Her şeyin Allahtan geldiğine inanıyorum ama bazı şeyler var ki cevabını aramak istiyorum bu da böyle bir şey. Örneğin ilk görüşte aşk dan tutunda her görüşte aşık olandan sırf o seviyor diye sevgisine aşık olmaya kadar bunlar hepsi kader o dökülen gözyaşı o mutluluk ya da o tükenmişlik yani kısaca her duygu aşk etrafında şekilleniyor. peki bu aşık olma durumu kader mi? aniden aklınıza düşen biri ile sırf aşık olmak aşk yaşamak için yola çıktığımız insanlar da kaderin bir parçası mı? yorumları bekliyorum
Cevabın nedir?
+1 yılkader: bizim yaşayacaklarımızın önceden yazılması değildir. Bizim bu duyanda yapacağımız her seyi allahın önceden bilimesidir. bir ayetde ''biz insanların kaderini kendi cabalrına bağladık'' yani kader olayını basıtce anlatırsak bir otoban gibidir. sana yol ayrımlarını verir ama hangi yoldan gideceğin sana kalmış.
gelelim aşk olayına kime aşık olacagın kaderindir. ama bu kaderi sen beliriyorsun. sen cekiyorsun sen mutlu veya mutsuz oluyorsun. yani ne yapalım kaderimmiş diyemezsin. Ama o asık olacagın insanı allah karsına cıkarır. bazen bu imtihan bazende bir hediye olur yaratandan bizlere. Ve asık olacagın kisiyi secemezsin. öyle bir an gelirki bazen zıt karakterler asık olur insan hani derler ya ask bu otata konar (b.. a da) da. hem ( aşk bir seferdir. Bu sefere çıkan her yolcu, istese de istemese de tepeden tırnağa değişir. Bu yollara dalıp da değişmeyen yoktur.) yani aşk bu bazen vezir eder bazen rezil kimse cözmüs degildir.312 Yorumla- +1 yıl
AMA SURAYI KACIRMAMAK LAZIM ASK ACISI NASIL BİR İMTİHANSA MUTLULUKTA BAZEN İMTİHAN OLA BİLİYOR
- +1 yıl
arasındakı fark! nedir? yasıyacakların önceden yazılmış diyorsun sonrada kendi kendine zavallıca çelışıyorsun. alalhın önceden bilmesi ile önceden yazmış olması aynı şey değilmi? yoksa çokmu? cahılsınde benmi? çok zekıyım.
- +1 yıl
Arda kitabı gün sonunda. Okudukdan sonra baya bir sasırır ve sana sorar nerden biliyorsun der.
Simdi sen ardanın bir gününü yaza bilmen. Ardanın. Bir gününü senin istediği sekilde geridiği anlamına gelmez sen hir bir sekilde hayatınan bir katkın oşmamısdır sadece biliyordun iste bizim elimizdeki oşan kaderin allahın bilmeai bu sekilde özetleye biliriz. hani senin ardayı kurtarmanda ardanın elinde olmayıp senin elinde olan birseydi. Bunuda bağlarsak bizim elimizde olmayan ama allahon elinde olan kadere anlamak acısında örnek. Vere biliriz. Kusura bakma gec cevap verdim mimkün oldugunca basite indirmeye calıstım. - +1 yıl
Simdi senin adın cağla olsun. Ve kankanında adı arda olsun Sen zaman gezgini ol. Aynı zamanda görünmez Sonra 2 gün sonrasına seyehat et ve ardanın ogun yaptıklarını basından asağıya hepsini not et kacta kaldını ilk kelimesini içtiği kolayı kac yudumda içtiğimi bindiği otobüsü indiği durağı yaşadığı mutlulupu hüznü herseyi sonra yolculuğunu bitir ve geri gelmeden önce hayatına mudahale et ve bir kaza gecirmesini önle. Yazdığın kitabı ardaya ver ve birgün sonra acıp okumasını soyle.
Arda kitabı gün sonunda. Okudukdan sonra baya bir sasırır ve sana sorar nerden biliyorsun der - +1 yıl
HAYATI BİR OTOBAN OLARAK DÜSÜNÜRSEK KADER BİZE YOL AYRIMLARINI VERIZ GİDECEĞİMİZ YÖNÜ BİZ SECERİZ.(MEVLANA)
Gelelim diger konuya yorumunda güzel bir konuya deyinmişşin herkez yakalayamaz sorgulaman güzel bir sey ayrıca biz sorgulamadığımız için her sakallıyı hoca zannetip sacma sapan seylerin pesinden gidiyoruz. Ve celiski yasıyoruz. Dedinki Allahın önceden bilmesi ile yazması aynı sey değilmi? Hem evet hem hayır.
Cevabını biraz bilim kurgu ile vereceğim anlama acısından; - +1 yıl
2. ne gelirsek bizim elimizde olan kader yani cabalarımız. mesala cokmcalısırsak basarılı oluruz sıgara içmezsek saglıklı spor yaparak hayat sürdürürsek sağlıklı yasam gibi. Mesala sıgara uyusturucu gibi sağlıya zararlı olan alıskanlıkşarımız hepsi bizim elimizde yaparsak biz kendimize yaparız. Kendimizin sağlını bozarız ve kimseyi suclayamayız. Mesala cocuğu olamayan birisi veya hasta olan birisikaderim böyleymiş demek yerine elinden geleni yapıp tetavisini olmak (Aaramak) zorunda. birisiBunla ilgili bir ayet ise Biz insanların kaderini kendi cabalarına bağladık. yani seçimler bizim elimizde.
- +1 yıl
Cevap olaraksa 2 cevap tane cevabı var bu soruların 1. kader diye birsey yok2. Kader diye birsey var. Ama biz yanlıs yorumluyoruz.
Evet yanlıs yorumluyoruz. Cünlü iki cesit. Kader vardır.1. Allahın yazdığı değistirilemez kader 2. Bizim elimizde olan kader.
1. Gelirsek bunun içerisini ölüm doğal afet ve bzim elimizde olmayan hastalıklar girer mesela tetavisi olmayan hastalıklar gibi. - +1 yıl
Öncelikle yorumunu yeni görsüm gec cevap veriyorum kusura baka.
Acıklamama gelirsek basit bir silde acıklamam istiyorum önce sorgululagalım konuyu;
1-) Allah eğer bizim herseyimize karar vermis olsa cenlete ve cehenleme gidecekler belliyse neden intihan var saçma değilmi?
2-) E ğer kader. Dedimiz sey hayatımızın önceden belirlenmesiyse niye bosu bosuna birseyleri cabalıyoruz. Niye ders calısıyoruz veya bir iste basarılı olmak niye cok calosmalıyoz sacma değilmi? - +1 yıl
Birden fazla yorum yaptım karakter sınırlama sı yüzünden bu yızden teaten okuman lazım
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Bu dediğin şeyi Mevlana şöyle açıklıyor :
“‘Beşerî aşk, ilahi aşktan ayrı değildir. Çünkü Aşk, Allah’ın sıfatlarındandır ve sonsuzdur. Her tür aşk ondandır. Bir adamda âşık olma istidadı varsa neye karşı olursa olsun, insan-ı
kâmil olma yolunda onda umut vardır. Hem bu dünyada tanışıp âşık olan kadın ve erkekler, aslında ‘Elest Meclisi’nden (ruhlar alemi) tanışıktırlar. Çünkü ruhlar... çift yaratılmıştır. O yüzden birbirlerini ilk defa gördüklerinde bile çok eskiden aşinaymış hissine kapılırlar. Ancak bazıları onu bu dünyada bulamaz. O yüzden sürekli bir arayış içindedir. Bu konuda mütemadiyen daldan dala konan, macera peşinde olan insanlara gıpta etmemek lazım. Dışarıdan neşe, keyif ve zevk içinde gözükebilirler ama ruh eşini bulamayan, tarif edemediği bir ıstırap içindedir. Demek ki biz şanslılardanız. Tanışıklığımız oradan ki burada dilsiz dudaksız anlaşmaktayız.1410 Yorumla- +1 yıl
Soru cok guzel cevapta cok guzel fakat bir sorum var peki 1 kere aşık olup bir daha olamayanlar? Onlar icinde bir umut var mi?
- +1 yıl
Umarim..
- +1 yıl
Bu soruna da Şems şöyle cevap vermiş :
Bir kulu dahi sevmekten aciz olan, nasıl yüceler yücesi ALLAH'a aşık olmaya yol bulur,
Bir kulun ateşine yanmamış gönül, yüceler yücesinin aşkını nasıl bilsinde yansın, sevde gel, ey gönül sevde gel.
Yani eğer nasibinde varsa zaten Ve Kunfe yekun sözü her zaman gerçekleşir. - +1 yıl
Eyvallah kardesim guzel yorumun icin cok tesekkurler umarim bir defa daha aşık olabilirim
- +1 yıl
@Ehkivukuf iyi güzel hoş diyorsun da madem aşk var ve ask bizim elimizde değil günah da değil. E o zaman neden flört haram sevgililk haram. .. Hem herşey ask Üzerine kurulu hem de yaşamak haram günah. Neden böyle bişeyle sinaniyor insan. O yüzden Peygamber Efendimiz ( sav ) söylüyor seven sevdiğine sevdiğini söylesin diye tamam söylesin de burdaki amaç ne evlenince mi söylesin diyor ama ask duygusu evlenince gelmiyor ki 5-6 yaşında bile aşk oluyor yani göz zinasi oluyor belki de.
Neden hem aşk doğal biseyken hem de aşkla sinaniyor ve sonra sevdiğinizi söyleyin deniyor? ? - +1 yıl
İmam ya da alim olmadığım için dini hükmü hakkında bir şey diyemem :) Ama sana şöyle bir şeyle anlatayım. Aşk var aşk var. Birisi tende arar birisi canda. İkisi farklı şeyler.
Hesap gününde Allah (cc) kuluna sorar:
Ey kulum benim için ne yaptın?"
Kul cevap verir:
Rabbim senin için namaz kıldım,
Oruç tuttum, sadaka verdim"
Allah (cc) kuluna şöyle buyurur:
Hayır onları sen kendin için yaptın..!
Kul sorar:
Senin için yapılan başka ne olabilir ki Rabbim?"
Allah (cc) buyurur:
Sadece benim için birini sevdin mi? Elhamdülillah Sevdim
sevdim diyebilmektir Aşk. Ve,
Asıl mesela aşka vurulduğunda sevdiğin kadına hiç düşünmeden:
”Enti aleyye kez -zahri ümmi” diyebilmektir.
Aşık olmak günah değil
Aşık olmak ayıp da değil
Asıl zor olan sevip de iffetini koruyan da
Haram bilip göz kapayandadır.
- +1 yıl
Kardeş Günümüzdekiler ne ask mi bunların ki. Yaşım kadar sevgilisi olmuş yaşım kadar onunla bununla olmuş bu mu aşk bunlar mı Soylicek tövbe haşa Allah'ım ben sevdim Ama ne sevdim... diye. Aşk bir kişiyle ömür paylaşmak değil midir. O zaman bizde her cicekten bal alalım aşk olsun. Sorunca da sünneti yerine getirdim sevdiğime sevdiğimi söyledim diyeyim tövbe haşa. ..
- Aşk İlişkileri konusunda 861 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle cidden güzel bir soru düşündürücü ve baya kafa yorucu.. bende tam emin olamadım ama kaderin payının olduğunu düşünüyorum. Ne bileyim belki o hoşlandığın aşık olduğun kişiyle karşılaşman bir yerlerde görmen bunların kader olduğunu düşünüyorum. Sonra hoşlanıp sevmeye başlaman diğer herkes değilken ondan hoşlanman.. irade dışı bir şekilde onda seni çeken bir şeylerin olması bundada bir kaderin hakkının olduğunu düşündüm. Bir de şöyle bir şey var ki birini "beğenmek","yakın hissetmek" bunlarda biraz bizdedir bize bağlıdır. Ama şüphesiz ki her şeyde Allah'ın izinin Allah'ın bizim karşımıza çıkardığı şeyler olduğuna inanıyorum ben
411 Yorumla- +1 yıl
Sanırım.. bende birinden hoşlanıyorum lisede kimseyi sevmedim üni 2 de şu an yeni geldiğim okulda sınıftan birinden hoşlanmaya başladım hiç düşünmezdim sınıftan olacağını bir de. Ve sebepsizce çok yakın hissediyorum bir şeyler beni ona çekiyo gibi onu hiç tanımama rağmen tanıyomuşum gibi garip.. 🤔
- +1 yıl
Sorma işte sorunda o ki konuşamıyoruz bir türlü sohbetimiz olmadı aramızda. İlk başta o zaten benim ilgimi çekiyordu sonra onun bana baktığını hissettim sınıfta çok kez göz göze geldik bir kaç defa günaydın iyi akşamlar dedik. Hal ve hareketlerinde de anlıyorum bakışlarında da anladım bir şeyler olduğunu onda. Çekiniyo gibi de. Ama denk gelemiyor bir türlü o da konuşamamktan rahatsız gibi duruyordu ama şimdi de akışında gidiyor bakmıyormuş gibi görünüyorum o da öyle sanki.. 😐 Ben artık doldum baya, bilmiyorum napıcam bir fırsat çıksın konuşalım diye dua ediyorum. Böyle şeyler işte senide sıkmıyımda🙂
- +1 yıl
Tatmin edici bir cevap olmuş.
- +1 yıl
anladigim kadar onda da bir şey var ama biraz zamana ihtiyacınz var akışına bırak elbet bir gün birimizin içinden tasacak. sana eskisi kadar bakmadigini çaktırmadan baktığını söyledin Sigmund freud bir sözü var bir insan bir yere bakmıyorsa orda ilgilendiği bir şey vardır bir insan bir yere bakmıyorsa orda ilgilendiği bir şey kesinlikle vardır içini ferah tut.
- +1 yıl
Sonra geç olursa hiç konuşamassak diye de korkuyorum..
- +1 yıl
adım atmak erkeğe mi özgü sende biraz ödun ver o karekternden sen bir anını yakala konuşmak için onu herkes gibi görmeye çalışırsan konuşma ortamın olur sen onunla konuşunca aşık olduğunu alamayacak rahat ol duygularını hareketine yansit ama doğru anlarda ve mutlaka adım at yaptıklarının pismanligini yasa yapmadklarnin değil
- +1 yıl
Çok haklısın artık doğru zamanı kollayıp bir şeyler denemeye calıscam bakalım.. teşekkür ederim önerilerin anlattıkların için:)
- +1 yıl
Aşk k olmak kader, insanın hiçbir etkisi yok ama onunla neler yapacağı kendi iradesinde. Flört ve yakınlaşma yanlış olan, Allah bu aşklarla Onu bulalım diye aşık edermiş. Ama çok aşıksan ve oluru varsa bir şekilde haberi olması lazım. Sonrasında da akıllı olmak
21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
20Cevap
+1 yılAllah insana bir irade vermiş benim kaderim diyip nasıl yirminci kattan atlamiyosan kaderde senin elinde her insan kendi kaderini kendisi belirler kazalar ayrı tabiki. Kaza ölüm Allahtan gelir ama sevgilini eşini iraden ile sen belirlersin Allah herşeyi bilir
14 Yorumla- +1 yıl
Bin kişiye aşık olmakta mı kader öbür tarafta Allahu teala ben sana irade verdim dicek hayatımızdaki herşey kader ama kaderi sen belirlersin iradenle
- +1 yıl
ahhhaaa işte en saçma yorumda buydu. madem kaderimiz kendi elimizde ozaman neden? ölüyoruz. bu özgür irade ve kadere! mudahale olmuyormu? hem kaderimizi kendimiz belırlıyor diyeceksınız sonrada yok efendım ölüm allahtan gelır dieyceksınız böyle bir çelışkı olmaz olamaz. şaka gibisiniz. ya da çok cahılsıniz. madem kaderimizi biz belırlıyoruz ozaman ne? zaman ölücegimizide biz karar veririz. işte bu gerçekten kader olurdu. ama kader yok. bunu ispatladınız tebrıkler.
+1 yılonu bilmem ama aşık olmak tamamen tesadüf nerden geleceğini bilemezsìn ve güzelliği de burda bu tanıdığınız veya tanımadığınız kişi hiç fark etmez
127 Yorumla- +1 yıl
e yani işte İnsan âşık olmak istediği zaman aşık olmaz
- +1 yıl
aşkın masumiyet ide burda zaten
- +1 yıl
Evet bu doğru olabilir çünkü İnsan ömrün ce bir kaç defa olur
- +1 yıl
ben İkinci kez aşık oldum mesela
- +1 yıl
şu an konuşuyor um
- +1 yıl
ilkinde acilamadim o hiç bilmedi ve evlendi
- +1 yıl
İnşallah ama şuna inan kalbin temiz olsun allah seni hep güzel şeylerle meşgul eder aşksa bunlar dan birisi
- +1 yıl
biliyormusun evlendin boşandım İlk defa birisi bana seni seviyorum dedi ve bu çok güzel bir duygu
- +1 yıl
harika bir şey
- +1 yıl
Evet maalesef sevgi saygı bir yere kadar aşk olmadimi gerisi boş
- +1 yıl
Gerçekten aşık olduğun birisiyle evlenmesende aşık olmuş biriyle evlen samimi söylüyorum bak emin ol o sanada aşık olur tecrübe mi istiyorsun buyurun size tecrübe
- +1 yıl
bak şu an cebimde yirmi lira var ama mutlu yum nedeni işte dedimya
- +1 yıl
rica ederim bayan aşk:)
- +1 yıl
sen aşk hem aşık ol sana herkes hayret etsin
- +1 yıl
inşallah hayatın hep güzel gecer sen ve senin gibi ler baş tacı
- +1 yıl
sizden de
+1 yılAşık olmak irade disinda oldugu icin kader diye düşünüyorum ama emin oldugum tek sey kanatlandiktan sonra yere cakilmasini her insan kaldiramiyor..
64 Yorumla- +1 yıl
Umarim her insan icin aci bitmez :) ve bitmezse cidden ask cok guzel bir sey..
- +1 yıl
al işte! bir komedi daha!! asık olmak irademiz!! dışındaysa nasıl? bir kader olucakki.. kaderin anlamı özgür iradednin içindeki olaylardır!! özgür iradenın dışında gelişiyorsa biz buna irade diyemeyiz.
Durup dururken kimseye aşık olmaz. Tesadüf olmadığına göre kaderdir. Dinci sahtekarların iddia ettiği gibi günah değildir bir insanı sevmek. Aslolan o duygunun kontrol altına alınması ve sevgi formuna dönüşmesidir. Yani herşeyde olduğu gibi burada da dengeyi kaybetmemek gerekiyor. Genelde tek taraflı başlar ve çoğunlukla günümüzün acımasız şartları gereği tek taraflı olarak biter. Onun için siz mücadelenizi verin olmuyorsa uzatmayın. O size karşılık vermiyorsa aşkı siz bitirin ne kadar zor olsa da...
Anlayın artık o sizin hissettiklerinizi hissetmiyor değmez kardeşim kendini harap etmeye üzülmeye, deliliğe lüzum yok...10 YorumlaKesinlikle. Kariyerinden tut evleneceğin kişiye kadar.
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKader mi değil mi bilmiyorum ama
karşılıklı ise cennet
karşılıksız ise cehennemi yaşattığını düşünüyorum.
cennette aşk cehennemde54 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılevet payımıza düştüğü kadar..
işin kader olayı burada başlıyor galiba
Cevap sahibi+1 yılhakkımızda hayırlısı olsun diyelim ozaman 🖒
Nasip sevip bekkliceksin seninde sıkıntı gyok nasibin değilse bir şekilde ayrılıyosun Allaha onanan bir kimse şüpheye düşmez alınyazısı diye bişey var sonuçta
23 Yorumla
+1 yılAşık olmak değilde en sonunda onunla evlenmek kader
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle her ne olursa olsun evleneceğin kisi kadere giriyor :D
Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. Kadere inanmıyorum ben o yüzden cevabım hayır
13 YorumlaKadere değil yaptıklarına kafa yor evladım
13 Yorumladuruma göre. açıkçası çok derin bir konu.
15 Yorumla
+1 yılBilmiyorum bu sorunun cevabını.
114 Yorumla- +1 yıl
Okudum ama bir sonuca varamadim henüz. Sadece ehlivukuf un paylaştığı yorum iyi gibi.
- +1 yıl
Ama hala aklımda ki soru işaretleri geçmiş değil. Günümüzde bir çok insan aşk adı altında deneme yanılma yoluyla sürekli flört peşinde ve flört haram olduğuna göre bunlar kader mi oluyor? Flört yani haram kader de mi var? Çok karışık bir konu
- +1 yıl
Ya işin o kısmı öyle ama buda bir gerçek bazıları bile bile flört edip ayrılıyor. Bu kişilik meselesi karektersizligi de kadere yüklemek çok yalnis kişi nefsinden sorumlu yaşım 22 ve ilk kez aşık oldum ya da aşk bumu bilmiyorum ama hiç ona söylemeden kendi içimde yaşıyorum ona da söylemiyorum içimde yaşıyorum
- +1 yıl
O seni biliyor mu tanışıyor musunuz?
- +1 yıl
Şimdi bu aşk ise Allah karşına çıkardı ama nasıl degerlendirecegin senin elinde bunu da sen belirliceksin oluyor o zaman kader. .
- +1 yıl
Aynen öyle ama bundan sonrası senin elinde gibi olsa da dua etmeyi de bırakmamak gerekir hayırlısı ise kavuşturur insAllah. ..
- +1 yıl
Bu soruyu kaydedecegim linkiyle birlikte. Az çok fikir sahibi oldum size de teşekkür ederim güzel soru sormuşsunuz...
- +1 yıl
Rica ederim :)
Aşk İlişkileri konusunda 588 cevap paylaştı. Kaderin üstünde bir kader vardır
13 YorumlaSorduğun soru 1 trilyonluk soru
28 YorumlaDegil insanın kendi iradesidir
11 YorumlaKADESADÜF..
24 Yorumla
+1 yılKader
15 Yorumla- +1 yıl
Kader bize yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergah bellidir. Ama tüm dönemeçler yolcuya aittir.. böyle bir söz var karar bize ait yani
- +1 yıl
Evet doğru 🙋
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Aşk kaderin bir parçası
01 YorumlaKader
11 YorumlaBüyük oranda
11 Yorumla
+1 yılcevap şu Rabbim istemezse yaprak düşmez
210 Yorumla- +1 yıl
o zaman fazla incelemeye gerek yok sanırım
- +1 yıl
😊😊tşk ederim anlayışın için
- +1 yıl
takip edebilirmiyim?
- +1 yıl
Estağfurullah
- +1 yıl
Şimdi ne anlamda buyur dedin tamam demek mi.
- +1 yıl
Merhaba
+1 yılÖnce kadar ne onu anlamalıyız
03 Yorumla- +1 yıl
Neye göre? Yani bu bilgi nerden
- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeçim
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri