+1 yılneden evlenilmesin? dul bir kadina kocasindan baskasi el sürmemistir belki ama kiz diye el degmemis saniliyor ama bazilati kirmafik ceviz birakmamistir. veya hic evlenmemis erkek diye biliniyor ama bitcok kafinla dost hayati kurmustur ama kimse bilmedigi icin evlenilmemis saniliyor. blkide hic evlenmemis erkek namudlu dul kafini hak etmiyordur
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAçıkçası kalbime hüzün ve kötü düşünceler gelmemesi için, ben evleneceğim erkekte evvelde sevgilisinin olmasını istemiyorum. Insanin aklina ister istemez "hangimizi seviyor?" ya da "acaba onu unuttu mu cidden..." gibi dusunceler gelecektir. Bu sebeple denklik olmalı. Bir taraf hiç evlenmemisken diger tarafın yaptığı evlilik acı verebilir.
05 Yorumla
Soran+1 yılTespitiniz cok dogru hele ki adamin onceki esinden cocugu varsa. Sorduğum soru bu kadar basit ve nettin. Ama insanlar ne yazık ki olayı farklı yerlere çekmiş ler
- +1 yıl
Nerelere çekmişler ki?
- +1 yıl
@İlk_Son teşekkür ederim
+1 yılBu konuda anlamadığım bişey var, şuanda yaşadığımız dönemde kızlarımız sevgili yapıyor, ilk yaptıkları sevgiliylede birlikte oluyorlar, bu kızlar sürekli sevgili değişip hepsiyle cinsel bakımdan birşeyler yaşayıp sonunda rahatlıkla evlenirken, namusuyla evlenmiş anlaşamamış ve boşanmış bir bayanın evlenmesi neden bu kadar sorun oluyor?
123 Yorumla
Soran+1 yılBabası yaşında biriyle kaçıp birlikte yaşayan bir kadın ise? Ailesi de mecburen evlendirme zorunda kalıyor
- +1 yıl
Bu sürekli olan bir durum söz konusu değil istisnai bir durum, sizin de bildiğiniz gibi şuanda türkiyede yaşayan bayanların %80'i özgür olarak yaşamaktadır, ayrıca sorduğunuz soruyla verdiğiniz cevap çok farklı, konuları saptırmadan cevaplayın lütfen.
- +1 yıl
Hangi şehire gidersen git parkları ıssız noktaları gez dolaş istersen o zaman anlarsın demek istediğimi, sokak ortasında o kızları babaları zorla mı oturtuyor erkeklerin kucağına?
Sokak ortasında namusunu hiçe sayan bu kızlar evlenince temiz oluyor, evlenip boşanan kız dul oluyor kötü oluyor, bu nasıl bir düşünce bunu anlamıyorum işte.
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bir dulu dul erkek alır genç yer içer keyfine bakar sebepsiz bişeyden kaçar gider
22 Yorumla
Soran+1 yılErkekler eski sevgiliyi bile kafaya takarken ne yaşadı acaba diye. Babası yaşında biryle evlenmiş bir kadının evliliği kafasını kurcalar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
Merhaba,
böyle konuları üzülerek okuyorum ve böyle konuların hala konu olmasını aklım almıyor. Ben namusumla evlendim zamanında. Eşim çok hayırsız çıktı. Şiddet, aldatma her şey vardı. Sabrettim düzelir dedim olmadı. 14 sene cehennem hayatı yaşadım sonunda ayrıldım. 2 çocuğum var. Ayrıldıktan 1 sene sonra şimdiki eşim ile tanıştım ve o benim için Allah’ın bir lütfu. Benden 5 yaş küçük ve daha önce hiç evlenmemiş. Benim ayrılmış olmamı asla hiç konu etmedi ve çocuklarımı kendi çocukları olarak kabul etti. Çok mutlu bir evliliğimiz var. Tek bir gün kavgamız küslüğümüz olmadı. Ben eşimden razıyım rabbimde ondan razı olsun. Şimdi size soruyorum. Ben namusum ile evlendim ayrıldım. Çevremde görüyorum kızlar onla bunla yatıp kalkıyor sonra kendini birine yamıyor. Erkeğin bundan haberi bile olmuyor. Peygamberimiz en mutlu evliliğini evlenmiş ayrılmış çocuklu Hz. Hatice ile yapmışken kime ne laf düşer? Dul kadın ile evlenen erkeği kınayan varsa ahirette bunu sevgili peygamberimizin yüzünede söylesin!!!
26 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen istemem ama canım amcam evlendi kardeşimde az kalsın evlencekdi nişanlandı sonra kız başkasına kaçdı.. biz bilmiyorduk kizin dul olduğunu bakire diye yutturdu bize enayi iyiki boynuzlanmış hak etmiş aklı başına gelsin dullarla uğraşmasın
12 Yorumla
Soran+1 yılErkeğin yaşına göre değişiyor herhalde genç ve daha önce hiç evlenmemisler istemiyor
Cevap sahibi+1 yılYok ya erkeğin yaşıyla alakalı değil erkegin salaklığıyla alakalı bisey.. benim mal kardeşim kendinden 7 yaş büyük bir dulla evlendi biz dul olduğunu bilmiyorduk evden kaçınca öğrendik başka koca bulmuşdu.. benim kardesim 22 yasnda maldı.. bunun yasla alakasi yok salak amcamda 30 yasindaydi dul 2 cocuk anasi kariyla evlendi bunun mallikla alakasi var akıllı olan dul kariya nikah kiymaz. Ben sahsen 70 yasinda olsam bakireyle evlenmek isterim bu benim kendi tercihim kendi isteğim herkesin tercihi farkli ben kimseye bisey diyemem dullarida kötülemedim dul olmak suç değil ama ben evlenmek istemiyorum dullarla
Dul bir kadınla dul bir erkek evlenmesi gerekir, görüşümce.
23 Yorumla
Soran+1 yılHiç evlenmemis bir erkek için zor bir durum
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Evlenseler bile kadına rahat vermezler her daim şık olduğu başına vurulur özellikle yeni kocanın ailesi huzur vermez bir de kadının en ufak kabahati kocaya batar birde eski koca rahat vermez ınş bu tür şeyler yasamazsin
20 Yorumla
+1 yılBen evlenmem. Evleneceğim kadına hiçbir erkek dokunmamalı. Eline bile. Takıntım var. Ama evlenen olur.
21 Yorumladul bir kadın eğer güzelse erkek de accık abazaysa
Kadın da erkekle bişiler yaşamışsa
Erkek kör kütük aşık olmuşsa evet evlenir20 Yorumla
+1 yılOlabilir.. Bir beis yok..
Nitekim Efendimiz (asm) da ilk evliliğini 40 yaşındaki dul bir hanımla yapmış, en sevdiği eşi de o olmuş..
#Vesselam40 Yorumla
+1 yılEvlenmiş boşanmış biri ile evlenmem..
Yanlış anlama olmasın20 Yorumlaister tabi. ama aşık olması lazım. sonuçta dulsun. biryerinde bir eksik yok. sadece ilşkiye girip kız değilsin. aşık olan birisi evlenmek ister
04 Yorumla
Soran+1 yılDaha önceki evliliği garip bir evlilikse kafada soru işaretleri birakmazmi
Soran+1 yılBabası yaşındaki adamla kaçarak evlendiyse
arkadaşım boşandı 2 çocuğu var ve şu an görüştüğü kişi bekar. yaza evlenecekler. demek ki oluyormuş.
32 Yorumla- +1 yıl
Nasip
- Aile & Toplum konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılNeden istemesin ki? Tecrübe daha bir kolay yapar hayatı. Daha güzel olabilir. Tabi eski eşi ile görüşmüyorsa
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok seviyorsa hiçbir şey görmezden gelerek evlenir. Fakat cok nadir bir durum...
12 Yorumla
Soran+1 yılAkıllı bir erkek her şeyi düşünür
- +1 yıl
Evet düşünür fakat dedigim gibi cok seviyorsa ve cocuk yoksa eger evlenir ;)
+1 yılyok simdi esinden ayrildi bosanmis diye. dunyanin sonumu?
03 Yorumla
Soran+1 yılDeğil ama daha önceki evliliği kafa karistirmazmi
- +1 yıl
anlasmazliklar. olut her evlilikte insan oglu kavun gibi olsa dibine bakip alsan amenna dimi ama bir insani ya borc para vererek tanirsin ya beraber calisarak ya da beraber yasayarak... kimse istemez. evlenip ayrilmayi ama sartlar onu gerektiriuorsa sen karsindaki insana dogrusuyla anlattiginda nenolabilirki... sadece gozunu iyi ac kullandirtma. kendini
+1 yılArkadasim evlendi hemde evlenen erkek namazinda biri simdi cocuklari var
10 Yorumla
+1 yılisteyebilir yani sonuçta boşanmak bir suc değil herkesin başına gelebilir
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı.
+1 yılGönül bu olmaz denilen ne varsa oldu bu söylediginde olabilir..
00 Yorumla Hayatıma öyle biri girse , anlaşsam sevsek birbirimizi tabi evlenirim. Dul kadın evlenmesi zor değil. İmkansız da değil.
10 Yorumlaaşkın gözü kördür. elbette eder. etmesi lazım. etmiyorsa zaten uzak durman daha iyi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılEğer gönül severse neden olmasın ki? Tabii ki evlenir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızın karakterine ve boşanma sebebine bağlıdır.
Gerçekten mağdursa evlenilebilir.15 Yorumla
Soran+1 yıleski eşi çok yaşlı biriydi kendi isteğiyle evlendi sonra beğenmedi adamı
Cevap sahibi+1 yılKaç yaş vardı aralarında?
Soran+1 yıl30 yaş
Cevap sahibi+1 yıl30 yaş çok fazlaymış benim 9 yaş var bir an korktum evleneceğim kız da terk eder gider diye :D
Keşke hiç evlenmeseydi o kişiyle.
Erkek evlenebilir ama işin daha ötesi erkeğin ailesi kızı kabullenir mi?
En can alıcı nokta burası.
Soran+1 yıl50 yaşındaki adam 20 yasında kız bulmuş kim ne dicek herkesin işine gelir
+1 yılSeversem evlenebilirim evlendi diye dışlanmalı mı toplumdan cok saçma.
20 Yorumla
+1 yılher altı yiyen onca insan evleniyor da dul bir bayan niye evlenmesin ki..
21 Yorumla
+1 yılistemez isteyen varsa da yalan söylüyor
13 Yorumla
Soran+1 yılHerkes aşık olursam evlenirim gibisinden şeyler söylemiş. . Bekar birini hiç mi rahatsız etmez daha önceki evliliği nasıl bitti hala gorusuyomu vs..
- +1 yıl
hepsi palavra ama istisnalar da var tabi o da gerçekten sevginin ne demek olduğunu bilen insanlara özel bir durum sana denk gelir mi bilmem
+1 yılSeversem olabilir. Bilmiyorum. Kesin bir şey söyleyemem.
00 Yorumla
+1 yılaşk ve sevgi olduktan sonra dul ya da bekar ne fark eder?
10 Yorumlaoblqrla anca yasli ve coluklu cociklu bosanmis adamlar evlenir. yani davul dengi dengine
03 Yorumla
Soran+1 yılİşi gücü elinde mesleği olmayan, babası yaşında biriyle kaçinca ailesi evlendirmek zorunda kalmış birini bekar bir erkek istemez herhalde
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılDul kalmış bir erkekten başkasına çok fazla güvenme
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
İstisnalar hariç bir çok erkek dul bir kadının duygularıyla oynar kullanır onu
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum. Zaten hiç evlenmemis bir erkek daha önce babası ile yasit biriyle evlenen bir kadinla evlenmek istemez
- +1 yıl
O derece vahim Yani durumun
Soran+1 yılO durumdaki ben değilim. Benimle konuşan bir erkeğe göz diken bir kadın. ..
- +1 yıl
Hmm anladım :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılSorun yasamak istemem ben bosanmalara bakarsan bu devirde hep sudan sebeplerden yani pireye kizip yorgani yakanlar esim bana tokat atti hadi bosan esim fakir hadi bosan evlendik osandim esimden hadi bosan bularala gelir gelen bosananlar
00 Yorumla
+1 yılBılmem karakter duzgunse ve huyu suyu ıyıyse yataktada doyumsuzssa olabılır
011 Yorumla
Soran+1 yılKibirli kaprisli erkeği Emiri altına almak isteyen bir kadin
- +1 yıl
Demekkı adayın var ve senı reddedıyor
Soran+1 yılAnlamadım? Bu durumdaki kişi ben değilim
- +1 yıl
Kadın nasıl guzel ve çekıcı mı
Soran+1 yılEvet güzel
- +1 yıl
Neden boşanmış kı
Soran+1 yılBabası yaşındaki bir adamla kim evli kalabilirki aklı başına geldikten sonra
- +1 yıl
Aşık mı olmustu kı ya da maddıat mı
Soran+1 yılKendisi aşık olduğunu söylemişti kaçmisti zaten adamla
- +1 yıl
Neyse artık farkına vardı
- +1 yıl
Arkadasın yanında mı
+1 yılTabiki mantıksız ben bir ara dul bir kadın ile ilişkim olmuştu o evlenme hayali kuruyormuş bende bıraktım
03 Yorumla
Soran+1 yıl30 yaş üstü erkekler olumlu bakmış genelde genç erkekler istememis dediğin gibi
- +1 yıl
Ben 24 üm o 35
- +1 yıl
Evet genç erkekler kolay eğlenmek için ister genelde
Neden istemesin ki dul olunca ne olacak kadın kadındır ya
00 Yorumla
+1 yılBen olsam evlenirim tek evlenmeyeceğim şey hem yaşıtım hemde küçüğüm
00 Yorumla
+1 yılAraştırmadan evlenilecek sonra eski kocası gelir ama neler neler var oooooo
02 Yorumla
Soran+1 yılEski kocası çok yaşlı biri kaçarak evlilik yapıldı ve ayrıldıktan sonra eski kocası da kadının yakın çevresine gelip yerleşti ise bu kişi ile evlenicek erkeğin kafasını karistirirmi
- +1 yıl
81 tane şehir var yeterki anlas
+1 yılKimse evlenmez parası varsa belki
14 Yorumla
Soran+1 yılİşi gücü parası olmayan biri
- +1 yıl
Kimse istemez belki aşık olursa olabilir
- +1 yıl
Ne alaka
9 ayVatandaşlık almak için evlenilir, evi var çocuğu yoksa evlenilir..
00 Yorumlabu durum yaşanan ilişki süresi ve iki tarafın birbirini ne kadar iyi tanıdığına göre değişir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılilerde olabilir ama dul kadınla sevişmek isterim doya doya
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Çocuk yoksa olabilir tabi..
00 Yorumla
+1 yıladamın mezhebine bağlı
00 Yorumla
+1 yılKızdan çok hoşlanmıştım...
Şiir gibiydi..01 Yorumla- +1 yıl
Yani ben bekardım ve bir çocuğu vardı onun. Sonra sen tut bana tekmeyi bir kooy...
Hayatımda tüm kız arkadaşlarımdan ben ayrıldım. Bazı sorunlarım vardı bu konuda. Ve hayatımın ilk tekmesini o o dul kızdan yedim. 😊
Ama çok güzeldi... Kocaman kocaman gözleri vardı. Saçları desen insan dokunmaya kıyamaz... Konuşması şiir gibi. Sanırsın yolunu şaşırmış peri... Çeşitli din, kültür, sosyoekonomik durum, vs farklarımız sebebiyle yollar çok çabuk ve görünürde nedensiz ayrıldı.
Harikaydı. İnanılmaz güzel bir kaç gündü. Sadece bir kaç kez elini tuttum ve bir kaç masum öpücük... Sadece varlığı mutluluk sebebi... Başka bir şeye gerek yok...
Kızgınlığım, kırgınlığım da yok. İyi ki yaşandı, iyi ki var o.
Eğer uyuşmuşsan oluyor. Hem de çok güzel oluyor...
+1 yılelbette istenir neden evlenilmesin ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı. Seversem neden evlenmeyim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı. büyük konuşmamak gerekli
00 YorumlaAşık olursam evlenirim
00 Yorumla
+1 yılNeden istemesin, ayıp birşey mi bu..
00 Yorumla
+1 yılNe var bunda oda insan
10 YorumlaAllah icin peygamber sunnetini yerine getiririm
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılbirileri evlenir elbet.
00 Yorumla
+1 yılEvlenir neden evlenmesin..
00 Yorumla
+1 yılistiyorsam neden olmasın..
00 YorumlaEvlenir mi bu yoklukta.
04 Yorumla
Soran+1 yılYokluk olmasa dul birine bakmazsin yani
Soran+1 yılDegilim
+1 yılevet neden olmasın ki
02 Yorumla
Soran+1 yılSen evlenir misin
- +1 yıl
anlaşırsak evet dulmuş kızmış kızlığı yokmuş çirkinmiş engelliymiş onların bir önemi yok karekter önemli insanlık önemli o yüzden evlenirim yani
+1 yılzor ama imkansız değil.
00 Yorumlaİster neden istemesin...
00 Yorumla
+1 yılBen evlenirim anlaştıktan sonra
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. severse neden olmasın
00 Yorumlababa yakın olsa , düşünürüm
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 24,4b cevap paylaştı. Seversem evet evlenirim
02 Yorumla
Soran+1 yılSenin zaten bu saatten sonra bekar biriyle evlenme ihtimalin sifir😃
Bence sorun yok anlaştıktan sonra
04 Yorumla
Soran+1 yıldul olan ben değilim yalnız:D