Ben sapyoseksüelim. Bilmeyenleriniz için sapyoseksüeli tanımlayım. En kısa tanımıyla zekasevici. Zeka ve akıl zaafı olan kimseler için kullanılır. Yani fiziğinden çok bir insanın beynini, zekasını, aklını, entellektüelliğini önemseyen ve seven kimse demektir, bir sapyoseksüel kişinin beynine aşık olur. Bir sapyoseksüel için entelektüellik, zeka ve zihin oldukça önemlidir. Mesela bir sapyoseksüel karşısındaki kişinin Aki Kaurismäki filmlerini sevdiğini duyunca cinsel çekim hissedebilir. O kişinin tipi, ne giydiği bir sapyoseksüel için önemli değildir. Aranızda sapyoseksüel var mı :) ?
Çok net bir şekilde değilim, tipten etkilenmem gerekiyor birine yaklaşmam için :) bence normali de odur. Tamam zeka filan önemli bişe ama stephen hawkingden çocuğun olsun ister misin bilmiyorum. Her insan kendinde olmayan sağlıklı genlere sahip birini seçip crossing overla genlerini karıştırmalı bence :D aksi doğaya aykırı, sana vurmasa bile senden sonraki neslin bundan zarar görür. Tamam zeka da güç göstergesidir ama çok sapyo takılmayın. Tipi fiziği kenara atmayın
hiçbir kadının güzelliği boyu posu fiziği bana seksi gelmiyor. ama sohbet ettiğimde kıvrak zekasıyla be beyin tokuşturduğumuzda bana o zekiliğini hissettirebilirse o kadına karşı içimde tarifi imkansız cinsellik oluşabiliyor. ama böyle zeki akıllı kadını bulmak rastlamak inanki çok zor. belkide ben bu sebeple aşık olamıyorum. bu durumdan kurtulmak diğer erkekler gibi kadınların memelerine kalçalarına bakarak güzelliklerinden etkilenip aşık olmak için ne yapabilirim. tedavisi armı bunun :(
açıklama da şunu atlamışsın sapyoseksüel olmak için zeki olmak da gerekiyor ve bir kız ya da erkek olarak görüntünün kafanı çok da meşgul etmemesi gerekiyor.
gerekiyor. zeki olmayan biri diğerinin zekasını ölçemez yani anlayamaz. diyelim ki bir şekilde anladı zeki olana uyum sağlayamaz. hem zaten aynı düzeyde bilgiye sahip olduğu için ya da aynı algıda olduğu için kendisine yakın hisseder diğer türlü bu ezikliktir.
ben varım. hani nasil söylesem askin asil beyin kivrimlarinin icinde yaşandığına inaniyorum karsimda zeki birini gorunce kendimi daha iyi hissediyorum ve inanilmaz keyifli sohbetler oluyor
hani bunuda gizli yaziyorum ki insanlarin biraz bakis acisi farkli sapyoseksuel icinde seksi gorunce hemen yanlis algiliyorlar :) bu mesela ince bir ayrinti boyle seyleri seviyorum ben
yani olmasi gereken o düşünsene 20li yaslarda yakisikli ya da guzel bir birey 70inde cirkin olucak belki ama hala o zeka piriltilari herseyi kapatmaya yetebilir
yalnız entelektüel olunmaz doğulur. ailende yoksa sen her zaman marabasındır. darwinle freudla kantla büyümemiş birisi istediği kadar gazali ibni sina okusun. köyünde gezer durur.
entelektüellikle zekilik farklı birşey. birşeyler okuyarak entel olursun ama zeka varsa vardır yoksa yoktur. senin dediğin burjuva sınıfı ki o da ne alaka?
Ben bir bütünüm. Böyle saçma sapan kelimeler türetim onların peşinde koşanlardan değilim. Örneğin uyumsuz filmi ya da kitabını örnek verelim. Bir şeye bağlı olmak yerine ahlak çerçevesi içerisinde her şeyden olan insan normal insandır.
Aki amcadan bahsediyorum, geçmişi olmayan adam , jeanne d'arc, umut limanı falan. Neyse, sapyoluk erkeklere oranla daha çok kadınlarda görülür. Ama sadece entel olmak değil, duygusal zeka denilen birşey var. Sapyoluğu diğerlerinden ayıran olay , yapılan sohbetin veya eylemin 2 tarafı ne derece etkilediği neleri tetiklediğidir. Ve sapyo ilişkiler diğer ilişkiler gibi değildir. Zorluğu vardır , zorlukta duygusallıktan gelmedir. Duygusal zeka dediğimiz olay burada devreye girer. İyi bir ilişkinin temeli duygusal zekanın işlevselliğinin kalitesine bağlıdır.
O kadar bağımlısı değilim ama kız dediğin zeki olacak. Sözüm meclisten dışarı ama sapyoseksüelim diyenlerin akıl eksikliği yaşaması çok ironik geliyor bana.
Çünkü hepimiz insaniz dış görünüş önemsiz desekte dışa bakiyoruz az da olsa. Stephen Hawking gibi hastaliga sahip ve cok zeki insanlar var ya da kilolu olup cok zeki insanlar var ve ben peslerinden kosan sapyoseksueller göremiyorum.
Ne saçma saçma konuşuyorsun. Her açık egolu mu? Ayrıca kız çok zekiyim demiyor zekilerden hoşlanıyorum diyor. Yani bunun egoyla alakası yok. Bu kadar önyargılı olmayın. Burda bir tek sen böyle düşünüyorsun. Bence sorunu kendinde ara.
Ben benzetme yaptim sana ayisin demedim 😁😁😁 ayilar bile dedim yani sen ayi olmuyosun çünkü ayilar o kadar uyumuyorrr sayin galatasaraylı hanim efendi 😂😂😂😂😂
Şimdi zeka var zeka var. Ne kadar zeki olmalı 3-5 dil bilmesi istediğini parmağında oynatması yeterli mi? Ayrıca çok zeki insanlar kafayı yiyor akli dengeleri gidiyor. Bu da merhameti körükleyebilir.
çünkü kendini böyle olduğuna inandırmak senin hoşuna gidiyor, he böyle olmak kötü ya da başka bir şeyden değil, ama bence önce kendin ol, böyle çok daha güzelsin,
En İyi Cevaplar