+1 yılgloballeşen ve sıkış pıkış olan şehirlerde değer çatışması olması kaçınılmaz. müslümanlara göre böyle şeylerin olmaması gerekir, fakat seküler insanlar da var, ateisti de var liberali de var. 20 milyon insanın bir arada yaşadığı bir şehirde insanlara herhangi bir dünya görüşünü empoze edemezsin. Şehrin yapısı kosmopolit ve açıktır; eskisi gibi homojen ve kapalı toplum yoktur. Şehirler iş gücü açısından cezbedici olmakla beraber pek çok önemli yazar şehirdeki yozlaşmışlık yüzünden şehir hayatını sevmezler. Bu yazarlar arasında Rousseau, Tolstoy, Thoreau gibi büyük isimler girer. Ahlaki değerlerine göre yaşamak istiyorsan şehirde yaşaman doğru değil. Afedersiniz ama Şehirleri bir nevi kerhaneye benzetebiliriz, gireni çıkanı belli değildir. ilişkiler enstrümentaldir, yani kimse kimseyi tanımaz ve ayıp duygusu da kalkar. marketten gidip prezervatif alabilirsiniz. Bunu köyde denesene:)? mahalle baskısı kalktığı için 'özgürlük' bulan insanlar istediklerini yapabilirler. Şehir hayatı çürümüşlükten ibarettir. Maalesef ben de bu hayatta çürüyenlerdenim. Bulaşıcıdır da. Okullar, akranlar, her nevi media (vasıta) ile bulaşır. Cinsellik şehir hayatının her köşesindedir. Reklamlar, afişler, filmler, vesaire. Cinsel meta bulamayan sapıklar küçük çocuklara tebelleş olurlar. aklı ermeyen kızlara erkeklere uzatırlar ellerini, ve lekelerler. çocuklarınızı cinselliğe teşvik eder çocuklarınızın arkadaşları, ve daha nice kötülükler.
Böyle şeylerin olmasını istemeyenler şehir hayatından vazgeçip komünler kurmalı, ya da komünlere yerleşmeli. Zaten güzel bir deyiş vardır: nerede çokluk, orada yokluk.
ankaradaki metro anonsuna gelince: evet, insanların içinde böyle davranışlarda bulunulması benim değerlerime de aykırı, ve olmaması gereken birşey. Fakat herkesin üzerinde anlaşabileceği ahlaki bir kurallar dizisi yoktur. Bunlar normlar vasıtası ile halledilir, ve normlar da evvela eğitim (okullar, media, akranlar) sonra ise o ülkedeki insanların davranışları ile şekillenir. İnsanların davranışlarını, yani neticeleri yok etmeye çalışmak yerine, dikenlerin kökünü sökmeli (bkz, Tolstoy, Halk İçin Hikayeler/23 Tales). Televizyonda sigaraların üzerine lale ve gül koymakla meşgl olmak yerine saçma sapan yayınları kaldırmalı/düzenlemeli, yahut bunu baskı olarak görecek ise insanlar, o halde en azından kendi televizyon kanallarında çok kaliteli yayınlar yapmalısın, ve ciddi bir eğitim sistemi oluşturmalısın. Finlandiya Fenomeni belgeselinde anlattığı gibi, yahut Tolstoy'un Yasnaya Polyana'sındaki gibi, yahut (okumadım ama) Ivan İlyiç'in Okulsuz Toplum kitabında anlattığı gibi kaliteli eğitim vermelisin. Fakat kalite bu ülkede soyu tükenmiş bir şey olduğu için böyle bir eğitim vermeye kalkarsan müderrisleri nereden bulacaksın sorusu geliyor, zira türkiyedeki insanların neredeyse hepsi şartlanmış, kamplaşmış, yobaz, cahil ve bilgisiz. Bu tavsiyeleri vermedim farzedin, zira dinin günümüzde neye benzediğini görüyoruz, bari eğitime el atmasınlar ki daha da rezil olmasın herşey. selam41 Yorumla- +1 yıl
özgürlük meselesine gelince, Hobbes ingilterede kralın halkı tarafından asılışını ve müteakip terör dönemini gördüğü için devletin bu vahşi insanları dizginlemesi için varolması gereken bir kötülük (a necessary evil) olduğunu düşünmüş. Hayat hakkındaki meşhur ifadesi "nasty brutish and short" şeklinde.
En İyi Cevaplar
+1 yılAyrıca bahsetmeyi unutmuşum ama medya'nın normları belirlemede çok büyük payı vardır ve kadınlar maalesef etrafında gördüklerinden ve medyadan etkileniyor ve o gösterilen kadınlar gibi oluyor. Buna kısaca kadınların maddeleştirilmesi deniliyor. kadın kendisini bir sex object olarak tanımlamak istiyorsa bu onun özgürlüğü, değildir. Bunun topluma olan bir etkisi var, karşı tarafta oluşturduğu etki var, yol açtığı kötü örnek ve ahlaksızlık var. Bu ahlaksızlıkların (tabi kendi değerlerim perspektifinden konuşuyorum burada) normalleştirilmesi ve kanıksanması yanlıştır. Düzgün bir müslüman cemiyetinde olmaması gereken bir durum, fakat gel gör ki bir de globalleşen dünya var. Maalesef globalleşme kimlik krizine yol açtı. Mlliyetçilik kadar melun bir oryantasyondur bu. Globalleşme diğer kültürlerin ölümü manasına geliyor. kültürel hegemonya diyebiliriz. Aklıma Peter Brueghel'in Tower of Babel (babil kulesi) resmi geliyor. Tevratta kibirlenen insanları tanrının dillerini ayrıştırarak cezalandırmasını ve aciz kılışını gösteriyor. Khan Akademisinde bu resmi anlatan hoş bir sanat dersi dinleyebilirsiniz (ingilizce). Çok güzel bir resimdir. manidar.
kısacası insanlar çok sıkış pıkış oldu ve birarada geçinemedikleri meydana çıktı.
P.S. Matrix'teki kırmızılı kadın sistemin cinselliği düzeni korumak için nasıl kullandığına dair bir semboldür, teşbihtir.21 Yorumla- +1 yıl
Güncellemelere binayen:
düşünce ve konuşma özgürlüğü konuşabileceğin düzgün insanlar olması halinde muteberdir ;) ülkemizde o insanlardan fazla yok. cemil meriç güzel ifade etmiş: "ideolojiler idrake giydirilen deli gömlekleridir." deli de geç;)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBundan dort yıl önceye kadar yanı sort furyası bu kadar yogun değilken herkes ıkına sıkına çekınerek gıyerlerdı. Ama sımdı sort modası var dıye kezbanı da sort gıyor varosu da . Simdı bayan uyelerın tepkısını cekmek ıstemıyorum ancak arkadaslar su bir nettir ki ; moda malesef ki insan seçer ! kabul etsenizde etmesenizde seçer . yanı sen gidipte kırsal bır bolgede sort gıymeye kalkarsan bu modalıktan cıkar , ya da kalkıpta otobuse bınerken sort ya da bır karıs topuklu ayakkabıyla bınersen bunun adı moda değil kezbanlık varoşluktur . cok ozur dılıyorum ama durum budur . Kız üyelerin şogu soru sahıbıne karsı cıkmıslar ancak ben merak ederek sormak istıyorum ; sızler hepınız bebek , etiler ,nısantası , cadde gıbı elıt semtlerde mı yasıyorsunuz da bu kadar karsı cıktınız soru sahıbıne ? bu semtlerin dışında olupta otobüse bı karıs sort ve uc katlı platform topuklu ayakkabı gıyerek bınıyorsanız eğer , kusura bakmayın ama kezbanın teksiniz o zaman siz . Halk otobusunde o şekilde ne işiniz var . özendiğiniz ilham aldığınız ünlülerle ya da zengin kişilerle aynı şartlarda yaşamadığınızı önce kafanıza sokun . Atıyorum hatun zengindir elit bir semtte yaşıyordur altında özel arabası vardır . Mini eteğini de giyer , topuklu ayakkabısınıda cakar altına biner arabasına gideceği yerin kapısında iner , mekana girer . İşte bu kişide o yoğun dekolte göz yormaz . Ama bu şekilde halk otobüse binen kızlarımız kezbandan öteye gitmez . Lafın özü modanın insan seçtiğini unutmayın , üzgünüm ama bu böyle ;)
91 Yorumla
Soran+1 yılhelal sana ya valla +++++
Kesinlikle katılıyorum . Her şeyin bir yeri zamanı vardır . Şort evet yazlık bir parçadır , ancak o şort şehrin göbeğinde giyilecekse daha usturuplu olmalıdır . Elbette kimsenin giyimine karışamayız ancak nereye gidiyoruz biz böyle dedirten cinslere çok rastlıyoruz . Yaa Hatun öyle bir şort giyiyor ki k*çınının yarısı görünüyor :O bu nedir yaa ?! bu kadar mi değersiz bir fiziğin var senin ?! inanın abartmıyorum daha dün gördüm böyle bir tip kızın resmen k*çının yarısı dışarıda . Yani en azından o şortu k*çını kapatacak kadar giyse ne olur acaba ?! nedir bu iğrençlik , her şeyini sere serpe sarma merakı anlamadım gitti ben de . Yaa illahi kısacık giyeceksen giy kardeşim giy de yerinde giy , git bir sahil kasabasında giy , git plajında giy tatil köylerinde giy . Ama şehrin göbeğinde bu kadar ucuz olmak zorunda olmak nedir yaa ?!
62 Yorumla- +1 yıl
++
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 479 cevap paylaştı. link
Burada dediğim gibi bazı kızlar ''şık görünmek için'' diyor ama tecrübemle diyebilirim ki alakası yok. Alenen ifşa edilen vücudu şıklık ile bağdaştırmak sadece bir ego okşama şeklidir. Uç noktada dekolteli kızların ego sorunları vardır. Ya çok kıskançtır ya çirkindir diğer erkeklerin dikkatini çekmek ister ya da güzeldir diğer kızlara ''sizden daha güzelim'' mesajı verir. Eğer çıplaklık şıklık ile alakalı olsa en şık kadınları plajlarda görürdük.523 Yorumla
Soran+1 yılen iyi cevaplardan biri :))
Soran+1 yılamaç dikkat çekmek başka bişey değil... btün erkekler bana baksın düşüncesindeler
- +1 yıl
peki amaç şu y da bu... bundan sana ne!
- +1 yıl
işte sorunda bu ki bu şekilde giyinenlerin %90 ı bunu inkar ediyor beni mahvediyor. Çık deki ben bunu karşı cinsin ilgisini çekmek için giyiorum ya da hemcinslerimi kıskandırmak istiyorum de tek kelime etmem, buradaki riyakarlık beni uyuz ediyor. Giymesinlerde demiyorum benim için sorun yok :) ama inkar etmesinler.
Soran+1 yılahuramazda gücüne giden bişey var galiba :D biz burda kendi düşüncelerimizi belirtiyoruz buna da karışma istersen
- +1 yıl
ben burada bir özgürlüğü savunuyorum arkadaşım. insanların dilediği gibi giyinme ve bundan dolayı kınanamaması hakkıdır. yok niyetin o yok niyetin bu. açık açık ben de kadın özgürlüklerine karşıyım demek yerine bin dereden su getirip detaylarda boğuluyorsun. bu kıyafeti giyme özgürlüğüm var mı. o zaman susacaksın. niyetimden sana ne.
- +1 yıl
ahu çoştu :) arkadaşım ben kaç kere yazdım giyip giymemeleri beni ilgilendirmez istersen çırılçıplak çık diye... Hala ''sanane'' gibi liseli triplerine giriyorsun? Burada bir soru sorulmuş ve bizde en derinden değerlendiriypruz bu psikolojiyi. Bir yargıya varmıyoruz giysin giymesin diye, senin nasıl bir yaran var ki gocunuyorsun ben anlayamadım.
- +1 yıl
25. yazışım ve yine yazıyorum İSTERSE ÇIRILÇIPLAK ÇIKSIN UMRUMDA OLMAZ. Sen kafanda bir meta oluşturmuşsun ''kadınları her an ve her zaman eziyorlar'' diye ve herşeyi bu çerçeve alanında yorumlama endeksi içindesin. Çok farklı bir ''psikolojiden'' bahsederken ''sanane giysinler'' diyorsun saçmalıyorsun,. Özgürlükler etek kısaltmakla değil akıl ile olur. özgürlükse özgürlük bu da benim düşüncem...
Soran+1 yılahuramazda insanlar istediği gibi giyinsin diye donla sütyenle dolaşsın o zaman hatta çıplak dolaşsınlar var mı böyle bişey ya ? senin kıyafet özgürlüğün var diye oranı buranı açıp erkekleri tahrik edemezsin ben bu düşüncedeyim
- +1 yıl
isteyen giysin canım deyip arkasından yok şunun için giyiyor yok bunun için giyiyor demek çok tutarlı öyle değil mi? yanarım yanarım da insanların özgürlüğüdür deyip gittiğim başörtüsüne destek mitinglerine yanarım. dün özgürlükleri için destek olduklarımız bugün bize etiket yapıştırmak için elinden geleni yapmayanlar. o etiketleri de sizin gibilerin bu çarpık bakışından alıyorlar işte. yazık çok yazık.
Soran+1 yılve bana kalırsa da yaran var ki bu kadar gocundun
Soran+1 yılulan ahu bak beni dellendirceksin şimdi bak ne diyoruz ölçülü olduğu sürece isteyen istediğini giyer diyoruz yaşın kaç ya bir türlü anlatamadık bişeyi
- +1 yıl
yahu bu konuda insanın ne yarası olabilir arkadaş. ne diyorsun sen. ne ima ediyorsun. açık açık söyle. şort giymek suç mu. evet giyiyorum. nasıl ki başını istediği gibi kapatmak bir kadının hakkıysa ve bunun için kafasının içinde niyetler aranamaz, hakları kısıtlanamazsa ben de aynı hakkın bana tanınmasını istiyorum. çok şey mi istiyorum.
- +1 yıl
gizli soran sen tse misin. satndardı ölçüyü sana mı soracak insanlar.
Soran+1 yılulan ahu ölçüyü bana sorsunlar demiyorum zaten liseli ergen burda düşüncemi belirtiyorum hakikaten daha çocuksun sen bende ne diye senle muhattap oluyosam aynı şeyi tekrarlayıp duruyorsun takıldın
- +1 yıl
''Kadınlar dekolteli kıyafetleri hangi psikoloji ile giyer'' diye tartışırken ''kadınları ezmeyin'' diyen sensin. Yani iki konu alakasız ve saçma. Bende dedim ki ne derdin var da konuyu buraya çekiyorsun? Benim yazdıklarım kadının ne giydiği ile alakalı değil bunu hangi amaçla yaptığı. Sen ne sorsam özgürlükten bahsediyorsun.
1 AY ÖNCE YAZDIĞIM YORUM BAK NE DÜŞÜNÜYORMUŞUM ;) link - +1 yıl
soran liseli gibi erkek arkadaşımın gözü kayıyo yaaa, giymesinleeeer diyen sensin. senin erkek arkadaşının gözü kaymasın diye insanlar buna göre mi hareket edecek. bir de kalkmış dünyanın en ilkel fikrini savunup burada insanların özgürlükleri için her ortamda mücadele vermiş kişilere akıl vermeye kalkma. hemcinsim olmasan çok kötü kalbini kırarım senin. ama hep ezilen tarafta olup bilincini erkek zihniyetine teslim etmiş biri olduğun için mazur görüyorum.
Soran+1 yılbelli ki kuyruk acıları var kendi hallerine bırak en iyisi
Soran+1 yılgit işine kızım ya tutturmuşsun özgürlük özgürlük kafayı yemişsin sen
- +1 yıl
oldness07 sen hala niyet niyet diyorsun yahu. en başından beri ben de sana kimsenin niyeti kimseyi ilgilendirmez, tercihlere ve yaşam biçmine saygılı olun diyorum. kuyruk acısı lafı nedir. ne anlama geliyor. sen onu söyle. linkte söylediklerinle taban tabana zıt bir tutum değil mi şimdi bu. isteyen istediğini giysin karışmayın diyene yaran mı var diyen adamın o linkte yazdıklarını söyleyenle alakası ne. bir de demişin ki ölçü. ölçü kim, standardı kim koyacak.
- +1 yıl
1. Ben kimseyi yargılamadım burada binlerce soru soruluyor cevap yazıyorum buna da aynı düşünce ile cevap verdim. Soru çok açık giyiniyorlar bende dedim ki ''ego sorunu'' bu benim düşüncem ve asla yargılama yok düşüncemi söyledim sende bu özgürlüğüme saygı duy!
2. Dekolte açıklık konusundaki fikrimi yolladım sana linkini bak.
3 Yaran mı var dememin sebebi alakasız konulara ''kadınlara özgürlük'' diyerek cevap vermen. Ben aksini iddia etmedim ki, ettiysen göster bileyim?
Soran+1 yılisteyen istediğini giysin diye herkes çıplak dolaşsın o zaman
şöyle bir durum var. ben insanlara ne giymeleri gerektiğini söylemiyorum, isteyen istediğini giyer dedikten sonra edep, haya dersen o kıyafeti giyene de bunlardan yoksunsun demiş olursun ki bu giyme demekten daha kötüdür. insanların özgürlüğüne karışmıyorum deyip ardından ama bunu şunun için yapıyorlar, bunun için yapıyorlar dediğinde de onun özgürlük alanına dil uzatmış olursun. aldığın tepkiler biraz sert olabilir ama haksız değil. kimseyi yasalar karşısında suç olmayan, kendi bireysel tercihlerinden dolayı kınayamaz, yargılayamaz, hakaretamiz sözlerle rencide edemeyiz. demokrasi herkesin aklına gelen her şeyi söylemesi demek değildir. başkasının hak ve özgürlüklerine de saygılı olmak, bunlardan dolayı o insanları ayıplamamaktır. istediğini giy ama bil ki bunu şunun için yapıyorsun ve bunu yapmak seni şu şu sıfatlara sokar dediğin zaman kendi yaşam biçimine de bir başkası tarafından aynı şekilde sözlü saldırıları davet etmiş olursun. son gezi parkı eylemlerinde insanları sokaklara döken en önemli şey de, yaşam biçimlerine ve haklarına karşı çirkin bir üslupla müdahale edildiği fikriydi. bu durumda bırakılan her birey "sana ne" der. kendi hakkını savunur. unutma ki bu haklar sadece belli insanlar ve durumlar için değildir. bir gün gelir sana da, bana da lazım olur. o yüzden kimseyi kınamaya, ayıplamaya hakkımız yoktur.
14 Yorumla
Soran+1 yılya git işine bak benim bayramlık ağzımı açtırma adam değilsiniz lan siz meraklısınız öyle g*tü başı açık kadınlara bakmaya yazık valla sizin adamlıgınıza
- +1 yıl
sana üşenmeden bu kadar yazıp döktüklerime bir bak. senin verdiğin cevaba bak. çok ayıp ediyorsun genç arkadaşım. sırf haklı çıkmak adına bu şekilde hakaretle seni ciddiye alıp konuşmak isteyen bir abine bu saygısızlığı yapan kişiden ben hak ve özgürlüklere sahip çıkmasını bekleyemem zaten ama bir parça saygın olsun en azından. ayıptır.
Soran+1 yıliyi o zaman senin anan bacın açık giyinsin neredeyse çırılçıplak bir şekilde sokağa çıksın tüm erkekler ondan gözünü alamasın istediğin bu mu yani ? asıl ayıp senin yaptığın daha ayıbın ne olduğunu bilmiyorsun gelmişsin bana abilik taslıyosun. asıl ayıp var ise o da çırılçıplak dolaşıp milleti yoldan çıkaran ve utanmayı yok eden kesimdir.
- +1 yıl
sen gerçekten ya okuduklarını anlayamıyorsun ya da ortada daha ciddi bir sorun var. olayı bu kadar kişiselleştirmenin alemi ne. burada bir fikri tartışıyoruz. kimse kimsenin kılığına kıyafetine karışmasın diyoruz, burada bir kadın olarak senin hakkını savunuyoruz. belki görsem sen de bana çok açık geleceksin. bu senin söylediklerini ben sana söylesem o zaman kendini nasıl savunacaksın. ben o kadar açık değilim mi diyeceksin. kime göre neye göre açıklık bu...
Bence bu gerçekten çok aşağılık durumunu gösteren bir hareket. Yani hadi dini inançlarımızı geçtim, ailelerinin vermemiş olduğu terbiyeyi geçtim, edebi ahlakı geçtim insan hiç mi utanmaz ya. Bizim burda kızların giydiği şort abartısız söylüyorum 1 karış falan. Yani kalçaları belli oluyo apaçık. Onları gördüğümde başımı önüme eğmek zorunda kalıyorum. Belki bazı erkekler dalga geçicek bu davranışımdan dolayı ama şunu söylemek istiyorum ; Benim dinim İSLAM'da bir kadına bilerek cinsel anlamda bakmak günahtır ! Ve ayrıca benimde bir annem ve kız kardeşim var !
923 Yorumla
Soran+1 yılhelal sana be +++ nihayet adam gibi adam çıktı da yorum yaptı.
Soran+1 yılbi tek sen ve bir kaç kişi daha var onlardan adam giibi yorum geldi gerisini çöpe at
Soran+1 yılsebocarlo islam'a inanmıyorsan neden bu ülkede yaşıyorsun derler adama. benim agzımı actıracak bunlar sustukca daha da üstüne geliyolarlar insanın
- +1 yıl
sebocarlo bak kim kimi terbiyesi ve ahlakı için yargılama hakkına sahip diyosun ama bir de şöyle düşün ; o kızlar öyle giyince sen veya bir başkası bakıpta cinsel anlamda hoşuna gidebilir. Ama ben rahatsızlık duyuyorum bundan.. Mesela ben onları gördüğümde başımı önüme eğmek zorundayım günaha girmemek için. O zaman onlarda beni başımı önüme eğmek zorunda bırakıyorlar ve onlarında buna hakkı yok..
Soran+1 yılbunların yatıcak yeri yok
- +1 yıl
sen bundan etkilendin diye şort giymesinler, beriki de açık saç görmek günah deyip onları kapattırsın. bunun önü nasıl alınacak arkadaşlar. bakın siz genç insanlarsınız. kişisel hak ve özgürlüklere en çok sizin sahip çıkmanız lazım. bu ülkede zamanında türbanından dolayı okullara alınmayan kızlar vardı. onlar için de şeriat getirecekler diye bunu yaptılar. güç kimin eline geçerse bir diğerini bastırmasın diye bu hak ve özgürlüklere en çok sizin sahip çıkmanız lazım. yapmayın etmeyin.
- +1 yıl
Adamsın.. +1
- +1 yıl
işte o konular tamamen kişisel alanına girer. kendi inancını sonuna kadar yaşamalı ve korumalısın. kendi yaşam biçmini de aynı şekilde korumalısın. ama bunları bir başkasına dayatma hakkın yok. bunu kabul etmediğin sürece dayatmanın başka bir türlüsü de senin kapını çaldığında sesini çıkarmaya hakkın olmaz.
- +1 yıl
soracaksa bizden soracak. ben kalkıp sana doğru olan benim yaşam biçmimdir deyip bunu dayatmıyorsam, (ki bu uzun yıllar boyunca laiklik adına yapıldı) senin de bana y da bir başkasına kendi inancını dayatma hakkın yok. üstelik inancına göre ters bir şey söylediğinin de farkında değilsin şu anda. kimin ne olacağını ancak Allah bilir. ben de buna inanıyorum. ama inamayana cehennemliksin deme hakkım yok. inancından dolayı kimseyi hakir görme ve onu aşağılama hakkım yok.
- +1 yıl
benim de son sözüm şu; demokrasi hepimiz için var. hepimizin dilediği inancı yaşama, dilediği gibi hayatını sürdürme hakkı için var. birbirimize saygılı olmaz, tek doğru benim bildiğimdir, herkes de buna uygun yaşamalıdır dersek, güç kimin eline geçerse diğerini mağdur eder. bugün bana, yarın sana. bunun sonu gelmez.
Soran+1 yılbiz hak ve özgürlüklerimize sahip çıkıyoruz zaten ama bunu abartmaya gerek yok hak ve özgürlüklerimize sahip çıkıcaz diye götü başı açıp çıkmak hak ve özgürlüğe sahip çıkmak demek değil namussuzluktur !
Soran+1 yılharbiden bu insanlar kafayı yemiş biz neden bahsediyoruz bu neden bahsediyor gelmiş hak ve özgürlükten bahsediyor. kimi yobazsın diyor kimi cahilsin diyor ne yakıştırmalar yapıyorlar hakkaten insanlar bir garip olmuş tamam demokrasiden yanayız madem herkes çıplak dolaşsın istenilen buysa eğer
- +1 yıl
herkes bir kalıba girsin diyen sensin sabahtan beri. ben diyorum ki bırak herkes istediğini yapsın. örtünen örtünsün, açık gezen de açık gezsin. millet birbirine karışmaya başlarsa denge şaşar. senin kapalı bulduğun bana açık gelir, benim açık dediğim senin için normaldir. ortada ölçü yok ki...
Doğru söylüyorsun ama Tayyip paşa görürse acı biber sürer, yasak öyle şeyler, çok günah. Bazı kızlar birileri baksın diye ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
https://www.youtube.com/watch?v=_QRgZY1MmroMerak ettikleri konuya bak.
12 Yorumla
Soran+1 yılevet amaçları dikkat çekmek tipten kaybedince alttan açıyolar yazık napsınlar
+1 yılinsanlar nasıl giyinirse giyinsin ama bazıları cidden hani öyle giyiniyor ki konusması tavırları giydigi ile alakası yok üzülüyorum öyle insanlara insanlar onlar hakkında ne dusunup neler konusuyor :(
36 Yorumla
Soran+1 yılistisnalar hariç tabi
- +1 yıl
artık utanılacak seyler utanılmayacak seylere donusuyor kız dedinmi ben edep efendilik bilirdim simdi cogunluk erkekten daha beter agzinda kufur elde laf atmalar erkek icin bıcakla kavga etmeler nerelere gidiyoruz...bakalım
Soran+1 yılişte bende burda bundan yakınıyorum ama millet din yönüne çekiyor özgürlüğe çekiyor bir garipler
- +1 yıl
özgürlükten bahseden acık giyinsin sizine diyenlerin hepsi icinden agzinin suyu aka aka bakan tiplerdir
adamlarin niyeti zaten ters gozle bakmak tabi destekliyecek saf kızlarda boyle dusunen erkeklerimizi modern anlayıslı diye goruyor:(
Soran+1 yılhelal sana ne güzel söyledin burda sanane diyenlerin çoğu ağzının suyu akaraktan o kızlara bakıyor kızların da hoşuna gidiyor olsa gerek zaten açıyorlar her taraflarını... burda benim düşünceme karşı çıkan kızlar da o kesimden zaten.
- +1 yıl
önemli degil saol :) her yolun yolcusu belli :) kafama takmıyorum aslında oyle kıza bakan erkekten de oyle giyinen kızdanda ne gorecegin ne olacakları belli :) su testisi su yolunda kırılır deyip geciceksin
aman birak isteyen istedigini giysin ama yakisiosa lütfen görüntü kirliyi yapmadan :) bazilari irenc fiziklerinin nesini aciosa onuda anlamis deyilim aimdi bicok insan kizcak ama SHIk olmak heryerini sergilemek deyil yani siskolar giymesin lütfen tiksiniom
03 Yorumla
Soran+1 yılöyle deme ama onlar da insan
- +1 yıl
ben herkesin kendine yakisani giymesi tarafdariyim tabiki insan ama güzel durmuo yani dürüst olmak lazim baska seylerle cok SHIK olabilirler short giyme
meseleside sevgilim baksa bise demem cünki istediyi kadar bakain o sokaktaki herangi biri ben yanindakiyim sahibi benim :D ne takcam erkekler bakmasin diye kapansinmi herkes lütfen kimse giymek zorunda deyil ama giymek isteyen giyer ben kiyafetime
müdaale edilmesinden hoslanmam kimsenin giydiyide beni alakada etmez :) sende takilma
Soran+1 yıldoğru dedin ama ister istemez asabı bozuluyor insanın sevgilisi başka kıza bakınca
zaman ve çevre şartları bence özellıkle arkadaş çevresi çok etkili bu durumda ve bana göre birazda olsa edep lazım
12 Yorumla
Soran+1 yılbencede ya giy giyme demiyoruz zaten ama yok denicek derecede giymeyin be arkadaş... buna karşıyım
+1 yılbari kızlar siz yapmayın bunu... hemcinsleriniz nasıl giyinmek istiyorsa bırakın öyle giyinsinler... erkekler dünden hazır zaten de siz de sizin gibi olmayanı suçlamayı bırakın... bu tutumunuz yüzünden, dün kapatanlara, bugün açanlara baskı uygulanıp durdu... hep kaybeden kadınlar oldu...
317 Yorumla
Soran+1 yılaçanlara bir bakıma iyi yapıyolar niye yapmıcakmışım canım alla alla neredeyse çıplak dolaşıcaklar milletin kocası çoluğu çocugu var ayıptır
- +1 yıl
yahu şunu anlamıyor musunuz bu şekilde kadının kıyafeti, davranışı, kimliği üzerinden onu baskıladıkça her şekilde kadınlar kaybediyor. 10 yıl önce de kapalılar okula alınmazken başkaları oh olsun diyordu. kadınları bir şekilde kıyafetinden dolayı yargıladığınız sürece bu çark bir o tarafa bir bu tarafa döner hepimizi vurur. kocan sağa sola bakmasın diye bütün kadınlar taciz edilsin, kötü gözle mi görülsün. hırsıza değil de kapısını kitlemeyene ceza verildiği nerde görülmüş.
- +1 yıl
ya ne hissiyatla olursa olsun senin tutup insanları baskı altına lama hakkın olabilir mi. kadın tutmuş kocam sağa sola bakar diyor. o senin kocanın suçu arkadaşım. açık kapı bulsa hırsızlık da yapsın o zaman. bu mudur mantığınız.
- +1 yıl
Öncelikle ben o betimlediğin gruptan değilim onu söyleyeyim, önceki yorumlarıma bakabilirsin kadınlar hakkında ne yazmışım. Bende kadının baskı altında olmasına karşıyım ve hiç bir yazımda ''giymesinler'' ya da buna benzer birşey yazmamışımdır. Beni uyuz eden kadının dekolteyi tercih etmesindeki hissiyatı reddeden egoist anlayıştır. Evde mini etek ya da göğüs dekolteli giyinen kız yok, dışarıda dolu var. Evde saç baş dağınık götte gri don var, dışarı çıkınca başka dünyaya geçiyorlar ilginç
Soran+1 yılkadın açarsa adam da bakar haliyle sen çok yanlış bir düşüncedesin ve ben kimseye şort giymesin demiyorum giyicekse de ölçüsü olmalı yok denicek derece giymemeli. dikkat çekmek için oralarını buralarını açıyorlar hiç hoş değil.
- +1 yıl
Ahuramazda, "dün kapalılara, bugün açıklara bla bla.."
Siz geçmişte olanlar için bu kancıklara üzüldükçe, hatta haklı buldukça; bunlar her fırsat bulduklarında sizi kendi çaplarında eziklemeye, "perdesiz ev, ya satılıktır ya kiralık" gibi sloganlar üreterek nesilden nesile, sizi daha çok o* gibi göstermeye devam edecekler. Hem de gittikçe büyüyen ve acımasızlaşan kitlelerce. - +1 yıl
Boş ver laf yetiştiremezsin.
- +1 yıl
ya sen o gurubun en beterisin. doğan görünümlü şahinisin sen o grubun. yeri geldimmi açık fikirli ayakları yapıp yeri geldimmi de niyet okuyuculuğu yapıyorsun. bir saattir niyet şudur niyet budur. bunları söylemendeki amaç nedir o zaman. giymesinler demiyormuş. ne diyorsun peki. giyen giysin ama hafif olduğunu da bilsin. bu mu seni o guruptan ayrı tutan mantaliten.
Soran+1 yılpsikiyatrik vaka hakkaten psikaytrik vakasın psikolojik ve ruhsal sorunların olduğunu düşünüyorum bu kafayla bir yere gidemezsin. şu aptal düşünce tarzından kurtulmalısın kapalıları düşman edinmişsin istiyorsun ki kızlar açık saçık giyinsin gözlerin bayram etsin abazalıkta sınır tanımıyosun tanıma zaten ben diyorum ki giysinler giymesinler demiyorum ama bir ölçüsü olmalı
- +1 yıl
Üçtür aynı şeyleri söylüyorsun, abazansın, bilmemnesin. Senin ve senin gibilerin kıvrımsız beynini avucumun içi gibi bildiğim için, cevap vermek istemiyordum ama, al.
Ben erkeğim. Ben kafasına çuval geçirmedi, ya da üstüne giydiği bez ortalamadan kısaydı diye, kız kardeşime, anneme, sevgilime laf ettirmem, edeni de çıktığı yere geri sokarıım. Onlar istediğini giyer. Diz kapağına hallenen(senin gibilerin kocaları yani) utansın, onlar değil, ben de değil. - +1 yıl
götü karpuz gibi ortada olmasın yanımda 5-6 yaşlarında çocuk varken çocuğu sakınacak şekilde mal mülk ortada olmasın yani ''DİĞER İNSANLARIN ÖZGÜRLÜKLERİNİ KISITLAYACAK BİR ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞI OLMASIN'' diyorum dostum anladın mı? link 1 ay önceki yorumum değişen ben değilim ben hep aynı fikirdeydim sorun sende emin ol.
- +1 yıl
Az önce söylediğim, "Senin ve senin gibilerin kıvrımsız beynini avucumun içi gibi bildiğim için..." cümlesini haksız çıkarmadın. Bunları diyeceğini virgülü virgülüne biliyordun...
Şimdi sana bunun üzerine bir cevap verdiğinde düşüneceklerini de biliyorum.. Komik değil mi...
Soran kardeş, sen kocanı, kardeşini, babanı falan al sülalecek yayılın bir parka, şortlu kız dikizleyin tamam mı.. Hadi fazla oyalama beni. Annene de selam söyle. - +1 yıl
soran gizli: açığım diyorsun ya bazı erkeklere göre de sen tahrik edici olabilirsin o zaman. bu savunduğun zihniyetle kendini nasıl koruyacaksın onlara karşı. neden onların kapalı sevgilileri yanındayken aklıllarını çeliyorsun, gözleri sana kayıyor onların da. hadi savun şimdi kendini.
Soran+1 yılpsikiyatrik vaka o işi sen yapıyorsun o kızları dikizleyen abazalardan biri sensin hoşuna gidiyor tabi karı kızları o şekilde görmek zavallısın gerçekten. Sana gelince ahu Ben oramı buramı açmadığım sürece kimsenin o gözle bakıcağını düşünmüyorum
- +1 yıl
ahuramazda boşa uğraşıyorsun farkındasın değil mi? karşında söylediklerini dinleyip tartışmak isteyen, konuşmak isteyen insanlar yok. laf bir kere ağızlarından çıkmış. haklılıklarını ispatlayamayacakları noktada küfür yersin o kadar. kadın haklarını savunayım derken ilk kadınların hedef tahtası oluyorsun boşver. sen o gırgır şamata sorularına dön. eğlencene bak.
- +1 yıl
@sebocarlo burada beni en çok hayrete düşüren şey de bu oldu zaten, kadın hakları konusunda ağzını açtığın an ilk şamarı bir kadın patlatıyor... inanamıyorum, inanmak istemiyorum... bu tür bir şey görünce tutamıyorum kendimi... yoksa ben de kimsenin "aa haklısın" demesini beklemiyorum... ama gel gör ki akranım olan genç kızların, ataerkil zihniyetin vesayetini bu kadar cansiperane bir şekilde savunuyor olması kadınlık gururuma dokunuyor... ne yapayım...
- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılSana ne ki onun bunun edebinden? Özgürce düşünceni belirtiyor olabilirsin ama başkalarına zarar veriyorsun.Hakaret etmiş oluyorsun.Hem de bir internet sitesinde belirtince özgürce düşüncenizi belirttiğinizi mi sanıyorsunuz? :D
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Hee bizim orada havuzdan çıkan cıbıldak geliyor yapmayın bacılar elemanların aklı gidiyor çalışamıyorlar diyorum eheheheh diyolar:(
10 Yorumla
+1 yılHava sıcak diyenler :) Cehennem daha sıcak :)
52 Yorumla
Soran+1 yıl++++++++++++++++++
- +1 yıl
:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsanlar fikirlerini özgürce dile getirebilirler.burda herkes senin düşüncene katılmak zorunda olmasada saygı göstermek zorunda,tıpkı şort giyenlerin istediği gibi giyinebileceğine saygı göstermen gibi
07 Yorumla
Soran+1 yılbenim düşüncelerime saygı gösterilmezse bende tepki gösteririm
Cevap sahibi+1 yılbak kendi adıma söyliyim ben şehirde şort giymem anca deniz kenarında tatil beldesinde.hoşlanmıyorum ortalıkta öyle dolanmam ama dolananada bakmam banane derim geçerim.o yüzden sen bu soruyu sordugun için insanlar giyenler sana tepki gösteriyorlar yanlıs sorulması çünkü ne seni ne beni ilgilendirir
Soran+1 yılkimseyi ilgilendirmiyor olabilir ama bu rahatsız verici bir durumsa ben de tepki gösteririm doğal olarak
Cevap sahibi+1 yılilgilendirmeyen birşey nasıl rahatsız edebilir ki ? neden rahatız oluyorsun
Soran+1 yılolurum olmam onuda sana mı sorucam lan
Cevap sahibi+1 yılbu terbiyezislikle zaten insanları yargılamaya çalışman cokta şaşırtıcı değil
Soran+1 yılgörünen köy kılavuz istemez kardeş
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bu gün tam 5 tane tangası belli olan hatun gördüm renklerinde sayabilirim.
16 Yorumla
Soran+1 yılyazık valla yazık hiç utanma kalmamş
Cevap sahibi+1 yılhatta altdan hiçbirşey giymeyen kadınlarda var, ama bizene diyelim.
Soran+1 yılbide hala bunları savunanlar var...
Cevap sahibi+1 yılsen o konun asıl amacını bilmiyorsun.
- +1 yıl
say :D
Cevap sahibi+1 yılyöö cık cık olmaz utanırım ben kurdelalisac.
Gizli Üye(30-35)+1 yıltoktas nickli kardeşim helal olsun sana adamın dibisin be :) Allah senden razı olsun..
42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim.
Soran+1 yıl:))
o kadar çok larki Dut ağacından yere düşen çürümüş dutlar gibi çoğu kendi kendine çürümeye mahkum ne yapsalarda .
21 Yorumla- +1 yıl
Markelof'a atıf:
Neyzen Tevfik: "okutur cahili echel ederiz." universiteye gidenlerin pek azı anlayış sahibi. Neredeyse tamamı ise senin gibi markelof :) üniversiteye gidince ilim irfan edindiklerini, allame olduklarını zanneden ukala zevattan. eğitimin böyle kötü tarafları da var işte :) eğitim deyince insanların aklına hep güzel şeyler gelir. Kelimelerden putlar yaparız, işte mesela demokrasi ve medeniyet kelimelerindeki gibi, ya da gelişim. O kadar geliştik ki atom bombası atabiliyoruz.
İlgilenmiyorum kim ne isterse giysin ya da giymesin :))
10 Yorumla
+1 yılvalla bugun 7.cadde de hatunun biri giyinmis kalcalar da belli.beli de dekolte
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Abi bundan niye rahatsızsınız? Kendi nefsinize mi hakim değilsiniz insanları sizin istediğiniz şekilde bir kalıba sokamazsınız. Bu kızları bahane ederek abdestim bozuluyor diyen birine İran'a git dendiğinde de kabul etmiyor sebep ne?
112 Yorumla
Soran+1 yılbu nesil nereye gidiyor çok şaşırtııcı gerçekten orasını burasını açsınlar biz rahatsız olmayalım oldu
- +1 yıl
Metropol bir şehirde yaşıyorsan bunlar olağan ve normaldir Türkiye etnik kökenli bir ülke olduğuna göre her etniğin kendine göre gerek giyimde gerek yeme içmede olsun kendine özgü ritüleri vardır. Yaşadığın şehirde kıçı açıklar fazlaysa alternatiflerin de var Türkiye topraklarında ki her şehir senin vatanın olduğuna göre seve seve de gidebilirsin rahatsızsan değil mi?
Soran+1 yılgidip gitmeyeceğime de senin gibi bir şahsiyet mi karar vericek çok bilmiş vatandaş
- +1 yıl
Pc başında oturup yobazlık yapmana anlam vermeye çalışıyorum çözümlerin varken sığ dünyana kapanık dışa karşı bağnaz olmana çözüm dile getirmeye çalışıyorum. Niyetin efendilikse oda burada millete kıçı başı açık diye yafta vurmakla olmaz. Farkını mı ortaya koymak istiyorsun konuşma milleti sığ dünyanda anlama kavuşturmaya çalışma Çok bilmiş değilim Fetvacı düşüncelerin yobaz ahkamcı tavırların kabadayılığın sana kalsın diyorum
Soran+1 yılsen niye şimdi insanları bir kalıba sığdırıp küçümsüyorsun ki çok bilmiş vatandaş anladık senin de g*tü başı açık kesimden olduğunu çok belli ediyorsun zaten. modern olucaz diye de neredeyse donla gezilmesine göz yumamıyorum kusurabakma sayın çok modern şahsiyet ;) modernlikten ölecen valla
Soran+1 yılbende kıçınızı örtün demiyorum burda kendi düşüncelerimi belirtiyorum ve rahatsız olduğumu belirtiyorum azcık utanma ve edep olması gerektiğini belirtiyorum bilmem anlatabildim mi ? içinde art niyet olmadığı için beni yobazlıkla itam ediyorsun art niyetlilikle itam ediyorsun öyle değil mi? kıçı başı açık gezenler abdest bozuyor diyen yok utanmayı yok ediyor o kadar.
- +1 yıl
Sen Ahlaksız olarak bu kişileri idame edersen bende buna yobazlık kelimesinden başka bir anlam veremem modern olmak değil mesele kim ne için giyiyorsa giysin bu benim umrumda da değil ben nasıl ki kimsenin hayat tarzına karışmıyorsam bir başkası benim giydiğim şortuma donuma da karışamaz diyorum
Soran+1 yılulan bak güzel kardeşim yobazlığın daha ne demekk olduğunu bile bilmiyorsun gelmişsin bana yobaz diyorsun ulan çok akıllısın ya insanlara hemen herşeyi yakıştırmaya çok meraklısın bak çok akıllı insan ben yobaz değilim laikten yana bir insanım ama herşey ölçülü olmalı benim gözümde. bir başkası senin giydiğin şorta dona karışamaz ise isteyen istediği gibi götünü donunu açsın sokağa çıksın o zaman yeter be nerelere bağladınız manyaklar ya
Soran+1 yılsonra gelip kocam beni aldattı diye de ağlama ama
Soran+1 yılbu görüşü savunan insanlar umarım bir günn eşiniz sizi böyle götü başı açıklarla aldatır da o zaman onları korumak neymiş anlarsınız tek dileğim o. bakalım o zaman da savunabilcekmisiniz isteyen istediğini giyer diye
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana cevap yazanlarda özgür fikirlerini belirtiyor sen niye o zaman milletin yazdığı cevaplara karşı çıkıyorsun.. şort giyenler, mini etek giyenlerde özgür iradeleriyle giyiyorlar sanane o zaman seni mi ilgilendiriyor..
00 Yorumla
+1 yılçok şükür o günleride görücez inşallah yarabbi amin :)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 552 cevap paylaştı.
+1 yılyakisani var yakismayani var yakisan giysin bence
20 Yorumla
+1 yılbence yakışıyor kızlar devam..
bi ara tayt modası vardı neydi be
hey gidi günler hey00 Yorumla
+1 yılBANA NE GİYECEĞİMİ ÖĞRETME OĞLUNA TECAVÜZ ETMEMEYİ ÖĞRET
47 Yorumla
Soran+1 yılo oğulları baştan çıkaran kim acaba
- +1 yıl
2013teyiz ya yazık,oğullarına bir bacak arasına baştan çıkmamasını gerektiğini öğret o zaman.
Soran+1 yılbir bacak arasıyla göğüs dekoltesiyle baştan çıkaranlara ne demeli :)
- +1 yıl
hangi ilde yaşıyorsun çok merak ettim söyler misin
Soran+1 yılistanbul da yaşıyorum :)
- +1 yıl
çok baskı altında mı büyüdün ya da evlimisin başka açıklaması yok benim için. bir insan hemcinsleri hakkında bu şekilde fesat düşüncelere sahipse bu ülkede ne kadına şiddet biter ne erkek kadın eşitliği sağlanır.alkışlıyorum seni,her konuyu "baştan çıkaramaya,sekse,ahlaksızlığa,günaha" çıkarttığın için,tebrikler.
Soran+1 yılkimse hakkında fesat düşüncelere sahip değilim herkes kendini kalitesini belli ediyor zaten fazla söze de gerek yok. edep olmalı insanda önce ve utanma olmalı eğer bunlar yoksa sen ve senin gibi düşünenler arttıkça bu ülke k.bakma ama kerhaneye döner
+1 yılAbazalara ekmek çıkıyo işte
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen doğru dedin
Sen ne tür bir kezbansın her şeyi eleştiriyorsun. İsterse çıplak gezer sana mı soracak ?
17 Yorumla
Soran+1 yılsen ne tür bir kamilsin ki burda benim düşünceme karışıyorsun
Soran+1 yılahah bak bak bak cahil oldum böyle mi egonu tatmin ediyosun sen zavallısın ya :D allaha şükür eğitimliyim üniversite okuyorum ama sen bu kafayla bir yere varamazsın asıl sen cahilsin ki insanlara bu tarz yakıştırmalar yapıyorsun
- +1 yıl
3. yorum sığmadığı için buraya yazdım.
güncellemelerine binayen:
insanları tanıdıkça Hobbes'a katılmak geliyor içimden ama sadece ikinci kısmına, zira devlet başlı başına bir yabancılaşma biçimidir ve onu da Henry David Thoreau yerle bir etmiştir: "The government is best which governs the least" En iyi hükümet en az hükmedendir...
P.S. markelof, neden buraya yazdın diye sorarsan, 'insanlar' hakkındaki bu ifadelerin bizzat senin için de geçerli olduğunu düşündüğüm için. münasip bir yer olsun.
Soran+1 yılsenin gibileri başta ciddiye almaya değmez
+1 yılSana ne be ne giyerlerse giysinler ne meraklısın milleti eleştirmeye.
25 Yorumla
Soran+1 yılben eleştirdim mi yorumları merak ettim ayrıca sana kalmadı sen kmsin de benim düşüncelerime karışıyosun çocuksun daha
- +1 yıl
Ya bırakın Allah aşkına milleti malzeme yapmayı soru mu kalmadı.Zaten en iyi cevaptan da anladım nasıl yorumlar istediğini .. iyi geceler sana ..
Soran+1 yılya git işine be sen de ne kaşar meraklısısın
- +1 yıl
Tabi işine gelmeyince ya hakaret et.Ya da olmayan şeylerle itham et . En başta çocuk daha demiştin ya,belli. :)
Soran+1 yılhe kardeşim he işime gelmedi benim
Bende boxerla çıkacam dışarı çok rahat
20 Yorumla
+1 yılyanıyolar itfaiye çağıralım
30 Yorumla
+1 yılSen kafana bir çuval geçirdin de, adam mı oldun?
Kıçını da yırtsan, bazı kızların, çok güzel bacakları var ve kıskananlar hariç herkes memnun.19 Yorumla
Soran+1 yılen çok da senin gibi abazalar memnun
Soran+1 yılayrıca ben kafama çuval da geçirmedim açığım :) sen ne sabit fikirli ne dar düşünceli bir insansın bu yorumundan senin de ne olduğun ortada yazık
- +1 yıl
:)
Hiçbir zaman, giyimdeki en büyük etkenin mevsimsel şartlar olduğu bilinç seviyesine ulaşamayacaksın. Hayır o değil de, en çok böyle kadınsal kıskançlıklarını, din kisvesi altında çemkirmen hoşuma gidiyor. - +1 yıl
Benim ne olduğumu, kim olduğumu bilmesi gereken herkes biliyor ve hepsi beni böyle seviyor.
Senin, benim hakkımda düşündüklerin ise zerre kadar umrumda değil.
Soran+1 yılallahım sen bana sabır ver oğlum sen manyak mısın he ? ben dine falan bağlamıyorum sen bağlıyosun burda dine ve insanları açıklar kapalılar olmak üzere 2 ye ayırıyorsun ben kimseyi de kıskanmıyorum sadece bu kadar açık dolaşılması hoş değil bu düşüncemi belirtiyorum ama öyle bir yere çekiyorsunuz ki cidden sorunlu olduğunuzu düşünmeye başlıcam. bak ne diyorum ölçülü giyinildiği sürece isteyen istediğini giyer diyorum ve senin söylediklerin de benim umrumda değil merak etme ;)
- +1 yıl
Lan gerzek, şort giyen o***pudur denen giriyi babam mı en iyi cevap seçti. Aşağıda anan mı "aslında açıklara iyi yapıyorlar" dedi? Ha..
Soran+1 yılbak doğru konuş senin beynini dağıtmıyım sen önce insanlara saygıyı ve konuşmayı öğren sonra gel burda düşünceni savun. Ben hakettiklerini düşünüyorum orasını burasını açıyorsa o yorumuda hakeder ve sen gerçekten sorunlusun cidden daha muhattap olma benle
- +1 yıl
Ben İNSANLARA saygı duyarım.
Köpeklere HOŞT der geçerim.
HOŞT.
Soran+1 yılhadi canım hadi anca yol alırsın ruh hastası seni
İnsanları sırf dedikodu olsun diye kıyafetlerinden dolayı yargılamak.
13 Yorumla
Soran+1 yılevet tanımadığım insanların dedikosunu yaparım hep zaten :D boş zamanlarımda hobim budur
Soran+1 yılahahaha seviyeden bahsedene bakın güldürdün beniii
Gizli Üye(30-35)+1 yılbirgün pişman olacaklar.
20 Yorumla
+1 yılBoxer giyipte cikmis disari diyorum ben onlara :)
20 Yorumlaşort mu.. kullanmıyorum :p
00 Yorumlaistedikleri gibi giyinsinler boşver.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yorumsuz.. yorum yaparsak örümcek kafalı oluruz..
03 Yorumla
Soran+1 yılyap yap
Soran+1 yılaynen öyle
Gizli Üye(36-45)+1 yılisteyen istediğini giyer ben kendime bakarım
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerkes istediğini giyebilir. Heralde senin için bir mahsur teşkil ediyor.
00 Yorumla
+1 yılHava sıcak,gezsinler işte ferah ferah.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNasıl giyinirlerse giyinsinler yahu bizene...
20 Yorumla
+1 yılamaaan salla gitsin
10 Yorumlahava sıcak ne yapsınlar ya :)
33 Yorumla
Soran+1 yıloldu o zman donla dolaşalım :D malum hava sıcak
Soran+1 yılbayıl bakalım
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılkumaşlarla ilgilenmiyorum beni bağlamaz
17 Yorumla
Soran+1 yılerkek arkadaşının gözü kaysa da mı bağlamaz
- +1 yıl
bağlamıyor sorun var mı
Soran+1 yılo da senin genişliğin beni alakadar etmez
- +1 yıl
yok o benim abaza insanlarla sevgili olmadığımdan kaynaklanıyor hoşçakal
Soran+1 yılbakmayan erkek mi varmıs. sen simdi bütün erkekleri abaza konumuna soktun :)
- +1 yıl
ben sana roman yazsam farketmez herkes şort giymeye devam ediyor mu evet gereksiz
- +1 yıl
gereksiz derken konuyu tartışmak anlamında açıklama yazma gereği duydum
Gizli Üye(30-35)+1 yılevli erkekler bile bakıyor ama kısıtlayamayız
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkekler pek memnun bu duruma şikayet etmezler
10 YorumlaZımbalı olanları tercihim
14 Yorumla
Soran+1 yılkomiksin :D
- +1 yıl
şort ne ki bencede giymesinler oyşhhh köşede orda burda takılırız asdfghjkki
- +1 yıl
Bence soran arkadaşın bir derdi var ama tam anlayamadım :D
+1 yılİyi de bundan sana ne?
04 Yorumla
Soran+1 yılhadi canım hadi anca yol alır sen ve senin gibiler naş
- +1 yıl
:/
Soran+1 yılbu sitedeki çoğu kızında (istisnalar hariç) ne olduğu belli aslında böyle yorumları garipsemiyorum :D
- +1 yıl
Oldu abla.
+1 yılBen memnunum ??
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenlik bir durum yok. Senlik bir durum var mi?
111 Yorumla
Soran+1 yılerkek olduğun içindir belki. ben rahatsız oluyorum görünce ve sevgilimiz var sonuçta illaki gözleri kayıyor bu durum hoşuma gitmiyor
Cevap sahibi+1 yılMilletin elbisesine karisacagina sevgiline sahip cik o zaman ya da daha guzeli, ozguvenini yukselt.
Soran+1 yılben kimsenin elbisesine karışmıyorum kendi fikirlerimi belirtiyorum karı kız düşkünleri
Cevap sahibi+1 yılYav hee hee.
Hic bir seyi degistiremeyeceksin. Boyle sinir olup duracaksin guzel hatunlari gorunce. Hatunun sevgilisi var, cocuk seni begenmis iste daha ne diye zorluyorsun ki kendini.
Te allam ya...
Soran+1 yılah bide güzel olsalar ;)
Cevap sahibi+1 yılSoran,
Asagidaki yorumlari okudum da hep en son cevabi sen vermissin. Farkettin mi?
Millet seninle biraz konusuyor, sonra cahil cuhela olduguna kanaat getirip, bir yerden sonra s.klemiyor.
Niye oyle oldu, hic dusundun mu?
Soran+1 yılsen milletin gözetmeni falan mısın
Cevap sahibi+1 yılEvet.
Soran+1 yılbelli boş gezenin boş kalfası
Cevap sahibi+1 yılTamam.
Soran+1 yılgereksiz
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok eğlenceli :D
017 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhiç .öt bacak görmüyoruz sanki :D gelip ağzıma dayamazsa bir sorun yok.Sana ne oluyor onu anlamadım :)
Soran+1 yılhay ben sizin artıkk ama
Cevap sahibi+1 yılseviyorsan git konuş bence
Cevap sahibi+1 yılbi bitmediniz amk.Yaş da 18-24, 75 yaşındaki teyzelerin içi senden genç.
Soran+1 yılsenin gibi abazanlar bir bitmedi
Soran+1 yılsenin gibi eğlenceye düşkün karı kız delisi nefes alsın yeter diyenler oldukça bu ülke ilerleyemez
Cevap sahibi+1 yılŞort giyenlere kaşar diyor.Ardından burdan özgürce düşüncemizi belirtemeyecek miyiz diyor.Puhaha demokrasi anlayışına bak özgürlük anlayaşına bak! .Cahilliğe bak! adama gülerler
Soran+1 yılşort giyenlere kaşar demiyorum :) şortu görünmeyecek derecede çıplak olanlara kaşar yakıştırmasını yapanları haklı buluyorum çünkü g*tünü başını açan o şortu görünmicek derecede giyen o sıfatı haketmiştir bana göre. asıl cahil sensin ki karşındakini de öyle görüp küçümsemeye çalışıyorsun zavallı :) ee tabi hoşuna gidiyor dimi öyle açıkları görmek ne de olsa abazasın hoşuna gider
Cevap sahibi+1 yılEğlenmeyi severim ama arkadaşlarımla.Karı kız delisi değilim nefes alsın yeter filan hiç bir zaman demedim hayatımda.Nefes aldırmayan sen ve senin gibiler herhalde.Bir de kadın olacaksın!.Bu ülkenin ilerlemesinde de çok katkım olmuştur.Gerek yurtiçinde gerek yurtdışında yaptığım işlerle bacım! Bu düşüncelerinle nasıl adamlara çanak tuttuğun belli inşallah baskının alasını kocandan görür daralıp bunalımlara girmezsin :D
Cevap sahibi+1 yılhe abazayım bacak kıç görünce abazalığım geçiyor birden üzerime bir rahatlama geliyor gerginliğim geçiyor :D belkide dış güçlerin tesiri altında böyle olayları destekliyor provake ediyorum :DDD mantığa bak!
Soran+1 yılsenin gerek yurtiçi gerekte yurtdışında yaptıgın işlerin ne olduğunu az çok tahmin edebiliyorum yazık valla sizin gibiler arttıkça utanma edep denilen şey iyice ortadan kalkıcak gibi görünüyor çok üzücü.
Cevap sahibi+1 yıl:DDD
Cevap sahibi+1 yılpuhah ne tahmin ediyon la :DDD sen de hep kötü yanlarımı görüyosun ama hayatım :DDD o zamanlar daha seni tanımıyordumki :DDD İnşaat yaptık la ülkemize döviz getirdik.Tamam madem boşanalım :DDD
Soran+1 yılneyin kafasını yaşıyosun
Cevap sahibi+1 yılonu diyorum bende neyin kafasını yaşıyorsun sana ne la milletin şortundan muhtar mısın okul müdürü müsün?
Cevap sahibi+1 yılfakir varoşsan demekki fakirliğini varoşluğunu böle nefretle atıon toplaşıp dövün la kızları
Soran+1 yılahaha komiksin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat