğun simgesi olan kırmızı tıpkı bizim gibi tutkulu bir deniz gibi mavi ve lacivert ve gözlerin gibi yemyeşil 😊😊 en sevdiğin meyve muz gibi sapsarı ve tuttuğun takım Galatasaray gibi turuncu ve sonsuz aşkımız gibi kusursuz ve hüzünlüyken ruhumuz gibi mor anca bukadar knka çok zor sormuşsun sorun bnce LYS adayı 😃😃
Kanka yine olmadı. Ulan renkleri bilmiyor hatun. Kırmızıyı, muzun rengini nerden bilsin? Neye benzediğini bile bilmiyor. :/
Onu da sen bulacaksın. İmkansız diye bir şey yoktur. 😉 Hissettireceksin.
Güncellemede yazacağım. Hikayemsi olabilir. :)
Gerek yok. :)
Yakında sizlerle olacak sevgili olurlarım. Yazarsam tabii 😂
Okurlarım
Görme engelli birinin sezileri çok kuvvetlidir gözleri görmediği için koku alması veya hisleri çok kuvvetlidir hissetmeli onu canlandırmalı karanlığında
Benim sana olan aşkımdan daha güzel değiller boşver bence.
@betion Amanın. Ama merak ediyor renkleri. :/
Maviyi deniz dalgalarının sesiyle,
Yeşili çimen kokusuyla,
Sarıyı güneşin sıcaklığıyla,
Kırmızıyı elmanın tadıyla,
Falan olabilir 😂
senin kadar renkli ama senin kadar güzel degil die baslarim anlayana kadar saatlerce anlatirim
Aay bu nasil sorudur cok kotu oldum be :'( :'(
Sanirim regl gunum yaklasiyo 😭
😂😂😂
doğuştan görme engelliyse anlatamassin imkansiz. ama sonrada olduysa da anlatmama gerek yok görmüştür zaten.
Hiii. 😱Hissiyat önemli sonuçta. Caniiii😠
ne alakasi var ben doğrular söylüyorum. olabilecek şeyler bunlar.
Sus cani seni
paylasimlarindaki mavi kalpler bana ait dikkatimden kacmadi. ve benim ne caniligimi gördün?
Nesi sana ait pardon? Ve evet canisin.
mavi senin rengin kalp de bana ait. ve bana ait olan kalp i kullaniyorsun.! bu benim hoşuma gidiyor ve bunlara söyleyebilmek içinde neden kerim var aciklama isteme. ve ben cani değilim tekrar söylüyorum beni sinirlendiriyorsun.! 😡
Alakası yok. Ama sen canisin. 😏 Mavi benim rengim evet. Ve o kalpleri özgürce kullanabilirim. Sana özel değiller. Herkes kullanabilir.
tabi herkes kullanır ama kirmizisini. mavi kullanmaz kimse. ya aciklama yapmiyacam neyse ve cani kelimesini bana bir daha kullanma. cani kelimesinin de anlamini öğren. 💙
Cani: Cinayet işlemiş olan kimse, cana kıymış kimse. Ayrıca benim canım mavisini kullanmak istiyor. Seni alakadar etmez. 😊😉
aferim googladan ogrenmissin. peki bana cani kelimesini neye dayanarak söylüyorsun. ve senin canin neden ben sana 💙 gönderene kadar istemedi de ben 💙 gonderdikden sonra istemeye başladı?
Ben onu zaten kullanıyordum. Neyin kafası bu cani bey?
la bak kizim ayar ediyorsun beni. 😡🙅🙇
ne oldu maviş sordugum soruya cevap vermedin?
Ayar ediyorsun da benim lafım. Sen de onu kullanma.
Ayar ediyorsun da benim lafım. Sen de onu kullanma..
😇 ayar etme beni maviş. 😎 sana sorduğumda soruya cevap ver?
Şüşko
ismini sormayi unuttum ismin nedir. ve ben susko , şişko. şüşko yazamadim ya la. :)
Sanne? Küstüm ben sana.
niye küstün bana?
Çünkü çünkü sen şüşkosun.
ben siko değilim sen de aslında güzel kizssin ama arada beeni ayar ediyorsun?
Güzelsem sana mı güzelim? Allah Allah ya. Ayar ediyorsunuz adamı.
evet adami ayar ediyorum. sen adam değilsin bayansin. ve sen beni ayar ediyorsun maviş. :)
De get
çirkine bah hele. ayar etmede ismini söyler misin? 😅😆😇
Söylemem.
söylersen olursun demi. çirkin.
Evet ölürüm. Evet çirkinim.
kabullenmene sevindim. çirkin
Umursamadığımdan. 😉
peki çirkin olduğunu umursamamam kabul etmen demek güzel bir şey. :) 💙
Öyle.
sana bir şey soyleyimmi?
Söyleme
peki tamam. ☺ adini soyle artik kızmiyorum. :(
neymissin sen bir ismini söylemedin. ayar ettin beni kendine.
Yav söylemiyorum Allah Allah ya. Ne yapacaksın ismimi?
sence ne yapabilirim?
Ne bileyim ben?
gerçekten beni ayar ediyorsun uyuz söylese ne ismini. ölcenmi.!
rengi bilmeyen birine nasıl anlatacan
O da senin hayal gücü ve sevginin büyüklüğüne kalmış. Hissettireceksin. :)
anlataman ki
ne fakir parayı bilir
ne de zengin yoksuluğu bilir
aynı şekil gökhuşağını anlatabilmek için başta rebgin ne olduğunu öğretmen lazım onu da görerek duyması lazım
Hissettireceksin.
Andre Gide'nin pastoral senfoni isimli kitabını oku. :/
Cok zor ama kaliplastirarak olabilir
Mesela? Renkleri anlatmaktan çok hissettirmekten bahsediyorum. Hissiyatta anlatacaksın.
Once ona sorardim siyah beyaz mavi vs , bu kelimeler sana nasil bisey cagristirir diye onun cevabiyla hareket ederdim
Olabilir.
Müzikle.
Gerisi onun hayal gücüne kalmış
ondan güzel olmadıgını söylerim :)
bak sen ben ve 5 çocuk :) çok tatlı degılmı aynen öyle birsey bu
Kafan güzel mi? Niye senle ben?
görme engellı sevgılıme dıcem nıye alındın kı
He tamam. 😒
Yumruklarım. Gökkuşağını görür
Anlatmam
De get o zaman. 😒 Caniii
Giderim
Şu taraftan güzelim. 👉
hemen gwliyorum :P
Nereye geliyorsun?
isim vardi sonra yazicam die yazdiydim unuttum :P
😒😒
Evet
Yani?
Anlatamam
Neden?
Görme engelli sevgilim olamaz
Misal olarak dedim zaten. Hem neden olamaz?
Anlatamam
Neden?
hicbir fikrim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar