Gerginlik olmasın diye tartışmadan kaçmak, susmak, üstünü kapatmak, fedakârlık değildir. Çünkü geri çekilmek, karşıdaki için değil kendin için yaptığın bir eylemdir. Sana göre sen alttan alarak, adres ederek fedakârlık yapıyorsundur. Kaçtığının farkında değilsindir diye düşünüyorum.
Siz ne dersiniz? Alttan alan taraf fedakar mı yoksa kaçıyor mu bir şeylerden?
İlişkilerde alttan almak fedakarlık mı yoksa kaçış mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sevdiğin için değer verdiğin için bazı konularda durumlarda susmak konuyu hemen kapatmak karşılıklı zor duruma sokmamak için çünkü insan sinirliyken ne yaptığını bilmez bir cesaretle kullanmaması gereken sözler çıktığında dönüşü olmayan bir yola girip güzelim yuvalar bitiyor ve ufak sebeplerden bahanelerden boşanan çok kişi var valla evleneceğim insanı gül bebek bakıyorum sakin ve ne dediğimi bilen birisi olduğumdan eşimde benim düşüncelerime kafası yattığından iyi anlaştığımızdan güzel gidiyor gitmesinin sebebide ben sinirlendiğimde o sakin o sinirliyken ben sakin kalabiliyoruz geçen gün ikimizde hastayız markere girdik evde bişey kalmadı diye alış veriş yapacağız ne yiyelim ne yapalım diye bakıyorum yanıma geldi ikimizde adım atacak durumu yok git hadi bak bişeyler diye git bak aklımda bişey yok diye hemen oda hasta diye halim yok diye hemen allah canımı alsada kurtulsam diye bak ikimizde hastayız halsizlikten birbirimize sarıyoruz diye şununu şunu alalım gidelim yoksa durduk yere kavga çıkacak bişey yok aslında birşey istiyoruz oda dinlenmek eve geldik hiç bişey yok gibi biraz iyi olduğum için kalktım ıhlamur kaynattım sonra ben açıktım deyince mutfağa geçtim yemek yaptım evliliğimi ömrüm boyunca yaşamak istiyorsam bazı durumlarda alttanda almasını bileceksin üstten almasını bileceksin :)
Fedakarlıkla alttan almak farklı şeyler içinde çözemediğin endişeler varsa bu bundan kaçarsın ama kaçmak ne fedakarlıktır nede alttan almak kaçmak sadece korkmaktır
Alltan almak o anki olumsuz gelişmenin gidişatını iyi hale getirmek için geri adım atmaktır ortamı ya da durumu yatıştırmaktır alttan almak bazen içinde korkularıda barındırabilir
Fedakarlık ise elinde imkanlar varken endişe ve korkuların yoksa kendi isteğinle ona yapılan bilinçli yardımlardır
Gizli yapılan yardımlarda fedakarlık sayılamaz çünkü karşı taraf bilmiyor ve bu onun gözünde hiçbirşey ifade etmez 😊
İlişkilerde genellikle kadınlar alttan alır (istisnalardan bahsetmiyoruz)
Bunun nedeni, erkeklerin tez canlı, tahammülsüz oluşlarıdır genellikle. Sinirlenince hemen parlarlar, ne dediklerini bilmezler, ağızlarından kötü sözler çıkar. Fakat saman alevi gibidir bu. Kadın o dakikalarda alttan almaz aynı şekilde karşılık verirse, tartışma alevlenir ve sonucu kötü biter. Kadın alttan alır da sessizliğini korursa, saman alevi dindiğinde, partneriyle yapılan hatalar ve tartışmalar üzerine mantıklı bir şekilde konuşulur, olay tatlıya bağlanır.
İlişkide muhakkak bir taraf alttan almalıdır. Fakat bunu yapabilen erkekler de var çok taktir ediyorum. Mesela alttan alıyor, hanımının sinirinin geçmesini bekliyor, sonra konuşuyorlar.
Bildiğimiz üzere birçok ilişkinin başlıca kavga sebepleri arasında da bu yer alıyor. Öyle zamanlar geliyor ki anlamasını beklerken aniden hiç ummadığımız bir tepkiyle karşı karşıya geliyoruz. Tabii ki de konuya göre değişebiliyor. Bazen alttan almak o anlık sinir kargaşasını engellerken, beklenmedik bir anda tartışmayı uzatabiliyor. Her ilişkide tek bir kişiden de beklememek lazım. Yeri geldiğinde karşılıklı alttan almalarda varlığını belli ediyor. Anlatmak yorulup, karşı tarafın belirli bir anlayış göstermesini ummadığımız zamanlar da alttan aldığımız da ise bir nevi geçiştirdiğimiz oluyor diyebiliriz 😊
Sen alttan aldıkça tepene çıkacak. Sen konuşursan iş daha da kötüleyecek. Çaresizsin...
İşin aslı çaresiz değilsin. Şu hikayeye bak: Adamın biri Yen evlenmiş. Nedime bazı yerlerde evli bir çift olur ya. İşte onlarla kağnıya binmiş gidiyorlar. Yeni evlilerden erkek olan ordan bir odun almış çat diye ikiye ayırmış. Ama kalın bir odun. Çok saldırgan hareketler...
Erkek nedimemiz sormuş ne yaptığını. İlişkinin başında böyle yaparsan, hakimiyet sende olur, gerekirse böyle kırarım kemiğini manasına geçer bu demiş.
Erkek nedimemizin ilgisini çekmiş bu. Tabi 2 yıldır evli 💑 ve karısı ona çok çektirmiş. Eve gider gitmez kalın sopayı çat diye kırmış. Karısı: Geçti o zaman, geçtiii demiş.
Yane, madem herkes ego yapacak, bari kontrolü niz ilişkinin en başında elimize alalım, gereksiz ego oyunları ve sürprizlerle karşılaşmayalım. Hep sende ulaşılamayan bir yer olsun. Kimse oraya dokunamasın.
Kaçmak ve geri çekilmek kusura bakmasın tamamiyle gerizekalılıktır.
Hiç kimse kaçarak ve geri çekilerek problemlerden sıyrılamaz. O an için unutulur ve susulur gider ama o problemin varlığı bir sonraki patlamaya kadar daha da artar ve ilişkiye de kişilere de zarar verir. Büyük ihtimal ayrılığı da getirebilir. Buna izin vermek yerine adam gibi konuşmak lazım eğer konuşabiliyorsan fakat karşı taraf tam tersi zıt bir tavır sevgiliyor ve bu yolu tıkıyorsa demek ki yanlış kişiyle berabersin. Sen bu sorunu çözemiyorsan başka sorun çıktığında nasıl sorunu çözeceksin?
Kaçmak korkaklıktır adam gibi mücadele etmekse cesaret gerektirir. Siz de bu cesaret varken karşı tarafta yoksa büyük problem demektir.
Ayrıca bu cesareti nasıl göstereceğin de önemli. Karşı tarafı irrite ederek, damarına basarak ve küfür hakaret ederek cesaret gösterdiğini sanıyorsan bu kadar büyük hatalardan biri. Kısaca her iki tarafta aynı mantalitede olmadığı sürece mutluluk hayal. Kimse merak etmesin.
kimileri onu kaybetmekten korktuğu için alttan alıyor olabilir ama bu yanlış bir yöntem eğer karşınızdaki kişi gerçekten sizi kaybetmeyi göze alıyor ve bunu hep dile getirmekten çekinmiyorsa her gerginlikte , o ilişki zaten tek taraflı yürüyor demektir. Bu durumda İlişkiyi boşuna devam ettirmeye çalışmak her iki tarafada zarar verir. Önce aşk, sadakat, saygı ve öz veri lazım ilişkide kaçmak değil.
Bir hata yaptıysa kendini affettirmek için alttan almalı bir insan. Zeytinyağı gibi üste çıkmamalı. Haksız olduğunu kabul ederek öyle davranmalı. Bunu da o kişinin söylediği şeylerin samimiyetinden anlayabilirsiniz. Sırf olay kapansın diye alttan alınıyorsa o olay kapanmadığı gibi yeni olaylarla birlikte daha büyük felaketlere sebep olur. Bu da tabi ilişkinin bitmesine zemin hazırlar.
Alttan almak bir şeyleri düzeltmek için sonradan oturup sohbetlerle kendini ve olayı anlatmayla destekleniyorsa en doğru ve akıllıca olandır. Yok öyle değil de alttan almak sürekli olumsuzlukları kabul edip susmak yutmak hiç cevap vermemek eziyet yaşamak anlamına geldiyse o ilişki zaten bitmeye yüz tutmuştur.
Arkadaşlar alttan alın ama her konu da değil siz her konu da alttan aldıkça üstünüze çıkıyor gerçekten ben o kdar alttan aldım ne oldu hep bağırıyordu üzerime yani size demem o ki herşeyden alttan almayın haksız olduğunuzda tabi alttan alın ama haklıysan onu belirtin sakın susmayin
Gerginlik anında susup taraflar sakinleştiğinde sorunu konuşarak çözümlendirmek doğru bir yoldur. Ancak herşeyi geçiştirmekle durum stabil tutuluyor ise zamanla sorunlar büyür, güzellikler bile göze çirkin görünmeye başlar, tahammül azalır, ilişki artık yük olur. Sonunda büyük bir gürültü ile patlar ve patladığı yer bir daha yama tutmaz.
Ortada bir sorun varsa, sorunun çözülmesi gerekir. Ama hemen çözülsün demek yerine her iki taraf için de en uygun zamanda sorunu çözmek, gerekirse o an gelene kadar sabretmek en doğrusudur. Alttan alayım diye sorunu çözümsüz bırakırsanız kaçmış olursunuz ve o sorun daha da büyümeye devam eder.
İçinden ne geliyorsa söyle, anlayışla karşılanmazsa onun sorunudur, sen seviyorsan ve bir sorunu çözüme ulaştırmaya çalışıyorsan ve ve ve bunu içten düşünüyorsan bütün duygularını söylersin, mezara mı götürceksin düşüncelerini? Alttan felan alma, yeri gelince fedakarlık yap
Ne fedakarlık ne de kaçış. Bunların hiçbirinin önemi yok. Asıl önemli olan ilerleyen zamanlarda o alttan alındığını zannedilen problemlerin yeniden daha büyük promlemlere yol açmasıdır. En baştan kaçarak değil, o sorunları çözüme kavuşturmak daha mantıklı.
duruma göre sesini çıkaracağın kırmızı cizgilern olmasi lazim. sonucta iliski biz halidir. ama o bizin içindeki ben olabilmek lazimdir. yani kisisel olarak saldiri varsa kisiligine yönelik onuruna gururuna yonelik saldiri oldugu zaman sesini cikarmak gerekir. ilk etapta değilse bile sinirler yatistiktan sonra bana bu söylediğin konuyu affetmiyorum telafi bekliyorum denebilir
fazla iyi niyetli fedakar davranmak iliskilerde ve insan iliskilerinde kaybettirir. asigim seviyorm oluyorm demiyceksin hicbirzaman. Hakli oldugunu dusunuyosab karsi tarafa bunu nazik bir dille anliyacagi sekilde anlaticaksn. eger anlamiyorsa kafalar uyuşmuyodur. yollarini ayircaksn.
alttan almak hem kendin hemde karşı taraf için iyidir. Yapabiliyorsanız ne ala. çoğu ilişkiler zaten alttan almamak yüzünden bitmiyor mu? biri sinirli olunca diğer taraf sussa halbuki ortam yumuşar belli bir süre sonra. Susmak deyince hımbıl hımbıl her dediğini yapmak gelmesin aklınıza.
Biri sinirliyken diğeri daima alttan almalı aksi takdirde duzelebilecek en ufak bir tartışma büyük yikintilara neden olur Haklida olsanız karşınızdaki yanlış anlamış olabilir siniri geçene kadar alttan alıp siniri geçince tatlı dille izah edilmesi karşı tarafın sizden Özür dilemesine neden olur aksi davranilirsa karşı taraf haksız dahi olsa arada kopukluk oluşmasına neden olur
İkisi de oluyor aynı anda. Fedakarlık yaptığımız nokta karşı tarafın sözünü kendi sözümüze üstün tutmak, kaçtığımız ise gönül yaraları. Yeni bir tane daha eklenmesin artık diyor insan bir yerden sonra.
Aslında bakış açısına göre değişir. İkisi de olabilir ama bence fedakarlık. Sevmesen zaten bunu yapmazsın kaçmış olsan alttan almak yerine araya mesafe koyarsın veya ayrılırsın. Ama mücadele etmeye çalışıyor kırmamak üzmemek için uzatmıyorsun.
Yapıcı olmak lazım, alttan alınca ne fedakarlık ne kaçış ne de bir tarafımıza bir şey olur. Ne herşeyi alttan alın ne de hiç alttan almamazlık yapmayın. Yapıcı olun, yıkıcı olmayın. Yıkılması gerekiyorsa da yıkın.
Bu karsilikli oluyor bizde bazen ben alttan aliriim bazen esim. yoksa bir taraf hep alttan alirsa birgun gelir feci patlama olur. Bu yuzden herkes arasira huzur icin alttan almali yoksa yurumez cogu evlilikler
fedakarlıktır. ılıskıye sahıp olmaktır. kacılsa bıle kacamak bır yerde patlak verır, ama bu fedakarlık ıkı taraftan bırının susmasıyla mumkun hale gelır. ılıskılerdekı saygıda burda bıraz kendını gosterır.
eğer sürekli sadece kız alttan alıyorsa o kız ezilmeye mahkumdur. kız sürekli alttan aldıgı için dısarıdan zayıf görünür. niye bu kadar iyi niyetli oluyorsunuz ki yaa.
Salaklıktır. Gerginlik olmasın, ilişki bozulmasın diye yaparsın ama sadece karşı tarafın g. tünü kaldırır. Ve sonu hep hüsran olur, eninde sonunda ayrılık olur. Yapmayın, kimse için bu kadar taviz vermeyin kendinizden.
Alttan alan taraf muhtaç bir kişiliktir. Kavga, gürültü çıkarmam, tribte atmam ama doğru bildiğim şeyin arkasındada sonuna kadar dururum. Bütün malzeme, mal bu beğenen alır beğenmeyen tezgahın önünü kapatmasın.😉
İnsanda biraz sevgi biraz da kaybetme korkusu var ise alttan alır. İnsan sevdiği insana kızarmış. Ama mevzuya göre de değişebilir. Büyük mevzularda alttan almak olmaz ama bence %80 fedakarlıktır.
altan alan taraf kaybettmekten korkan taraftir daha cok seven taraftir cünkü bilir iki cambaz bir ipte oynamaz kacis degildir cözümdür ama yeri geldiginde kendinide ezdirmicek
Alttan alana fedakar veya kaçıyor diye damga yapıştıramayız bence. Her zaman için bir konuda tartışırken nazik olunmalı sinirinizin geçmesi beklenmeli ve gerçekten geleceği olan bir ilişki istiyosanız sorun olan her şeyi söylemelisin. karşındaki bunu ne kadar saçma bulsa da birlikte bunları halletmeye çalışmalısınız.
altan almak karşındaki üzülmesin kırılmasın demektir bence. o hep mutlu olsun onu mutlu edeyim demektir. fedakarlık, öyle fedakarlıklar yaparsınki o bunun farkına bile varmaz. yazık.
Kavga sirasinda alttan almak yanlis degil sonucta kavganinin büyümesini engellio.. ama kavgadan sonra tabikide konusmak lazim sorunu cözmek icin.. kacmak ise yaramaz
Kesinlikle katılıyorum. Fikir çatışması yaşayan bir çiftten, bir taraf alttan alıyorsa kendi fikirleri bastırıldığı için ilişkiden kaçmak isteyecektir. İlişkinin bir geleceği olmayacaktır.
Doğru düşünüyorsun, iki taraf da düşüncelerini söylemekten çekinmemeli, tabi duruma göre fedakarlık yapılabilir yani her şey benim dediğim gibi olacak demek de yanlış.
Alttan alan taraf istediğini elde ettiğinde sahnede başka bir oyuncu olmakta ve evliliklerde kişiliklerin nikahtan sonra değişmesi istenilen şeyin elde edilmesidir.
ikiside olabilir insanın karakterine bağlı örneğin ben alttan alırken bazen fedakarlık yaparken bazen de onu tınlamadığım işime gelmediği için alttan alıyor olabilirim
Bazen gerekiyor her zaman değil zaten öteki tarafın karşıdakini kızdırmaya yönelik daha fazla söylemlerde bulunmaması gerekiyor ilişkilerin bazıları bu yüzden bitiyor...
Bir taraf sinirliyken diğeri de esip gürlerse o olay uzar gider. O yüzden bence alttan almak fedakarlıktır kaçmak değil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hiç alttan almam. çünkü her zaman her konuda haklı çıkarım. haklı olduğum içinde hakkımı savunurum susmam. susarsa eşim susar. ses çıkarmaz sorun büyümesin diye. ona da ayrı sinir olurum. çok sıkıldım haklı çıkmaktan...
hakli olduğun halde onu kaybetme korkusuyla, konu kapansin uzamasin diye aliyorsan bu fedakarliktir bence. sonuçta hakkini savunamiyosun sirf o kirilip gitmesin diye kendini kiriyosun.
En İyi Cevaplar